Страница 18 от 114 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

здравеите сдобих се с Hitaci RAC 32cnh2 ниама дистанционно и му изпуснах фреона от вътрешното тяло защото нямеше ток. моля помогнете с някои линк за този модел. дали ще работи с универсално дистанционно за к-к..

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

не хитачитата са едни от най капризни климатици относно използване на универсално дистанционно.

4. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    Някой би ли могъл да обясни защо много хора си оставят инверторите пуснати на по-ниски градуси дори и когато няма хора в къщи?Така и така като го пуснеш студен ще стопли за 10 минути.Вярно че има фактор износване при студен старт ама дали си заслужава?Нека някой по-навътре в технологията го обясни.
    Никой не го интересува дали старта е топъл, студен или мокър (имай предвид че стартовия ток е почти същия като номиналния)
    Гледаш в грешна посока, за 10мин ще ти стопли само въздухът в помещението докато се стоплят и стените ще мине доста време зависи колко време не е топлено. Така може да процедираш ако помещението се ползва за малко. Тогава може да си направиш вътрешна изолация.
    Иначе говорим за топлинен капацитет на сградата, прави се външна изолация и самите стени акумулират енергия (по-подобие на акум.печка). Така няма рязка промяна в температурата , избягва се мухлясването на външните стени, не стават виелици от климатика докато стопли, и е по-икономично защото климатика работи на минимален режим (където е снай-високо кпд) и т.н ... Писали сме доста просто се разрови.
    Искам да вметна че тази опция с намалянето на градусите когато няма никой е автоматична и я има в Daikin (има инфрачервено око, ползвам я постоянно просто климатика се вкл. преди сезона и се изкл.след това всичко е на автопилот )

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от misho
    здравеите сдобих се с Hitaci RAC 32cnh2 ниама дистанционно и му изпуснах фреона от вътрешното тяло защото нямеше ток. моля помогнете с някои линк за този модел. дали ще работи с универсално дистанционно за к-к..
    Защо си мислиш, че си му изпуслнал фреона? Също какво е станало с дистанционното?

6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2007

Какво е това устройство,като си го монтираш на климатика започва да топли повече?

7. Тук е от
    Apr 2007

Някой знае ли каква е разликата между марката Fujitsu и General ? Коя е по истинска от двете ?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от BEAR1
    Какво е това устройство,като си го монтираш на климатика започва да топли повече?
    Печка!

10. Member
    Тук е от
    Dec 2001

На есен ще трябва да местя климатика (инверторен панасоник) в ново жилище и ми е интересно каква е процедурата? Мога ли аз да го демонтирам и от Техноклима (те ми го монтираха) да дойдат за монтажа? Или ще трябва да си го демонтират те? Климатика е в гаранция и по това време тъкмо ще му е наближило времето за профилактика.

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Ако ти го преместиш ще загубиш гаранцията.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами процедурата по местене е малко сложна. Все едно се прави нов монтаж, като преди това ще е демонтиран. Препоръчва се да се ползват нови медни тръби. Незнам как можеш да си го преместиш сам. Пичоветете от фирмата ще ти го преместят и съответно ще си платиш като за нов монтаж, че можеби и отгоре.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2001

То че ще си плащам за новия монтаж ми е ясно. Въпроса бе дали мога да си спестя парите за демонтаж, че ако идват два пъти и всеки път им плащам и пътните... Леле тоз климатик ще ми излезе златен.
    Интересно ми какво ще се случи с фреона - ще го изпуснат и после ще го ми го пълнят наново ли?

14.  

15. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Няма да изпускат фреона,спокойно.Пускат климатика на студено,за да може фреона да се събере на едно място.След това го демонтират и монтират наново,като отново замерват фреона.Желая ти безпроблемно местене!

16. Тук е от
    Nov 2006

Даите някои линк за HITACHI RAC 32cnh2 аз нищо не намерих. А фреон остана само вьв вьншното тяло но е Р22 и щего презаредя. Какво значи "хитачитата са капризни с универсално дистанционно" на мен ми трябват само основните функции.

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от misho
    Даите някои линк за HITACHI RAC 32cnh2 аз нищо не намерих. А фреон остана само вьв вьншното тяло но е Р22 и щего презаредя.
    А къде другаде да остане?

18. Тук е от
    Jan 2004

Пичове здравейте!

И на мен ми предстои да се оборудвам с клима... Гледах осака в офис на Еко Клима - смешна работа (продавачката е някаква дълбока селянка, все едно продава часовници на женския пазар).
    Както и да е, сега се оглеждам в ей това: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026548 - дали става за нещо? Стаята е 3,5 х 4,5 х 2,6 метра, източна, тухла. Тоя климатик (дори да е китайски, като гледам цената) ще свърши ли работа? И става ли за нещо? Знам за сервиза на К&К, изроди са малко, ама ще гледам да се оправя ако се опре дотам.
    Не искам екстри на климатика, просто да работи свястно и да не буди и умрелите с шум. Бих взел нещо по-така, но нямам излишни още 600 лв за по-добър. Идеята е за тези пари дали е ок...

Мерси много!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 114 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе