Страница 76 от 114 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,126 до 1,140 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Mitsubishi MSZ-FA35VA.Дават го за 35 квадрата коп 4

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Този модел им е флагмана в момента на мицубиши илектрик със сканиращ термометър и пр.
    Трябва да се справи без проблем с това помещение.

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    хей, искам да си сложа инверторен климатик и ми предложиха Mitsubishi MSZ-FA35VA. Проблема е, че стаята е 22м^2 *2.5м и не знам дали ще се справи климатика. Де факто това е единствената причина да не съм го купил още. Търсих из нета за каква кубатура е климатика, но не успях да намеря :-/
    Стаята е южна, тухла, с ламинат.

Посъветвайте ме нещо моля.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от Чеко
    Благодаря ти!
    Девятка (25-ца) ми я предлагат за 1550 с монтажа. За хевито говоря. Ще поразгледам и за подов, но условието е да отговаря на изискванията на програмата за енергийна ефективност, защото смятам да тегля кредит по нея. Пък и 2000 лв и то без монтажа предполагам, ми идват малко нанагорно А и ще купувам 2 броя.
    С монтажа е цената. Щом можеш да вземеш хеви с монтажа за 1550 няма явно няма да можеш да вземеш подов. По-скъпи са.

5. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    С монтажа е цената. Щом можеш да вземеш хеви с монтажа за 1550 няма явно няма да можеш да вземеш подов. По-скъпи са.
    Да, прав си, няма да ми е по силите. Но исках да разбера дали този сравнително хладен въздух се усеща например в средата на стаята и дали е толкова неприятно колкото си мисля?

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    хей, искам да си сложа инверторен климатик и ми предложиха Mitsubishi MSZ-FA35VA. Проблема е, че стаята е 22м^2 *2.5м и не знам дали ще се справи климатика. Де факто това е единствената причина да не съм го купил още. Търсих из нета за каква кубатура е климатика, но не успях да намеря :-/
    Стаята е южна, тухла, с ламинат.

Посъветвайте ме нещо моля.
    Ти даже и със 25-ца ще се стоплиш. 35-ца за това помещение е много.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от astra
    Mitsubishi MSZ-FA35VA.Дават го за 35 квадрата коп 4
    Цитат Първоначално публикувано от bobo21
    Този модел им е флагмана в момента на мицубиши илектрик със сканиращ термометър и пр.
    Трябва да се справи без проблем с това помещение.
    Meрси, точно това ми трябваше
    После ще разправям как е климатика.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2005

Извинявам се ако ви стори въпроса ми наивен, но търся все още по добрия климатик. Избора ми е
    Mitsubishi - SRK 35 ZG-S Inverter DC-VPAM - среден разход за отопление 0,71кв справка http://www.ekomatik.com/products.php...subishi&pid=60
    и
    Fujitsu - ASY A12LCC Inverter DC V-PAM - среден разход за отопление 1,08кв справка http://www.ekomatik.com/products.php?sub=fuji&pid=87
    приемам, че двата климатика са в един ценови клас и са конкуренти помогнете ми за избора .
    Моята преценка е в полза на митсубисшито като довода ми е разхода, Въпроса ми беше дали съм правилно сметнал разликата в разходите на двата климатика за 1 месец при работа 24/7 я изкарах 275кв часа, а това прави близо 40 лв в полза на митсубисшито. Така ли е наистина или нещо бъркам ???

10. Тук е от
    Oct 2007

Eeee хайде малко помощ! Имам втора употреба инверторен климатик SHARP модел AY- A28F, японски. От два дена в режим на отопление, на вътрешното тяло премига една зелена лампичка, на 10 сек. 5 пъти. Изклячвам климатика с дистанционното но премигането продължава. Нямам книжка за климатика и не знам какво означава това премигане, някакво предупреждение да си купувам нов климатик ли е? Моля, някой ако знае да сподели за знам какво да правя.

11. Тук е от
    Dec 2006

Ти даже и със 25-ца ще се стоплиш. 35-ца за това помещение е много.
    Julian,не обърквай човека,с тая девятка ще си топли ноктите на краката.

12. Тук е от
    Dec 2006

@gogo100
    Вземи си Мицито и не вярвай на реклами.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Грешно ги сравняваш, защото грешно ги представят на тоя сайт.
    Отоплителната мощност на Митсубишито е 4.2 квт с/у 4.8квт на Фуджицу. На това се дължи разликата в потреблението.
    На теория Митсубиши трябва да е малко по-надежден, но пък е малко по-маломощен и вероятно е по-скъп.

Цитат Първоначално публикувано от gogo100
    Извинявам се ако ви стори въпроса ми наивен, но търся все още по добрия климатик. Избора ми е
    Mitsubishi - SRK 35 ZG-S Inverter DC-VPAM - среден разход за отопление 0,71кв справка http://www.ekomatik.com/products.php...subishi&pid=60
    и
    Fujitsu - ASY A12LCC Inverter DC V-PAM - среден разход за отопление 1,08кв справка http://www.ekomatik.com/products.php?sub=fuji&pid=87
    приемам, че двата климатика са в един ценови клас и са конкуренти помогнете ми за избора .
    Моята преценка е в полза на митсубисшито като довода ми е разхода, Въпроса ми беше дали съм правилно сметнал разликата в разходите на двата климатика за 1 месец при работа 24/7 я изкарах 275кв часа, а това прави близо 40 лв в полза на митсубисшито. Така ли е наистина или нещо бъркам ???

14.  

15. Тук е от
    Nov 2005

Ще си купувам втори климатик. Трябва ми за в кухнята-15 кв., ПВЦ, изолация, основно за отопление. Бюджета ми е 1000 лв. без монтажа. Насочих се към това : http://www.bulclima.com/bg/product/3...-tehnicheski-h за 1225 лв. с монтажа. Някой има ли впечатления от него. КОП-а не е ли подозрително висок / 4.05-отопл./ ? Не мога да разбера дали е инвертор. И къде реално е произведен-едва ли е японски за тези пари. Защото ако е КНДР за 800 лв. и кусур в Техномаркета има Хитачи инвертор. Изобщо от около седмица търся, ровя и сравнявам и така се обърках...
    От друга страна не знам дали ми трябва инвертор или обикновен с оглед на това, че в кухнята ще се включва за 1 ч. сутрин и за по 2-3 вечер а не постоянно. Давайте акъл какво да правя?

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

За няколко часа работа нямаш нужда от инветро. Този климатик, който гледаш не е инвертор. Определено е по дорбия вариант от хитачито. Незнам къде е прозиведен. Може би в тайланд, но не е икзлючено и в Китай да е. Това не трябва да те притеснява. Погледни в сеседната тема кой са в класацията за най-надеждни климатици.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Последен въпрос. Предложете някаква защита за захранването. По възможност нещо, което е достъпно от големите мрежи от типа на Технополис, Техномаркет, МЕТРО.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Митсубишито вероятно си има вградена защита. Иначе от магазина се купува surge protector. Може да е разклонител или единичен. А магазините на Стемо ги има. Марки APC или MGE. В метра май имаше някакви разклонители, но не от качеството на APC и MGE. Ако отидеш в техномаркет-а или полиса и питаш за разклонител със защита от токови удари ще ти предложат нещо. Внимавай да не ти пробутат някой скъп разклонител с фитър. Трябв ти само surge protector. Виждал съм разклоните за по 100лв. Чак такова не ти трябва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 76 от 114 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе