Страница 18 от 157 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Ами просто влажността на въздуха е много по-малка от тази до морето. Виж малко по-нагоре Eddie какво ми е отговорил , за Несебър беше споменал нещо. Така че ако при теб въздуха е сух е напълно нормално климатика да се справя добре със поставените му задачи*
    А аз дори почти успявам да стопля 30 квадрата с 12-ка

2.  

3. Тук е от
    Nov 2004

Едно питане с повишена трудност към техници или хора с познания за климатичната техника:

Въпросът ми е - има ли значение прекалено късият тръбен път за коректна работа на климатика???* Какво точно имам в предвид - имам 2 климатика Мидея, единият е MSF-09, другият MSS-12. На девятката тръбния път е към 4.5 м, а на 12-ката тръбния път е около 70 см, освен това 12-ката е с повече фреон и с двойна пита и се оказа че при сегашните минусови темпаратури от -15, -17 градуса 9-ката топли повече и се чудя дали прекалено късият тръбен път не пречи на 12-ката да работи както трябва, защото по всички показатели трябва да се справя по-добре.

Надявам се наистина на сериозни и компетентни отговори за да не си изграждам грешна визия за нещата.
    Чао на всички, а като гледам и лека нощ, и дано не ни застигне бялата смърт и тази вечер* .

4. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Имаше наистина един модел на NEO18-ка, който работеше перфектно.Ако не се лъжа имаше датчик за дефроста във външното тяло.Този климатик съм го виждал да работи в зверски условия-безупречно.Не знам дали още ги има на пазара.Само малко не ми се вярва компресора да може да стартира при -25гр.А ако случайно се стартира то няма да е задълго.

Цитат Първоначално публикувано от popeto
    Едно питане с повишена трудност към техници или хора с познания за климатичната техника:

Въпросът ми е - има ли значение прекалено късият тръбен път за коректна работа на климатика??? Какво точно имам в предвид - имам 2 климатика Мидея, единият е MSF-09, другият MSS-12. На девятката тръбния път е към 4.5 м, а на 12-ката е по-малко от метър, освен това 12-ката е с повече фреон и с двойна пита и се оказа че при сегашните минусови темпаратури от -15, -17 градуса 9-ката топли повече и се чудя дали прекалено късият тръбен път не пречи на 12-ката да работи както трябва, защото по всички показатели трябва да се справя по-добре.

Надявам се наистина на сериозни и компетентни отговори за да не си изграждам грешна визия за нещата.
    Чао на всички, а като гледам и лека нощ, и дано не ни застигне бялата смърт и тази вечер .
    Няма проблем в това че тръбите са по-малко от метър.И тази пита на MSS-са не е двойна, а е 1и1/2.Погледни през решетките на външ.вентилатор и ще се убедиш сам.
    А до работата на 12MSS при много ниски температури мога да кажа, че всички до момента които съм наблюдавал работят по един и същи начин-харчат само тока.
    Сега някой да не го приеме лично.Просто споделям впечатлението ми при температури около -15гр.

Моето LG работи вече 48 часа без да изключва изобщо.Само минава дефрост и пак нон стоп до следващия цикъл.
    Това не е проблем но ако паднат температурите над минус 16-17гр. може би ще ме предаде.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

За съжаление и аз констатирах снощи че MSS 12 не достатъчно утоплява при минус 12* темп. външна
    За съжаление темп. в помещенето не се покачи повече от 19*, но следобяд до 18ч не беше вкл.
    Днес ще я оставя да работи на мин.
    Доволен съм от NEO но там помещението е оразмерено по добре, но и той трябва да работи на мин.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2004

