Страница 61 от 114 ПърваПърва ... 1151596061626371111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Мерси ,
    Май Генерала ще е .
    А искам да попитам и още нещо мисля да направя външна топло изолация и да поставя климатик.
    Та вапроса ми е кое да направя първо изолацията или климатика ? Ще има ли проблем да се монтира климатика върху 5 см стиропор ?
    Или ако първо сложи климатика има ли проблем да се напражи изолацията ?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Първо сложи изолацията. Не е проблем да се сложи върху изолацията.

4. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте Преди година един приятел си взе климатик PANASONIC CS/CU-TE12DKE.Тази година реших и аз да се обзаведа.Според думите му и сметките му за ток доста добър се оказа и реших и аз да взема такъв.Поръчах го обаче след като дойдоха да го слагат вместо да донесат TE12DKE ..те пристигат с XE12EKE.И сега ще проверят дали може да го заменят с такъв какъвто искам или няма да роботим с тях...въпреки това реших да пусна едно запитване данеби този XE12EKE да е по-добър.Като гледам сега в техномаркет каква е разликата между XE12DKE и XE12EKE.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от kirilmanika
    Здравейте Преди година един приятел си взе климатик PANASONIC CS/CU-TE12DKE.Тази година реших и аз да се обзаведа.Според думите му и сметките му за ток доста добър се оказа и реших и аз да взема такъв.Поръчах го обаче след като дойдоха да го слагат вместо да донесат TE12DKE ..те пристигат с XE12EKE.И сега ще проверят дали може да го заменят с такъв какъвто искам или няма да роботим с тях...въпреки това реших да пусна едно запитване данеби този XE12EKE да е по-добър.Като гледам сега в техномаркет каква е разликата между XE12DKE и XE12EKE.
    XE12EKE е по-добър от TE12DKE и е най-добрия PANASONIC.

6. Тук е от
    Sep 2007

Здравейте ! И аз се обзаведох с климатик (хитачи 12н4). След като техниците ми поставиха климатика и си взеха лептата от 150 лв, реших да пробвам всички режими на работа. Впечатление ми направи, че се чува шум от движението на фреона по тръбите между външното и вътрешното тяло. Притесних се да не би системата да е изпуснала газ, но реално климатика охлажда и топли. При по нататъшната работа на климатика не чух този шум. Моля да ме светнете нормално ли е това и има ли място за притеснение.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от samboro
    Здравейте ! И аз се обзаведох с климатик (хитачи 12н4). След като техниците ми поставиха климатика и си взеха лептата от 150 лв, реших да пробвам всички режими на работа. Впечатление ми направи, че се чува шум от движението на фреона по тръбите между външното и вътрешното тяло. Притесних се да не би системата да е изпуснала газ, но реално климатика охлажда и топли. При по нататъшната работа на климатика не чух този шум. Моля да ме светнете нормално ли е това и има ли място за притеснение.
    нормално е.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2007

Днес ще ми монтират Toshiba RAS-13SKV/SAV-E2 . Техниците казват, че на този климатик не е необходимо да се монтира на
    тампони. Необходимо ли е да ги сложат.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

По принцип слагането на тампони не е задължително.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Ако има възможност при монтажа е добре да се монтира така външното тяло че евентуално да може в последствие да се слагат тампони, ако е трудно по късно поставянето слагайте си сега дори и да не се налага, после дори и да ви се струва че външното тяло е шумно поне знаете че сте си сложили тампони и нищо повече не може да се направи освен да смените марката климатик с по-скъпа. Един път се поставя климатик не всеки ден, така че едни тампони едва ли са проблем, все пак си е за вас.
    Не може да се очаква че едни тампони могат да обезшумят шумен климатик но има разлика.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Тампоните НЕобезшумяват. Те намаляват вибрациите предавани от климатика към стената. По принцип тампони не се слагат. Само на китайските климатици има ефект от тях.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Здравейте! Вече съм решил да си взема мидея 12 за хола (20кв.) и чух много добри мнения за модела MSG12HR, но също така че вътрешното тяло постоянно духа, дори и да не работи компресора, вътрешното тяло върти въздуха. Това ми се струва малко некомфортно. Та искам да питам има ли друг модел на мидея, който да има същото външно тяло, но да не върти въздуха постоянно, а само топло и после да спира. И някаква ориентировъчна цена. Освен това тукашните специалисти са единодушни, че моделите с фреон 407 били проблeмни.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2007

Моля Ви кажете кой от следните климатици да предпочета, защото сами се досещате, че във всеки магазин ми изтъкват дадена марка. Стаята е 25 кв.м. изток, тухла, ПВЦ дограма, ще се използва и за кухня, т.е. ще готвим там. Та става въпрос за Fuji Electric RS-12LB, Fujitsu General ASY A12L, Fuji RS 12LA и 12LB. Заглеждаме и една супер Toshiba RAS-B 10 GKVP-E, много е добър, ама с монтажът отива над 2100лв. Давайте съвети, че зимата дойде и от много мислене да не стоим на студено :-)

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Първите четири са абсолютно еднакви само са с различни букви.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Fuji/Fujitsu е достатъчно добър избор.
    Проблемът е обаче в готвенето. Сложете го МАКСИМАЛНО ДАЛЕЧ от печката, защото иначе топлообменника ще се набие с т.нар. мазен прах и ще трябва след година-две да го демонтирате и да го носите на пароструйка.

Цитат Първоначално публикувано от felly
    Моля Ви кажете кой от следните климатици да предпочета, защото сами се досещате, че във всеки магазин ми изтъкват дадена марка. Стаята е 25 кв.м. изток, тухла, ПВЦ дограма, ще се използва и за кухня, т.е. ще готвим там. Та става въпрос за Fuji Electric RS-12LB, Fujitsu General ASY A12L, Fuji RS 12LA и 12LB. Заглеждаме и една супер Toshiba RAS-B 10 GKVP-E, много е добър, ама с монтажът отива над 2100лв. Давайте съвети, че зимата дойде и от много мислене да не стоим на студено :-)

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

до: felly
    Ако ще си слагате климатик в кухня в която ще се готви по-добре ще е климатика да е от евтините например Midea защото животът му няма да е дълъг.

В "Слънчев бряг" на един от най-скъпите хотели там, където всичко е лукс и има само климатици Daikin, поставихме в началото на лятото няколко Midea, единият беше за помещение където само се подготвя храната за поднасяне в съседно до него се готви и е с аспиратори. Извикаха ни за ремонт към края на лятото защото не работел и когато отворихме капака на вътрешното тяло по цялата пита имаше капчици мазнина от готвенето, иначе си работеше климатика но 30% от живота му си беше отишъл. Обяснихме тогава и показахме състоянието на климатика, казаха че ще пробват да си го почистят и когато окончателно спре ще си купят нов, евтин.

За да се почисти вътрешната пита в такова състояние трябва да се събере фреона, свали вътрешното тяло, разглоби основно, да се извади питата и да се отиде на пароструйка. Аз съм ходил на пароструйка за да почиствам кухненски машини от наслоени мазнини, никога не може напълно да се почистят, говоря за прави стени на уред а какво остава за пита на климатик с тънките си ламелки наредени плътно една до друга, силната струя вода може да деформира тънките ламелки.

За да се направи всичко това и да стане евтино трябва да разбирате от климатици и да имате инструментите за демонтиране - монтиране, ако трябва да викате външни хора да ви свършат това ще ви струва към 150 лева, като няма да може да се измие идеално.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе