Не опасност от пукнатини а гаранция. За да не се получат пукнатини трябва да откалиш медните тръби. Медта се откалява по същия начин както се закалява стоманата (загряваш и после рязко охлаждаш). След тази процедура може да си ги гънеш.
Не опасност от пукнатини а гаранция. За да не се получат пукнатини трябва да откалиш медните тръби. Медта се откалява по същия начин както се закалява стоманата (загряваш и после рязко охлаждаш). След тази процедура може да си ги гънеш.
Аз съм с Мидея 9 и 12 ка инверторни /1600 лева с монтажа/за помещения, съответно 15 кв. м. и 28 кв. м., не съм специалист, но след дълги консултации ги купих през месец март. Както се сещате през април температурите рядко надхвърляха 15 градуса през деня, а вечер задължително съм ги пускал, понякога и до сутринта. Апартамента ми е югоизток с ПВС дограма и изолация, но* е нов и с достатъчно количество влага в него. Сметката за ток със всички уреди, които ползва едно домакинство ми беше 44 лева с включен ДДС. Топлят и се чувстваше, че и сушат, щото паркета ми не се надигна- досега. Единственото, което малко ме смущава е характерното пукане, което издават докато загреят /например в спалнята дразни/. Чух, че имало изход със разни тампони и приставки, но още не съм говорил с фирмата. Не знам дали съм бил полезен, но при мен е така. Нямах достатъчно средства и се спрях на Мидеите. Засега съм доволен, но да изчакаме зимата.Първоначално публикувано от divi4
Нашите си взели Fujitsu със следните инициали на модела - ASY 9L SBCW (или поне така са ги записали) за около 1200 лева.
Ще топлят една стая - 15-20 квадрата, с нова дограма и вътрешна изолация.
Интересувам се дали за тия пари е можело да вземат нещо по-добро или покупката е Ок.
Благодаря предварително
PS - Сигурно ви е омръзнало от подобни питания. Тежка е съдбата на специалиста..
Малко съм пристрастен към тази марка, но все пак 1200лв. за Fujitsu 9LB - това е просто перфектното попадение.Първоначално публикувано от metesator
Ако в тази сума е включен и монтажа - просто няма накъде повече...* *
1380 лв. с доставка, монтаж и потупване по рамото. Тъкмо ги попитахПървоначално публикувано от freelander
Доволни са, че не са прецакани. Зимата ще видим де
А дали някой може да каже няколко (хубави или лоши) думи за климатиците на Stiebel Eltron?
(до тук не са обсъждани в темата...)
Къде се произвеждат?Едва ли е в Германия като бойлерите,които са :Super:Първоначално публикувано от prt
Според продавач-консултанта в магазина им на Раковска (София), се произвеждат в Германия. Цената на единствения модел, който имаха в наличност беше към 1 400 лв. (по много бледи мои спомени)Първоначално публикувано от gino
Доколкото знам,а и тук на няколко места четох,в Германия производство на климатици няма
Ако някой знае немски, нека каже какво пише тук
http://www.stiebel-eltron.de/klima/produkte/index.php
В английската версия на сайта няма климатици.
да попитам ефтините климатици на Midea Neo могат ли да вкарват свеж въздух от навън през лятото без да го охлаждат допълнително и дали могат също да изкарват въздух от помещението
Не могат.
Вентилацията не е функция на климатика.Единици са климатиците които имат допълнителната функция вкарване на свеж въздух.
Идеята на климатика е да охлади/затопли въздуха в стаята.
Здравейте момчета. ::Гледам че някои от вас са голями специалисти на тема климатик.Надявам се да помогнете и на мен в избора ми.Помещението което ще отопляваме е 50-60 кв.То е хол,кухня и коридор заедно.Какъв климатик ще ме посаветвате да купя.Искам да е хубав и с цена до 3000 лв.Аз се чудя между* -Fujico-ОSК 528 DG inverter Digital DC Hibrid* или* Toshiba-RAS 13 EKVP-E inverter DDC Hibrid-Daiseikai.И двата са японски.Добри ли са или ще ми препоръчате някой друг.?А дали ще отопляват хубаво за тази квадратура?Четох и за ПАНАСОНИЦИТЕ добри отзиви. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Миналата година ми монтираха климатик втора употреба на който пише марка ZHENDRE модел CTMSP9 ZENITHAIR ,но за съжеление без дистанционно и не мога да го управлявам.Ако някой знае откъде мога да си купя в София ще съм много благодарен.Пробвах няколко модела универсални включително и на PILOT, но уви.
Климатика е закупен от тук около 95г.