МSS9 се оказа, че не е добър за отопление, температурата на изх. въздух е /38С/ с около 10 градуса надолу, сравнена с МSF312 /48С/
    За момента се справя със стая от 14м2, но работи постоянно и държи към 20-21г. Абеее, става, защото пък разхода е около 700в, а радиатора в тази стая при разход от 1,5кв не постига и 19г. с постоянна работа.
    MSF3 при зададени 23г. държи 21-22 в стая от 19м2, а Панасоника /PW12DKE/ "горкия" се озорва повече от мидеите, но държи 21г, а тази нощ си беше студено в софия -17С.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Искам да споделя че забелязвам да се говори за квадратура на помещения кадето работят клим.
    Което според мен не е правилно . Когато се купува един клим трябва да се има в предвид кубатурата на
    едно помещение. Пише се за квадратури от порядъка на 25 , 20 ,15 метра кв. Такива помещения съвсем не са малки.
    Имаите в предвид че една 12ка за да утоплява добре е необходимо помещение не по голямо от35 куб метра.
    ...
    Позволявам си да не се съглася!
    Изчислението на нужната мощност се прави по доста сложна формула, като зависи от голям брой фактори - обикновено голяма част от тях са неизвестни и се пренебрегват, когато става въпрос за домашна употреба!
    Смятането на база на кубатурата /или площта, като се приема средна височина от около 2,6 м/ дава само ориентировъчни резултати, така че и двете са еднакво точни/неточни

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Сега за мощността - от опит мога да ви кажа, че под -5-6 градуса е невъзможно конвенционална китайка, 12-ка, да вдигне температура до нормални за дневна 23-24*, в панелен апартамент, среден, с източно изложение, в стая с размери 3.6X5.5X2.6м ~ 20кв.м, ако апартамена е по БДС!
    Проблемът не е в квадратурата, а в специфичната топлопроводимост на използваните материали!
    Затова и казвам, че сметките на квадрати/кубици са само ориентировъчни!

10. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Има ли някой от тук присъстващите, който да отговори защо Мидеа MSS има по-слабо представяне сравнена с MSF1/2/3....
    Нали е по-скъпа, с по-голям топлообменик, с дистанционно със светещи бутони и светещ дисплей :knuppel2:
    Има и много тъпа програма... когато спре да топли, продължава да издухва по-хладен въздух още няколко минути и е много гадно. Добре, че го сложих в кухнята и не ми прави впечатление. Дали може да се сложи управление за MSF?

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    Има ли някой от тук присъстващите, който да отговори защо Мидеа MSS има по-слабо представяне сравнена с MSF1/2/3....
    ...
    Дали може да се сложи управление за MSF?
    Пробвай да попиташ rumts - мисля, че има отговорите

12. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Китайката *NEO12 ми вдигна 23* 24* *но MSS12 не можа, това искам да ти кажа
    При зададени колко?

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    При зададени колко?
    При зададени 28* 29*

14.  

15. Тук е от
    Aug 2005

А защо Panasonic PE9DKЕ се размразява толкова често без да има никакъв лед или скреж по външното при -9 ? Днеска нещо не ми харесва - духа долу горе 37-38 градуса, но се размразява на около 30-45 минути и нищо не прави с една дума. Само хаби ток...

16. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Кво излиза значи купуваме си климатик, леко преоразменен при това, пада температурата вън, бримчим го на макс 30 или турбо, или квото има там, вътре става едвам 25 и сме доволни? За натоварването на машината не говорим
    toto1 това не е насочено към теб, просто се опитвам да разбера ефективността

17. Тук е от
    Oct 2005

здравейте пичове! студ а?! ИМАМ СИН 3.9кг - ЗВЯР!!!!!
    :Super:
    ако някой си спомня моя пост от преди няколко дни относно дилемата ми каква машина да купя в рамките на 500-600 лв за стандартен неизолиран панелен хол.... е, не можах да се вместя в сумата. бях си харесал 12-ка неинвертор на ХАЕР , но се искуших и току що платих едно инверторно ХАЕРЧЕ 899лв + 130лв за монтаж от технополис Варна. надявам се да не съм се нанизал....Утре ще ми го сложат (това за тези дето ме базикаха че докато ми го монтират ще дойде пролет). В инструкциите пише че работната му температура на отопление е до -8 градуса. Следващата седмица ще споделя първите впечатления от машинката...

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

А, честито! Да е жив и здрав!!!

Инверторчетата на Haier са доста добри - виждал съм ги да топлят и на доста по-студено, но там ефективността пада, знаеш сам!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 157 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе