Страница 13 от 114 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Ще се стъопли и още кака. Само клиамтика трявба да япосни(даикин митсубиши и др, но не панасоник). А нали знаеш че от 9-ка до 9-ка има разлики. При 9-ка инвертор от горепосочените марки отдаванатъа мощност при отопление е доста голяма и въобще не е подхоящ такъв климатика за помещение от 11квм. Друг е въпроса, че 7-ци инвертори от моделите за европа на Даикин няма. Че даже и конвенционални няма.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2007

Може ли някой да ми даде мнение за HISENSE 4010 FZBPE и изобщо за тази марка. Пише че са със компресори ХИТАЧИ и че са прилични като за китайски. Благодаря на julian за отговора на предишното ми питане

4. Тук е от
    Dec 2006

Въпросната марка е коментирана във форума неколкократно.Принципно добри климатици,рядко дефектират,качествено изпълнение,но с много слаба сервизна база.От тази година доколкото имам информация друга фирма се е заела с вноса и дистрибуцията им.

5. Тук е от
    Feb 2007

Благодаря на CRISS за мнението му .Не съм видял мнение по въпроса - къде е?

6. Тук е от
    Dec 2006

Пусни една търсачка с HISENSE и ще видиш няколко резултата.
    Ето ти един от тях: http://forum.setcom.bg/index.php?action=search2

7. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Попаднах на един странен хибрид. Мидеа вътрешно тяло MSF1 9-ка, а външното MSG 12-ка. Пъсвоначално си е било изцяло 9-ка, но им било слабо и си стиснали ръцете срещу доплащане за ъпдейта без вътршното тяло. Знам, че на 9 и 12-ките вътршните тела са еднакви, но дали е така с настройките спрямо датчиците. Коментирам го защото хибрида го виждам ежедневно с един пръст лед по топлообменника (размразява, но късно), а у дома 9-ка от същия модел не е замръзвал.
    Тук имаше коментар за едни инвертори на които 9 и 12 бяха с едни и същи компресори. Надали и при тях може да се премине с "натискане на вдно копче" от 9 към 12-ка

8.  

9. Тук е от
    Dec 2006

Ами по-силно надали ще стане по няколко причини
    1.Вътрешните тела не са еднакви което предполага различен топлообмен
    2.Капилярките им са с различно сечение и дължина
    3.Разлика в диаметрите на тръбите /газовата фаза/
    Иначе с комуникацията няма да имат проблем и ще работят.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2006

От това което казваш разбирам, че при мидеите само размера на вътрешните тела (без съдържанието) на 9 и 12-ката са еднакви и излиза, че хибрида е голяма глупост. Те комуникациите на конвенционалните за прости - вериги за компресор, вентилатор и четирипътен винтил. Правили са го тези които са извършили първоначалния монтаж. Да стоя далеко от тях.
    Успех

11. Тук е от
    Dec 2006

Е нема такова животно/хибрид/ или ако има,то е измислено от някой роден гений монтажник.И при конвенционалните не е толкова просто - проследи темите в един друг форум в който и двамата сме участници.

12. Тук е от
    Jan 2007

От две седмици имам Hitachi E10H2 инвертор.
    От това което съм чел тук, във форума ми се струва, че нещо не работи както трябва. Има три скорости на вентилатора и при 1 градус външна температура на ниската скорост на вентилатора температурата на изходящия въздух е 46.2 градуса, на средната скорост е 43.4, а на високата скорост е 43.1 градуса. На мен това ми се струва ниско като температура. По време на теста съм чакал повече от 10 минути на скорост и климатика е бил настроен на максималната температура 32 градуса. Да викам ли техниците?

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от pako1
    От две седмици имам Hitachi E10H2 инвертор.
    От това което съм чел тук, във форума ми се струва, че нещо не работи както трябва. Има три скорости на вентилатора и при 1 градус външна температура на ниската скорост на вентилатора температурата на изходящия въздух е 46.2 градуса, на средната скорост е 43.4, а на високата скорост е 43.1 градуса. На мен това ми се струва ниско като температура. По време на теста съм чакал повече от 10 минути на скорост и климатика е бил настроен на максималната температура 32 градуса. Да викам ли техниците?
    Не си дал вътрешната температура, но не виждам проблем!
    Защо търсиш такъв?

14.  

15. Тук е от
    Dec 2006

Добре оразмерените инвертори в повечето случаи вадят по-ниска температура от конвенционалните.Остави климатика да си върши работата и се наслаждавай на живота.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На МИДЕА-та и видях сметката.Не върши това, което искам - затопля добре, поддържа температура, но след като изключи компресора, започва работа на вентилация, като турбината се върти на ниска степен на оборотите.Тъй като стаята изстива бавно, 4 минути топли, 20 вентилира и създава усещане за студ при вентилирането.Освен това вечер заспива и когато вляза в стаята е хладно, та се налага да му вдигам температурата за да заработи компресора.С една дума - ДА на конвенционалните МИДЕА, НЕ на инверторния тип МИДЕА.На мястото на МИДЕА-та закупих и ще сложа HITACHI RAS/RAC-E10H2.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от criss
    Е нема такова животно/хибрид/ или ако има,то е измислено от някой роден гений монтажник.И при конвенционалните не е толкова просто - проследи темите в един друг форум в който и двамата сме участници.
    Точно дело на монтажници е. Днес пак го гледах 1/3 обледен. Ще прочета. 10х

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от zz_stefanov
    Точно дело на монтажници е. Днес пак го гледах 1/3 обледен. Ще прочета. 10х
    Е днеска е влажно и е нормално да е заскрежен, белята е ако след цикъла на размразяване, остане неразмразен участък по питата...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 114 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе