Здравейте колеги,
Темата е страшно интересна, но за съжаление нямам време да я изчета цялата и се извинявам ако въпросите, които ще задам вече са коментирани, а именно:
Предстои покупка на два климатика, за спалня и хол, оринтирал съм се съответно към 9-ка и 12-ка, блока е нов, току що построен с всичките му изолации, ПВЦ дограма и т.н.Въпросите ми са:
1.Кое е по-добре - конв. клас А за 500-600лв или инвертор клас Ц за 700-800?При еднаква работа за един месец и еднакви помещения кой ще изразходи повече ток?
2.Каква ще е разликата в консумацията на конв. клас А за 500-600лв и инвертор клас А за 1100-1200лв пак при еднакви часове работа и еднакви помещения?
3.Някой чувал ли е нещо за марката KOBE - препоръчват ми ги като по-добри от Мидеа и еднакви със Самсунг, но по-евтини от вторите?При конв. КОБЕ и Пансоник има 200лв разлика - заслужава ли си тя в полза на Панасоника ако се спра на конв. климатик/говорим за 12-ки/ Kobe kfr-350GW/agx1c и Panasonic pw12gke?
Климатика ще се ползва за повече за отопление, а в големите жеги и за охлаждане, но не постоянно тъй като е доста хладен апартамента по принцип.
Благодаря предварително на всички отзовали се!