Страница 26 от 157 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравейте,
    Някой може ли да ми каже каква е разликата между PANASONIC CS/CU-PE12DKE и CS/CU-PE12CKE (в Tehnopolis твърдят че е само в дизайна на вътрешното тяло)

2.  

3. Тук е от
    Feb 2006

Разбрах аз, но въпросът е защо!

п.п. вакУУмираха

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от mit
    ..някой от тях виждал ли е климатик с пресостат за нн и вн и сТРВ....
    Има такива с фабрично сложени, на някои други се слага допълнително и като цяло говорим за скъпи машинки.

5. Тук е от
    Feb 2006

Здравейте! От всичко написано ми стана ясно че калпазани са ми слагали климатика. До тук ясно но те не провериха и налягането. Това задължително ли е? Да ги карам ли пак да идват? По принцип си топли и при -15 а вътре е 24 градуса, но като температурите са около 0 започва да трупа много скреж до момент в който пуска размаразяване и всичко се разтапя.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от borissov
    ...
    Когато има ТРВ, нещата стоят малко по-различно!
    Да, някой от онези супер качественни японски климатици си имат всичко : ТРВ, пресостат на НН и ВН. Там ТРВ-то поддържа температурата, пресостата пази компресора, а на електрониката и остава само да поддържа микроклимата в помещението и обезскрежаването.

7. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Е така както си го описал е перфектно работещ климатик.Няма смисъл да викаш никой.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте,
    понеже изчетох много и различни мнения, ето и нещо от мен:

1. Относно обезскрежаването:
    Заскрежаването на топлообменника зависи най-вече от температурата и относителната влажност на въздуха-върху което не можем да влияем- и от температурната разлика м-у въздуха и хладилния агент. Т.е климатик с по-голяма площ на топлообменника и по-малка скорост на въздуха в него се заскрежава по-бавно, и по-добър е климатика с възможно по-голям топлообменник, като съответно е и по-скъп.
    Много важно е как се извършва управлението на обезскрежаването- т.е. кога започва и кога свършва то.
    Ако то започне твърде късно, топлообменника се обледява, намалява дебита на в-х през него и съответно температурата на изпарение се понижава, което влошава ефективността на климатика.
    Ако процеса на обезскрежаване не е приключил напълно- напр. при обезскрежаване по време- и се обърне цикъла, то следва ефекта, както е описан по-горе.
    По тази причина най-добре е процеса да се управлява от датчици, което отново е по-скъпо, вместо по време.

2. Относно вакуумирането:
    Основната му цел е изсушаването на системата. По тази причина е важно да се достигне определен вакуум и да се задържи няколко минути. Т.е в случая по-важна е продължителността на вакуумирането, а не толкова дълбочината на вакуума. След това задържане се пуска малко фреон и се вакуумира наново, и тогава може да се разчита, че системата е достатъчно суха.
    По принцип, ако медните тръби и климатика са били херметично затапени, процедурата може да се пропусне.
    Опасно е обаче ако монажа се извършва при студено време, а тръбите преди това са съхранявани на топло, или обратно- тогава има опасност от кондензация и процедурата е задължителна.

10. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Да, някой от онези супер качественни японски климатици си имат всичко : ТРВ, пресостат на НН и ВН. Там ТРВ-то поддържа температурата, пресостата пази компресора, а на електрониката и остава само да поддържа микроклимата в помещението и обезскрежаването.
    Прощавай за невежеството, но в моята практика не съм виждал домашен климатик с ТРВ / освен едни български от преди 20 години/. По правило ТРВ се използва при машини с мощност над 20 КВ или променливи обороти на компресора/автоклиматици/ и обикновено работещи само на охлаждане. При термопомпените инсталации с голям дебит като чилъри и др. се използват 2 ТРВ-та и отделна линия с клапан за насочване на фреона само към едното ТРВ в зависимост от режима-отопление или охлаждане.
    Аз не съм виждал двупосочно ТРВ и ако греша, моля, поправете ме.
    Относно пресостатите-има ги в много климатични инсталации и както правилно си отбелязал сужат ката защита.Виждал съм машини с пресостат на въздушния поток, които имат същата цел т.е. изключване на машината при неизправни вентилатори, задръстени филтри и т.н.

11. naz
    naz е офлайн

Тук е от
    Feb 2006

ЗДРАСТИ НА ВСИЧКИ
    Имам един климатик който ми е на много лесно място на 1 етаж и искам да го местя другаде но при нас няма майстори наблизо
    Въпроса ми е преди да завия крановете пуска ли се на някякъв режим климатика ???
    - климатика е FUJIAIR 9ка

12. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от naz
    ЗДРАСТИ НА ВСИЧКИ
    Имам един климатик който ми е на много лесно място на 1 етаж и искам да го местя другаде но при нас няма майстори наблизо
    Въпроса ми е преди да завия крановете пуска ли се на някякъв режим климатика ???
    - климатика е* FUJIAIR 9ка
    Да, на охлаждане! Първо завиваш нагнетателния/ малкия/ кран и след минута, две-смукателния/големия/ кран. След това изключваш климатика.

13. naz
    naz е офлайн

Тук е от
    Feb 2006

да завивам докато работи климатика ли или не

14.  

15. Тук е от
    Feb 2006

Да! Докато работи!

16. naz
    naz е офлайн

Тук е от
    Feb 2006

и след туй като го монтирам има ли няква хватка пак и трябва ли *да викам някой с помпа
    за климатик

17. Тук е от
    Feb 2006

Най-добре викни някого.

18. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

@ Borissov е прав, викни някой да ти го премести . Има опасност да сасипеш машината.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 157 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе