Страница 104 от 157 ПърваПърва ... 5494102103104105106114154 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,546 до 1,560 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    някой има ли впечатления от японския ТЕ9ДКЕ на Панасоник че съм му хвърлил око ,и дали ще е достатъчен за отопление до около 20 градуса на хол 26-27 квадрата север-запад ново строителство ПВЦ дограми ,външна изолация ,2 външни стени ,2 средно големи прозореца и врата към тераса ,отгоре и отдолу имам съседи. В едната спалня около 18 квадрата 9ка се справя спокойно
    Смятай при -10 че мощноста му е около 2 kW и май ще е малко за тази стая с 2 външни стени ... освен ако не му помагаш с някоя духалка.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от marty
    Alexi освен на табелката в техномаркет навсякаде в руски и други сайтове пише че е малайзийски http://panasonic.com.au/products/det...?objectID=2998.
    Не налагам мнение .Едва ли ще напишат на нещо made in japan че е малайзийско,по-скоро обратното и по-скоро в България .
    http://www.split-sistema.ru/good/804064.htm тука пише друго ,но не е и чак от такова голямо значение ,малайзийските работят достатъчно надеждно ,с японски компресори са и сглобката им е на ниво .. тоз модел има и доста сносен КОП при -7 ,за разлика от Е12ДКЕ примерно ,който е на същите пари горе долу ,така че 2та мисля че ще топлят еднакво при около -10 ,като 9ката ще харчи по малко ток .Относно стаята - аз знам че ако взема 18ка ще ми е най топло ,а на касата в енергото даже ще се препотявам

4. Тук е от
    Jul 2006

С две ръце за.Прав си.
    За те9дке според таблицата на "promotelec" при -7 отдаваната мощност е 2.8 kW.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не знам доколко може да и се вярва на тази табличка ,щото топ модела НЕ9 с КОП 5.22 при -7 е с КОП 2.02 японска сглобка се води и той ..
    според мен този показател не е толкова съществен щото се мери при много специфични условия .. разглеждах топ модел на тошиба 9ка с КОП 5.73 ,но тези показатели са при доста ниска пикова топлинна мощност на климатика - едва 3.6 кв ,а средната беше 2.2 ? доста ниски данни за 9ка ,но не това е най важното .. КОП го изчисляват като вземат средната топлинна мощност и я разделят на средната консумация - доста неточен метод ,щото тази тошиба например има минимална консумация под 150 вата .. от там средната доста пада и КОП излиза висок ,но ще топли ли нещо при 150 вата консумация ?

6. Тук е от
    Sep 2003

http://www.split-sistema.ru/good/804064.htm тука пише друго ,но не е и чак от такова голямо значение ,малайзийските работят достатъчно надеждно ,с японски компресори са и сглобката им е на ниво .. тоз модел има и доста сносен КОП при -7 ,за разлика от Е12ДКЕ примерно ,който е на същите пари горе долу ,така че 2та мисля че ще топлят еднакво при около -10 ,като 9ката ще харчи по малко ток .Относно стаята - аз знам че ако взема 18ка ще ми е най топло ,а на касата в енергото даже ще се препотявам
    Ти си знаеш най-добре и последната дума е твоя ...
    Все пак избора на климатик зависи и от др. неща. Някои хора обичат 25 градуса други 18-20 така че когато си на границата тези неща трябва да се имат предвид. Можеш да вземеш предвид с какво си се отоплявал досега ... аз например в хол 18м2 (1 външна стена) се отоплявам с 4kW акумулираща печка коята работи 8ч само вечер (все едно 1,3 kW постоянно) и ми подържаше 18-20 гр. без никакво друго отопление в апартамента (тази зима ще тествам Дайкина). Когато стана към -15-20 градуса след 3-тия ден когато топлиния капацитет намаля градусите взеха да клонят към 17

Май др. си гледал според таблицата за HE9DKE COP-a е 2,34 отдава 3,70 харчи 1,58 ...
    Моя модел го няма там, но в брошурата на ММС бяха писали че при -10 отоплява 2,13kW харчи 0,71 COP=3 ...

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е тя денем изтива ,остави я да бачка постоянно и няма да ти е студено 25 градуса е твърде много за мен ,20тина стигат ,в големите студове под -15 и на 18 ще съм доволен ,няма смисъл климатика да се преоразмерява ,тогава просто харчи повече постоянно.
    Е ,при +7 отдава 3.6 ,при -7 отдава 3.7 .. ала бала .. освен това пиковата му консумация на тоя климатик е по малка от 1.5 кв

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

инверторен климатик Мидеа или неинверторен Панасоник да се купи

10. Тук е от
    Aug 2006

Здравеите на всички в този форум.
    Искам да топля южен хол 18кв.м. с вътрешна изолация и дървена дограма +3 кв.м. коридор.Спрял съм се на три климатика HITACHI.
    HITACHI RAS/RAC-35YH4
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=00002231
    HITACHI RASE/RACE-14HH
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09023413
    HITACHI RAS/RAC-E14H2
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09023417
    Ако може някои да ми каже кои е по добър от трите защото се затруднявам да избера.
    HITACHI RAS/RAC-35YH е маи с наи висок COP и наи ниска консумация(все пак е 12-ка).Ако някои има конкретни наблюдения ще се радвам да ги сподели.
    Благодаря.

11. Тук е от
    Sep 2003

е тя денем изтива ,остави я да бачка постоянно и няма да ти е студено 25 градуса е твърде много за мен ,20тина стигат ,в големите студове под -15 и на 18 ще съм доволен ,няма смисъл климатика да се преоразмерява ,тогава просто харчи повече постоянно.
    Е ,при +7 отдава 3.6 ,при -7 отдава 3.7 .. ала бала .. освен това пиковата му консумация на тоя климатик е по малка от 1.5 кв
    E нали целта на акум.печка е да зарежда от по-евтината нощна енергия (COP=2 ) иначе по добре радиатор ...

Сега видях че отдава по вече при -7 гр явно е тази таблица колко е вярна ...

12. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от lupo101
    Както предполагам си сложил 2 сървъра така трябва да сложиш и 2 климатика 2 х 12 BTU за да осигуриш отказоустойчивост така като изгори единия ще имаш все някакво охлаждане и да избереш фирма с добър сервиз за да не те бавят по-една седмица.
    Ние също имаме 2 климатика в сървърното ("Liebert Hiross").
    Много зависи от лимита на парите. Проблема ми е от две години и миналата година сложих (изписан като ремонти) един прозоречен Мидея. Идеята беше той да помага на Johnson-а. Обаче когато Johnson-а откаже Мидея-та не може сама да се справя.
    Все пак се оказа че има корава душа.Цяло лято не е спирана и още работи. Само дето не зная до кога и искам да го спра и да го използвам само в аварийни ситуации.
    Иначе идеята за две 12-ки ми допада много. Сега всичко зависи от това да убедя шефа.
    Искам да питам и друго.
    От какво зависи да се направи климатика така, че при спиране на тока и възстановяването му в последствие той да се включва автоматично.Johnson-а в момента е така. Питам защото съм на двойно захранване и само около 1 минута остава помещението без ток. Компютрите са на UPS-и и това не ги бърка, но ако климатика се изключи и после не включва....

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от BrotherBear
    Много зависи от лимита на парите. Проблема ми е от две години и миналата година сложих (изписан като ремонти) един прозоречен Мидея. Идеята беше той да помага на Johnson-а. Обаче когато Johnson-а откаже Мидея-та не може сама да се справя.
    Все пак се оказа че има корава душа.Цяло лято не е спирана и още работи. Само дето не зная до кога и искам да го спра и да го използвам само в аварийни ситуации.
    Иначе идеята за две 12-ки ми допада много. Сега всичко зависи от това да убедя шефа.
    Искам да питам и друго.
    От какво зависи да се направи климатика така, че при спиране на тока и възстановяването му в последствие той да се включва автоматично.Johnson-а в момента е така. Питам защото съм на двойно захранване и само около 1 минута остава помещението без ток. Компютрите са на UPS-и и това не ги бърка, но ако климатика се изключи и после не включва....
    Просто трябва да търсиш климатици с функцията auto restart...

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от conan
    Здравеите на всички в този форум.
    Искам да топля южен хол 18кв.м. с вътрешна изолация и дървена дограма +3 кв.м. коридор.Спрял съм се на три климатика HITACHI.
    HITACHI RAS/RAC-35YH4
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=00002231
    HITACHI RASE/RACE-14HH
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09023413
    HITACHI RAS/RAC-E14H2
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09023417
    Ако може някои да ми каже кои е по добър от трите защото се затруднявам да избера.
    HITACHI RAS/RAC-35YH е маи с наи висок COP и наи ниска консумация(все пак е 12-ка).Ако някои има конкретни наблюдения ще се радвам да ги сподели.
    Благодаря.
    Само първото е Хитачи ,и то китайска сглобка но не е лошо според собствениците му ..
    За другите - Гугъл и Хитачи не са чували за такива модели ,а на вътрешните тела пише Еко Клима - "малко" известна българска фирма за производство на климатици ... от тук нататък гледайки и твърде ниската цена за марков инвертор не-китайска сглобка не ти трябва много дедуктивна мисъл да се досетиш че има голям шанс климатика да е някакво ОЕМ менте сглобено в БГ,а табелката с надпис "Произведено в Малайзия" е върха на наглостта .Телата са изкопирани ,номерацията е подбрана да звучи подобна на номерацията на моделите на Хитачи ,но все пак няма такъв модел официално .Като нямаме закони и няма кой да ги прилага е така за съжаление.

16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Здравейте. Мислите ли че ще е преоразмеряване да взема MIDEA CSU-18HHAA за 27кв.м хол+бокс, югозападно изложение, евтина pcv дограма, без изолация но с 25см итонг тухли (водят се с добри изолационни качества)? Климатика ще се ползва основно за отопление.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от valyo
    Здравейте. Мислите ли че ще е преоразмеряване да взема MIDEA CSU-18HHAA за 27кв.м хол+бокс, югозападно изложение, евтина pcv дограма, без изолация но с 25см итонг тухли (водят се с добри изолационни качества)? Климатика ще се ползва основно за отопление.
    Да, но 12ка конвенционален има сериозни шансове да те подведе/да не е достатъчна, а 15ка няма...
    Мисля си, обаче, че за тези пари можеш да вземеш 12HRI - китайски инвертор...
    Виж какво се предлага на http://www.termo-klima.com/ например - има интересни `по-евтини` предложения...
    Сега виждам, че и някакъв Nippon инверторен има...
    Не ти препоръчвам инвертора заради мощността - и 18ката ще работи, но сметката за ток при инвертора ще е малко по-нормална, а цените са сходни...

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

за отопление, трябва 9 питам с оглед като цена за инвестиция и после за разход на ток напрежението може би не е стабилно

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе