Страница 65 от 114 ПърваПърва ... 1555636465666775 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Нещо да кажете за климатици NORTH STAR,разбрах че са китайски, клас а и с новия фреон.Но никаде неможах да видя нещо повече.

2.  

3. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

noises
    Честито, и със здраве да си ползваш дълги години!
    Ама за кое по-напред? Би било прекрасно всички да караме S-класата, да живеем еднофамилни къщи с локално парно, с хол 40-50кв.м. а не 4х5м., с дъбова дограма, а не от пластмаса, с мебели от масивна твърда дървесина а не от пресован боклук и т.н. и т.н. Ако беше само копуването на един климатик и всичко да е наред .......

Прекалено оптимистично ми се струва, човек със заплата 400-500лв да потъне в дългове за климатик на стойност 3000+лв., който ще закове на 30-40 годишен панел, а голяма чяст от сънародниците ни са с такива доходи и живеят в такива жилища.

Цитат Първоначално публикувано от valen1

Всеки получава това за което си плати.
    Понякога се случва човек да плати много и да получи пръчка.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Това за Поморие звучи като виц имало много даикини каде ? Ходя всяко лято там на почивка и освен осака тук там се вижда някоя мидея но там е светът на осаката.Другото което съм видял в Поморие е че монтажите са изпипани дори със системи от тръби за дренажа.
    Отиди в Албена да се нагледаш на Даикини и Митсубишита.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    noises
    Честито, и със здраве да си ползваш дълги години!
    Ама за кое по-напред? Би било прекрасно всички да караме S-класата, да живеем еднофамилни къщи с локално парно, с хол 40-50кв.м. а не 4х5м., с дъбова дограма, а не от пластмаса, с мебели от масивна твърда дървесина а не от пресован боклук и т.н. и т.н. Ако беше само копуването на един климатик и всичко да е наред .......

Прекалено оптимистично ми се струва, човек със заплата 400-500лв да потъне в дългове за климатик на стойност 3000+лв., който ще закове на 30-40 годишен панел, а голяма чяст от сънародниците ни са с такива доходи и живеят в такива жилища.

Понякога се случва човек да плати много и да получи пръчка.
    Няма как да не се съглася с горното мнение, хубава машина, голяма инвестиция но за хора с ниски доходи като нашите, това чудо няма да се изплати в близките петилетки.
    Но остава поне душевното удоволствие да притежаваш нещо класно и качественно, така че да ти е честито noises.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

noises ...
    честито
    И аз от една седмица съм със уруру сарара FTXR28E. ...Доста се поизпънах с парите,но мисля ,че постъпвам правилно при избора си. Направих компромис със телевизора.Автомобила ми струва колкото климатика,ама за по-добър трябват много повече пари.Отложих термоизолирането на стените на апартамента.В ЕПК съм и комшиите под мен и нат мен не щат да санират ,а аз не искам сам, щото ефекта е малък та,... ОТИДОХ ДА ГЛЕДАМ НЕИНВЕРТОРЕН ДАЙКИН, РАЗБРАХ ЗА УРУРУ САРАРАТА ,ПОРАЗГЛЕДАХ ДОСТА РУСКИ САЙТОВЕ,ЗАПОЗНАХ СЕ ДОБРЕ С ТЕХНИчЕСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА МАшИНКАТА .... И СКОчИХ.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Отиди в Албена да се нагледаш на Даикини и Митсубишита.

Стига бре : ходих и половината хотели са накичени с МИДЕА

8.  

9. Тук е от
    Jun 2001

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice

Стига бре : ходих и половината хотели са накичени с МИДЕА
    Нормално е да са накичени с MIDEA хотелите. Нали силния сезон е лятото а за охлаждане всеки климатик дори и най- голямото дърво се справя добре. Преценили са хората, че зимата стаите са им празни, отделно сигурно имат локално парно с течно гориво.... Аз ако имам хотел и трябва да избирам 50 броя по 600 лв или 50 броя по 3000 лв разликата е смущаваща.

10. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте.Искам да попитам знаете ли някоя фирма или човек в Пловдив,който може да ми оправи климатика?Модела е TOSHIBA RAS-322PTR .Предполагам че е за смяна компресора,поне така казаха хората които идваха да го диагностицират(но не могат да го оправят).Компресора отвън е доста шумен,чува се нещо като чукане.....Климатика е на 200 волта,но е вързан да работи на 220 без траф.Някоъ познава ли модела?Ако може малко инфо за него че аз нищо не намерих из нета.... Серииния номер е 20390248.Четох тук че първите 2 цифри зна4ели годината ама...не мога да се ориентирам...Благодаря предварително...

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

nikman климатика е от 2002 година и rзлиза редом с моделите UDR обаче за него няма нищо, предполагам, че е като тях но заради захранването има други букви, ако можеш прати снимка на вътрешното тяло за да го сравня, а за сервиз ти пращам телефонен номер на лична.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Привет на всички! Искам да се похваля с две мои придобивки - Midea MSG12HR в хола и FUJITSU ASYA09LCC в спалнята! Ми да почнем от мидеята - мноо готино тресе панела! Прилича на звука от центруфогиращата пералня на комшията отгоре. Не се чува толкова шум, колкото се усещат вибрациите. Но това си има и добрата страна -почти не чувам колите отвън, а и сигурно вбесявам съседите! Няй-якото е че е монтиран на стената на спалнята ми. Иначе пък си топли. До тук със садизма, време е и за малко мазо... Всеки път преди да почне да духа вътрешното тяло на фуджицуто чувам как нещо завира, все едно има джезве на котлона, и след като спре - отново същия шум, но по-силно в сравнение с този преди да тръгне. Денем се чува от всякъде в стаята (слабо де). Купона е нощем. Но това че вътрешното тяло е тихо е вярно! Докато работи се чува само движението на въздуха. Не че преди съм имал климатик и не че разбирам, но това ми беше мечта! И сега се чудя мене си ли да гръмна, или тея дето ми ги сложиха! (Щото не съм паралия и ще карам до края на месеца с 40 лева... но съм късметлия - бойлера ми се проби!). Пича знае за фуджицуто и казва "карай, може и да утихне", за мидеята още не съм му казал, да не се земе да се разсърди, че е познат на брата, да не го злепоставям (брат ми де). Много ви моля кажете това ли точно е лукса на климатиците и ако има проблем в монтажа какъв би могъл да бъде той? (то ако няма - значи е в мене!) Пуснах един нивел хоризонтално върху горния капак - и двете външни тела са в сектора мидейката леееко клони, но вертикално и двете са наклонени като горния им край е отклонен към стената с около 6-7мм (на око). Вътрешните тела видях че ги нивелираха. Ползваха помпа, горелка.. Въпросните екстри ги имам в режим отопление, на охлаждане още не смея да ги пусна......

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

ba4_dido: Искам да те поздравя за новите ти придобивки, да работят добре и да не се развалят.

По принцип модела на Midea който си купил е тих климатик. Когато времето на вън е топло и се пусне климатика на топло компресора се натоварва повече и от там малко по големият шум. За да разбереш че климатика ти се товари повече в това време виж вентилаторът на външното тяло той сигурно работи много малко (рядко включва). Обикновенните климатици по този начин си регулират налягането на нагнетяване (когато стане голямо) за да не се натоварва много компресора и да изгори, докато инверторите свалят оборотите на компресора.

Разгледах характеристиките на модела Fujitsu който си си купил и мисля че е добър климатик. Никога не съм чувал такъв звук от вътрешното тяло какъвто описваш ти че чуваш, много климатици от различни марки съм монтирал но такъв звук не съм чувал, нито мога да предположа на какво се дължи.

Добавено в последствие: Най вероятно това е звукът от изпарението на фреона, което става във външното тяло когато климатика работи на топло, но звукът е много, много тих.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    ba4_dido:
    Никога не съм чувал такъв звук от вътрешното тяло какъвто описваш ти че чуваш, много климатици от различни марки съм монтирал но такъв звук не съм чувал, нито мога да предположа на какво се дължи.
    И аз питах много хора - и те не знаят! Много е дразнещо, а аз съм бесен! Не може ли човек като даде толкова пари за нещо - то просто да си работи кат света!!!! Всъщност това "завиране" се чува и от външното тяло.

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

ba4_dido
    Жалко че си разочарован от Фуджитсуто. Аз имам 9-ка и 14-ка LCC. този шум го има при включване и при двата, но не е толкова силен колкото го описваш , чува се при пълна тишина. Не ги оставям да работят през ноща, и незнам как ще е. Така като се замисля, ми се струва че и ти нямаш нужда да го оставаш, щом го чуваш този шум и през ноща, значи климатика надхвърля зададената му температура и се изключва/включва, което не е нормално за инвертор, времето не е толкова студено, а и сградите са все още толи. Нека да паднат температурите под 0-та да видим как ще е.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

ba4_dido:
    1. Климатика ти Fujitsu е инверторен, нали.
    2. Къде този звук е по силен, при външното или вътрешното тяло и при какви обороти на компресора.
    3. Значи, пускаш климатика на топло и след като тръгне компресора се чува този звук, звукът изчезва ли по някое време или променя ли му се силата (при външното и вътрешното тяло).

18. Тук е от
    Aug 2007

Защо се натоварва повече компресора когато климатика работи в режим на отопление и външната температура е 20-тина градуса. Не трябва ли да му е по леко зашото трябва да пренася по-малко топлина?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 65 от 114 ПърваПърва ... 1555636465666775 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе