Страница 56 от 157 ПърваПърва ... 646545556575866106 ... ПоследноПоследно
Резултати от 826 до 840 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от Alexi_
    доста тичане за спестяването на 150 лв .. а този кредит може да се ползва само веднъж на жилище ,много по добре е да си смениш дограмите или да сложиш изолации ,а ако ще са климатици да са поне 2-3 .. аз затова не бързам ,може да го ползвам за прекарването на газ след някоя година .
    Може да спестиш максимум 340лв (20% от 850€)

http://www.reecl.org/bg/faq.php
    "В: Ограничена ли е безвъзмездната насърчителна помощ?
    О: Да, нейният максимален размер може да бъде левовата равностойност на 850€. "

Този [size=14px]HAIER 09HV03/R2SDB[/size] (1430лв с монт.) има впечатляващ COP=6.
    Някой има ли поглед върху него ?

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=40

[size=9px](10x за отговора по-горе)[/size]

2.  

3. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Цитат Първоначално публикувано от Alexi_
    доста тичане за спестяването на 150 лв .. а този кредит може да се ползва само веднъж на жилище ,много по добре е да си смениш дограмите или да сложиш изолации ,а ако ще са климатици да са поне 2-3 .. аз затова не бързам ,може да го ползвам за прекарването на газ след някоя година .
    Ами зависи от гледната точка... На мен не ми се струва, че съм "летял" много насам натам. Честно казано ако я нямаше таз програма нямаше да се "осмеля" да взема климатик. А както някой забеляза вече след като се изчерпят парите за безвъзмездната помощ програмата спира да работи. Доколкото знам това е една част от парите, които Еврозъюза"дава" заради затварянето на блокове в Козлодуй. Тъй че няма смисъл да се чака..., още повече и с таз галопираща инфлация...левовете пак почват да стават хартийки.

Може да спестиш максимум 340лв (20% от 850€) (бай Лупо)

Що ли на мен ми струва, че левовата равностойност на 850 юрос не е 350 кинта?
    Ако не са променили условията на програмата за климбите връщат макс. 400 юрос и около 800 юрос макс., ако кандидатстваш за няколко групи (дограма+климба+изолация например)

4. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Yas
    Може да спестиш максимум 340лв (20% от 850€) (бай Лупо)

Що ли на мен ми струва, че левовата равностойност на 850 юрос не е 350 кинта?
    Ако не са променили условията на програмата за климбите връщат макс. 400 юрос и около 800 юрос макс., ако кандидатстваш за няколко групи (дограма+климба+изолация например)
    Аха май се светнах
    Връщат 20% но не повече от 850€

5. Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от silmarillion
    Здравейте.

Имам нужда от съвет относно климатик. Помещението е около 25кв.м./2.60м. височина, южно изложение, ПВЦ дограма. Идеята е да се ползва както за охлаждане, така и за отопление. Тъй като машината ще е над главата ми по време на сън бих искал да е относително тиха, защото жена ми ще ме убие ако не чува ясно хъркането ми през нощта.

Това за което Ви моля е оптимално предложение за инверторен климатик с ниско ниво на шум и ниска консумация на ел.енергия за лято/зима, а ако е и без пари направо ще*

Благодаря Ви!!
    Защо няма отговори на запитването ми??

Нещо още по-конкретно към въпроса. В момента ми предлагат клима Chigo - инверторен тип за 850лв. + 130лв. монтаж. Освен, че фирмата е китайска и е специализирана в климатичната техника друго нищо не открих в нета... Някой знае ли нещо повече? Също така ми препоръчват Panasonic - 12ка от малайзия за 1419лв. + 130лв. монтаж. Въпросът е, мога ли да си спестя разликата в цената или трябва да купя по-скъпия модел. Няма да се обидя и на други предложения в този диапазон...

6. Тук е от
    May 2006

Някой може ли да ми каже кой климатик е за предпочитане- Midea или Haier(инверторни, 12-ки).Мидеата е MSG-12HRI, a Haiera е 12HM03(B) или 12H03/(BP)1.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от silmarillion
    Защо няма отговори на запитването ми??

Нещо още по-конкретно към въпроса. В момента ми предлагат клима Chigo - инверторен тип за 850лв. + 130лв. монтаж. Освен, че фирмата е китайска и е специализирана в климатичната техника друго нищо не открих в нета... Някой знае ли нещо повече? Също така ми препоръчват Panasonic - 12ка от малайзия за 1419лв. + 130лв. монтаж. Въпросът е, мога ли да си спестя разликата в цената или трябва да купя по-скъпия модел. Няма да се обидя и на други предложения в този диапазон...

Chigo е една от възможно най-тъпите "марки" клими. Мацката ми на работа имат два, които зимата себе си не могат да стоплят дори. Да не говорим колко ледени блокчета съм виждал от тази марка. Не знам дали ще ти спести пари Панасоника, но определено ще ти спести нерви и ще топли наистина.

След като всички търговци се скъсаха да ме убеждават, че FUJITSU ASY12USB е японски или тайландски и след като се убедих, че вероятно разбирам повече от тях от климатици реших да си вържа гащите и писах на Fujitsu General (Euro) GmbH, което е централата за ЕВРОПА. Ето писмото с отговора:

Dear Mr. Penchev,

yes, the unit is made in China. I confirm it.
    I am Italian, you are right!

Kind Regards

Antonella Falchi
    Sales Assistant

Fujitsu General (Euro) GmbH
    Werftstrasse 20
    D-40549 D?sseldorf
    ph. +49-2115009831
    fax +49-211-501538

-----Urspr?ngliche Nachricht-----
    Von: Yasen Penchev [mailto:...............]
    Gesendet: Freitag, 26. Mai 2006 13:14
    An: Falchi, Antonella
    Betreff: ASY12USB(int. unit)/AOY12USB(ext. unit) ORIGIN

Dear Mrs./Ms. Falchi,
    I would like to buy an air conditioner FUJITSU ASY12USB(int. unit)
    AOY12USB(ext. unit). The trouble is that I've been told by the salesman that this model is MADE IN JAPAN or THAILAND. I'm kindly asking you to confirm this model's origin since I don't want to buy an ac MADE IN CHINA.

Thank you very much in advance

Best regards,

Ysen Penchev

P.S. Are you italian?

И как да вярвам на продавач-консултанти, днес на такива измислици се наслушах, не е истина. Как ви звучи следното твърдение: всички китайски климатици са с японски компресори, компресори в Китай не се произвеждат. Или следното: FISCHER 12 за 650 лв с ДДС и включен монтаж щяло да върши същата работа като FUJITSU-то, от което се интересувах.

8.  

9. Тук е от
    May 2006

Е защо никой не ми отговаря

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от mims
    Е защо никой не ми отговаря
    haier- инверторите им са по- добри.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от llll
    haier- инверторите им са по- добри.
    Моментално се съгласявам :Super:

12. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Chigo е една от възможно най-тъпите "марки" клими. Мацката ми на работа имат два, които зимата себе си не могат да стоплят дори. Да не говорим колко ледени блокчета съм виждал от тази марка. Не знам дали ще ти спести пари Панасоника, но определено ще ти спести нерви и ще топли наистина.

След като всички търговци се скъсаха да ме убеждават, че FUJITSU ASY12USB е японски или тайландски и след като се убедих, че вероятно разбирам повече от тях от климатици реших да си вържа гащите и писах на Fujitsu General (Euro) GmbH, което е централата за ЕВРОПА. Ето писмото с отговора:

Dear Mr. Penchev,

yes, the unit is made in China. I confirm it.
    I am Italian, you are right!

Kind Regards

Antonella Falchi
    Sales Assistant

Fujitsu General (Euro) GmbH
    Werftstrasse 20
    D-40549 D?sseldorf
    ph. +49-2115009831
    fax +49-211-501538

-----Urspr?ngliche Nachricht-----
    Von: Yasen Penchev [mailto:...............]
    Gesendet: Freitag, 26. Mai 2006 13:14
    An: Falchi, Antonella
    Betreff: ASY12USB(int. unit)/AOY12USB(ext. unit) ORIGIN

Dear Mrs./Ms. Falchi,
    I would like to buy an air conditioner FUJITSU ASY12USB(int. unit)
    AOY12USB(ext. unit). The trouble is that I've been told by the salesman that this model is MADE IN JAPAN or THAILAND. I'm kindly asking you to confirm this model's origin since I don't want to buy an ac MADE IN CHINA.

Thank you very much in advance

Best regards,

Ysen Penchev

P.S. Are you italian?

И как да вярвам на продавач-консултанти, днес на такива измислици се наслушах, не е истина. Как ви звучи следното твърдение: всички китайски климатици са с японски компресори, компресори в Китай не се произвеждат. Или следното: FISCHER 12 за 650 лв с ДДС и включен монтаж щяло да върши същата работа като FUJITSU-то, от което се интересувах.
    Поздравявам те за упоритостта!!!

Аз също ровя из интернет за да се осведомя за произхода на климатика. Страшно се дразня когато търговци ме убеждават в неверни неща, от рода на :"Fuji, Fujitsu и General са произведени от една фирма и са абсолютно еднакви". Избирах между 12-ки инвертор и дилемата беше Fuji или General. В крайна сметка смятам да взема General от Булклима и да използвам кредита за енергийна ефективност. И причината е точно произхода. Смятам, че General ще е изпълнен по-добре ш ще си струва разликата в цената от около 90лв.

13. Тук е от
    Nov 2005

някак си не ми се вярваше че ще е японски щом не пише ,въпреки че всички продавачи го твърдят .. твърде наивно звучи.. добре че не взех Фуджитсу когато купувах климатик ,колебаех се той или Панасоник .. без малко да си купя китайски климатик за 1400 лв

14.  

15. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Всички водещи фирми изнасят производството в Китай , но невервам това да се отразява върху качеството. Все пак говорим за фирми от ранга на Panasonic , HITACHI , и много други. Ако там се изпалняват климатици с по ниско качество, едва дали тези фирми ще бъдат сагластни по този начин да им се рущи репотацията създавана дълги години. По конкретно за PANASONIC CS/CU-PE12DKE , разбира се , че е китийски . Но питам каде този модел се прави на друго място ? И на каква база го сравнявате с другите модели на Панасоник . Просто е смешно да се сравняват различни модели климатици по това каде са произвадени при положение , че са различни модели.Пояснявам по отношение на качество на изработка и надежност.

16. Тук е от
    Nov 2005

точно тук е тънката разлика .. на някои фирми самия модел на китайското производство е друг и лесно се различава(примера с Панасоник е удачен) ,няма нищо скрито-покрито,климатика е и по евтин,а на други това е тихомълком ,един и същ модел се произвежда и в китай и в малайзия или тайланд ,квото ти се падне .. като според мен не е ли написано черно на бяло на табелката къде е произведен най вероятно е китаец ,като подобно отношение на заблуда за крайния клиент възприета и от производителя и от продавачите само и само да продадат стоката ми се струва крайно некоректно и е направо измама .. главно защото качеството на китайското прозиводство няма как да е на същото ниво при средна заплата от 100$ в братски Китай.

17. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Според мен тези фирми няма да си позволят на пазара да се появява некачествен продукт под тяхно име. В тези заводи се следи също за качеството толко колкото и другите им заводи по света.Това че климатиците са по евтини (Китайските), не значи , че това е заради качеството. Всеки се бори за пазари , а те се печелят смо с качество и конкурентна цена . Именно заради това се изнася производството точно в КИТАЙ зариди евтината работна ръка.

18. Тук е от
    May 2006

Моля за мнение - кой от тези два е за предпочитане:

Климатик Carrier 38VYX035 = 1449лв., тайланд

http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3971

Климатик Panasonic CS/CU-E12DKEW = 1419лв., малайзия

http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3658

Благодаря!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе