Страница 35 от 157 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от volang
    Здравейте!Климатика ми е Панасоник 12 инвентор.От около една седмица не му работи клапата за хоризонтално разпределение на въздуха/суинг/.Днес го отворих и установих, че вала на моторчето не се върти когато му подавам сигнал с дистанционното, а само вибрира.На моторчето пише:MP 20 Z, A98260-M, 5314, 12 V DC. Имате ли представа от къде мога да поръчам ново и каква му е цената?Благодаря.
    Причината може да е в управлението на стъпковото двигателче. Търси сервиз с добри електронкаджии.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2006

Провери при ЕФЕНДУЛОВ - 052/601426

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Скъпи са тия моторчета и проблема е в него. Прати ми фото да го видя дали мога да ти намеря такъв от National/Panasonic евнтуално.

5. Тук е от
    Mar 2006

Поздрави на климатикоманите
    Мисля и аз да се присъединя към вас / да си купя климатик / Засега проучвам как стоят нещата . Започвам от нулата . Чета Форума и си правя изводи.
    Не знам колко човека пишат на тази тема ,но след всяка прочетена страница се обърквам все повече !!! Колкото знаещи -толкова и мнения ,които понякога драстично си противоречат и взаимно се отричат !
    Не ми се дават повече от 600-700 лв. ,а искам климатика да работи сигурно при отопление /ОСОБЕННО! / и при охлаждане.Да е безшумен ! Да има безупречно сервизно обслужване и т.н. Неща,които май са утопия за нашата действителност,за съжаление !Ще кажете :за толково пари-толкова! И сигурно ще сте прави,но това е положението!
    Ясно ми е,че ще трябва да направя някой компромис. Няма как! От "кучите" марки съм се спрял на ОСАКА , МИДЕЯ и НИППОН с превес на първата . Мислих и за втора употреба ,но засега този вариант като чета Форума май се отхвърля от повечето разбирачи. Климатика ще бъде 12-ка - това засега е сигурно. Кои модели от горните марки ще ми препоръчате? Да работят по възможност по-безшумно!!! Дайте ми линкове със снимки ,да ги видя как изглеждат!
    Стаята ,консуматор на тези "благинки " е с размери: 3.50 / 5.75 /2.60. Отдолу и отгоре ме топлят . Външна е само едната стена- с прозорец и врата.Дограмата е дървена ,стандартна с тенденция да излезе в заслужена пенсия в скоро време

Не ми е много ясен и принципа на работа на климатика.Ако някой може да ми го обясни по-подробно!?
    Сега се сещам и един друг въпрос. Какво е значението на на вида на ФРЕОНА за добрата работа? Ако сега купя уред,който работи с R22, може ли някога да се замени с друг вид, от по-новите и дали при това положение ще работи добре?
    Може ли да ми препоръчате надеждни и добросъвестни / каква интересна дума !/ фирми от Пазарджик или от Пловдив от ,които лично вие сте много доволни :Super: Дайте ми адреси и телефони, а ако имат сайтове в Интернет още по-добре.
    Май въпросите станаха множко , но това е ,което си задава всеки ,който е тръгнал да купува климатик . За малко пари................................ :knuppel2:

Очаквам добре обосновани мнения по въпроса

6. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от DIGITALUS

Не ми се дават повече от 600-700 лв. ,а искам климатика да работи сигурно при отопление /ОСОБЕННО! / и при охлаждане.Да е безшумен ! Да има безупречно сервизно обслужване и т.н.
    Няма да е лошо да добавиш 200 лв. за някой инвертор МИДЕЯ или ХАЙЕР.
    Фирма ТЕХНОСТИЛ Пазарджик/кръговото при Елбрус/тел.44 87 00

7. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Kaкъв климатик е по добре да си взема за 24 кв м. с две външни стени без никаква изолация , достатъчна ли е 12 -ка на ПАНАСОНИК или е по добре да е 15 ка цената да не е повече от 1700лв. В Техномаркет ми препоръчват 18ка на ПАНАСОНИК .

8.  

9. Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Няма да е лошо да добавиш 200 лв. за някой инвертор МИДЕЯ или ХАЙЕР.
    Фирма ТЕХНОСТИЛ Пазарджик/кръговото при Елбрус/тел.44 87 00
    * * * * Благодаря, но *бих желал отговорите да са в следния ред: Препоръчвам Фирма........ от град...... Купих си от нея климатик ....... модел.......Притежава тези........ качества................ Работи вече .........месеца/години/ *През зимата работи ......... през лятото работи..........Няма проблеми с ъс сервиза и т.н...................
    * * * * Всичко друго звучи като "ала-бала" .И аз знам няколко магазина *,които продават климатици, но нямам информация за качеството на техниката и коректността на търговците , затова искам мнението на хора ,които имат опит и са доволни от обслужването *на определени фирми *

10. Тук е от
    Jan 2006

Значи аз съм с FUJITSU-/инвертор 12-ка/ втора ръка,който ми монтираха в средата на януари непосредствено преди да хванат големите студове.Оттогава до сега не съм го спирал.Работи перфектно,външното тяло е много тихо,вътрешното е монтирано над леглото на което спя и нямам никакви проблеми с шума.За декември сметката ми за ток беше 108лв./бойлер нон стоп,ел.печки,компютри ,телевизори и т.н.абе всичко ми е на ток във вкъщи/А за януари като се има в предвит че до 13 съм ползвал маслен радиатор а след това климатика при екстремални условия платих 127лв.И то при услови я че както всички знаем за първия месец на годината сметките се надписват яко.Знам че има много противници на машините втора ръка,но на мен инверторчето ми излезе 650лв. с монтажа и три години гаранция,като за всяка година се заплаща профилактиката/както е и при новите ако не се лъжа/.Не мисля че трябва категорично да отхвърляш тази възможност,поинтересувай се няма да ти навреди.

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от DIGITALUS
    Благодаря, но бих желал отговорите да са в следния ред: Препоръчвам Фирма........ от град......
    Разбираемо е желанието ти да получиш конкретна,достоверна и полезна информация.
    Но така както си формулирал въпросите,ако някой ти отговори,ще бъде чиста реклама.
    А рекламата във форума е забранена.
    Поискай по добре информация за марки и модели.

12. Тук е от
    Mar 2006

Пуснах постинг с подробности на тема сглобяеми къщи в еноименнaта тема.
    Посъветваха ме за моите 95 куб м хол да си взема Haier HSU-18 HK03 (условието беше - до 1000 лв.) Дайте инфо , как е този избор и най-вече тих ли е,трака ли,даяни ли и т.н. .
    Благодаря Ви.

13. Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Разбираемо е желанието ти да получиш конкретна,достоверна и полезна информация.
    Но така както си формулирал въпросите,ако някой ти отговори,ще бъде чиста реклама.
    А рекламата във форума е забранена.
    Поискай по добре информация за марки и модели.
    * * * Благодаря !Информация за марки и модели съм я поискал още в първия си пост .Знам,че рекламата е забранена,макар ,че в постовете има много такава!Затова ,който желае може да помогне и като пише на Л.С.* или на ел.поща:

14.  

15. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от ste1
    Kaкъв климатик е по добре да си взема за 24 кв м. с две външни стени без никаква изолация , достатъчна ли е 12 -ка на ПАНАСОНИК или е по добре да е 15 ка цената да не е повече от 1700лв. В Техномаркет ми препоръчват 18ка на ПАНАСОНИК .
    От октомври съм с Панасоник 12-ка/нов/ в 30 кв.м. стая, две външни стени, без изолация, два прозореца с дървена дограма, последен етаж.Климатика работи денонощно на зададени 22 градуса.През януари в най-големите студове /-18, -20/ в далечния ъгъл на стаята беше 18 гр.Тогава го усилвах за час-два до 25 и в ъгъла ставаше 20 гр. Сметка за ток за декември - 105 лв., за януари - 115 лв, като целогодишното ми потребление е постоянно от 50 до 55 лв. Изводите си ги направи сам.

16. Тук е от
    Mar 2006

Здравейте,
    2 дни четох форума, но все пак да попитам, защото тук явно има хора, запознати с материята:

Имам апартамент които е на етап груб строеж и ми се ще да му сложа климатика преди да се стигне до шпакловки и т.н. за да си спестя упражнението по-късно.
    Постановката ми е следната - всекидневна с кухненски бокс. 110 куб.метра, няма външни стени, 15кв.метра прозорци с южно изложение,PVC дограма. Във въпросното помещение се очаква да има готварска печка с абсорбатор (споменавам го ако има значение), компютър, плазмен телевизор и двама души. Целта ми е да го охлаждам лятото и евентуално да го отоплявам в преходните периоди когато няма парно, а вече/още е студено. Естествено ми се иска и климатика да е максимално тих Ще се радвам ако някой ме ориентира за тип/производител/модел на климатик. Ще ми се да се побера в 2к лева с монтажа, но по-скоро бих направил компромис да платя малко повече пари за нещо добро, отколкото да спестя Х лева и после да се видя в приключение. Предварително благодаря на отзовалите се. Ако има нужда от допълнителна информация - насреща съм.

17. Тук е от
    Jan 2006

Търси 18 инвертор.
    PANASONIC CS/CU-E18DKE-2199лв
    LG S 18 AN-1499лв
    HAIER HSU-18H03(B) -1399лв
    Без монтаж.
    Можеш да избираш и от "оригиналните" японски,но цената става много сериозна

18. Тук е от
    Mar 2006

За Това ли говориш (PANASONIC CS/CU-W18DKE - има W вместо Е в модела) ?

П.П. Намерих го - гледал съм грешния раздел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 157 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе