Страница 34 от 157 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравейте, извинявайте, че се натрапвам така, но вчера ми монтираха климатик PANASONIC CU/CS-E15DKE и искам да попитам някой който има представа от следното. Когато се зададе на SWING-а да е на AUTO, трябва ли да се движи нагоре надолу или не?
    Благодаря предварително!!!

2.  

3. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от tarzo
    Здравейте, извинявайте, че се натрапвам така, но вчера ми монтираха климатик PANASONIC CU/CS-E15DKE и искам да попитам някой който има представа от следното. Когато се зададе на SWING-а да е на AUTO, трябва ли да се движи нагоре надолу или не?
    Благодаря предварително!!!
    Не се движи. Застава надолу, а според инструкцията "си избира положението в зависимост от температурата". На моя стои на второто положение отдолу нагоре на ауто. И като е на Auto, отвреме навреме вдига клапата нагоре като достигне температурата и като се размразява. Ако е на твърда позиция май я вдига само когато размразява. Когато си на охлаждане и е на авто тогава клапата се движи за да "саздава бриз ефект" Но всъщност тия всичките неща ги пише в инструкцията! Вземи я прочети...

4. Тук е от
    Dec 2005

Да прочетох я и там пише цитирам: "Когато изберете режим AUTO на SWING тя се задвижва нагоре-надолу, но не пише при охлаждане или затопляне", но вече разбрах и благодаря, даже го пробвах и си работи!!!
    Имам и следното питане, след като го монтираха и вечерта го сложих на 25 градуса, започна да издава един странен звук вътрешното тяло от рода на сссссссссссссссссссссссссссссссссссссс........................ , след като му намаля градусите на 23 примерно звука изчезва. На другият ден пак слагам на 25 малко се чува и изчезва. Това нормално ли е!!! Климатика е 1 ден. Марката е PANASONIC E15-DKE!!!

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Никакви основания за притеснения.Шумът е от фреона.

6. Тук е от
    Aug 2005

Моя не съска така. Панасоник PE-9DKE. Значи като се включи в размразяване се чува едно лекииичко съскане, и после се чува само бълбукането на фреона. Затова много го уважавам тоя климатик щото се спи добре на него. Осаката ми в офиса съска много, а като размразява при изключването си така просъсква че не се стои...
    Но щом казва badr, не се притеснявай от това съскане.

7. Тук е от
    Mar 2006

Здравейте Пичове. Имам нужда от помоща ви! КАКЪВ КЛИМАТИК ДА СИ КУПЯ????????
    цена-до 1000лв. Обем-95куб.м. Прозорци-15 кв.м. ПВЦ дограма плюс външна изолация 4см стиропор.Камина. Зиморничава съпруга. Интересувам се главно за отопление и най-вече за първите 40-50мин след прибиране от работа вечер,когато камината е изгаснала и това време е необходимо за да стопли немалката кубатура на помещението-хол-трапезария-кухня. За мен е важно да не шуми,трака и пуфка.
    Апропо,става въпрос за сглобяема къща,за която твърдят(не само производителите)че като топлоизолация ,панелите(12см широчина)се равняват на тухлен зид-30см.
    ако някой се интересува от темата сглобяеми къщи(плюсове и минуси) съм на разположение с обективна информация.
    Предварително ви благодаря!

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от NIK62
    .........
    Апропо,става въпрос за сглобяема къща,за която твърдят(не само производителите)че като топлоизолация ,панелите(12см широчина)се равняват на тухлен зид-30см.
    Ако някой се интересува от темата сглобяеми къщи(плюсове и минуси) съм на разположение с обективна информация.
    * Предварително ви благодаря!
    Аз се интересувам! Пусни една нова тема в този раздел с заглавие "Сглобяеми къщи(плюсове и минуси)" и опиши твоите проучвания и наблюдения!

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

* *Здравейте Пичове. Имам нужда от помоща ви! КАКЪВ КЛИМАТИК ДА СИ КУПЯ????????
    цена-до 1000лв. Обем-95куб.м. Прозорци-15 кв.м. ПВЦ дограма плюс външна изолация 4см стиропор.Камина. Зиморничава съпруга. Интересувам се главно за отопление и най-вече за първите 40-50мин след прибиране от работа вечер,когато камината е изгаснала и това време е необходимо за да стопли немалката кубатура на помещението-хол-трапезария-кухня. За мен е важно да не шуми,трака и пуфка.
    ако някой се интересува от темата сглобяеми къщи(плюсове и минуси) съм на разположение с обективна информация.
    На твое място бих помислил за две деветки- ефективността им е по- голяма, по- надеждно е, по- тихо и по- равномерно затоплянето.

11. Тук е от
    Feb 2006

Здравейте Пичове. Имам нужда от помоща ви! КАКЪВ КЛИМАТИК ДА СИ КУПЯ????????
    Предварително ви благодаря!
    Според мен би било странно 12 см сандвич панел да се равнява само на 30 см. тухлен зид. Вътре в него би трябвало да има поне 7-8 см. вата които се равняват на много повече от 30 см тухла и то без да броим стиропора отвън. Или стиропора е вътре и е единствената изолация??

12. Тук е от
    Oct 2005

Приятелю, относно питането ти за климатика ще се въздържа, тъй като тук има разбирачи и те ще те посъветват по-компетентно. Само ще те предупредя да си подготвен за компромиси с бюджет от 1000 лв. Аз се интересувам много от сглобяемите къщи защото мисля след някоя година да продам апартамента в центара и да купя парцелче в покрайнините на града, да си построя такава и да се преместя там. мисля че няма нищо по хубаво от това хлапето ми да тича по тревата а аз да си паля барбекюто и да слушам как чуруликат птичките.... за да не товарим форума обаче опиши ми впечатлениата си на popeye@mail.bg благодаря ти предварително и успех с климатика!

13. Тук е от
    Apr 2005

Препоръчвам 12-ки 2(е вярно малко по скъпо ще ти излезе)но имай впредвид ,че от първоначлно пускане за 50 мин.няма да имаш ефект особенно ако навън е много минуси.Знай ,че по този начин мъчиш само машините и не правиш нищо. А за зглобяемите къщи наистина трябва да пуснеш отделна тема.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2006

Има такава тема - Сглобяеми къщи (плюсове и минуси) и ще се включа там, но може би в неделя.Хората там много гадят и може би ще съм полезен.
    За съотношението панел 12см към тухла30см- на мен ми казаха че в топлоизолационно отношение се равнява на тухлен зид 70 см. Ноаз съм си малко Тома неверни и деля на две.
    Нанасям се да живея след седмица -две в къщата.Малко инфо в телеграфен стил:
    1Основи-плоча от клиента.2 Цена 330 лв м2 с ДДС- Къща с покрив ондулин,обикновенна дървена дограма,врати(добри) проектиране и монтаж но без Вик и ел.Има възможности за друг материал за покрива и дограмата както е в нашия случай, но естествено това вдига цената.Повече инфо ще дам след ден -два в тема"сглобяеми къщи(плюсове минуси)".

16. naz
    naz е офлайн

Тук е от
    Feb 2006

Моля някой разбирачи да даде малко акъл относно този модел -PANASONIC CS/CU-TE9DKE
    къде се произвежда и сравнен с модела от 2004/05 - PANASONIC CS/CU-E9DKE този малазииския с двойно огънат топлообминник кой е по добър
    при отопление ,разход и др.-ако имате наблюдение де
    притеснява ме най вече че на този новия вътрешното тяло е доста тънко
    - на външните тела май нямат разлика

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Има само една изтина че старата техника е по качественна колкото по ново е нещо по калпаво е не се отнася само до климите.

18. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте!Климатика ми е Панасоник 12 инвентор.От около една седмица не му работи клапата за хоризонтално разпределение на въздуха/суинг/.Днес го отворих и установих, че вала на моторчето не се върти когато му подавам сигнал с дистанционното, а само вибрира.На моторчето пише:MP 20 Z, A98260-M, 5314, 12 V DC. Имате ли представа от къде мога да поръчам ново и каква му е цената?Благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 157 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе