Страница 87 от 114 ПърваПърва ... 3777858687888997 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от blue1

Само дето в най-климатизираната държава Япония, Дайкин е след Фуджитсу, Митсубиши, Тошиба и Саньо. Отдавна ми се искаше да го кажа, макар, че знам че много хора ще скочат да ме оборват, обаче в Япония Дайкин съвсем не е това което смятаме в България, нито са най-продаваните, нито най-известните, нито пък имат най-много награди за иновации, просто един от световните лидери в производството на климатична техника.
    И двамата сте прави. В Япония моделите са много различни от нашите тука. За БГ мисля , че Дайкина е Н:1, за Япония както блу1 ги показа.

lada2107 Изобщо не се учудвам, че има такава разлика в цените. Ако знаеш вносителите на кви смешни цени купуват, ще ти "падне шапката". Не искам да пиша конкретни цифри, защото ще настане голяма полемика.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Само дето в най-климатизираната държава Япония, Дайкин е след Фуджитсу, Митсубиши, Тошиба и Саньо. Отдавна ми се искаше да го кажа, макар, че знам че много хора ще скочат да ме оборват, обаче в Япония Дайкин съвсем не е това което смятаме в България, нито са най-продаваните, нито най-известните, нито пък имат най-много награди за иновации, просто един от световните лидери в производството на климатична техника.
    Защо продължавате да пишете Митсубиши, след като изглежда всички така или иначе приемате, че има 2 съвсем различни марки Митсубиши Хеви и Митсубиши Електрик. Как би трябвало някой да разбере за кой точно производител говорите? Или имаш предвид горецитирания Митсубиши Хеви, а електрика не го броиш за конкуренция?

4. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Дай линк да четем. ...,...че така само с думи.....Аз за 2 месеца съм изчел безброй украински и руски сайтове и форуми за климатици . Верно ,че там пишат повече за европеиски модели и почти нищо за тези за японския пазар,ама Дайкина го боготворят на всякъде ,след това Мицубиши Хеви,Фуджицо женерал ,Мицубиши електрик,Тошиба и Панасоник.Това подреждане е напълно любителско,като за основен аргумент съм взел цените на топ-моделите на изброените марки ,във около 25 руски и украйнски сайта на фирми продаващи ВСИчКИ ТЕЗИ МАРКИ И МОДЕЛИ, и изказвания на потребители в рускоговорящи форуми..... Ето нещо за контрола на качеството на ДАЙКИН. ПРИ ТОВА В БЕЛГИЯ.http://images.google.bg/imgres?imgur...%3Dbg%26sa%3DN.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Японските модели нямат аналог с европейските. Пускат ги на европейския пазар след няколко години. То и затова явно класацията в Япония е друга.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от muchoto
    Японските модели нямат аналог с европейските. Пускат ги на европейския пазар след няколко години. То и затова явно класацията в Япония е друга.
    Има и друго логично обяснение.ПАЗАРИ е думата.След като Дайкин е завладял в буквалния смисъл на думата световния пазар на климатична техника, е напълно нормално да не удържа постоянната лидерска позиция в Япония,където конкуренцията е жестока.Не знам каква рекламна кампния провеждат в Япония и дали не са преценили, че е икономически по изгодно да съсредоточат силите си в останалата част на света.Безспорен факт е обаче,че те са признати за номер едно на всякъде другаде по света, или това поне може да бъде проверено,без да се налага на човек да знае японски език.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    Защо продължавате да пишете Митсубиши, след като изглежда всички така или иначе приемате, че има 2 съвсем различни марки Митсубиши Хеви и Митсубиши Електрик. Как би трябвало някой да разбере за кой точно производител говорите? Или имаш предвид горецитирания Митсубиши Хеви, а електрика не го броиш за конкуренция?
    Приятел и двете фирми са част от един и същ концерн с име Митсубиши, така, че за мен няма значение и хеви и електрик правят качествени модели.

Цитат Първоначално публикувано от 220voltov
    Дай линк да четем. ...,...че така само с думи.....Аз за 2 месеца съм изчел безброй украински и руски сайтове и форуми за климатици . Верно ,че там пишат повече за европеиски модели и почти нищо за тези за японския пазар,ама Дайкина го боготворят на всякъде ,след това Мицубиши Хеви,Фуджицо женерал ,Мицубиши електрик,Тошиба и Панасоник.Това подреждане е напълно любителско,като за основен аргумент съм взел цените на топ-моделите на изброените марки ,във около 25 руски и украйнски сайта на фирми продаващи ВСИчКИ ТЕЗИ МАРКИ И МОДЕЛИ, и изказвания на потребители в рускоговорящи форуми..... Ето нещо за контрола на качеството на ДАЙКИН. ПРИ ТОВА В БЕЛГИЯ.http://images.google.bg/imgres?imgur...%3Dbg%26sa%3DN.
    220волтов не искам да те засягам, но руските и украинските сайтове не са мерило за това кое е най-продавано и най-качествено по света. Преди време във форума бях пуснал един линк на eccj от които беше видно в Япония кои фирми са награждавани за постижения в производството на битови климатици, Дайкин имаха много слабо присъствие. Освен това пълна заблуда е да мислиш, че Дайкин са завладели тотално пазарите, че в САЩ другия огромен пазар, Дайкин е почти не позната марка.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мда ,японските марки противно на очакваното имат много малък пазарен дял на световно ниво ,а най продаваните климатици в света са Хайер .. и в БГ японските клими бяха оценени когато взеха да навлизат първо втора ръка на приемливи цени а после и нови и се оказа че са наистина качествени ... до тогава само Осака се продаваше тука ...

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    ... до тогава само Осака се продаваше тука ...
    Продаваше се, защото имаше подвеждаща реклама : Внушаваха на хората , че купуват Японски климатик. А то... ниско-бюджетно китайско изделие, сглобявано в Бургас.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Alexi ти нещо звучиш заядливо. Пишеш неща които никои не е твърдял.

И за да не съм голословен ето една статия за намеренията на Дайкин

Daikin Aims to Be World's Top Air-Conditioner Seller

Tokyo, Aug 20, 2007 (Jiji Press) - Daikin Industries Ltd. <6367> aims to become the world's top seller of air conditioners by 2010, by expanding into the U.S. market, President Noriyuki Inoue said Monday.
    Daikin hopes to dethrone Carrier Corp. of the United States as the world's top maker by 2010, Inoue said.
    To this end, Daikin will develop air conditioners for households and small and midsize stores for release on the U.S. market by summer 2008, Daikin officials said.
    In 2008, Daikin hopes to achieve sales of 140 billion yen, or about 10 pct of the U.S. market, mainly by using the sales channels of McQuay International, the officials said.
    McQuay is a U.S. unit of Malaysian firm OYL Industries Bhd., which came under the wing of Daikin last year.
    The U.S. air-conditioner market, which has annual sales of 1.4 trillion yen, is already crowded with heavy hitters, including South Korea's Samsung Electronics Co. and China's Haier Group Co.
    Daikin hopes to beat its rivals by focusing on small and midsize air conditioners, the officials said.

By Jiji Press, (c) Jiji Press

12. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Нещо за този модел да знае някой?! HITACHI RAS/RAC25 YHJ6 ? Само в "Кондис" ли го има? Абе как давате линкове тук?!

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

220волтов не искам да те засягам, но руските и украинските сайтове не са мерило за това кое е най-продавано и най-качествено по света. Преди време във форума бях пуснал един линк на eccj от които беше видно в Япония кои фирми са награждавани за постижения в производството на битови климатици, Дайкин имаха много слабо присъствие. Освен това пълна заблуда е да мислиш, че Дайкин са завладели тотално пазарите, че в САЩ другия огромен пазар, Дайкин е почти не позната марка.
    НЕ се засягам разбира се...Да поясня обаче защо цитирах руските и украунски сайтове.Просто това е начин да придобия информация от независими търговци, в повечето случай представляващи сервизи за монтаж и подръжка на гаранционен и следгаранционен сервиз,които продават от ВСИчКИ марки и модели климатци,без да се налага да хвалят като наще тука ,САМО МАРКИТЕ чИЙТО ВНОСИТЕЛИ СА. И друго, сайтовете на руските и украинските търговци, садържат обстойна и пребогата информация за ВСИчКИ фирми производители на клими и техните модели.Просто наще, са на светлинни години след тях по предложена информация. И въпреки, че не е определящ ,мисля че не трябва съвсем да се подценява руския пазар.п.с По горе писах 25 сайта , а те са поне 150..........А това , че много от американците не са чували за Дайкин не е опрелящо за качеството на продуктите на фирмата. За световно лидерство в качеството на клими трудно бих се убедил ,че не е на Дайкин.Като доказателство ще спомена за една статия, в която се казваше ,че в заводите на Тошиба за климатици за Англия могат да се поръчат климатици ръчна сглобка ,който по качество надминават дори тези на Дайкан. Разбира се за тези поръчкови модели цената е друга.Самото сравнение отново с Дайкин , е показателно за това кой е водещия лидер за качеството при климите ... АМА СТИГА С ТОЯ ДАЙКИН ,чЕ щЕ МЕ ВЗЕМЕТЕ ЗА РЕКЛАМЕН АГЕНТ...

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

Колеги, тръгнал съм да си купувам климатик. След доста ровене и четене се спрях на Hitachi RAS/RAC-E08H2. Стаята ми е към 15м2 и има що-годе свястна изолация, следователно ще ми е достатъчен. А и не мога да отделя никакви пари повече. Проблема е от къде да го взема? Стана ми ясно, че от хипермаркетите не е добра идея и затова си търся някоя фирмичка, която да ми го продаде и монтира както трябва. Първи климатик ще ми е, смятам да се отоплявам с него и не искам да стане някое мазало. От Русе съм и всяка информация ще ми бъде от полза. Благодаря Ви.

16. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Minkoff
    Колеги, тръгнал съм да си купувам климатик. След доста ровене и четене се спрях на Hitachi RAS/RAC-E08H2. Стаята ми е към 15м2 и има що-годе свястна изолация, следователно ще ми е достатъчен. А и не мога да отделя никакви пари повече. Проблема е от къде да го взема? Стана ми ясно, че от хипермаркетите не е добра идея и затова си търся някоя фирмичка, която да ми го продаде и монтира както трябва. Първи климатик ще ми е, смятам да се отоплявам с него и не искам да стане някое мазало. От Русе съм и всяка информация ще ми бъде от полза. Благодаря Ви.
    От вчера съм с Хитачи RAS/RAC 08 KN. Стаята която отоплявам е 12-13 кв. м. добре изолирана. При зададени 24 гр. в далечния ъгъл е 22. Като имам впредвид, че в стаята има мебели, хладилник, пералня, шкафове /намалява се отопляемата кубатура/ смятам, че осмичката е на ръба на капацитета си. Иначе за сега съм доволен, тихо работи, в момента на вън е 3 гр. и е мъгла, но не е спирал за размразяване. Като за 790 лв. смятам, че е перфектен.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от ipsilan
    Нещо за този модел да знае някой?! HITACHI RAS/RAC25 YHJ6 ? Само в "Кондис" ли го има? Абе как давате линкове тук?!
    Старата "9-ка", не е ясно въобще дали го има някъде наличен. СЕга се продава HITACHI RAS/RAC25 FH5

18. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Minkoff
    Аз отоплявам 12м2 с Hitachi RAS/RAC-E10H2 и е супер, не съм сигурен за теб обаче дали Hitachi RAS/RAC-E08H2 ще ти е достатъчен за 15м2, още повече че Русе е доста студен град през зимата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 87 от 114 ПърваПърва ... 3777858687888997 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе