При този нагревател оставаше и да не размразява.За икономичност има ли смисъл да говорим?Първоначално публикувано от dilianclima
При този нагревател оставаше и да не размразява.За икономичност има ли смисъл да говорим?Първоначално публикувано от dilianclima
По-нагоре се обсъждаха стандартите, та:
1. Файлът "Hisense" е от "Мануала" на такъв климатик. В него е посочен стандарта на China State Bureau of Quality and Technical Supervision, който е GB/T 7725-1996. Този стандарт вече е заменен от стандарта GB/T 7725-2004. позиция 19
По-интересното, обаче е:
2. Description:* *
GB/T 7725-1996 is not equivalent to ISO 5151-1994, however the cooling capacity tests are conducted at the ISO 5151-1994 T1 test condition. GB/T
3. Въпросния ISO 5151-1994 пък е наследник на ISO/R 859:1968
4. Общо взето всичко е платено....
5. Файлът "TechReq" дава някаква светлина по въпроса какво означава "EER/COP" и какво "шум" според китайците
Здравейте на всички! въпроса ми е следния - след доста четене включително и тук стигнах до решението да си купя панасоник инвертор 9ка - интересува ме от къде е препоръчително да си го взема - най-добра цена на устройството, качествен монтаж... ще съм благодарен за съвета....поздрави
Би било добре да укажеш за кой град става въпрос.Първоначално публикувано от stoma101
Без това едва ли ще получиш полезен съвет.
Става дума за СофияПървоначално публикувано от badr
...освен това инверторни 9ки на Панасоник има и за 800 и за 2000 лв .. според мен малайзийските са най добре като съотношение качество/цена .
мдааа точно товас се опитвам да рабера сега - къде са тия 1200 лева между единия и другия инверторПървоначално публикувано от Alexi_
Тъй тъй, може да се окаже, че имаме еднакви модели, само дето на моят Хаиер външното тяло от седмица насам започна да става по-шумно и издава някакъв метален звук - дали ще е от перката или нещо друго? - някой ако има идея да драсне.Първоначално публикувано от cvetan_d
Инак биват - вътрешното тяло е безшумно и при висока степен - разхода е малък* и това е ...
така и стана - оказа се трафа- бръмчи като прахосмукачка - горките съседи ... и понеже съм от Русе сега пращат стария в Сф където ще го подменят и така....
Обещаха до 7 дни да го оправят.В Русе фирмата която поддържа климата е Жега - веднага се отзоваха момчетата - доволен съм
... Но внимавайте когато купувате Хаиер - все пак трафа замина, а климатика е купен на 25 февруари тази година :knuppel2:
Привет на всички, с които преди време обсъждахме варианти за климатици. Обещах да споделя и ето на след дълго лутане, питане и ходене по мъките най - накрая се престраших- взех си MIDEA инверторни 12 ка и 9 ка- 750 към 560 лева и монтаж 300 лева за двата. ПРипомням само , че помещенията ми са 28 кв. м. и 15 кв. м. с изложение югозапад, пвц догрома , с две външни стени, на 4 ти етаж. Еми засега съм доволен - при температура -2 градуса вътре си беше лято и то нагласени да поддържат 22 градуса. Ще ви кажа повече догодина като дойде зимата. Благодаря на всички и спорен ден.Първоначално публикувано от gino
Не си сгрешил.Инверторната Мидеа се оказа наистина хубава машина,която работи много добре във влажно и студено време. Ако не си забелязал знаи, че има по- голяма консумация от инвертори на други марки(например Панасоник).Първоначално публикувано от titoo111
Какъв е средният разход на ел.енергия на мидея 9-ка инвертор?И не е ли малко ниска цената и /540 лв./ за инвертор.Първоначално публикувано от dilianclima
На мен ми трябва климатик за в кухнята -15 кв.м., северозападно изложение, дървена дограма, без изолация.Ще го използвам предимно за отопление и то вечер само за около три-четири часа.Смятам, че не си заслужава да давам пари за марков климатик.Каква марка да избера?Имам насоки към 9-ки Хаер или някакъв китайски Панасоник за около 500 лв. в технополис.Какво бихте ми казали за Мидея и Хаисенс отговарящи на горните параметри?
MSG-09HRI 0,800-3,106 0,800-4,102 0,270-1,470/0,270-1,800 599лв
MSG-12HRI 0,900-3,604 0,900-4,998 0,310-1,710/0,300-2,380 739лв
цена за дилъри
Точно това са цените, дето ги е написал airklima. За съжаление още не съм засякъл разхода им , а и като се има в предвид че времето се затопли не знам дали ще ги ползвам често. Пускам ги само за да се суши апартамента, щото е нов и чакам паркет. Но като дойде сметката за тока тя ще е изцяло от климатиците, щото друго в момента не работи и ще споделя с вас.Първоначално публикувано от volang