Страница 39 от 157 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от badr
    CS/CU-E12DKE INVERTER SPLIT
    охлаждане: 3.45 KW
    отопление: 4.80 KW
    консумация: 0.95/1.25 KW

CS/CU-ХE12DKE INVERTER SPLIT
    Мощность охлаждения: 3,40 кВт
    Мощность обогрева: 4,80 кВт

Наистина отговора на Алекси е точен
    Това означава ли че каталога е неверен.

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от ste1
    Това означава ли че каталога е неверен.
    За какъв каталог става въпрос.
    Данните ги има в интернет.
    http://proclima-bg.com/ProductDetails.aspx?productID=31
    http://www.jvk.ru/catalog/panasonic/xe12dke.htm

4. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    За какъв каталог става въпрос.
    Данните ги има в интернет.
    http://proclima-bg.com/ProductDetails.aspx?productID=31
    http://www.jvk.ru/catalog/panasonic/xe12dke.htm
    Каталог на PANASONIC за 2005 при сравнителните таблици различните модели са дадени тези стойности , сигорно е грешка .

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@ste1
    Данните за E12DKE отговарят на 9-ка, а не на 12-ка - случват се такива грешки!
    Може да е неволно, а може и умишлено - заради `свежия` въздух, XE е и по-скъп, без да е по-ефективен в основната си функция...

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Има обаче голяма разлика между E12 и H12. При H12 вече има промяна на компресора, че и типа на топллобмена ( предния капак се отваря и затваря )

7. Тук е от
    Mar 2006

Преди няколко страници зададох доста въпроси,на някои от които получих отговор.Благодаря на отзовалите се!
    Но на един въпрос нямам отговор и сега го задавам отново :
    Какво е значението на на вида на ФРЕОНА за добрата работа? Ако сега купя уред,който работи с R22, може ли някога да се замени с друг вид, от по-новите и дали при това положение ще работи добре?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от DIGITALUS
    ..........
    * * ** * Какво е значението на на вида на ФРЕОНА за* добрата работа? Ако сега купя уред,който работи с* R22, може ли някога да се замени с друг вид, от по-новите и дали при това положение ще работи добре?
    Климатици с R410 и R407 работят до по-ниски температури. Замяната на R22 с друг- практически невъзможна....

10. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от DIGITALUS
    Ако сега купя уред,който работи с* R22, може ли някога да се замени с друг вид, от по-новите и дали при това положение ще работи добре?
    Забрави смяна на R22 с R410 примерно - най-малкото налягането е по-високо

11. Тук е от
    Nov 2005

R22 е ограничен за употреба от протокола от Киото, тъй като влияе за глобалното затопляне. Ако обаче се изключат екологичните му св-ва, той е много добър като ефективност.
    Единствения проблем е, че големите фирми спират да го произвеждат, но внос от Турция и Китай ще има още доста време, само като стане дефицитен, цената му може да се вдигне.
    Също сериозните фирми нямат нови разработки на климатици с R22- евентуално можеш да купиш някой по-стар модел.

Негови заместители са R410a и R407c, но за замяна с тях не може и да мислиш- те са смеси, R410a има високи налягания на кондензация, а за R407c компонентите му имат различни температури на изпарение и кондензация. А и на този етап са доста скъпи.

