Страница 38 от 157 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

На мен не ми говори нищо.
    Говореше се за 2 китайски проекта- единия около Варна, другия- на др. П. Данчев- в Правец, но не съм чул да са проработили.

Най- вероятно някой извършва монтажа им в БГ с китайски части и по китайски проект.

Между другото едни познати ходили в Стара Загора, където правели тенджери на Елит, и малко настрани от пресите и шумотевицата, но в същото хале, 2-3 човека бърникали- май доокомплектовали- някакви LCD- TV.
    Та в тази връзка, някой виждал ли е LCD- телевизори Елит- произведени в БГ?

2.  

3. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Здравейте деятели в областта на климатизацията!

След известно отсъствие виждам, че форумът продължава да се вихри с пълна сила, което е направо супер.

Искам да попитам и аз едно нещо:* Как Ви звучи* "LD Electronics - Климатици произведени в Бъллгария"* Чували ли сте подобно нещо?
    Да още миналата година разговарях с техен представител,от него разбрах ,че произвеждат климатици и мотоциклети в Правец.Фирмата се казва Левее Електрик Аплайансиз.

4. Тук е от
    Nov 2004

Здравейте деятели в областта на климатизацията!

След известно отсъствие виждам, че форумът продължава да се вихри с пълна сила, което е направо супер.

Искам да попитам и аз едно нещо:* Как Ви звучи* "LD Electronics - Климатици произведени в Бъллгария"* Чували ли сте подобно нещо?
    Здравейм, *Таз. Чувстваше се липсата ти. Форумът беше , като осиротял без теб *

Ето коментари от *един друг форум за тези LD Electronics :

..климатици LD Electronics... сглобявани в гр. Правец от Levee Electric Appliances JSCo (A newly established Bulgarian-Chinese joint-venture company)
    пича в магазина ми изтъкна разни предимства на тея "машини" като компресор и компоненти Sanyo, датчик на външното тяло за дефриза, двойна пита на външното тяло, тих режим на работа и т.н. ...сега...става въпрос за климатици нисък клас, конвенционални, цена м/у 550 и 600 лв. с монтажа...пределно ми е ясно че няма да са някакви невиждани чудесии но бая се позамислих като направих едно бързо сравнение с другите климатици от същия ценови диапазон по нашите магазини т.к. съм се ориентирал към точно такъв: 12-ка конвенционален до 600 лв и ми се иска да мога да избера от всичките китайски измишльотини възможно най-"свястното"...
    до тук добре...обаче...никъде другаде не съм виждал или чувал за тея климатици, пича твърди че била нова фирмата и за това още не били разпространени. Та въпроса ми е: някой да е чувал или да знае нещо повече за тая марка БГ-творения, да не излязат някои супер ментета които го докарват само откъм приказки на дистрибуторите
    еднин пример: LS-12CH/C - при отопление изх. 4200 W - 14000 BTU/h - вх. 1350 W, двойна пита с външен датчик, копресор Sanyo......600 лв

http://forum.abv.bg/cgi-bin/showpost...d&sb=#Post1921

Цитат Първоначално публикувано от Alexi_
    Малайзийския Панасоник 9ка е 23 Дб в режим QUIET ,и мога да кажа че е достатъчно тих за спане докато работи.
    Няма такъв Панасоник на 23dB . Дори топ моделът им Flagship CS/CU-HE9DKE, *който Техномаркет продават за 1900лв. е на 26dB.
    За справка : http://www.panasonic.ru/products/eco...hgrp_id=210447

5. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Чудя се до кога ще се заблуждават хората че компресора е японски в китайски климатик(лепенки може да си поръчаш във всяка фирма за дизайн) и защо си мислят че само компресора прави климатика?
    И още нещо ако допуснем че е на SANYO компресора защо ще харчи 1.4кв като японските машини са 2 пъти по икономични. Е мисля че един мислещт човек ще си направи извод от това.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Чудя се до кога ще се заблуждават хората че компресора е японски в китайски климатик(лепенки може да си поръчаш във всяка фирма за дизайн) и защо си мислят че само компресора прави климатика?
    Отдавна на японските компании компресорите се правят в Китай.
    Цитат Първоначално публикувано от airclima
    И още нещо ако допуснем че е на SANYO компресора защо ще харчи 1.4кв като японските машини са 2 пъти по икономични.
    Като са им 2-пъти по икономични компресорите защо не постваш данни на два компресора единия японски,другия китайски които при равна консумирана мощност японския има 2-пъти по-голямо студопроизводство от китайския

7. Тук е от
    Jan 2006

Искам да попитам и аз едно нещо: Как Ви звучи "LD Electronics - Климатици произведени в Бъллгария" Чували ли сте подобно нещо?
    Звучи ми като Осака номер 2 :knuppel2:

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

Конкретно за Sanyo- те от няколко години не се произвеждат в Япония, а в Китай.

А иначе освен компреосра, много важна е и конструкцията- т.е. с един и същ компресор можеш да имаш климатици с огромна разлика в ефективността.

Само за сравнение- едно време като работих в МРАЗ, с един и същи компресор нашия хладилник беше клас Д, а на конкуренцията- Б!

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Аз пък си мисля, че освен компресора, по-важна е системата зая управление на процесите. И най-добрия компресор да бъде поставен при перфектна конструкция, ако е сбъркана системата за управление (електронната платка) всичко отива на кино. Ето защо японските клими са по-добри - джапанките са факири на тема електроника, докато китайците само крадат и копират - кога успешно, кога не толкова.....иначе всичко е Мейд ин Чайна - независимо дали ни харесва или не...въпроса е от кого е измислено..

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Аз пък си мисля, че освен компресора, по-важна е системата зая управление на процесите. И най-добрия компресор да бъде поставен при перфектна конструкция, ако е сбъркана системата за управление (електронната платка) всичко отива на кино. Ето защо японските клими са по-добри - джапанките са факири на тема електроника, докато китайците само крадат и копират - кога успешно, кога не толкова.....иначе всичко е Мейд ин Чайна - независимо дали ни харесва или не...въпроса е от кого е измислено..
    Въпроса е за конвенционалните климатици.
    Там платката няма такова значение.И няма спор че на японските фирми климатиците са по-добри.Но и те се произвеждат в Китай.
    Но два пъти по-икономични???

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

И аз мисля че добрия климатик трбва да се разглежда като система и че компресора не е най-важен. Чета по разни писания че се правят байпасни топллобменници вътре в климатика, което му повишава ефективността над 100%. Става дума за подгряването на неизпарения фреон с ползване на неоползотворената топлина от кондензатора.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@badr

Има си значение електрониката...Знам една марка, която няма да споменавам, където в процесора е заложено по 3 мин. обезскрежаване на всеки 2 часа.....познай какво се случва около 0 градуса

@Alexi

Такова понятие като ефективност над 100% не същесвува. Всеки, който твърди, че е постигнал подобни неща е най-долния лъжец. В учебника по физика за 8 клас се учи един закон - казва се "Закон за запазване на енергията". Неможе да изкараш повече, отколкото си вложил, още повече, че в системите има маса загуби.

Колкото до бай-пасите - най-вероятно се има предвид за т.нар. "SUB COOLING" или "OVER HEATING" верига - допълнителни участъци от топлообменника за повишаване на ефективността - използват се основно при новите фреони, тъй като те са мултикомпонентни и различните съставни химии се изпаряват/кондензират при различни температури/налягания.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Кой тези два модела на PANASONIC CS/CU-E12DKE , CS/CU-XE12DKE е по добър за отопление на 20 квадрата .

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от ste1
    Кой* *тези* два* модела* *на PANASONIC* CS/CU-E12DKE* , CS/CU-XE12DKE* е* по добър* за* отопление* на* 20* квадрата* .
    Разликата между тях е само системата за вкарване на външен въздух. ( генераторът на кислород )

17. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Разликата между тях е само системата за вкарване на външен въздух. ( генераторът на кислород )
    Защо тогава в каталога на PANASONIC отоплителната мощност на CS/CU-E12DKE е 3.01(0.69-2.58) а на CS/CU-XE12DKE 4.80(0.6-6.5) това е дадено в сравнителната таблица.

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от ste1
    Защо тогава в каталога на PANASONIC отоплителната мощност на CS/CU-E12DKE е 3.01(0.69-2.58) а на CS/CU-XE12DKE 4.80(0.6-6.5) това е дадено в сравнителната таблица.
    CS/CU-E12DKE INVERTER SPLIT
    охлаждане: 3.45 KW
    отопление: 4.80 KW
    консумация: 0.95/1.25 KW

CS/CU-ХE12DKE INVERTER SPLIT
    Мощность охлаждения: 3,40 кВт
    Мощность обогрева: 4,80 кВт

Наистина отговора на Алекси е точен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 157 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе