Трябва ми спешна консултация.Предстои ми закупуване на два климатика,от направените досега сондажи реших в крайна сметка да се обзаведа с уреди от класа на Мидея или Хайер...Но кой да избера? Избрах за южен хол 26 квадрата,фибран 3 см вътрешно,таван на 2.50,дървена(обикновена)дограма осемнайска,а за северна спалня 15 кв.м. дванайска - мисля немалко преоразмеряване...Проблема ми е - коя точно марка в крайна сметка да избера и от кой точно търговец.Аз съм от Бургас.Про-клима предлага двете бройки Мидея за съответно 940 и 650 лв,а ПОП2000 - 850 и 570 лв...И двете фирми включват в цената доставка и монтаж.От къде идва разликата,кой разполага с по-добри и надявам се отговорни монтажници,има ли ментета и измежду климатиците и пр. От ЕКО-клима ми предложиха ОСАКА (ъглов) с компресор Мицубиши - мога ли да им вярвам и как бих могъл да проверя дали е вярно това.Казаха,че само ъгловия модел бил с такъв компресор...Бих се радвал,ако някой ми даде какъвто и да е съвет,че доста ми липсват инженерните познания...