12. Тук е от
    Mar 2006

Здравейте на всички ! За пръв път попадам във този форум.Та по темата....Изчетох почти цялата т.нар. "голяма тема" относно климатиците. Аз не съм толкова наясно с климатичната техника ,колкото бих искал и затова реших да почета във форума ,пък дано се ориентирам по-добре.
    Имам един климатик и до няколко седмици ще закупувам още 3 броя ,затова реших да се поинтересувам.От 1 година имам OSAKA CH-12-SL (не се оплаквам,дори смея да кажа,че случих на модел).Искам да споделя как преди една година се насочих към марката.Следвах стария испитан метод на стадото , тоест разходих се повечко из кварталите и забелязах че над 50 % бяха Осака.
    Естествено смятам,че има по-добри от Осака в същият ценови клас,но след като се поразрових из форума останах с впечатление,че суперлативи получават само климатици от четирицифреният левов клас.Всички знаем,че 1300-1500 лева са си много за българина особенно ако ще взима 3 броя за битово ползване като мене.
    От всичката информация и разнородни,често абсолютно противоречиви мнения в тази тема доста се пообърках.Едно обаче разбрах,а именно че по отношение на Осака повечето участници във форума се изказват негативно.Аз една година вече ползвам Осака и нямам оплаквания,затова вероятно ще купувам същите,защото съм доволен от този.Имах желание да пробвам и друга марка ,например Хайер, обаче след всичко изчетено вече ми се струва рисковано.От всички марки в този ценови клас(както ги наричате ефтинджосите) чета,че има оплаквания.
    Не ме разбирайте погрешно,въобще не хваля Осака.Ако първоначално си бях взел Мидеа,например и нямах особенни оплаквания щях да се насоча пак към тях,защото ръка е пипнала и око е видяло. Толкова относно моя скромен потребителски опит и размишления.

Имам следното питане към вас.Ако някой притежава т.нар. Ъглов модел на Осака ( OSAKA CH-12-DJ ) , нека сподели впечатленията си от него.Работи ли като нормална 12-ка.Ефективен ли е за отопление или основните му преимущества са в дизайна .... въобще всички плюсове и минуси за които се сети.Благодаря предварително и моля без отговори от рода " мани го еди кое си вземи си тва".Искам конкретно от този климатик впечатления да прочета.

13. Тук е от
    Nov 2005

къд е това място , където като се поразходиш виждаш, че 50% от поставените климатици са марката Осака?
    За този модел - ъгловия мисля, че се препоръчва за офиси а не за дома.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Futuri
    * Имам следното питане към вас.Ако някой притежава т.нар. Ъглов модел на Осака (* OSAKA* CH-12-DJ* ) , нека сподели впечатленията си от него.Работи ли като нормална 12-ка.Ефективен ли е за отопление или основните му преимущества са в дизайна* .... въобще всички плюсове и минуси за които се сети.Благодаря предварително и моля без отговори от рода " мани го еди кое си вземи си тва".Искам конкретно от този климатик впечатления да прочета.
    * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
    Имам ъглова Осака вече 3 зима.Ползувам я в помещение 19 кв. м. без изолация със стара дървена дограма.При минусовите температури работеше добре.До -10градуса без проблеми а при по ниска температура помагах с духалка.Поддържаше зададена температура от 22-24 градуса.На автоматичен вентилатор работи безшумно,а на MAX събуждаше първата зима докато му свикнем.Миналата зима беше пукнал една тапа и беше изпуснал фреона,но от сервиза в Стара Загора отреагираха бързо(2-3 часа след обаждането) и отстраниха проблема.Преди седмица му беше клеясал нещо магнит вентила и не можа да тръгне на топло,но след бързата реакция на сервиза проблема беше отстранен.
    Общо взето съм доволен.Консумацията му е малко по висока от скъпите модели,но това май е характерно при Осаките.
    Тази зима си взеха този модел 2 познати и също нямат проблеми.
    Надявам се да съм помогнал с инфото

16. Тук е от
    Mar 2006

Искам да питам,понеже и аз съм се насочил към ОСАКА-този модел : OSAKA CH-12-SL ,как се държи при отопление и дали вътрешното и външното тяло не са много шумни

17. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Ffuturi, DIGITALUS, защо се спряхте на Осака? Имате ли някаква информация за предимства на тези машини или изборът ви чисто субективен?

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@g0g0
    Южното черноморие - от Обзор, през Слънчев бряг до Приморско или Синеморец, вкл. Бургас
    Осака rulez - независимо дали са добри или лоши...
    Според мен има и добри модели

@DIGITALUS
    Работи, но и ток харчи - като за тия пари...
    За шумен - много е качествено прилагателно и е трудно за дефиниция, но за мен е шумен!

Предполагам, че доста време нямаше отговор за R22, защото въпросът е дискутиран - ползвай търсачката, преди да питаш - по-бързо става

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 157 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе