Там където е въобще не е влажно. Хвани темата. Виж моя е на влажно, но не замръзва.Първоначално публикувано от rsvr
Там където е въобще не е влажно. Хвани темата. Виж моя е на влажно, но не замръзва.Първоначално публикувано от rsvr
edi1, да ти е честит новия. За жалост и конвеционалните заспиват.
Мисля че и с Хитачито ще си на този хал имам клиен който махна ново Хитачи точно заради такъв кусур за което беше платил 1800лв и на негов място сложихме втора употереба пак Хитачи дори вчера се виждахме и казва че е много доволен от японското Хитачи.
На мидеята термо датчика съм го мерил и е 6kom. при 20 градуса а трябва да е 12ком по документи из нета което ме навява на мисълта че при поставяне на свестен датик няма да има тези дертове
Попаднах на един странен хибрид. Мидеа вътрешно тяло MSF1 9-ка, а външното MSG 12-ка. ... ..... Коментирам го защото хибрида го виждам ежедневно с един пръст лед по топлообменника (размразява, но късно), а у дома 9-ка от същия модел не е замръзвал.
....Със съвместяването на вътрешно тяло на MSF1-9 и виншно на MSG-12, техниците наистина са оплескали работата:Първоначално публикувано от criss
Токът през компресора при който се прекратява размразяването IDEFROST на модела MSF1-9 е 3,5 А
Номиналния ток на работа на MSG-12 е 5,1÷6,1 А. Така, че при възникване на условия за размразяване според вътреното тяло (MSF1-9), номиналния ток на работа на външното (MSG-12) ще предизвиква веднага прекратяване на размразяването, защото се надхяърля IDEFROST заложен във вътрешното. Размразяване не би трябвало да има.
Допилнително не биха отговаряли и настройките заложени в контролера за датчиците на вътрешното тяло за определяне на условията породени от разликата в температурите при която се предизвиква размразяване.
Данните са ми от http://www.midea.com.ua/support/support7.html
Успех
Вътрешната температура беше от порядъка на 20-21 градуса.
Бабата има МИДЕА MSG 12HR от около 3 месеца.Работи като пушка, топли хубаво, до сега не е заспивал, да чукна на дърво.Надявам се ХИТАЧИ-то да не прави такива проблеми / все пак не е евтин..../ - имам приятел, който има такъв модел в офиса и в дома си и е доволен и на двете места.........
Днес го сложиха новия климатик HITACHI RAS/RAC-E10H2.Просто няма нищо общо с МИДЕА-та - разлика от небето до земята, образно казано.Също вентилира, когато затопли до зададената температура, но БРИЗ-а, както му викат по инструкцията, не се усеща.21 градуса са си 21 градуса, и така нататък.И двете тела са толкова тихи, че почти забравяш , че работи климатик.Чукам на дърво, доволен съм и дано няма проблеми занапред.
Имам вече клима Mitsubishi - SRK 25 ZD-S1 Inverter DC - PAM от която съм много доволен.Предстои ми закупуване на втори климатик и по съвет на мой приятел,който се занимава професионално с климатична техника е излишно да тегля нов заем за скъп климатик и работа ще ми свърши и Midea MSG-09HRI Inverter АС с минимална разлика в разхода на ел.енергия.Въпроса ми е следния Митсубишито когато работи на отопление и достигне зададената температура,спира да работи компресора и автоматично вдига клапата нагоре за да не усещам неприятният студен полъх,до следващото включване,дали Мидеата го прави същото или ще ми се схване врата от нея.Благодаря предварително за компетентни отговори.
МИДЕА-та не вдига клапата и си духа в посоката, която е зададена.Не ти препоръчвам инверторните им модели, а конвенционалните от модела MSG....HR.За тях съм сигурен, че при достигане на температурата, турбината спира да се върти, а и топлят много добре.Бабата има такъв от около 3 месеца и много добре работи.Аз затова си смених МИДЕА-та 12 инвертор, с горепосоченото ХИТАЧИ.То също е ДС РАМ инвертор, китайско производство, висок КОП, много добре топли, много е икономичен, след достигане на темрепатурата вентилацията не се усеща, какар да не вдига клапата.Струва в момента 999 лева.На ПАНАСОНИК инвертора 9 е около 900 лева, ако не се лъжа, имам приятели, които са доволни и казват, че е добра машина.
За около 1500-1700 кинта за климатик има си хас и да не си доволен. А мидеята няма как да работи толкова добре, колкото Мицубишито, но както се казва - "за тези пари толкова"Първоначално публикувано от ceko_sifona
....а ужким инветотрите не спирали да работят, щото температурата се регулирала по PID закон....Къде отидоха "икономиите от пусковия ток" при скъпите, маркови климатици? ceko_sifona, просто нямаш идея, каква ерес внесе в момента във форума
Ако стаята е малка или времето е топло скъпия, марков инвертор ще работи на минимална мощност например 200 вата и ако си му задал примерно 20 гр и тя е достигната,няма как да не спре компресора.
При тях няма висок пусков ток като при конвенционалните те тръгват плавно и с нисък ток.
Може ли някои да ми разясни за AC,DC и DDC инверторите .С различен тип двигател ли са или само схемата на инвертора е различна. Вьв форума видях да се споменава за DC компресори???. А единственото което знам да работи на DC е колекторен двигател.
Компресора на скъпия, марков инвертор не спира освен ако разликата между външната и вътрешната Т е градус или 2 мисля.Спира само турбината на вътрешното тяло,и то несъвсен върти се бавно.Когато си дигне клапата се заслушай и ще чуеш свистенето на фреона в тръбите,и жуженето на компресора.
И на най-скъпите инвертори компресора спира когато минималната мощност е по-висока от зададената температура- например 99 вата при дайсейкай на тошиба отдава 600 вата и при топло време като сега и това е много и пак спира компресора. Иначе турбината си върти, но кагота се включва компресора той найстина се включва на най-ниската мощност както отбеляза dan66.
Има четири вида инверторни сплит-системи: АС-Променливотокови (клас B и C), DC-Правотокови (клас А) , DC-V PAM Дигитални правотокови (клас А) и DDC Hibrid - Дигитални правотокови Хибридни (клас А). Основните разлики при видовете инвертори са в икономията на електроенергия - АС (до 35%), DC (до 56%), DC-V PAM (до 60%) и DDC Hibrid (до 65% спрямо обикновенния кондиционер) и видовете компресори - двойно роторни или скрол (спирални). Като цяло всички видове инвертори са високо технологични изделия .Това е бъдещето на кондиционерите. Като за пример може да посоча, че в Япония 98% от продажбите на домашни сплит-системи са инверторни. Ако имаш желание някога да се сдобиеш с кондиционер за домашна употреба препоръчвам горещо инверторния кондиционер от производители като: Corona-Fujico , Toshiba , Chofu , Mitsubishi , Fujitsu , General , Fuji , Sharp , Hitachi , McQuay. Предимства: инверторните сплит-системи са снабдени с голям набор от функции, много ниски нива на шум, голяма икономия на електроенергия, по-дълга експлоатация, плавно регулиране на температурата. Идеалният вариант за домашна употреба. Умна инвестиция . Недостатъци: на инвертора е по-високата цена (сравнено с обикновенния сплит).
Не мога да кажа дали при всички модели е така но съм разглеждал ел.схемите на някои инвертори на MITSUBISHI и FUJITSU .При тях 220 VAC се изправя след което правото напрежение се преобразува в трифазно напрежение U V W /като се регулира честотата му а оттам и оборотите / и се подава на компресора.Самия компресор няма четки и колектор но се води DC компресор защото ротора му е постоянен магнит.Нещо като синхронен двигател но вместо да подаваш на ротора DC с четки и колектор е от постоянен магнит.Първоначално публикувано от misho