Страница 69 от 157 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

За охлаждане това нео ще се справи.
    По добрия вариант ще с 2 климатика,но е и по-скъп.
    Монтирането в коридора е неудачно.
    Няма да се получи добър топлообмен през стаите.
    Над равнището на вратите ще се получи разделяне на топъл и хладен въздух.
    Това коридорче бързо ще се охлади,а хола в ще бъде доста по топло.
    Възможно е дори климатика да изключва,поради достигане на зададената температура.
    Силно затруднено ще е и поддържането на желаната темература в стаите.Там ще се получава ту по-студено ту по-топло в зависимост от настройката на климатика.
    Климатика обаче ще следи темп. на коридора.
    Най добро компромисно решение ми се струва климатика да бъде в хола точно с/у вратата.Хола предполагам е стаята,в която ще се прекарва най много време.
    А до другите стаи през коридора колкото стигне.
    Другия вариант е 2 климатика

2.  

3. Тук е от
    Jun 2006

Може би вариантът с два климатика ще е по- добър. Благодаря ви за съветите. Утре най- вероятно ще ги купя и след като ги монтираме ще се похваля /или оплача/ във форума. Но и в двата случая - наздраве!* .

4. Тук е от
    Jun 2006

Да попитам и аз нещо. Виждам, че тук много знаещи и отзивчиви хора има.
    Става въпрос две стаи свързани с коридор, по около 20-22 кв.м. всяка, без изолация, двойна дървена дограма. За отопление климатика ще се ползва само за едната стая, но сега в жегите имам намерение да се опитам да поохладя и двете стаи (поне до поносими температури, защото в Пловдив лятото е жестоко). Ориентирали сме се към 12ка или 14ка (видях че примерно Дайкини имат 14ки). Колебая се между инверторен втора употреба японски, нов инверторен по-евтин (т.е. към 800лв) или нов сплит система. Предвид ситуацията, кой бихте ми препоръчали - ще се радвам, ако напишете и конкретни марки и модели. Чета, че има китайски, малайзийски и какви ли не още, но ми е трудно по буквите в модела да се ориентирам кой какъв е.
    Пишеше, че най-добре е нов инверторен, но като гледам EER и COP на евтините модели - започвам да се чудя дали това не е набутване със сметките за ток след това А скъп инвертор не мога да си позволя...
    Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват със съвет или мнение.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2005

Привет на всички. Искам да питам, колко* е нормалната цена за монтаж на климатик (PANASONIC CS/CU-W12DKE ) и тук във форума има ли някой, който монтира климатици от техномаркет(в смисъл да е одобрен от тях). Извинявам се ако задавам вече зададен въпрос, но темата е доста обширна, а мързела е лошо нещо

6. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от akela
    Привет на всички. Искам да питам, колко* е нормалната цена за монтаж на климатик (PANASONIC CS/CU-W12DKE ) и тук във форума има ли някой, който монтира климатици от техномаркет(в смисъл да е одобрен от тях). Извинявам се ако задавам вече зададен въпрос, но темата е доста обширна, а мързела е лошо нещо
    Зависи коя фирма ти го монтира. Във Варна този модел го слагат Ефендулов и струва 150 лв. Мисля, че в рамките 120-150 лв е нормално.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Зависи коя фирма ти го монтира. Във Варна този модел го слагат Ефендулов и струва 150 лв. Мисля, че в рамките 120-150 лв е нормално.
    И в София* *е същото, става дума за стандартен монтаж.

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @ruj
    На първо търесен и аз не мога да видя що за чудо е това...
    Да не би да говорим за втора ръка клими?

@badr
    Ще бъдеш ли така добър да споделиш с Форума някои от минусите на инверторите Мидеа?
    Ако може аз ;-)
    Първо: По-нисък* коефицент на енергиина ефективност* спрямо всички останала инвертори
    Второ : По шумни агрегати
    Трето* : По-слаба надеджност

Цитат Първоначално публикувано от ruj
    Решила съм да купя нещо икономично, дори и за малко повече пари
    Вие какво ще препоръчате до 1500 лв а ако е за по малко още по добре
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09003188

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Лично на мен повече ми харесва вариант с два климатика 9-ки (червените кутийки на скицата) и външни тела на "гърба" на къщата (ако това е външна стена де). Така ще се постигне по- добър конфорт, а и ще е по- икономично, защото машините могат да се пускат при нужда. Парите са същите.
    И по дефиниция всяка деветка е с по голям енергиен коефицент от* осемнайската, т.е. имаме поне още 10% пестене на ток дори да работят заедно.

//mod edit Lupus
    Не пускай последователни постове, ползвай бутона за редактиране

8.  

9. Тук е от
    Jun 2006

Добър вечер,а какво ще кажеш за панасоник CS/CU-W12DKE.Става ли за отоплениена стая 17 квадрата, пвц петкамерна дограма,вътрешна изолация на външната стена.

10. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от akela
    * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *На мен ми го монтираха за 120 лв

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от krasi_t
    Добър вечер,а какво ще кажеш за панасоник* CS/CU-W12DKE.Става ли за отоплениена стая 17 квадрата, пвц петкамерна дограма,вътрешна изолация на външната стена.

голям е ;-), ще плащаш малко повече, от колкото ако си вземеш деветка

12. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Моля дайте повече инфо за въпросния Панасоник CS/CU-W12DKE как е при експлуатация при тази хитова цена

13. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice

голям е ;-), ще плащаш малко повече, от колкото ако си вземеш деветка
    Ок,благодаря.Интересува ме дали става за отопление серията W,защото ми препоръчаха в техномаркетХЕ9DKE за отопление но при тази цена на W9DKE излиза на 40% от ХЕ

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

За това W * се заговори, като му свалиха цената в Техномаркет, доста я свалиха *и това поражда малко съмнения, но като каталожни данни е супер. Клюката *говори, че ако си "късметлия" може да попаднеш на компресор LG.

16. Тук е от
    Jun 2006

В смисъл че има от серията w с компресор LG ли.Ще го имам придвид да не се получи,значи става за отоплиние,нищо че не е инвертор

17. Тук е от
    Jan 2006

а бихте ли казали какво ви е мнението за климатик HOUSEL 12-ка :dock:

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

ми какво ....
    това е мидеа с различно вътрешно тяло, малко глезотии там: био, седемсегментна индикация ... най-вече цената - какво му плащаш

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе