Нещо да кажете за климатици NORTH STAR,разбрах че са китайски, клас а и с новия фреон.Но никаде неможах да видя нещо повече.
Нещо да кажете за климатици NORTH STAR,разбрах че са китайски, клас а и с новия фреон.Но никаде неможах да видя нещо повече.
noises
Честито, и със здраве да си ползваш дълги години!
Ама за кое по-напред? Би било прекрасно всички да караме S-класата, да живеем еднофамилни къщи с локално парно, с хол 40-50кв.м. а не 4х5м., с дъбова дограма, а не от пластмаса, с мебели от масивна твърда дървесина а не от пресован боклук и т.н. и т.н. Ако беше само копуването на един климатик и всичко да е наред .......
Прекалено оптимистично ми се струва, човек със заплата 400-500лв да потъне в дългове за климатик на стойност 3000+лв., който ще закове на 30-40 годишен панел, а голяма чяст от сънародниците ни са с такива доходи и живеят в такива жилища.
Понякога се случва човек да плати много и да получи пръчка.Първоначално публикувано от valen1
Отиди в Албена да се нагледаш на Даикини и Митсубишита.Първоначално публикувано от airclima
Няма как да не се съглася с горното мнение, хубава машина, голяма инвестиция но за хора с ниски доходи като нашите, това чудо няма да се изплати в близките петилетки.Първоначално публикувано от Jackas
Но остава поне душевното удоволствие да притежаваш нещо класно и качественно, така че да ти е честито noises.
noises ...
честито
И аз от една седмица съм със уруру сарара FTXR28E. ...Доста се поизпънах с парите,но мисля ,че постъпвам правилно при избора си. Направих компромис със телевизора.Автомобила ми струва колкото климатика,ама за по-добър трябват много повече пари.Отложих термоизолирането на стените на апартамента.В ЕПК съм и комшиите под мен и нат мен не щат да санират ,а аз не искам сам, щото ефекта е малък та,... ОТИДОХ ДА ГЛЕДАМ НЕИНВЕРТОРЕН ДАЙКИН, РАЗБРАХ ЗА УРУРУ САРАРАТА ,ПОРАЗГЛЕДАХ ДОСТА РУСКИ САЙТОВЕ,ЗАПОЗНАХ СЕ ДОБРЕ С ТЕХНИчЕСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА МАшИНКАТА .... И СКОчИХ.
Първоначално публикувано от Julian
Стига бре : ходих и половината хотели са накичени с МИДЕА
Нормално е да са накичени с MIDEA хотелите. Нали силния сезон е лятото а за охлаждане всеки климатик дори и най- голямото дърво се справя добре. Преценили са хората, че зимата стаите са им празни, отделно сигурно имат локално парно с течно гориво.... Аз ако имам хотел и трябва да избирам 50 броя по 600 лв или 50 броя по 3000 лв разликата е смущаваща.Първоначално публикувано от nebelservice
Здравейте.Искам да попитам знаете ли някоя фирма или човек в Пловдив,който може да ми оправи климатика?Модела е TOSHIBA RAS-322PTR .Предполагам че е за смяна компресора,поне така казаха хората които идваха да го диагностицират(но не могат да го оправят).Компресора отвън е доста шумен,чува се нещо като чукане.....Климатика е на 200 волта,но е вързан да работи на 220 без траф.Някоъ познава ли модела?Ако може малко инфо за него че аз нищо не намерих из нета.... Серииния номер е 20390248.Четох тук че първите 2 цифри зна4ели годината ама...не мога да се ориентирам...Благодаря предварително...
nikman климатика е от 2002 година и rзлиза редом с моделите UDR обаче за него няма нищо, предполагам, че е като тях но заради захранването има други букви, ако можеш прати снимка на вътрешното тяло за да го сравня, а за сервиз ти пращам телефонен номер на лична.
Привет на всички! Искам да се похваля с две мои придобивки - Midea MSG12HR в хола и FUJITSU ASYA09LCC в спалнята! Ми да почнем от мидеята - мноо готино тресе панела! Прилича на звука от центруфогиращата пералня на комшията отгоре. Не се чува толкова шум, колкото се усещат вибрациите. Но това си има и добрата страна -почти не чувам колите отвън, а и сигурно вбесявам съседите! Няй-якото е че е монтиран на стената на спалнята ми. Иначе пък си топли. До тук със садизма, време е и за малко мазо... Всеки път преди да почне да духа вътрешното тяло на фуджицуто чувам как нещо завира, все едно има джезве на котлона, и след като спре - отново същия шум, но по-силно в сравнение с този преди да тръгне. Денем се чува от всякъде в стаята (слабо де). Купона е нощем. Но това че вътрешното тяло е тихо е вярно! Докато работи се чува само движението на въздуха. Не че преди съм имал климатик и не че разбирам, но това ми беше мечта! И сега се чудя мене си ли да гръмна, или тея дето ми ги сложиха! (Щото не съм паралия и ще карам до края на месеца с 40 лева... но съм късметлия - бойлера ми се проби!). Пича знае за фуджицуто и казва "карай, може и да утихне", за мидеята още не съм му казал, да не се земе да се разсърди, че е познат на брата, да не го злепоставям (брат ми де). Много ви моля кажете това ли точно е лукса на климатиците и ако има проблем в монтажа какъв би могъл да бъде той? (то ако няма - значи е в мене!) Пуснах един нивел хоризонтално върху горния капак - и двете външни тела са в сектора мидейката леееко клони, но вертикално и двете са наклонени като горния им край е отклонен към стената с около 6-7мм (на око). Вътрешните тела видях че ги нивелираха. Ползваха помпа, горелка.. Въпросните екстри ги имам в режим отопление, на охлаждане още не смея да ги пусна......
ba4_dido: Искам да те поздравя за новите ти придобивки, да работят добре и да не се развалят.
По принцип модела на Midea който си купил е тих климатик. Когато времето на вън е топло и се пусне климатика на топло компресора се натоварва повече и от там малко по големият шум. За да разбереш че климатика ти се товари повече в това време виж вентилаторът на външното тяло той сигурно работи много малко (рядко включва). Обикновенните климатици по този начин си регулират налягането на нагнетяване (когато стане голямо) за да не се натоварва много компресора и да изгори, докато инверторите свалят оборотите на компресора.
Разгледах характеристиките на модела Fujitsu който си си купил и мисля че е добър климатик. Никога не съм чувал такъв звук от вътрешното тяло какъвто описваш ти че чуваш, много климатици от различни марки съм монтирал но такъв звук не съм чувал, нито мога да предположа на какво се дължи.
Добавено в последствие: Най вероятно това е звукът от изпарението на фреона, което става във външното тяло когато климатика работи на топло, но звукът е много, много тих.
И аз питах много хора - и те не знаят! Много е дразнещо, а аз съм бесен! Не може ли човек като даде толкова пари за нещо - то просто да си работи кат света!!!! Всъщност това "завиране" се чува и от външното тяло.Първоначално публикувано от valen1
ba4_dido
Жалко че си разочарован от Фуджитсуто. Аз имам 9-ка и 14-ка LCC. този шум го има при включване и при двата, но не е толкова силен колкото го описваш , чува се при пълна тишина. Не ги оставям да работят през ноща, и незнам как ще е. Така като се замисля, ми се струва че и ти нямаш нужда да го оставаш, щом го чуваш този шум и през ноща, значи климатика надхвърля зададената му температура и се изключва/включва, което не е нормално за инвертор, времето не е толкова студено, а и сградите са все още толи. Нека да паднат температурите под 0-та да видим как ще е.
ba4_dido:
1. Климатика ти Fujitsu е инверторен, нали.
2. Къде този звук е по силен, при външното или вътрешното тяло и при какви обороти на компресора.
3. Значи, пускаш климатика на топло и след като тръгне компресора се чува този звук, звукът изчезва ли по някое време или променя ли му се силата (при външното и вътрешното тяло).
Защо се натоварва повече компресора когато климатика работи в режим на отопление и външната температура е 20-тина градуса. Не трябва ли да му е по леко зашото трябва да пренася по-малко топлина?