здравеите сдобих се с Hitaci RAC 32cnh2 ниама дистанционно и му изпуснах фреона от вътрешното тяло защото нямеше ток. моля помогнете с някои линк за този модел. дали ще работи с универсално дистанционно за к-к..
здравеите сдобих се с Hitaci RAC 32cnh2 ниама дистанционно и му изпуснах фреона от вътрешното тяло защото нямеше ток. моля помогнете с някои линк за този модел. дали ще работи с универсално дистанционно за к-к..
не хитачитата са едни от най капризни климатици относно използване на универсално дистанционно.
Никой не го интересува дали старта е топъл, студен или мокър (имай предвид че стартовия ток е почти същия като номиналния)Първоначално публикувано от dragozow
Гледаш в грешна посока, за 10мин ще ти стопли само въздухът в помещението докато се стоплят и стените ще мине доста време зависи колко време не е топлено. Така може да процедираш ако помещението се ползва за малко. Тогава може да си направиш вътрешна изолация.
Иначе говорим за топлинен капацитет на сградата, прави се външна изолация и самите стени акумулират енергия (по-подобие на акум.печка). Така няма рязка промяна в температурата , избягва се мухлясването на външните стени, не стават виелици от климатика докато стопли, и е по-икономично защото климатика работи на минимален режим (където е снай-високо кпд) и т.н ... Писали сме доста просто се разрови.
Искам да вметна че тази опция с намалянето на градусите когато няма никой е автоматична и я има в Daikin (има инфрачервено око, ползвам я постоянно просто климатика се вкл. преди сезона и се изкл.след това всичко е на автопилот )
Защо си мислиш, че си му изпуслнал фреона? Също какво е станало с дистанционното?Първоначално публикувано от misho
Какво е това устройство,като си го монтираш на климатика започва да топли повече?
Някой знае ли каква е разликата между марката Fujitsu и General ? Коя е по истинска от двете ?
Печка!Първоначално публикувано от BEAR1
На есен ще трябва да местя климатика (инверторен панасоник) в ново жилище и ми е интересно каква е процедурата? Мога ли аз да го демонтирам и от Техноклима (те ми го монтираха) да дойдат за монтажа? Или ще трябва да си го демонтират те? Климатика е в гаранция и по това време тъкмо ще му е наближило времето за профилактика.
Ако ти го преместиш ще загубиш гаранцията.
Ами процедурата по местене е малко сложна. Все едно се прави нов монтаж, като преди това ще е демонтиран. Препоръчва се да се ползват нови медни тръби. Незнам как можеш да си го преместиш сам. Пичоветете от фирмата ще ти го преместят и съответно ще си платиш като за нов монтаж, че можеби и отгоре.
То че ще си плащам за новия монтаж ми е ясно. Въпроса бе дали мога да си спестя парите за демонтаж, че ако идват два пъти и всеки път им плащам и пътните... Леле тоз климатик ще ми излезе златен.
Интересно ми какво ще се случи с фреона - ще го изпуснат и после ще го ми го пълнят наново ли?
Няма да изпускат фреона,спокойно.Пускат климатика на студено,за да може фреона да се събере на едно място.След това го демонтират и монтират наново,като отново замерват фреона.Желая ти безпроблемно местене!
Даите някои линк за HITACHI RAC 32cnh2 аз нищо не намерих. А фреон остана само вьв вьншното тяло но е Р22 и щего презаредя. Какво значи "хитачитата са капризни с универсално дистанционно" на мен ми трябват само основните функции.
А къде другаде да остане?Първоначално публикувано от misho
Пичове здравейте!
И на мен ми предстои да се оборудвам с клима... Гледах осака в офис на Еко Клима - смешна работа (продавачката е някаква дълбока селянка, все едно продава часовници на женския пазар).
Както и да е, сега се оглеждам в ей това: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026548 - дали става за нещо? Стаята е 3,5 х 4,5 х 2,6 метра, източна, тухла. Тоя климатик (дори да е китайски, като гледам цената) ще свърши ли работа? И става ли за нещо? Знам за сервиза на К&К, изроди са малко, ама ще гледам да се оправя ако се опре дотам.
Не искам екстри на климатика, просто да работи свястно и да не буди и умрелите с шум. Бих взел нещо по-така, но нямам излишни още 600 лв за по-добър. Идеята е за тези пари дали е ок...
Мерси много!