Страница 8 от 157 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

ДА С 10% Загуби в трафа ама друг път! Ако някой нов ,чете форума главата ще му стане боза!

Лично мойте изводи от целия форум за климатици е следното !
    * 1. Ако нямаш кинити и искаш нов климатик за отопление взимаш МИДЕЯ
    * 2. Не си купувай LG,OSAKA , ЕЛИТ И НЕО - Забрави за сервиз!
    * 3. Ако искаш добра и икономична инвертор машина за не много кинити Купуваш Втора ръка Японец
    * 4. Ако искаш нова инвертнорна машина взимай Fujitsu!

2.  

3. Тук е от
    Nov 2005

аве хубав тороид е повече от 100те лв дето си дал за монтаж ,така че се досети какво са ти сложили .. и последно в трафа има ли загуби или не ? да чуят хората истината .. щото при 24/7 всеки ват има значение .. освен това с японските клими трябва да знаеш и японски ,инак гледаш дистанционното като индианец .. но ти предполагам нямаш проблеми .. като цяло има смисъл ,но да е климатик на 2-3 години макс .. а те идват тука от миналия век производство

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Няма траф без загуби освен идеализираните учебни примери.Друг е въпроса за това,че може климатика да бъде преработена силовата му част и трафа да се използва само за захранване на управлението и тогава загубите в трафа могат да се пренебрегнат.
    Подобно изпълнение е възможно макар и да ми се вижда малко вероятно.
    Панчо говори за подобно изпълнение.
    Ето защо се въздържах да коментирам в другата тема загубите

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    За декеври за трите 85 лева -18-ката ми бачка нон стоп!
    Наистина тези японски секънд хендс митични станаха.3 климатика-тока 85 лв.Е какво,тая 18ка харчи не повече от 5(200 Вт/час) кВт на ден ,другите по 2-3.Сори ама звучи смешно и невярно.Скоро ще почнат хората да си мислят,че климатиците не работят с ток.

6. Тук е от
    Jan 2006

Здравейте,за хубаво или за лошо,под силното влияние на двама трима колеги и приятели се взех FUJITSU-AS25EPD-W инвертор втора ръка.Монтираха ми го преди три дена и при положение че температурите стигнаха до -7гр. съм много доволен.При зададени 25гр. си държи 24гр. Работи много тихо,външното тяло почти не се чува-трябва да си сложа ръката върху него за да разбера че работи, а вътрешното му се чува само свистенето на въздушната струя,но нямам никакви проблеми със спането.И тъй* като е втора ръка не мога да му разбера характеристиките-всичко е на японски.Някой дали може да ми даде някаква информация за този модел.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@zdrawko
    малко се съмнявам - опитай все пак тук

@xenohack
    Не искам да отричам думите ти, но като знам сметките, които виждат очите ми - леко се усъмнявам...
    Вземи да снимаш сметката и опиши как точно го ползваш този климатик - при 24/7 режим и 20* мисля, че си открил не толкова добър климатик, колкото идеална изолация май - и в двата случая си е забележително!

Хайде и другите - покажете сметки и опишете помещенията, машините и режимите на използване!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Айде и аз да се включа с малко сметки! Не е достатъчно да вземете сметката от енергото, защото понякога ти пишат по-малко, понякога повече! Как ги засичат, пълна мистерия! За октомври имах около 40лв за ток, а за ноември 78лв. * Всичко ми е на ток! Според мен, единственият начин да знаем колко ни харчат климите е да си ги засичаме сами, а не да разчитаме на сметката от енергото! Точно заради това съм сложил електромери и на двата и знам колко точно харчат, и на ден и на месец!
    * *Сметнах си киловатите на дневна(0,18) и нощна(0,09лв), нали толкова е цената на тока? И се получи че за 1 месец( от 10.Декември до 10.Януари), при поддържани 22*, Мидеята(в хол 45куб) ми струва - 39лв(14 часа работа на ден), а инвертора(в спалня 38куб) - 12лв(6-7часа работа вечерта) Трябва да се има впредвид, че понеже през нощта ги изключвам, до следващото включване температурата в стаите спада до 13* Стаите са с добра дървена дограма+уплътнители, тухли четворки, без допълнителна изолация!

10. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    .....* *Сметнах си киловатите на дневна(0,18) и нощна(0,09лв), нали толкова е цената на тока? И се получи че за 1 месец( от 10.Декември до 10.Януари), при поддържани 22*, Мидеята(в хол 45куб) ми струва - 39лв(14 часа работа на ден), а инвертора(в спалня 38куб) - 12лв(6-7часа работа вечерта) Трябва да се има впредвид, че понеже през нощта ги изключвам, до следващото включване температурата в стаите спада до 13* Стаите са с добра дървена дограма+уплътнители, тухли четворки, без допълнителна изолация!
    Което прави 0.062 лв за 1 куб.м за 1 час на Мидеата (COP3.2, до колкото си спомням) и 0.049 за инвертора (какъв COP?)

11. Тук е от
    Jan 2006

В крайна сметка стигнах до извода, че имам следните алтернативи:

1. Нов неинверторен 9-ка : Panasonic PW9DKE; или
    2. Нов инверторен: Haier ili Midea; или
    3. Втора употреба инверторен японски.

Може ли да ми кажете от тези три алтернативи, коя все пак е по-добрата.
    Благодаря

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Нов инверторен.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@llll
    COP-a на въпросния инвертор май беше 2,9 според публикуваните данни, обаче не схванах какво общо има той

@Deyantrif
    Не е добре, че си толкова объркан, но все пак при голям избор е нормално донякъде...
    Втората ръка не мога да коментирам - според мен там няма постоянно качество, но има `добри парчета`
    LG и Midea се внасят основно от Магнум-Д - може би затова няма внесени топ модели на Midea - предполагам, че по-високия клас се запълва от LG. Въпреки, че имаше някакви проблеми с LG-та преди време, те са добър избор - не вярвам някой да отрече! - Lupus има преки набрюдения
    За Панасоника - питай alexi_dobrev - май не е лош!
    Според мен - за София, при гадния въздух и странните климатични промени - не бих взел климатик за основен отоплителен уред, но точно alexi_dobrev, в Разград, където е по-студено по принцип, май го е направил...

Ще напомня - основното е фирмата-монтажник и гаранционния сервиз - лош сервиз скапва и добрата техника. На твое място бих посллудвал предложението на момчетата, ако ги познаваш добре!

//edit
    Разбира се, че нов, инвертор!!!

14.  

15. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Нов инверторен.
    Haier ili Midea или няма значение?

16. Тук е от
    Jan 2006

@echo
    Мерси май наистина си прав и ще взема да послушам съвета ти и да се доверя на момчетата които идваха у нас. Те ми предложиха LG-9 (580 лева с монтаж) и Панасоник за 660 лева. И двата ме устройват, но не е ли по добре да взема LG-12 за 680 лева вместо панасоника който е 9-ка. (повтарям става въпрос за кухня и трапезария около 17квадрата с добра изолация и ПВЦ дограма). До края на деня мисля да взема решение и докато не си взема климатика да не влизам във форума, пък после ще ви кажа какво съм направил и ще споделя впечатленията си

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Deyantrif
    Панасоник е `по-така` марка, ама пък за тия пари е... Може би е добре да се позапасиш с мощност, но все пак да ти гарантират бърза реакция при проблем!

От инверторите - в БГ от Мидеа, само HRI съм виждал, което си е класически AC инвертор. Haier внасят и по-добри - с D и DB в означението, ама са и по-скъпи... Скъпите инвертори /DC, DDC/ са малко по-добри от класическите AC... май отново те обърквам...

Няма съществена разлика между евтиния инвертор Хайер и евтиния инвертор Мидеа!!!

Успех с избора! Помисли колко надеждни са `момчетата`!

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Deyantrif
    Абсолютно си прав и аз сам типичен пример за човек, който в резултат на повечето изчетени мнения, вместо да бъда по-запознат съм по-объркан отвсякога!!! ..........
    В такъв случай е хубаво всеки, който дава препоръки да се обосновава по- конкретно защо! (За това намеква @Lupus).. Аз избрах Мидеа (неинвертор) защото: 1. Добро съотношение цена/качество и топли (инфо- от форума).
    2. Консумацията на ел.енергия не е много по- голяма от инвертор, а цената... сам виждаш...
    3. По- сложното управление на инвертора носи по- голям риск от повреда. А сервизите...- чел си във форума.
    4. Фреон р22 или р410? р22- машината работи при по- ниско налягане, може да се допълва системата и е по- евтин.
    5. От изчетеното съм на мнение, че в последните години има бум на развитието на климатичната техника- т.е. по- изгодно ми е за проба да взема евтина машина за да натрупам опит, а като се скапе- екстрите, които ги имат днешните маркови машини струващи ХХХХ лв. ще са нещо обикновенно...( И за това съм и против втората ръка+ неизвестното им състояние)...
    Не натрапвам логиката си, нито марката на климатика, който съм избрал- просто споделям личен опит. Надявам се и други да споделят опита си, а разчитай и на мнението на професионалистите в занаята...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 157 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе