Страница 43 от 157 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. naz
    naz е офлайн

Тук е от
    Feb 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

някой разбирател да каже точно - кой климатик от инверторите харчи най малко ток
    става въпрос за 9ка - примерно - panasonic,fujitsu,toshiba или някой друг
    ,понеже тука всеки си хвали пръчката и ни може да се разбере точно кое харчи най-малко

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

е това е консумацията по документ
    0,270-1,470 на студено /0,270-1,800 и на топло за 9ка
    0,310-1,710 /0,300-2,380 за 12ка
    не е малака консумацията им и при хаер е такава висока. а днес получих оферта за LD дето ги правят в Правец интерсно е че цените са по високи от тези на мидея.

4. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от naz
    някой разбирател да каже точно - кой климатик от инверторите харчи най малко ток
    става въпрос за 9ка - примерно - panasonic,fujitsu,toshiba или някой друг
    ,понеже тука всеки си хвали пръчката и ни може да се разбере точно кое харчи най-малко
    По принцип този който е с най висок КОП трябва да харчи най малко,като тук има доста условности(оразмеряване, изолации, начин на ползване) .. но клими с КОП около 5 отиват към 2000 лв за 9ка..

5. Тук е от
    Mar 2006

Здравейте.* Ползвам климатик от 4 години. Марката е Haier модела HSU 10H03(DB) – дигитален инвертор(не че ми е ясно какво точно означава това). Излезе ми 1400 лева с монтажа тогава. Всичко беше много хубаво когато го купувах и климатика си работи прекрасно цели 15 месеца (охлаждане и отопление), докато не започнаха проблемите. Климатика тръгва да работи когато си поиска без особена логика а когато реши не тръгва. Фирмата която ми го монтира дойде, направи профилактика измери напрежението на тока, което се оказа 238 V, и каза да се обадя на енергото да ми намали напрежението щото климатика работил с напрежение до 230 V и повече не пожелаха да го погледнат. Това ми се стори доста нелогично и намерих друга фирма макар и срещу заплащане, която го огледаи го свали и изпрати в Роял сервиз София, където също не му откриха никакъв проблем и ми го върнаха. И така докато му изтече тригодишната гаранция климатика си работеше колебливо. Проблема се появи за постоянно на 44-я месец, но преди това му изтече и фреона за зареждане с който ми взеха 90 лв. От фирмата която се опита да го поправи и докато беше в гаранция ми поискаха 300 лева за да му сменят някаква платка с такава втора употреба без гаранция и на мой риск. Ако съм искал нова платка с гаранция била над 500 лева. Аз отказах, махнах стария и си купих нов пак Haier само че конвенционален 12-ка модел HSU-12 H03/Z1. Новия е доста по "дървен" от стария, но и цената му е приемлива - 560 лв. с монтажа. Извода, който аз си направих за мен лично е, че в България от по-сложни климатици никой не разбира, и обикновено докато ги купуваш ти обещават какво ли не а след това никой не му пука за теб. Дано новата машина да не се разваля и да не харчи много повече ток от старата, която (докато работеше) беше супер икономична. Моля някой от по-запознатите учстници във форума да ми отговори дали ще плащам много повече ток от колкото със старата машина! Благодаря предварително.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от joke
    ...
    Извода, който аз си направих за мен лично е, че в България от по-сложни климатици никой не разбира
    ...
    Специалисти в БГ няма много - не само по климатиците...
    Проблемът ти е бил с фирмата, която го поддържа - реакцията им е била ... - лош избор на фирма, не на техника!
    А с напрежението е бил номер, мисля - виждал съм го и друг път С твой мултицет, напрежението вероятно би било в нормите. Ако все пак не е - можеш да предявиш претенции за повреда към Енергото, но все пак мисля, че е било `номер` - доста `фирми` го правят за да прехвърлят отговорността на друг :knuppel2:

7. Тук е от
    Mar 2006

Моля, който е компетентен, да помогне.
    Ще си купя климатик 2-ра ръка. Какво означават обозначенията RAS/RAC "20" "24" "28" "32" и т.н. Къде ги има описани. Вярно ли е , че "24" е т.н. "дванайстка"?

8.  

9. Тук е от
    Mar 2006

Здравейте,
    От много време все ви чета, но така и не се реших да питам... Тя зимата почти мина, но все пак ще дойде следващата...

Та от толкова четене ми се наби в очите, че ако парите не са проблем - знаете каква марка климатици да изберете.

И сега ви моля, като специалисти повечето тук, да ме насочите към тези марки климатици, служещ предимно за отопление на помещение 25 кв.м., височ. 2.40 м , ПВЦ дограма (хубава), изцяло вътрешна изолация (5см вата) по стените и тавана, 3 външни стени, изложение юг-запад-северозапад.

Каква марка климатици бихте ми препоръчали? И какви са им цените? Все пак повече от 2-3 хил. лв. не мисля, че си заслужават вече.
    Благодаря ви предварително!

10. Тук е от
    Mar 2006

Моля ако някой има информация относно климатиците Nordstar /като цена, качество, надеждност ел. консумация шум или нещо друго / нека даде своето становище. предварително благодаря.успех на всички

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Ferroli
    Ще си купя климатик 2-ра ръка. Какво означават обозначенията RAS/RAC "20" "24" "28" "32" и т.н. Къде ги има описани. Вярно ли е , че "24" е т.н. "дванайстка"?
    Тези означения означават мощността при охлаждане(отдадена не консумирана)- Ras 32 е 3,2кВ.Моят климатик е 35 и се води 12ка(може би 14ка,незнам),но 24 със сигурност не е 12ка

12. Тук е от
    Jan 2005

здравейте, може ли някой да даде информация или да ме насочи към машини за отопление (по-голям капацитет) тип вода-вода. В смисъл климата да черпи топлина от вода и да притопля друга, ще съм благодарен на всеки който даде някакво инфо

13. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO
    здравейте, може ли някой да даде информация или да ме насочи към машини за отопление (по-голям капацитет) тип вода-вода. В смисъл климата да черпи топлина от вода и да притопля друга, ще съм благодарен на всеки който даде някакво инфо
    Ето тук е писано доста за термопомпите:
    http://imoti.net/phorum/read.php?f=28&i=1088&t=1088

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Ferroli
    Както е писал Vanquished, вероятно цифрите отговарят на мощността във ватове X100 - RAS/RAC 35 ~ 3500W ~ 12000 Btu
    Ако става въпрос за Хитачи (RAS/RAC първо за тях ме подсеща) това е по-честия случай при тях, но имат и модели в които 24 наистина означава 24000Btu или към 7kW
    Апропо - откога Ferroli се занимават с техника втора употреба или просто ника ти е такъв?

Цитат Първоначално публикувано от gsm13
    Здравейте,
    От много време все ви чета, но така и не се реших да питам... Тя зимата почти мина, но все пак ще дойде следващата...

Та от толкова четене ми се наби в очите, че ако парите не са проблем - знаете каква марка климатици да изберете.

И сега ви моля, като специалисти повечето тук, да ме насочите към тези марки климатици, служещ предимно за отопление на помещение 25 кв.м., височ. 2.40 м , ПВЦ дограма (хубава), изцяло вътрешна изолация (5см вата) по стените и тавана, 3 външни стени, изложение юг-запад-северозапад.

Каква марка климатици бихте ми препоръчали? И какви са им цените? Все пак повече от 2-3 хил. лв. не мисля, че си заслужават вече.
    Благодаря ви предварително!
    Така, както си го описал имаш нужда от приблизително 4,5kW за отопление /най-добре да ти го сметнат от фирмата - за тия пари, които казваш.../ и около 3,5 за охлаждане, което отговоря на добра 12ка, инвертор!
    Аз съм фен на Мицубиши /виж темата за тази марка - има линкове/ - някъде кам 1800-2000 излизат!
    Но и китайско Хитачи за ~1300 ще свърши работа!
    Уговорката, която правя е, че номиналната мощност се замерва при +7*, т.е. - ако си в много студен град трябва или повечко мощност или друго решение... За София бих взел това!

Цитат Първоначално публикувано от Sitbl
    Моля ако някой има информация относно климатиците Nordstar /като цена, качество, надеждност ел. консумация шум или нещо друго / нека даде своето становище. предварително благодаря.успех на всички
    Не съм ги чувал, ама що не кажеш къде ги видя?

16. Тук е от
    Jan 2006

Искам да попитам,понеже тук има доста специалисти,да кажат какво смятат за това : http://www.technopolis.bg/scatf.php?id=35&f=3971

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

1200лв. за конвенкционален климатик 9-ка.
    За сума от същия порядък може да се купи марков инвертор.
    Другото предложение е не по-малко уродливо 2000лв за 18-ца конв.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от gino
    Искам да попитам,понеже тук има доста специалисти,да кажат какво смятат за това : http://www.technopolis.bg/scatf.php?id=35&f=3971
    Интересно на какво се дължат тези цени
    Както и badr пише, за тези пари може да се вземе добър инвертор!
    Не, че Carrier не са име, ама дали то струва тези пари? Не знам дали са тези модели, но бях гледал в някой от ТЕХНОмармаладите преди време Carrier, на който пишеше made in PRC - ако са тези модели, съвсем му губя логиката

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 157 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе