Страница 41 от 157 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Привет

Идеята на форумчето е , присъстващите хора, част от които са специалисти в хладилната техника, работят в сервизи за климатична техника да дадат съвет по отношение на марките, които най-често дават дефекти и са най-проблемни. Е, който не иска да чува, да прави каквото си знае

а за Осака има един лаф " Осака пак се .....оака " :Super:

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Мисля, че Осака не се `дънят` умишлено - просто нямат капацитет да обслужват
    Цитат Първоначално публикувано от Osaka
    ...
    В момента се предлагат 15 (с различни стандарти фреон)серий климатици Осака и всички модели(над 60) имат различен коефициент на полезно действие и топлоотдавана мощност.
    такъв голям избор - специалистите са малко, а много фирми опитват "да ловят маймуни с трици" - не само въпросната фирма!

@DIGITALUS
    Ето едно потвържедние на мнението ми за шума на ADE, от един, може да се каже ОСАКА-фен /надявах се да е `вътрешен` и да ни осветли повечко, ама зачезна/
    Цитат Първоначално публикувано от Osaka
    АДЕ-то е с Йон-генератор и почиства въздуха даже през време на размразяванията и по подобие на инвертония тип не спира движението на въздуха.Тази серия климатици не е за спалня,а за офиси и други обществени места където има голям поток от хора.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат на: Osaka в* 2.03.2006, 03:47
    АДЕ-то е с Йон-генератор и почиства въздуха даже през време на размразяванията и по подобие на инвертония тип не спира движението на въздуха.Тази серия климатици не е за спалня,а за офиси и други обществени места където има голям поток от хора.

Което показва как Осака си правят реклама и от нещо, което са оплескали.... :knuppel2:, защото при размразяване от вътрешното тяло и работещ вентилатор климатика ще духа студено....

5. Тук е от
    Mar 2006

Понеже напоследък се зачетох по темата с климатицте и гледам разни спецификации та у мен възникват разни въпроси.
    От това, което прочетох до момента ми стана ясно, че под 9-ка,12-ка, 18-ка и т.н. се има предвид BTU-то на съответната машинка. Някои производители обаче в спецификациите си посочват коефициент EER. До колкото успях да заподозра EER = BTU/P, където P е консумираната мощност във ватове. Т.е. ако искам да добия BTU-то от даден EER си умножавам EER x P. Така ли е или нещо не съм разбрал?

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@observer
    Малко е относително кое-как се мери - не съм виждал подписано съглашение/стандарт, но в практиката

- EER се използва при cooling и се мери както като Btu/w.h, така и като W/W - второто става все по-популярно напоследък
    - COP се използва при heating и обикновено се измерва с W/W...

Поне за условията, при които се правят измерванията има някакво споразумение - писмено не съм го виждал - само описано от някаква амИриканска агенция - може би оттам е тръгнало като практика

//edit
    Понеже bajotierra е пуснал един линк отдолу - въпросът ми към всички е - Ясно е, че въпросните условия се приемат за даденост/договорка, но има ли споразумение, че са задължителни/стандарт за всички производители? - нещо като DVD стандарта във видеоразпространението...

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @observer
    Малко е относително кое-как се мери - не съм виждал подписано съглашение/стандарт, но в практиката

- EER се използва при cooling и се мери както като Btu/w.h, така и като W/W - второто става все по-популярно напоследък
    - COP се използва при heating и обикновено се измерва с W/W...

Поне за условията, при които се правят измерванията има някакво споразумение - писмено не съм го виждал - само описано от някаква амИриканска агенция - може би оттам е тръгнало като практика
    Тук http://www.eurovent-certification.co...cteristics.php са описани условията при които става измерването на EER и COP. Освен това в брошурите на марковите климатици също са дадени условията при които са определени EER и COP. В прикачения файл ти давам част от каталога на FUJI, където са посочени условията за определяне на EER и COP.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Futuri
    От моя страна спор няма и няма да влизам повече в полемики с хора които искат да се джафкат с мене.Днес ходих до магазина и поръчах ъгловият модел + още една 12-ка от новия тип ADR + една 20-ка.Всичките Осака.По-късно ще добавя точните модели и впечатленията си от тях,но това разбира се* след като ги монтират и поработят някой друг ден.
    DIGITALUS, Относно CH-12-SL ,собственика на магазина ми обясни,че* тези модели са със старият тип фреон и спират да гипредлагат.
    Човека понеже за 2-ри път отиваме при него ,а и ще закупуваме повече бройки, свойски ми обясни кои модели не стават и кои са надеждни.Препоръча ми един модел ADR,за който каза че е монтирал над 100 бройки и досега няма дефектирал.Склонен съм да му вярвам а и ми прави голяма отстъпка.
    Всеки си има право на избор.Който не харесва тези или онези да не си купува.Аз само споделям моя скромен опит,а най-пряката цел на първия ми пост беше да се интересувам от конкретния ъглов модел.Незнам защо някои хора се чувстват провокирани дори да ме обиждат и кфалифицират с разни животински епитети.
    За ADR-а нямам голямо наблюдение но с ъгловата определено не си сгрешил,работи много добре + това тя има нагревател във вътрешното тяло(700W) които и помага в минусовите* температури което е добре за климатика пък и за тебе.Има много добра електроника и се обезкрежава много хубаво.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo

//edit
    Понеже bajotierra е пуснал един линк отдолу - въпросът ми към всички е - Ясно е, че въпросните условия се приемат за даденост/договорка, но има ли споразумение, че са задължителни/стандарт за всички производители? - нещо като DVD стандарта във видеоразпространението...
    Лично мнение: всеки производител дава максималните стойности COP/EER с рекламна цел....Марковите климатици (както пише по- горе @observer) дават и при какви услови ги постигат- защото ги постигат *. За това и в различните каталози има разминавания в данните....
    //edit: грешка- данните ги пусна @bajotierra, не @observer...

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

@ echo
    Ами за стандарт в смисъла на индустриална норма, която да важи за всички, май няма. Но що се отнася за ЕС има специална директива, която определя ефективността на сградите и климатиците. http://europa.eu.int/comm/energy/dem...ildings_en.htm Общо взето всичко се върти около протокола от Киото за намаляване на емисиите на CO2 и затова климатиците, които се продават в ЕС трябва да отговарят на условията описани тук: http://www.eurovent-certification.com/. За България какво е положението може само да гадаем.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Същото е положението с USA - има норми и стандарти на замерванията, под които не трябва да пада продаваната климатична техника! Линк ще опитам да дам по-късно...
    Мисля, че подобно беше положението и в Австралия/Нова Зеландия.
    Японците със сигурност, но при тях има и доста техника, която официално е само за вътрешния пазар

За съжаление international agreement не съм срещал да има...

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от dilianclima
    За ADR-а нямам голямо наблюдение но с ъгловата определено не си сгрешил,работи много добре + това тя има нагревател във вътрешното тяло(700W) които и помага в минусовите температури което е добре за климатика пък и за тебе.
    Я сега някой да каже че няма да работи при -20*.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Добре си забелязал, badr!
    Моля сведущите да обяснят каква е точно целта и работата на нагревателя във вътрешното тяло - не познавам ADR...

16. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Малко инфо и снимки. Имайте предвид, че днес във Варна беше около 5 градуса. Излязох с апарата да снимам английски боен кораб на моркса гара, но ми се набиха разни клими в очите.

Първо една снимчица: http://yasemr.hit.bg/IMG_3627.jpg

После отидох в мацката ми, на първия етаж видях една ледена кралица NEO, която милата тотално се беше вледенила. Като се качих горе седим си и си гледаме телевизия, но нещо бучи ли бучи, един гаден тътен, нискочестотна вибрация. Излизам на балкона и хоп - изненада, съседите отгоре си сложили OSAKA. То в стаята на мацката на се стои или спи, пък на съседите съвсем им съчувствам. Но все пак:

VIVA OSAKA, NEO & Ikeda!!!

17. Тук е от
    Feb 2006

Някой може ли да ми отгожори на въпроса, къде стои датчика за обескрежаване на клима. Моят действа но след като има доста скреж която превърнала се в лед намаля ефективноста на 50% от питата и тези 50% си остават така до пролетта. Тоест прекратява обезкрежаването прекалено рано.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от cvetan_d
    Някой може ли да ми отгожори на въпроса, къде стои датчика за обескрежаване на клима. Моят действа но след като има доста скреж която превърнала се в лед намаля ефективноста на 50% от питата и тези 50% си остават така до пролетта. Тоест прекратява обезкрежаването прекалено рано.
    Ако има такъв- на питата на външното тяло.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 157 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе