Страница 64 от 114 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Чарлз ти отрепа коча с лопата, че кой ще вкарва трафове от Китай като се произвеждат в Сопот. Продължавам да се учудвам на хората който преди да сътворят някой бисер не си направят труда да потърсят данни за модела в гуглето- пък били те и с йероглифи. Щях да ти пусна един линк да видиш какво произвеждат хората ама по-добре си го намери сам.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2007

Това за трафа е ясно . Написах го на майтап !
    А иначе какво произвеждат е едно , а за какво ни го представят нашенските тарговци е савсем друго !
    И на мен са ми ги хвалили тия Дайкини .
    Последна мода в япония ,дето ще дойдат в Европа след половин век !
    Към дистанционното варви българо японски разговорник!
    Няма значение че е проектиран за 60 херца , той на 50 е с по добри показатели
    Всеки си знае

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Чарлз чети бе брато, чети. Проектирани са да работят на 100 волта 50-60 херца. А това за СОР а не го казват нашите търговци а го казват производителите и то не само Дайкин а почти всички японски марки. А това, че подобни модели идват в България 50 години по-рано както ти се изрази е чудесно. А пък за йероглифите мога да кажа следното, като гледам българският правопис на някой от участниците във форума, дистанционното и на български да е пак няма да могат да го прочетат, но както казваш:
    Всеки си знае.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Здравейте,
    зачетох се в темата и ми стана интересно.
    Като се зачетох , наистина японските климатици за проектирани за работа на 50/60 ХЕРЦА .
    Интересно ми е защо тези фирми не пускат и на европейския пазар същите модели ?
    А в Европа продават коренно различни модели и с коренно различни характеристики ?
    Какво им пречи на Даикин , например , да праоизведат климатик са КОП 6 в Китай и да го пуснат в България ?
    А правят подобен , пак в Китай , и го пускат в България .
    Аз ако бях , пусках най-доброто директно в TECHNOSUX

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Лада2107 въпроса ти засяга тема за икономическата политика на Япония. Обратно на повечето американски и европейски фирми цялата индустрия в Япония е насочила най-развитите си технологий към вътрешният пазар и това не е самостоятелно решение а регламентирано с няколко закона в самата държава. Този факт не се однася само до технологийте в леката промишленост.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от lada2107
    Здравейте,
    зачетох се в темата и ми стана интересно.
    Като се зачетох , наистина японските климатици за проектирани за работа на 50/60 ХЕРЦА .
    Интересно ми е защо тези фирми не пускат и на европейския пазар същите модели ?
    А в Европа продават коренно различни модели и с коренно различни характеристики ?
    Какво им пречи на Даикин , например , да праоизведат климатик са КОП 6 в Китай и да го пуснат в България ?
    А правят подобен , пак в Китай , и го пускат в България .
    Аз ако бях , пусках най-доброто директно в TECHNOSUX
    Много често климатиците за чпонския пазар са почти същите като за европейския паза. Око абърнеш внимание примерно с уруру сарара на Даикин. В япония се продават модели с малка мощнот и същите размери на външно и вътрешно тяло, като на по мощните. Това е причината КОП-а да по-голям. За Европейския пазар почти не се предлагат климатици под 25-ца. Явно и не се купуват много. На пръв пролгед изглежда, че там клиамтицте са много добри, а ралзиките са малки.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Аз може и да греша като пиша но в работата си не греша. Та лично съм монтирал над 1000клими секънд хенд има много доволни хора но и недоволни. От опит ще кажа че климатиците и то старите модели японските живеят по дълго от новите модели а и с по нисък сор топлят по добре от тези с висок сор. Но сега при цените на новите клими е глупаво да купуваш втора употреба преди няколко години разликата беше много голяма в цената.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Аз може и да греша като пиша но в работата си не греша. Та лично съм монтирал над 1000клими секънд хенд има много доволни хора но и недоволни. От опит ще кажа че климатиците и то старите модели японските живеят по дълго от новите модели а и с по нисък сор топлят по добре от тези с висок сор. Но сега при цените на новите клими е глупаво да купуваш втора употреба преди няколко години разликата беше много голяма в цената.
    Обективно и точно мнение.
    От чисто любопитство да питам: как вървят цените на върховите модели на японските клими секънд хенд ?
    Прмерно топ модела на Панасоник, Дайкин уруру сарара, ........

11. Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от bobo21
    http://www.bulclima.com/bg/calc/
    Върши много добра работа.
    по този калкулатор ми изкара че ми трябва 8кв инвертор, а аз до сега съм се топлил две зими с малслен радиатор 3кв и при -20 е било достатъчно комфортно нещо не се връзва май

12. Тук е от
    Sep 2007

Пичове трябва ми съвет ако ви се занимава де..и имате време.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

При някой марки като Дайкин например дизайна найстина се различава малко, но при други модели японските им еквиваленти са абсолютно различни, например Тошиба, Хитачи и Фуджитсо, а за характеристиките няма да пиша защото всеки който се интересува може лесно да провери, че японските модели са значително по-добри като СОР и шум а уруру сарарата се продава в Япония от 2004 година.
    airclima прав си че вече се продават много евтини клими, а не като едно време, но качественната стока си е пак скъпа и недостижима за някой джобове който пък искат да си купят нещо истинско пък било то и стара, моите наблюдения сочат друго, цените на втората употреба се вдигнаха.
    Един върхов модел на японски климатик произведен в периода 2002-2005 година цената му варира между 700-1000 лева обаче това може да се намери явно само в Пловдив, все по често виждам и модели от 2006 който се продават като втора ръка обаче там пазарлъка е голям.

fenixss давай с въпроса?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@fenixss,
    Приятелят ти е прав - все пак си в къща, стена на калкан без изолация, сравнително висок таван - вземи си 12ката!
    Това да е по-икономичен не ми се вярва, но поне ще ти е "мирна главата" през зимата.

@gogo100,
    Ако е вярно написаното от теб - нещо си объркал при ползването на калкулатора.

16. Тук е от
    Jun 2001

Аз съм на принципа ,че човек получава това за което плати. Поради ниските доходи на повечето българи, и като прибавим фактора народопсихология ( Хитър Петър и далаверата ) всеки се опитва някак си да е на далавера, на половин цена, да плати по малко да получи повече. Аз обикалях доста за климатик, от противни гаражи дето утре няма да ги има до хипермаркети. Предпочетох да купя климатик от MMC като вносител на марката Дайкин, с пълна 3 годишна гаранция, и от търговец само на една марка, вместо да дам 100 лева по малко и да се нашия в гаража за климатици на бай цървул, внесъл дръгливи ментета с йероглифите по дистанционното и с гаранция само на думи. Залагалките около високия COP на японските клими е точно поради това , че са на 100 волта и не са предназначени за нашия пазар и климат. Могат много лукуми да се разтягат по темата и всеки си решава сам. Гаранционното и следгаранционно обслужване незнайно защо, никой не го уважава. Уруру сарара е много добър модел и не съжалявам за избора си . Пожелавам късмет на търсещите далавера в китайо-йероглифните стоки за 1 лев. Климатика съм го взел на изплащане, да не си въобразява някой че мога да спестя или отделя 3040 лв от скромната си заплата 650 лв/м. Пострада ми бюджета за телевизор. Ще си гледам стария кинескоп или добрия стар делл тринитрон още година.

Преди 2 месеца в Атаро клима разграбиха FTXR28 и неможах да се уредя с 200 лв по евтино. В ММЦ ги разграбиха пак толкова настървено . Вчера имаше една останала бройка за последния късметлия ....

Редакция:
    Климатика като цяло е добър но ми разваля вечерния комфорт. На нощен режим шуми повече от колкото съм очаквал за дайкин . При работата му външното тяло не се чува никак , абсолютно никак , което е добре за проклетите ми съседи, но вътре като се пусне овлажняване или аспирацията става голямо мазало. Тоест шуми и ми прави впечатление и не мога да свикна. Не съм похарчил толкова пари за безвентилаторни технологии по компютъра за да ми вие някакъв климатик, тоест по скоро съскането на струята във филтъра . Ами това е отивам да си купя норвежки конвектор ADAX за през нощта . Не бих си сложил климатик за отопление в друго жилище, привърженик съм на домашния уют и естествените усещания. Умувам за печка на дърва на терасата с прокарване на тръби в стаята , топлещи тръби, загряващи въздуха . И на тема йонизация и филтри , озонова терапия, един аквариум около 200 литра с много водорасли вътре и специална лампа за осветление , подобряват състава на въздуха в стаята приятно и естествено, не е като ширпотребните електрически боклуци с недоказана реклама .... Понеже съм на последния етаж имам две тераси с празно място на козирките на тераасите ( на последен етаж съм). Соларна система някаква дали мога да приложа , представа си нямам как действа.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

noises: Виждам от написаното от теб че си направил много добре обмислен избор при който си взел много неща в предвид.

Забелязвам все по често по фасадите на сградите климатици от скъпите марки.
    В Поморие например, гледам че има много монтирани климатици на Daikin.

Днес говорих с собственик на магазин по южното Черноморие, поразпитах го за продажбите на климатици, каза ми че са се отказали да продават евтини климатици и са започнали само Mitsubishi еlectric и Daikin. Попитах го защо: Имали много оплаквания и рекламации, идвали клиентите в магазина ако до 1 месец не им оправели климатика от монтажната фирма и го носели (демонтиран), казвали: "Дай ми друг или ми върни парите". Той се опитвал да им обясни че само ги продава и да се обърнат към монтажната фирма която ги е монтирала, отговорът бил че от този магазин са го купили и не ги итересува, с някой хора просто не можеш да се оправиш особенно от така нареченият "охранителен" бизнес. Ако направи това което клиента иска то това означава да бъде за негова сметка. Имайте в предвид че става въпрос за малко градче където почти всички се познават и не можеш да се скриеш. И за да няма проблеми той е намерил такова решение за себе си, така и клиентите доволни и той няма притеснения. Може по малко бройки така да продава но веднъж продаде ли ги забравя за тях.

Всеки получава това за което си плати.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Това за Поморие звучи като виц имало много даикини каде ? Ходя всяко лято там на почивка и освен осака тук там се вижда някоя мидея но там е светът на осаката.Другото което съм видял в Поморие е че монтажите са изпипани дори със системи от тръби за дренажа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 64 от 114 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе