Това е флагмана на Панасоник ,перфектен климатик .. за съжаление и цената му е префектна ,около 1800 лв за 9ка и според мене не си струва на фона на малко по евтините модели на марката със същия компресор ..Първоначално публикувано от ivanov_km
Това е флагмана на Панасоник ,перфектен климатик .. за съжаление и цената му е префектна ,около 1800 лв за 9ка и според мене не си струва на фона на малко по евтините модели на марката със същия компресор ..Първоначално публикувано от ivanov_km
Някъде се изписа че не ползват същия компресор, а са минали на DDC инвертор като при Hitachi-татаПървоначално публикувано от Alexi_
Izv, bi li dal adresa i imeto na plovdivskata firma, az se interesuwam ot takuw klimatik i otdawna turseh da zakupia, no ne znaeh otkade.Moje da mi pratish koordinatite i na emaila :* mironi2222@abv.bg. Blagodaria ti predwaritelno!
[quote=yasenp ]
Хмм, не помня точно моделите, но ясно си спомням National 8-ца с СОР около 5,90. Daikin 12-ка беше с крайна цена около 2000 лв с ДДС и монтаж и беше с СОР около 5,20. Ако някой се интересува по-сериозно ще погледна адреси и телефони на фирмата и ще ги пусна тук.* Същата тази фирма ги взема от пловдивската фирма, която внася и втората употреба като вероятно и тези ги вкарват като втора ръка, за да плащат по-малко на митницата. Иначе съм виждал японски климатици , но на 220 волта в Мр. Бриколаж, но не са със същите характериситки - явно джапанките си пазят топ моделите само за тях.
Здравейте!
Имам си и аз отскоро един климатик NATIONAL CU-G25R (втора ръка). Много съм доволен! Имам малко проблемче, една червена лампичка (диод) започна да мига непрекъснато. Диодите са общо четири разположени в ъглите на квадрат долу в дясно на вътрешното тяло на климатика, другите три диода са ми ясни. Не е размразяване за него мига друг диод. С изкл. и вкл. не се промени нищо. Въпреки това климатика си работи без проблем. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем сте съм благодарен ако сподели опита си.
popeye, съвсем случайно познавам едното момче, което работи там и ми каза, че не топлят и се развалят само. А от тази марка из града няма много монтирани и затова съм улучил къде живееш. Всъщност само там съм виждал ATP.
Иначе за да си поръчаш твоя марка май един контейнер трябва да поръчаш, пък го кръщавай ако искаш Принцеса Даяна. Радвам се, че си взел Хайера - за инвертър от китайците са ней-добре.
Искам да добавя , че дори и на парно едва дали сметката за отопление ще бъде по малко от 150 лв. на месец , при условието парното да не се спира през този месец.
Един климатик 12-ска инвертор ( добър инвертор ((реклама няма да правя)) ) За един месец непрекъсната работа ще навърти най-много 60лв. ток .
PS 1. Относно модела на DAIKIN с СОР 6.1 не го оспорвам , но при цената от 2800$ едва дали е приемлива за нас.
2. Това чудо докато стигне при нас , ще надхвърли тези 2800$ . Защото останах с убеждение ,че тази цена е за Япония.
Това за кой месец иде реч?Просто питам,защото аз лятото за поддържане на температура 24*С в помещение 17кв.м.(гараж) само предна външна стена(изолирана гаражна врата) и таван-плоча,неизолирана,плащам по 100лв на месец,като ползвам услугите на Осака12.Не смея и да си мисля за сметката ако реша да сваля с още 5*С зададената температура!Първоначално публикувано от ivanov_km
Обикновено 500бр. , но ако поръчаш 3000 цената е друга. А името е много якоПървоначално публикувано от popeye
офф: мини на кирилица
В този случаи значи имаш много големи топлузагуби. С една дума все едно си с отворен прозорец. Гараж с таван плоча , която не е изолирана .Това не си го измислям нали.
При мен случият е следния :
Климатик HITACHI RAS/RAC 35YH4 , отоплявам помещение от 20кв. Стоята е с изолация на външната стена, пластмасова дограма . При работа нон-стоп за един месец за отоплени давам 50 лв. за ток.Месецът е Януари 2006г.
@ivanov_km
Вземи, моля те, опиши малко Хитачи-то - цена, разход, откъде си го взел, характеристики, екстри...
Явно, откакто спря да дава дефекти управлението /имаше такова време/ - май това е по-добър избор от Panasonic PE...
...и мен ме интересуват мнения за HITACHI, тъй като в новия си апартамент мисля да се утоплявам с такива (много ми ги хвалят). в момента съм с HAIER inverter и съм много доволен до момента, но бих инвестирал още малко в нещо по-така ако има смисъл ..все пак е нова къщаПървоначално публикувано от echo
Ползвам услугите на същото Хитачи(който следи форума-знае),за Януари сметката за ток е 104,17 лв.Не е спиран,на 20* работи,през студената седмица бачкаше и конвекторна печка Таурус(2000Вата) -почти на минимум,но нонстоп.ПВЦ дограма с Кстъкло,няма външна и вътрешна изолации.Цена 1300 лева с монтаж.Фирмата е Естервил Инженеринг ООДПървоначално публикувано от echo
ул. Димитър Греков №1
София, ПК 1504 Тел/Факс: 02/ 943 38 94 Тел: 02/ 943 07 60
Липсват каквито и да е екстри-за който са важни -модела не е препоръчителен.
@Vanquished
Дай малко по-подробно - стените, стаята, 9-ка или 12-ка, какви показатели й дават, колко харчи...
Моля!
А печката, според теб, нужна ли беше или за всеки случай?
още не съм получил сметката за този месец да видя хайер-а колко ме е натоварил, но мисля че колкото и да е ще е по ниска или същата с тази от преди месец когато отоплявах същото помещение (панелен хол 5х3х2.5) с акумулираща печка (4kw) с часовник на нощна тарифа. Разликата по-скоро ще е че сега ми е ок (20 градуса) а преди след обед като истине печката ставаше змиярник (нямам никва изолация). м/у другото и аз му помагах през якия студ с акумулиращата на 1kw на нощна. Щом обаче казваш че хитачито не е препоръчително ....май хаерчето е по-добрия избор. все пак има йонизатор, сензор за присъствие в помещението (за автоматично изкл.) светлинен сензор (познава дали е ден или нощ), и разни такива гевезелъци, които не ползвам защото моя бачка нон-стоп, но ако ми беше в офиса примерно или някъде кадето влизаш-излизаш или няма никой за периоди от по няколко часа би било много готино да не се замисляш да искл. или вкл. машинката а тя сама да се сеща като влезнеш или излезнеш от помещението. иначе едно хитачи RAS 25 което съм виждал бачкаше доста тихичко (вътре), което ме блазни...не че хайер-а е шумен но....Първоначално публикувано от Vanquished
http://www.eviss.bg
На този адрес ще получите пълните данни за климатиците HITACHI . Това е основният представител на фирмата за България . Относно малката консумация на климатика при мен се дължи , на :
1. Пластмасова дограма , която е с южно изложение , и се явява единствената външна стена на апартамента, която сещевременно е и изолирана с Фибран.
2. Преди лягане климатикът се настроива на 17 градуса . При прибиране от работа в 16.00 му задавам 21 градуса.
3. Апартаментът като цяло е вътрешен.
4. При слънчево време климатикът работи с минимални разходи.При слънчево време съм правил опит , без да използвам климатика температурата в помещението е 16 градуса , а на вън същевременно е -8 градуса. Сами се досещате , че при такова време когато съм на работа и при зададена температура от 17 градуса , аз с климатика компенсирам разлика от 1 до 2 градуса.