Страница 26 от 114 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Ако искаш наистина да се топлиш с клима. нормално избери.......някакъв според парите.Но,гледай да
    е поне до -20гр.и фрион R22 и коректно сервизно обслужване (има и с по добри показатели но струват по вече) по това можеш да разбеш дали е за отопление.И един съвет от личен опит-ако помещението ти е за примерно ТОЧНО за 12ка* вземи си 14ка* и така нататък по този начин достигаш по бързо желаната температура и пестиш ел.енергия.Това е за отоплението а за студеното всеки( К*)се справя щом е сметната куб.(К*).Ти избираш-цена,качество,възможност(финанси).За известните марки плащаме не само за качество но и за марката може да е клише но е истина.javascript:void(0); Питието винаги ще е студено. javascript:void(0);
    P.S.Не изсползвай директно истива се по лошо от вентилатор-на вън 40гр.и тялото ти също- javascript:void(0);

2.  

3. Тук е от
    Jun 2007

Ако К* не енаправен за ниски Т* фриона замръзва във външното тяло преди комресора и защитата изсключва ако не изсключи компресора изгаря (не се случва често) ама ти обдухва студен въздух.Слага се нагревател на входа на компресора който се подвързва към електрониката за режим топло и.......така от-5 става-20 или...... обаче се вдига консумацията и ако не е изсчислен точно (БУМ знаеш ли какво).Най добре да си е заводско.Гледай данните на производителя за модела или някой който има наистина опит а не да те метне!!!

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

echo
    хехе, ами ти знаеш много добре какво става/ако ти се занимава, обяснявай/, и той ще разбере/ако го вземе/, все пак няма да препоръчаш климатик за отопление на който, производителя е написал на кашона -5гр. Крайното решение е негово де, сметнах за редно да го знае
    Успех на всички!

5. Тук е от
    Jun 2007

Въпросът ми е малко смешен,но от 2 дена имам климатик МИДЕЯ MSM3 9-ka/стаята е около 15 квадрата/ще го използвам главно лятото за охлаждане.Климатикът не е инвертор и се чудя,Как е по добре през 1-2 часа ли да го включвам за да охлажда или да не го спирам примерно 3-4 часа т.е кое е по добре за компресора и естественно за сметката Предварително благодаря

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Jackas,
    В упътването на Мидеа MSG пише до -7*, но някои хора го ползват за отопление.
    В упътването на Golf (VW) съм виждал да пише 13-14 цола гуми с определен размер, а на същата кола бяха сложили 15ки, 225 или нещо подобно - разбиват се по-бързо носачите и лагерите, но пък за въпросния човек тази `гъзария` беше по-евтина от нова, но с предварително пресметнати натоварвания...
    Просто изказа ти беше прекалено категоричен, при положение, че колегата не е определил ясно условията на ползване - в Бургас например, най-ниската средномесечна температура е -0,3* през януари...

@mio_2,
    Ако не напускаш стаята за прекалено дълго време остави климатика включен да поддържа зададената температура - това е обсъждано вече в Темата!

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Здравейте ,купих си MIDEA MSG-09HRI искам да попитам две неща
    1 Гледам че е енергиен клас D това няма ли да гори много ток?
    2 Чакам в сряда да дойдат да го монтират за 150 лв. но гледам в информацията пише че
    Работят на височина до 3 метра, това какво ще рече ,че ще искат допълнително пари ли?
    Става дума за височина 5-6 метра

8.  

9. Тук е от
    Dec 2006

To nikineo:
    1.Ами ще "гори"повечко от клас А но не е болка за умиралка.
    2.Най-вероятно се отнася за дължина на тръбния път до 3 метра,иначе работим на всякакви височини.

10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Ами буквално пише.В тази услуга не са включени/ става въпрос за тези 150 лв. )
    РАБОТА ПО ВЪНШНАТА ФАСАДА НА ЗГРАДИ НА ВИСОЧИНА НАД 3 М.

11. Тук е от
    Jan 2007

Здравейте,
    имам климатик Haier HSU-12HМ03(B) монтиран е преди 2 месеца и почти не съм го ползвала, сега когато термометрите навън сочат близо 40 градуса, пак не мога да го ползвам пълноценно. Проблема е следния: в режим на работа климатика спира и се изключва, крилото се затваря, на дисплея на дистанционното остават да светят идникаторите, а на вътрешното тяло - нищо не свети=все едно е изключен. Не го прави на определени градуси, нито пък на определени интервали, таймеръ е изключен и сензорът за присъствие също. След като спре да работи, отново го пускам и няма проблем - работи, но все пак е притеснително, нали? Между другото в съседно помещение имам този климатик Haier HSU-09Н03/(BР)1 и там по същото време нямам този проблем.
    Моля, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ми пише.

12. Тук е от
    Jun 2007

Моля помогнете ми със съвет за климатик.
    Изчетох и тази тема и миналогодишната и още не знам какво да правя и какъв климатик да избера. Имам около 1000лв, +/- 100лв, и ми трябва климатик за 18кв.м. стая, западно изложение, изолация външна (стереопор), дървена дограма (сравнително добра), последен етаж, блока е тухла/итонг. Идеята е да се ползва както за отопление така и за охлаждане. Всички ми препоръчват инверторен климатик, но си мисля че няма да мога да се вместя в парите, а пък неща Мидеа или Осака. Дори не знам към коя фирма да се обърна.
    Ще съм искрено благодарна ако споделите мнение и дадете предложение. Мерси.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

DAIKIN FTYN25DAV3B
    COP 3.4
    Правилно си се ориенторал, че евтините инвертори нестават, а марковите са доста скъпи. Ако си от Варна мога да ти кажа и от къде можеш да го купиш за тази цена. За другите градове занм, че са по скъпи. Цената е около 1000лв с монтажа.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2007

Мерси много. В София съм и доколкото виждам от съседната тема трябва да се обърна към Тери Груп ООД, близо са ми до офиса, може да се разходя днес. Още веднъж благодаря за мнението.

16. Тук е от
    Jun 2007

За съжаление не мога да намеря никоя фирма която да го предлага ((
    В Тери предлагат само инверторни климатици.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Един мой познат, който се занимава с монтаж на климатици ми препоръчва този модел:
    PANASONIC CS/CU-YW9GKE - конвенционален климатик, на практика - от Техномаркет, в момента там цената му е 599 лв. с ДДС
    (била е 559, после 579 - само как използват конюнктурата с жегите, а? ммммм ), като твърди, че в момента са с компресори
    произведени в Малайзия с 5 год. гаранция за компресора и 2 год. за останалото.
    В същото време от инверторните виждам в Техномаркет модел на Дайкин DAIKIN FTX/RX 35 за 699 лв. инверторен.
    Според разбирачите пишещи тук - кой е за предпочитане?
    за Панасоника дават данните:
    -ОХЛАЖДАНЕ 2.65 KW
    -ОТОПЛЕНИЕ 2.95 KW
    -КОНСУМАЦИЯ ПРИ :
    -ОХЛАЖДАНЕ 0.88 KW
    -ОТОПЛЕНИЕ 0.83 KW
    а за Дайкин-а тези данни са:
    -ОХЛАЖДАНЕ 3.7KW
    -OTОПЛЕНИЕ 4.8KW
    КОНСУМАЦИЯ
    -ОХЛАЖДАНЕ 1.3KW
    -OTOПЛЕНИЕ 1.4KW
    Ще го ползваме за сервиза в офиса-~12 кв.м. и едва ли ще се ползва непрекъснато
    освен в жегите и през зимата. Изложението е запаг и следобед жегата наистина става страшна

@Julian: Я напиши във Варна къде може да се купи модела който препоръчваш?

18. Тук е от
    Jul 2002

Цитат Първоначално публикувано от nikineo
    Ами буквално пише.В тази услуга не са включени/ става въпрос за тези 150 лв. )
    РАБОТА ПО ВЪНШНАТА ФАСАДА НА ЗГРАДИ НА ВИСОЧИНА НАД 3 М.
    Това и буквално си означава. Ако е над 3 метра - монтират под прозореца - докъдето им стига дрелката.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 114 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе