Страница 17 от 157 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Жена ми работи в фризьорски салон в които има клим NEO type ACS-HC12CWV+GAJK 2бр.
    Казах и вчера да не ги изкл. през ноща заради ниските темп. да ги оставт на19*
    като засекат електромера . Днес ми каза че ел.мера е отчел 25kWh
    Като изчислим за пром ел.енерг.тарифата за тези които нямат тройно тарифен ел.мер
    е 14ст за kWh се получава 3лв 50ст .
    Отговори че това я устройва тъй като работи с козметичка и се пада да разделят по 1лв 75ст
    на ден. Температурата в салона през деня е била 23* 24* при външна -9* -12*
    Както виждате дори и непретенциозен клим като NEO добре си вършат работата

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Alexi_
    климатика ми харчи не повече от 50-60 лв на месец ,нон стоп работа на 22 градуса,и то в студените месеци .. инак пада на 35-40 лв .. значи слестява не 100 ами към 150 лв на месец .. не знам с какъв климатик се топлиш 154ка може би,ама колегата с акумулираща печка тока му беше над 200 лв за декември и пак студено у тях.. моя ток беше 70 лв.
    Относно сметките ак. печка:
    4(КВт/ч) Х 8(ч) Х 0.1(лв) Х 30 (дни) = 96 лв
    Знаеш ли какво значи това чудо да работи на 4КВт? И колко топло става?
    Климатика ми е отличен ама 150лв икономия е просто смешно...

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Ти може би познаваш някой от хората които изразяват това мнение а?
    Ако ти си неграмотен означава ли че другите са като теб.
    Кой ти даде право да твърдиш че заблуждавам хората.Невежеството ти ли.
    Сигурно си мерил пускови токове на компресор а?.Или пък знаеш как се мери.
    Виждал ли си сработващи термични защити поради дълго време на развъртане?
    Или като много си логичен защо не ни обясниш кои параметри на фреона се повишават от механичната работа.
    Колко време се развърта според теб двигателят на компресора? 10-15 сек? Колко е бързодействието на термичната защита??
    Защо според теб се развърта чак толкова трудно?

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Днес към 13часа.Компресор на LG 18ца при включване на третия път успя да развие обороти,като на 2-пъти го изключва термичката(около 20 сек на опит) при пусков ток към 40А

6. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Има и друго което също е много лошо,при много ниски температури комрресора тръгва но засмуква течен фреон който не изпарен дори и в паровата централа и има много голяма опосност да счупи клапани./тръгва под залив/не е препорачително да се стартира при тези студове,но не е и забранено това си го решаваш ти.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от bajotierra
    ..... Имам климатик, он-офф тип, и при всякакви температури тръгва нормално и си топли нормално. Дори съм правил опит да видя до колко ще вдигне максимално температурата в помещението като му задавам макс, температура и той работи непрекъснато над 16 часа. ....
    И ти стоя 16 часа до него и го гледа?..Евала, ти си пич!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Понеже нямам избор бях принуден да пусна машината, видях че е "само" -9 градуса и реших, че сега е момента да го пусна и да не го спирам тези дни. * Просто нямам алтернатива, само един ултра лаком и шумен калорифер, който след 1 час работа така ти е надул главата , че ти идва да го удариш.
    Хайерчето тръгна без много зор(видим за мен) и сега при вътрешна 14 градуса духа с 47 градуса при -9 външна с лют северен вятър. Издевателствам, но наистина нямам избор.
    Това все пак е доказателство, че и китайците могат да работят при ниски температури и да създават комфорт.

10. Тук е от
    Mar 2005

здравеите ,
    аз не разбирам от климатици ама моя е нео 18 купен преди 3 зими за около 600-700лв. от техномаркет и досега винаги ме е греял зимно време дори при -25 работи. аз сам си го чистим досега и не съм викал фирма за потдръжка, много ми е любопитно тук, като гледам има много корифеи в тази област да ми кажат защо ли работи в такива условия като не е предназначен за температури под 0 градуса и в момента от вън е около -17 и си бачка а и няма лед по външното тяло?

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от gogo100
    здравеите ,
    аз не разбирам от климатици ама моя е нео 18 купен преди 3 зими за около 600-700лв. от техномаркет и досега винаги ме е греял зимно време дори при -25 работи. аз сам си го чистим досега и не съм викал фирма за потдръжка, много ми е любопитно тук, като гледам има много корифеи в тази област да ми кажат защо ли работи в такива условия като не е предназначен за температури под 0 градуса и в момента от вън е около -17 и си бачка а и няма лед по външното тяло?
    Интересно, къде е тая температура от -25 градуса?

http://www.meteo.bg/map/bgmap.php?lang=bg* *-25 не виждам никъде, а вие?

12. Тук е от
    Nov 2004

Не знам за JoroM, но снощи моите 2 мидеи в Бургас, едвам, едвам, с 300 зора докарваха 20 градуса при външна -16 (но пък нито тракаха, нито замръзнаха) , 32-33 градуса беше температурата на въздушната струя и на двете, нищо че едната е MSS12 с двойна пита - направо двойно ме простуди *. Та се чудя след като всички се спуквате да хвалите вашите китайски климатици - мен ли са ме преебали двойно, или нещо послъгвате сериозно, или всички са ни минали поне по един тек, ама не ни стиска да си признаем *

13. Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    Интересно, къде е тая температура от -25 градуса?

http://www.meteo.bg/map/bgmap.php?lang=bg* *-25 не виждам никъде, а вие?
    Значи ако случайно си чул, че в България температурите се дават за големите градове, а за котловините никой не се и опитва да ги премери и особено по трънско , брезнишко и поречието на струма окло перник също. Аз живея в гр. Батановци ако не верваш каква е температурата тук може да дойдеш и да се увериш сам. Когато дават прогнозата за София при нас е обикновенно по ниска с 5-6 гр. Преди 2 зими (тогава си бех купил климатика) температурата пада -27 градуса ние знаеме какво е термометър и верваме на тях а не на това какво са ми дали по БТВ*

14.  

15. Тук е от
    Nov 2004

Та при -17 външна ,колко докарваш с това Нео 18 температурата в стаята, а и колко е голяма не си споменал, защото с тази 18 ако утопляваш 20 квадрата е съвсем нормално да ти топли.

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от popeto
    Не знам за JoroM, но снощи моите 2 мидеи в Бургас, едвам, едвам, с 300 зора докарваха 20 градуса при външна -16 (но пък нито тракаха, нито замръзнаха) , 32-33 градуса беше температурата на въздушната струя и на двете, нищо че едната е MSS12 с двойна пита - направо двойно ме простуди *. Та се чудя след като всички се спуквате да хвалите вашите китайски климатици - мен ли са ме преебали двойно, или нещо послъгвате сериозно, или всички са ни минали поне по един тек, ама не ни стиска да си признаем *
    Не са те преебали, леля ми сутринта се обади да каже че тяхната Осака цялата е в буци лед и не работи, а снощи са го оставили да работи на 20ина градуса (живее в най-северната част на новият Несебър), днес ходих до двама приятели с Осака - някаква 18-ка, в офис от около 20-ина квадрата - климатика бачка цяла нощ за да не замръзне офиса, през деня също не се спира, но се топлят с една голяяяяма електрическа печка. Преди да се прибера* минах през друг приятел - той е с инвертор Осака - не знам модела, но офиса му е по-малък от моята стая (около 14-15 квадрата максимум му давам) - вътре той и жена му бяха с палта, а жена му с шапка и шал. Вкарах си ръката във вътрешното тяло - ами китайските захранвания по РС-тата вадят по-топъл въздух...

gogo100, радвам се че Нео-то ти върши работа при такива ниски температури - пожелавам ти да го ползваш дълги години със здраве, но имам един-двама познати при нас с Нео - падне ли температурата под минус 10 и за нищо не стават - не знам дали е заради високата влажност от морето, или просто са случили на калпави бройки / модели.

Не казвам коя марка е лоша или хубава и най-малко искам темата да се превръща в спор или караници, просто споделям лични наблюдения от днес.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2004

popeto, моя в момента при външна -10 и вътрешна 16 духа с 49. На -16 още никога не съм го пускал и не знам на какво дередже ще е, но имам съмнения, че ще топли толкова, че да си струва да го мъча. Ще видим по-късно тази нощ или утре сутринта. За Варна казаха, че -17 го чакат през нощта. Ако наистина духа с 32-33 градуса просто няма смисъл да се лъжем, че се топлим. По-вероятно е ние да топлим климатиците

18. Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от popeto
    Та при -17 външна ,колко докарваш с това Нео 18 температурата в стаята, а и колко е голяма не си споменал, защото с тази 18 ако утопляваш 20 квадрата е съвсем нормално да ти топли.
    Близо си до истината помещението е 25 кв а климатика е 18-ка по препоръка на техниците от техномаркета. Помещението няма изолация но стените са 60см дебели климатика го гасиме през ноща и чат пат през деня. интересно ми е че няма лед по тялото отвън -всъщност това ми и беше въпроса от предния пост към знаещите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 157 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе