Страница 33 от 157 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от titoo111
    Привет на всички. Искам да се посъветвам с вас какъв вид и марка климатик да си взема за помещение от 28 кв. метра?
    Благодария предварително
    Всичко зависи от това колко пари си си приготвил. Ако искаш нещо сериозно трябва да си приготвиш поне от 1300 лева нагоре.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2006

Здравейте.
    От утре ще монтирам 4 клими от японските. Ще ви кажа как работят. :Super:

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от titoo111
    Даа явно съм надценил възможностите му. Благодаря за информацията. Явно ще трябва да се бръкна за инверторен, което мислех да избегна.
    Не бързай! Помисли колко пъти в годината температурата пада до -20*? Аз съм с конвенционален и тази зима не съм го спирал, а при големите студове пусках допълнително ел. конвертор. Горе-долу да се е събрала една седмица да е работило конверторчето...

5. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Не бързай! Помисли колко пъти в годината температурата пада до -20*? Аз съм с конвенционален и тази зима не съм го спирал, а при големите студове пусках допълнително ел. конвертор. Горе-долу да се е събрала една седмица да е работило конверторчето...
    Добре, казваш да не бързам. Наистина е по- добре да се проучи пазара първо, но аз точно това се опитвам да направя. Болшинството съвети до тук бяха че е по- добре инверторен и то HITACHI или Panasonic , като за моето помещение е минимум 12 и максимум 16. Но например, както казваш колко пъти през зимата е -20 - 7 до десет дни и то през януари. Но съгласи се че от декември до февруари включително температурите са предимно около нулата или минусови и щом на Неконвекторните лимита е до -5 това би означавало, че при -4 или -2 той също ще се затруднява и няма да работи добре! Има ли смисъл тогава да си взема сплит система за да я ползвам пролет и есен?

6. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Не- по каталог работи до -7, но спокойно си държи при -10/-12... Естествено ефективността му спада.

7. Тук е от
    Oct 2005

Значи, от практически опит мога да кажа, че единствения начин да си сигурен че покриваш достатъчно голям диапазон от температури от -12 до 40 градуса и да ти осигурява приемлив комфорт в помещение 28 кв. м. средно изолирано (макс. 1 външна стена и пвц), а същевременно да минеш колкото се може по-тънко без да правиш глупости (глупости=ΝΕΟ, ELITE, ATP,CROWN,TOYO,NIPPON, и всичко втора ръка) е да заложиш на преоразмерен (18000-20000 BTU) конвенционален климатик защото имаш да въртиш 70 кубика въздух. С две думи заложи на HAIER или MIDEA. Тези две марки са олицетворение на "value for money" в климите и мисля че няма какво да завидят на псевдояпонските табели. За инверторна машина си приготви около +30% върху конвенционала. Не си давай паричките за panasonic, toshiba, hitachi, daikin, fujitsu колкото и да ти ги рекламират= НАБУТВАЦИЯ!!!! А за корейците....добри са им колите ама климатиците им само охлаждат...стой далеч от LG, SAMSUNG за да не зъзнеш!

Виж в технополис за HAIER като начало.

Като избереш не забравяй да споделиш!!!!

успех!

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

какво точно искаш да кажеш с това "НАБУТВАЦИЯ"? че са много пари а не топлят може би ? аз пък китайски климатик посмъртно няма да си купя дори и само за охлаждане .. вярно че са евтини ,ама това е единственото им преимущество май.. а и не печеля чак толкоз много че да си купувам евтини боклуци .. мое мнение де

10. Тук е от
    Nov 2005

Jawno imash malak prakticheski opit, stom prawish takiwa smehotworni obobstenia!
    Ne mi se diskutira, no prosto generalni izkazwania za wtorata upotreba, a susto i za njakoi kitaiski marki sa prosto neobmisleni ili se bazirat samo i edinstweno na edinichen sluchai.I ako preorazmeriawaneto e naj-dobroto reshenie spored teb, to zdrawe mu kaji...
    P.S. Mislia 4e krainite izkazwania ne pomagat na nikoi, oste powe4e 4e sa lesno oborimi - pone w sluchaja!
    Inache saweta za Haier vse pak e dobar sawet HAjde sus zdrawe i do nowi sresti

11. Тук е от
    Nov 2004

олицетворение на "value for money"
    Цитат Първоначално публикувано от popeye
    Значи, от практически опит мога да кажа, че единствения начин да си сигурен че покриваш достатъчно голям диапазон от температури от -12 до 40 градуса и да ти осигурява приемлив комфорт в помещение 28 кв. м. средно изолирано (макс. 1 външна стена и пвц), а същевременно да минеш колкото се може по-тънко без да правиш глупости (глупости=ΝΕΟ, ELITE, ATP,CROWN,TOYO,NIPPON, и всичко втора ръка) е да заложиш на преоразмерен (18000-20000 BTU) конвенционален климатик защото имаш да въртиш 70 кубика въздух. С две думи заложи на HAIER или MIDEA. Тези две марки са олицетворение на "value for money" в климите и мисля че няма какво да завидят на псевдояпонските табели. За инверторна машина си приготви около +30% върху конвенционала. Не си давай паричките за panasonic, toshiba, hitachi, daikin, fujitsu колкото и да ти ги рекламират= НАБУТВАЦИЯ!!!! А за корейците....добри са им колите ама климатиците им само охлаждат...стой далеч от LG, SAMSUNG за да не зъзнеш!
    успех!

Цитат на: popeye в 12.10.2005, 10:16

Pich, za teya kinti i za tvoita garsoniera vaji towa koeto sum napisal po-gore. t.e. imash dobra izolacia, imash i dostatuchno pari da si kupish dobra mashinka. Tvoyat izbor e za 9-ka ili 12-ka invertor (nay dobre DC INVERTOR). Az lichno bix izbral dokazana mashina kato CS/CU E9DKE, ili CS/CU E12DKE na PANASONIC - malaisiiski za okolo 1200 i 1400 lv suotvetno bez montaja. FUJITSU e yaka marka po princip no nimam lichni nabliudenia i ne moga da te posuvetvam konkretno.* Drug alternativen izbor bi bil RAS 25YH4/RAS 35YH4 na HITACHI - ALL DC INVERTER i kato harakteristiki e po-dobur dori ot PANASONIC-a, a i e po eftin no tuk veche e vupros na lichni predpochitania kum markata. Panasonic se polzva kato che li s po-dobra reputacia, no spored men tova se dulji na po-intenzivnia marketing ot tiaxna strana a ne na obektivno prevuzxodstvo na agregata.

Dano da sum pomognal. uspex!
    Приятелю, не звучиш сериозно. Два напълно противоречиви съвети даваш . Ако можеш да споделиш, какъв ти е *практическия опит, поне да знаем на каква база стъпваш. Купил си климатик преди 2 месеца и вече даваш категорични оценки , кое струва и кое е набутвация. Колко японски климатика си сменил, за да разбереш , че са боклуци и не си струват парите. Май японска клима си виждал на живо само по хорските тераси и *мнението ти повече напомня за "киселото грозде", ако се сещаш , какво имам предвид.

Не е зле да се направи някаква класация на климатиците, които се предлагат на пазара в различните ценови диапазони и хората да се ориентират приблизително , какво биха получили за бюджета , който са заделили.

12. Тук е от
    Jan 2006

успех!
    Подкрепям изцяло. Вземи Haier или Midea,за да не мръзнеш или набутваш.Новото си е ново.

13. Тук е от
    Feb 2006

Имам Fujitsu и HAIER и мога да ви кажа от опит, че най добрите климатици са Panasonic (обаче Малоазийските),Mitsubishi,Fujitsu!!!!
    A другите са ......чики-рики ..............като паднат температурите и не могат да топлят, защото не могат да обезкрежават, това са евтините климатици Midea,Osaka,Samsung .................и т.н!!!!!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от DarkStorm
    Имам Fujitsu* и HAIER и мога да ви кажа от опит, че най добрите* климатици са Panasonic (обаче Малоазийските),Mitsubishi,Fujitsu!!!!
    A другите са ......чики-рики ..............като паднат температурите и не могат да топлят, защото не могат да обезкрежават, това са евтините климатици Midea,Osaka,Samsung .................и т.н!!!!!
    Точно евтините климатици нямат проблем с размразяването- защото размразяват по време. Това значи, че когато съберат около 1 час работа на компресора- включват размразяване (понякога- излишно). По- скъпите имат датчик за обледяване и понякога той създава грижи...Друг е въпроса, че samsung, LG и други явно не са предвидени за работа при нашите климатични условия- за това и обледяват... Точно евтините машини топлят и при по- ниски температури- за да са евтини те са максимално прости и нямат защити за да изключват при ниска температура или по друг начин казано- при еднакви други условия евтиняка ще си работи, дори и да не топли... Скъпите инвертори топлят при ниски температури, защото компресора не спира и са на фреон р410.

16. Тук е от
    Apr 2005

имам един въпрос за климатик panasonic inverter cs-xe12dke как работи режима изсушаване какво прави и как действа

17. Тук е от
    Jan 2006

ичове имам едно помещение което 80 кубика и не знам каквъв климатик да му сложа. в колкото магазини питах навсякъде ми казват различни . какъв да бъде 12-ка или 18-ка .

18. Member
    Тук е от
    Oct 2003

от кога предназначението на помещението е фактор?!
    Предназначението на помещението винаги е било фактор за избора на вида и мощноста на един климатик.
    Според теб все едно ли е да използваш една 12-ка примерно за една всекидневна и за хранителен магазин?
    Според теб всички ли търговски обекти,складове,работилници и др.са изолирани така както жилищата?
    Да не говорим че някои обекти имат 10-ки кв.метра стъклена част.
    Ами ако помещението е сървърно?Какво като е 80 куб.Ти знаеш ли че там не 1 а 2* 24-ки може да му трябват.
    Според мен Divi4 трябва да конкретизира добре за какво помещение му трябва клим.
    Тогава може да получи надявам се добър съвет.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 157 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе