Страница 7 от 157 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Обикновено по-евтините китайски климатици се предпочитат от клиентите, когато климатикът се използва предимно за охлаждане, т.е. - само 2-3 месеца в годината. Ако климатичната инсталация ще се ползва и като основно отоплително средство, то изискванията към нея се повишават значително :
    Работният период става 8-9 месеца /увеличава се 3 пъти!/.
    Работи при много ниски външни температури /до -20оС/ което натоварва многократно механиката.
    Работи и за да се саморазмразява самата инсталация.
    Както и при по-евтините автомобили и тук ниската цена е постигната предимно с по-опростената и недостатъчно надеждна механика, което е причината за по-бързата амортизация на тези модели. Това се проявява още след първата година работа чрез увеличаване на шума и вибрациите при работа, а по-нататък - и в по-чести сервизни проблеми.
    Водещите японски производители гарантират качеството си с подбор на суровините от които се произвеждат различните възли, прецизност в технологията и изработката .
    Без отлична механика не може да се достигне и добра енергийна ефективност. По-високите технологични изпълнения, като инвертерното, поставят още по-сериозно въпроса с качеството.
    Отличните качество и надеждност, независимо в коя област, струват повече, но се изплащат многократно.
    Ниската цена не компенсира високото качество!

2.  

3. Тук е от
    Jun 2005

:Super:

Точно така.Казано с малко думи но това е истината.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    :Super:

Точно така.Казано с малко думи но това е истината.
    Само да допълня, че и 80% от проблемите се дължат на некачествен монтаж!

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от kokovi4
    Само да допълня, че и 80% от проблемите се дължат на некачествен монтаж!
    Точно така- и тогава възниква въпросът дали е по- изгодно да скапем скъп, марков и т.н японски (май вече няма такива* ) климатик от некачествен монтаж и юркане в условия, извън експлоатационните (напр. ниски температури) или евтин китаец? Първите струват около и над 2000 лв., а вторите- 500лв.?

6. Тук е от
    Dec 2005

Монтираха ми инвертор Hitachi 25YH4 (9-ka) на помещение около 14-15 м2 (тухла без изолация, дограмата е дървена уплътнена). До момента нямам никакви забележки относно работата на климата! Засякох консумацията с ватмер и видях следния резултат: в режим на достигане на зададената темп. около 1,0 кW; подържане на темп. около 0,2-0,5 kW. Размразяването явно става при необходимост а не на време (има датчик). В момента темп. навън е около -7С (08:00) и климата си подържа вътр.темп. 20С с консумация около 0,35кW!
    Цена на климата с монтаж - 960лв с ДДС!
    Мисля че това интересува хората - преки впечатления от използването на техниката и цена! А всичко останало е бла-бла
    Надявам се че ще бъда полезен в правилния избор на кандидат клиентите за клими!!!

7. Тук е от
    Jan 2006

Може ли координати на фирмата от която си го взел.
    Мерси предварително

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Deyantrif
    Може ли координати на фирмата от която си го взел.
    Мерси предварително
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=00001184
    Сигурно за това става дума...

10. Тук е от
    Dec 2005

Здравей Deyantrif, да llll правилно е дал линка точно за тази клима става въпрос! Остава да си осигуриш качествен монтаж* !

PS Deyantrif, просто пропуснах да спомена че монтажа на климата е в Русе и е направен от частна русенска фирма, а не от дърводелците на Техномаркет !

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от JordanVass
    Имам следния проблем с климатик Panasonic CS-E15CKP, Малайзия. Значи машинката си работи на отопление 20-21 градуса и решавам рязко да вдигна температурата. Задавам 30 градуса, Powerfull и вентилатори на max. И вместо климатикът да даде жега - започва едно мислене... Подуха топло 1-2 минути и спре. Чака 3-4 минути и пак подуха малко топло. И така 2-3 часа, без да успее да вдигне въобще температурата. Когато духа топло - наистина пуска много топлина, но за кратко и спира. След няколко часа все пак му "идва на ум", че съм поставил задача и започва да работи по-сериозно, но пак с прекъсвания. И за 5 часа вдига температурата едва с 2-3 градуса. Все ми се струва, че проблемът се върти около някой датчик за температурата на въздуха във вътрешното тяло, но ако някой е решавал подобен проблем ще съм му благодарен за малко помощ по въпроса.
    Пробвай да го изключиш и да го включиш (по закона на Бил Гейтс) - при Panasonic този метод работи. Това ще инициализира климатика и той ще тръгне да влиза в новия режим ( 30 градуса ). Да не те притеснява че може да реши че първо 10 минути трябва да размразява (без нужда) - със сигурност накрая ще направи стаята ти топла като баня.

12. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Черен списък на сервизите и фирмите за монтаж на климатици.
    Отдавна исках да предложа това нещо.....Ама като се замислих така и така ги споменаваме или с добро или с лошо

13. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от mikk
    @Pancho
    ари само ми кажи защо тия будали японците изхвърлят тия супер здрави качествени машини с гаранция по 3 години и бачкащи на -20
    защо аджеба ?аз не успях да си го обясня....
    Ми много просто, сега си имат много по-добри.Хората гонят СОР над 5,5 вече и такива като тези които ползваме ние сега просто им се виждат твърде демоде и неикономични.
    Ако това е сложно за теб да ти го обясня по друг начин-....хората защо продават на стари тия луксозни и здрави Мерцедеси и Волва и ние тук им се кефим и ги купуваме.Да бе защо тия будали немците си изхвълят готините коли - хем икономични хем екологични че и здрави и ние ги караме по още 10 години, а?

Ще ти присъдя жълтата фланелка на най-.......... въпрос ама хайде нейсе.
    И не почвайте да ми обяснявате че не става дума за коли и че това не е подхдящо обяснение.
    И защо има някои хора тук дето като чуят втора ръка и ги засърбява навсякъде, нема проблем ако сте се минали с някое китайско боклуче винаги можете да си поправите грешката и да се докоснете до истинските неща.

http://translate.google.com/translat...lr%3D%26sa%3DG
    http://www.eccj.or.jp/vanguard/commende-09b.html
    http://64.233.183.104/search?q=cachessKaCe-d_UJ:aircon.ru/useful/magazines/pdf/magazine/Mir_02.pdf+Toshiba++RAS285LDR&hl=en

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Как няма да го гонят като най ниската температура измерена в Токио е -9*преди не знам си колко години

16. Тук е от
    Nov 2005

Панчо ,наистина си си взел хубав климатик .. щото от тез 300вата като махнем 10% загуби в трафа остават 270 .. махаме още 100-150 за 2та вентилатора и остават към 120-170вата за компресора,и то компресор на 14ка ,поддържащ в момента 30 градуса температурна разлика..без да смятаме консумацията на електрониката .. аи стиа глупости моля,поувеличи малко аз доста се бях замислил за японски климатик 2ра ръка ама тука в Шумен само машини над 5 години се продават ,то половината му живот минал.. инак за някой на 1-2-3 години бих се замислил по сериозно ..

17. Тук е от
    Jan 2006

Някой има ли впечатления от фирмата http://www.frigo-star.hit.bg/ ? Може ли да им се довери човек?

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    Абе хора дайте да измислим някакви правила тук ! Никака не сме полезни на хората с тези спорове и закачки все пак това е единствения форум за климатици в BG!!!*
    Използвам този пост за повод: Ако сами не си въведете ред, темата наистина ще се превърне в говорилня. Тук вече две страници са само заяждания, реплики и дуплики! Молбата ми е всеки да си прегледа постовете през последните дни и да почисти ненужното! Трябва ли да се трият цели постове, да се предупреждава или банва някой за разберем, че за личните спорове има РМ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 157 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе