Mitsubishi MSZ-FA35VA.Дават го за 35 квадрата коп 4
Mitsubishi MSZ-FA35VA.Дават го за 35 квадрата коп 4
Този модел им е флагмана в момента на мицубиши илектрик със сканиращ термометър и пр.
Трябва да се справи без проблем с това помещение.
Първоначално публикувано от SongBird
С монтажа е цената. Щом можеш да вземеш хеви с монтажа за 1550 няма явно няма да можеш да вземеш подов. По-скъпи са.Първоначално публикувано от Чеко
Да, прав си, няма да ми е по силите. Но исках да разбера дали този сравнително хладен въздух се усеща например в средата на стаята и дали е толкова неприятно колкото си мисля?Първоначално публикувано от Julian
Ти даже и със 25-ца ще се стоплиш. 35-ца за това помещение е много.Първоначално публикувано от SongBird
Първоначално публикувано от astraMeрси, точно това ми трябвашеПървоначално публикувано от bobo21
После ще разправям как е климатика.
Извинявам се ако ви стори въпроса ми наивен, но търся все още по добрия климатик. Избора ми е
Mitsubishi - SRK 35 ZG-S Inverter DC-VPAM - среден разход за отопление 0,71кв справка http://www.ekomatik.com/products.php...subishi&pid=60
и
Fujitsu - ASY A12LCC Inverter DC V-PAM - среден разход за отопление 1,08кв справка http://www.ekomatik.com/products.php?sub=fuji&pid=87
приемам, че двата климатика са в един ценови клас и са конкуренти помогнете ми за избора .
Моята преценка е в полза на митсубисшито като довода ми е разхода, Въпроса ми беше дали съм правилно сметнал разликата в разходите на двата климатика за 1 месец при работа 24/7 я изкарах 275кв часа, а това прави близо 40 лв в полза на митсубисшито. Така ли е наистина или нещо бъркам ???
Eeee хайде малко помощ! Имам втора употреба инверторен климатик SHARP модел AY- A28F, японски. От два дена в режим на отопление, на вътрешното тяло премига една зелена лампичка, на 10 сек. 5 пъти. Изклячвам климатика с дистанционното но премигането продължава. Нямам книжка за климатика и не знам какво означава това премигане, някакво предупреждение да си купувам нов климатик ли е? Моля, някой ако знае да сподели за знам какво да правя.
Julian,не обърквай човека,с тая девятка ще си топли ноктите на краката.Ти даже и със 25-ца ще се стоплиш. 35-ца за това помещение е много.
@gogo100
Вземи си Мицито и не вярвай на реклами.
Грешно ги сравняваш, защото грешно ги представят на тоя сайт.
Отоплителната мощност на Митсубишито е 4.2 квт с/у 4.8квт на Фуджицу. На това се дължи разликата в потреблението.
На теория Митсубиши трябва да е малко по-надежден, но пък е малко по-маломощен и вероятно е по-скъп.
Първоначално публикувано от gogo100
Ще си купувам втори климатик. Трябва ми за в кухнята-15 кв., ПВЦ, изолация, основно за отопление. Бюджета ми е 1000 лв. без монтажа. Насочих се към това : http://www.bulclima.com/bg/product/3...-tehnicheski-h за 1225 лв. с монтажа. Някой има ли впечатления от него. КОП-а не е ли подозрително висок / 4.05-отопл./ ? Не мога да разбера дали е инвертор. И къде реално е произведен-едва ли е японски за тези пари. Защото ако е КНДР за 800 лв. и кусур в Техномаркета има Хитачи инвертор. Изобщо от около седмица търся, ровя и сравнявам и така се обърках...
От друга страна не знам дали ми трябва инвертор или обикновен с оглед на това, че в кухнята ще се включва за 1 ч. сутрин и за по 2-3 вечер а не постоянно. Давайте акъл какво да правя?
За няколко часа работа нямаш нужда от инветро. Този климатик, който гледаш не е инвертор. Определено е по дорбия вариант от хитачито. Незнам къде е прозиведен. Може би в тайланд, но не е икзлючено и в Китай да е. Това не трябва да те притеснява. Погледни в сеседната тема кой са в класацията за най-надеждни климатици.
Последен въпрос. Предложете някаква защита за захранването. По възможност нещо, което е достъпно от големите мрежи от типа на Технополис, Техномаркет, МЕТРО.
Митсубишито вероятно си има вградена защита. Иначе от магазина се купува surge protector. Може да е разклонител или единичен. А магазините на Стемо ги има. Марки APC или MGE. В метра май имаше някакви разклонители, но не от качеството на APC и MGE. Ако отидеш в техномаркет-а или полиса и питаш за разклонител със защита от токови удари ще ти предложат нещо. Внимавай да не ти пробутат някой скъп разклонител с фитър. Трябв ти само surge protector. Виждал съм разклоните за по 100лв. Чак такова не ти трябва.