Страница 30 от 114 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Здравейте колеги,
    Темата е страшно интересна, но за съжаление нямам време да я изчета цялата и се извинявам ако въпросите, които ще задам вече са коментирани, а именно:
    Предстои покупка на два климатика, за спалня и хол, оринтирал съм се съответно към 9-ка и 12-ка, блока е нов, току що построен с всичките му изолации, ПВЦ дограма и т.н.Въпросите ми са:
    1.Кое е по-добре - конв. клас А за 500-600лв или инвертор клас Ц за 700-800?При еднаква работа за един месец и еднакви помещения кой ще изразходи повече ток?
    2.Каква ще е разликата в консумацията на конв. клас А за 500-600лв и инвертор клас А за 1100-1200лв пак при еднакви часове работа и еднакви помещения?
    3.Някой чувал ли е нещо за марката KOBE - препоръчват ми ги като по-добри от Мидеа и еднакви със Самсунг, но по-евтини от вторите?При конв. КОБЕ и Пансоник има 200лв разлика - заслужава ли си тя в полза на Панасоника ако се спра на конв. климатик/говорим за 12-ки/ Kobe kfr-350GW/agx1c и Panasonic pw12gke?

Климатика ще се ползва за повече за отопление, а в големите жеги и за охлаждане, но не постоянно тъй като е доста хладен апартамента по принцип.

Благодаря предварително на всички отзовали се!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@shavo,
    Ако се поразровиш ще установиш, че класовете на енергопотребление са дефинирани за интервали ОТ..ДО, което означава, че можеш да имаш два климатика клас А при охлаждане с различни COP-ове и различно енергопотребление.

Аз не мога да отговоря еднозначно на 1я и 2я ти въпрос, но като имаш предвид, че конвенционалния включва и изключва (digital), а инверторния може да регулира мощността си сравнително плавно в определен диапазон (analog) мога да твърдя, че за ква климатика - конвенционален и инверторен, с едни и същи COP съществува стая и условия на средата, при която двата разхода на енергия ще са разлика епсилон
    Обаче, понеже не можеш да си гарантираш идеалното съотношение в обема на стаята и мощността на климатика (избираш 9ка, 12ка и т.н) и плавно изменение на температурата в стаята (отваряш вратата например), както и на условията извън нея, можем да очакваме, че поради възможността на инвертора да реагира плавно спрямо измененията, от двете виртуални машини с еднакъв COP, той ще бъде по-икономичен.
    Колко - това зависи от условията

И след тези глупости, да ти отговоря на 3я въпрос - означението GW/agx1c ме навежда на моделите, произвеждани от Chigo, като такива съм виждал у нас с марка Nordstar. Моля да ме поправите ако бъркам в предположението си за производителя!
    Дали са по-добри от Мидея може да се поспори - компресори Тошиба, а знаеш къде се произвеждат те...

4. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Класовете енергопотребление са ми ясни, за това съм задал въпроса за еднакви и различни такива конв. и инв.Какво ще рече разлика епсилон?
    Аз също предполагам, че инв. ще е по-икономичен, но въпроса е горе-долу с колко - ако е с 1-2 лева на месец не съм сигурен дали си заслужава двойната разлика в цената?
    Ровейки в нета аз също открих няколко марки с този номер - явно ги прави един завод, а другите си слагат само марката.....За компресора не разбрах - Мидеата ли е с Тошиба или този Кобе и къде се произвеждат те/компресорите/?

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

При климатика класовете на енергопотребление не са чак толкова важни, защото те са при външна температура 7 градуса, а при ниски температури нещата могат да са доста различни. Може един климатик с по-нисък клас да има по голям COP от климатик с по-виско клас да кажем при -5 градуса. А данните са различните режими се дават само при марковите климатици. Ако отидеш да си кушуваш Даикин от една варненска фирма ще ти дадът данни за всички климатици при -10 градуса, включително и за конвенционалните.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2006

/..За компресора не разбрах - Мидеата ли е с Тошиба или този Кобе и къде се произвеждат те/компресорите/? :default/

NEO-Техномаркет
    NIPPON-Биттел-Пловдив
    TREO-ТЕМПЕКС-Пловдив
    COBE-Ефендулов-Варна
    Един завод в КИТАЙ,различни имена на внасяните боклуци.NIPPON-а има едно кабелче допълнително за датчика на pipe-outdoor,та като отчете -7 градуса да обезскрежи.
    Всички компресори са Made in China,каквото и да пише на тях-TOSHIBA,HITACHI,DAIKIN....Отвори външното
    тяло и чети ,а не да слушаш какво ти говори дилъра

7. Тук е от
    Jul 2007

Здравейте!
    Имам следния проблем: Купих климатик Hitachi RAS/RAC 10KH2 и видях в упътването таблица с препоръчителни температури на работа. Цитирам английския текст:
    The recommended maximum and minimum operating temperatures of the hot and cold sides should be as below:
    Cooling Heating
    Minimum Maximum Minimum Maximum
    Indoor Dry bulb °C 21 32 20 27
    Wet bulb °C 15 23 12 19
    Outdoor Dry bulb °C 21 43 2 21
    Wet bulb °C 15 26 1 15

Означава ли това, че климатикът в режим на отопление трябва да работи при външна температура над 1 градус ?
    Смущава ме това, че упътването освен на английски е на италиански, испански и гръцки, т.е страни с топъл климат (упътване на български няма), а и сайтовете, в които го намерих, са италиански, испански и гръцки.
    В таблиците на Promotelec този модел го няма.
    Продава се в Техномаркет.
    Ще ви бъда много признателен, ако ми помогнете.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от georgibg
    Здравейте!
    Имам следния проблем: Купих климатик Hitachi RAS/RAC 10KH2 и видях в упътването таблица с препоръчителни температури на работа. Цитирам английския текст:
    The recommended maximum and minimum operating temperatures of the hot and cold sides should be as below:
    Cooling Heating
    Minimum Maximum Minimum Maximum
    Indoor Dry bulb °C 21 32 20 27
    Wet bulb °C 15 23 12 19
    Outdoor Dry bulb °C 21 43 2 21
    Wet bulb °C 15 26 1 15

Означава ли това, че климатикът в режим на отопление трябва да работи при външна температура над 1 градус ?
    Смущава ме това, че упътването освен на английски е на италиански, испански и гръцки, т.е страни с топъл климат (упътване на български няма), а и сайтовете, в които го намерих, са италиански, испански и гръцки.
    В таблиците на Promotelec този модел го няма.
    Продава се в Техномаркет.
    Ще ви бъда много признателен, ако ми помогнете.
    Може и да работи/ако не се заледи и има система против заледяване/но ефективността му ще падне и ще топли по малко с по голям разход на ток!

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Хитачитата по принцип са с малки топлообменници, така че можеби наистина няма да топли, но нищо не се знае. Аз няма поглед над тези климатици, но все пак хората са си го написали. Примерно на моя климатик си пише, че работи до -10 градуса. На разни мидеи съм виждал да пише -7 градуса. Все за конвенционални клиамтици говоря. Панасоник пък са до -5 дори и инверторите им с изключение на скъпите такива, които са до -15.

11. Тук е от
    Jul 2007

Оказа се,че Мицубишито,което сме харесали и девойката ни обясни,че е 1630лв с монтажа всъщност е цена без монтаж.Обмислям вариант за Toshiba RAS 13 SAV/SKV-E и TOSHIBA RAS 13 AVP/SKVP? как ви се струват спрямо Мицубиши ?

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами Митсубишито си е Митсубиши, но ако не ти достигат пари ще трявба да вземеш нещо друго. Виж как са цените на Фуджи инвертори. Най важното. Климатика не го купувай от техномаркет.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    При климатика класовете на енергопотребление не са чак толкова важни, защото те са при външна температура 7 градуса, а при ниски температури нещата могат да са доста различни. Може един климатик с по-нисък клас да има по голям COP от климатик с по-виско клас да кажем при -5 градуса. А данните са различните режими се дават само при марковите климатици. Ако отидеш да си кушуваш Даикин от една варненска фирма ще ти дадът данни за всички климатици при -10 градуса, включително и за конвенционалните.
    Значи в крайна сметка всичко е много относително......В такъва случай май да си търся климатик, който го дават, че работи при възможно по-ниски температури, независимо дали е инв. или конв. или греша?

14.  

15. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    ... Виж как са цените на Фуджи инвертори. Най важното. Климатика не го купувай от техномаркет.
    Така както ми обясняват Тошиба е към високия клас,а Фуджи и Фуджицу са на върха на по-долния клас.Освен това във Варна Тошиба имат представителство и затова си мисля,че монтажа оттам ще е на ниво?Как мислите?

16. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте,
    Имам следното въпросче, какво трябва да съблюдавам при монтажа на климатика от страна на монтажната бригада, за да съм сигурен че са го направили както трябва, например чувал съм за обезвъздушаване и прочие.
    Благодаря предварително.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Така както ми обясняват Тошиба е към високия клас,а Фуджи и Фуджицу са на върха на по-долния клас.Освен това във Варна Тошиба имат представителство и затова си мисля,че монтажа оттам ще е на ниво?Как мислите?

Моделите, които си изброил по-горе - FUJI/made in P.R.C/,FUJITSU/made in P.R.C/-с една дума-Китай-Хонг-Конг.Добра изработка,АМА КИТАЙ!!!!

TOSHIBA-Тайланд
    MITSUBISHI ELECTRIC-Тайланд
    MITSUBISHI HEAVI INDUSTRY-Тайланд
    ....и т.н.
    Дай малко повече пари и си вземи добра машина-това е от мен ,като съвет!!!

п.с. Абе ,хора не се връзвайте на евтините боклуци-все едно да си купиш фабрика на 8.IX.1944

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Високия клас са Митсубиши и Даикин. Всички други са след тях. Това е пределно ясно. Фуйитсу инверторите са добри и по-евтини. Климатика ако е конвенционален, за да е качествен цената му почва от около 1000лв. За инвертор поне 1500лв, че даже и повече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 114 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе