Страница 36 от 157 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от observer
    За Това ли говориш (PANASONIC CS/CU-W18DKE - има W вместо Е в модела) ?

П.П. Намерих го - гледал съм грешния раздел.
    Според мен се консултирай с някой който може да ти сметне нужната топлинна енергия да не се окаже че се презапасяваш. Може да се окаже че и 12-ка е достатъчна, а там цените са по-прилични. Моя Фуджицу инвертор 12-ка излезе 1600 с монтажа и се справя с 22 м2 хол + 5-6 м2 коридор и стая 12 м2. Японските инвертори 18-ки не са чак толкова по-скъпи от този панасоник - Фуджицу и Мицубиши ги гледах около 2400-2500 лв. по спомени.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2006

Благодаря за отговора. Със сигурност ще се консултирам. И със сигурност ще си сложа 20% запас над това, което ми кажат.
    Нали знаеш стария лаф - "Ако остане значи е стигнало" . Предпочитам да имам запас - засега не смятам да охлаждам други помещения, но кой знае какво ще ми хрумне. Подхода ми към този въпрос е като към автомобилите - не ме кефят малолитражките - верно, че сигурно харчат по-малко и нямаш грижи да ги караш с примерно 80км, но не дават кеф при каране и като поискаш бързо да изпревариш то горкото се мъчи

4. Тук е от
    Nov 2004

Благодаря за отговора. Със сигурност ще се консултирам. И със сигурност ще си сложа 20% запас над това, което ми кажат.
    Нали знаеш стария лаф - "Ако остане значи е стигнало" . Предпочитам да имам запас - засега не смятам да охлаждам други помещения, но кой знае какво ще ми хрумне. Подхода ми към този въпрос е като към автомобилите - не ме кефят малолитражките - верно, че сигурно харчат по-малко, но не дават кеф при каране
    Мисля, че за преходните периоди и за охлаждане ще е достатъчен добър инвертор 12-ка (японски) . Така влизаш в рамките на бюджета 2000 лв, ще имаш надеждна машина и тих дом. Купи 18-ка на Панасоник и за тишината ще се сещаш само , когато го изключваш. Панасоник по принцип не са тихи климатици.* За ориентир при избора, имай предвид, че в момента за 12-ка най-ниските нива на шум на вътрешно тяло е 22dB* в ниските режими.
    На твое място не бих се презапасявал, при положение, че няма да разчитам зимата да се топля с него, а за охлаждане всички климатици се справят без проблеми. От тук нататък всичко е компромиси между цена и качество, надеждност и комфорт.

5. Тук е от
    Mar 2006

Мдам. Това с шума е кофти работа. На път съм да си префасонирам основно PC-то, че ме дразни като бръмчи. Като се добави към това и климатика и работата ще отиде на зле. От гледна точка на нисък шум към кои производители на климатици да гледам?

Всъщност като се замисля не очаквам да се грея с климатика. 99% ще го ползвам основно за охлаждане, защото студа не ми пречи, но жегата ме утрепва.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Мдам. Това с шума е кофти работа. На път съм да си префасонирам основно PC-то, че ме дразни като бръмчи. Като се добави към това и климатика и работата ще отиде на зле. От гледна точка на нисък шум към кои производители на климатици да гледам?

Всъщност като се замисля не очаквам да се грея с климатика. 99% ще го ползвам основно за охлаждане, защото студа не ми пречи, но жегата ме утрепва.
    Да вметна че 2 х 9 = 18. Особенно е полезно при много голямо помещение и когато се търси тишина и комфорт. От енергийна гледна точка също е по-икономично ( по-добър COP, можеш да изключваш и едининя за още по-голяма икономия ).

7. Тук е от
    Mar 2006

Помещението не е много голямо ~40кв.м. При 2х9 трябва да дупча на 2 места и 2 вътрешни тела да им търся място. А при вариант с 1 мисля да го бучна в най-отдалечения от телевизора край за да не бръмчи много.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2005

А при вариант с 1 мисля да го бучна в най-отдалечения от телевизора край за да не бръмчи много.
    ? При пуснат телевизор аз моя /12-ка/не го чувам въобще. Определено обаче по-големите климатици са и по-шумни това във връзка с предложението 2x9

10. Тук е от
    Jan 2006

С оглед на това,че ще е само за охлаждане,12 инвертор си е ОК.Пък и като си рекъл за шума....А и цената става съвсем друга

11. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Постановката ми е следната - всекидневна с кухненски бокс. 110 куб.метра, няма външни стени, 15кв.метра прозорци с южно изложение,PVC дограма. Във въпросното помещение се очаква да има готварска печка с абсорбатор (споменавам го ако има значение), компютър, плазмен телевизор и двама души.
    Цитат Първоначално публикувано от gino
    С оглед на това,че ще е само за охлаждане,12 инвертор си е ОК.Пък и като си рекъл за шума....А и цената става съвсем друга
    Не ми се смята сега, ама мисля, че само 12ка /била тя и инвертор/ няма да го оправи

12. Тук е от
    Jan 2006

На теория не би трябвало да го оправи,но предвид вътрешните стени и PVC дограмата..... Е,все пак имаме доста примери от практиката,които доказват,че и 12 се справя с тези условия.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от NIK62
    Посъветваха ме за моите 95 куб м хол да си взема Haier HSU-18 HK03 (условието беше - до 1000 лв.) Дайте инфо , как е този избор и най-вече тих ли е,трака ли,даяни ли и т.н. .
    Благодаря Ви.
    Я виж тук за къде се произвежда това чудо

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Какъв е максимума като кубатура за отопление , на инвекторен Панасоник за 1500 лв.

16. Тук е от
    Nov 2005

за тези пари можеш да си вземеш малайзийска 15ка ,много корава машина ,топли винаги .. за кубатура - зависи от изолации ,изложение ,дограми и т.н. но не по малко от 75 кубика ,при добра топлоизолация можеш да отопляваш и 100 кубика някъде ... говоря за отопление при всякакви температури

17. Тук е от
    Nov 2004

Аз имам Panasonic 9-ка (Malasia) i Mitsubishi 12-ka . Първият , макар и по-малък е по-шумен - 26dB срещу 22dB за Mitsubishi в ниските режими. Това май е аргумент и срещу предложението за 2 х 9. *Освен това имаш предимството , че си още в строеж и можеш да си скриеш тръбите. Аз бих си инсталирал на по-централно място вътрешното тяло за по-равномерно климатизиране на помещението.
    От друга страна , след като няма да го ползваш за отопление, където японките имат сериозно предимство по отношемие на COР и надеждност и направиш компромис *с шума , можеш да спестиш немалко пари с избор на някой добър китаец. При положение, че помещението не е спално , мисля, че е допустим такъв компромис.
    При избор на добър климатик, мисля че 12-ка ще е достатъчна, при положение, че няма да топлиш.* Митсубиши 12-ка се справя без проблем с* *помещение 90 м3 с 2 вътрешни стени и 2 тераси.
    Успех!
    п.п. Daikin също имат 12-ка на 22dB.

18. Тук е от
    Nov 2005

Тази зима се топлех с 2 климатика Фуджицу 12 .Единият е в помещение 33 кв.м/с частична изолация и ПВЦ/,другият в помещение 15 кв.м/с изолация и ПВЦ/.Като цяло се справеха добре.Не са шумни , топлят добре и мога да кажа че сам направил добър избор.В интерес на истината при големите студове единият , когато беше -15 - 17 се затрудни/но може би поради това че 1/2 от помещението не е изолирана/. Няма да казвам че за охлаждане нямат никакви грижи.Моят съвет/от личен опит/можеш да си вземеш Фуджицу 12 и няма да имаш ядове.Цената на единият с монтажа беше към 1450 лева.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 157 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе