Страница 66 от 114 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Stanio: Вентилаторът на външното тяло спира за да се намали изпарението на фреона. Колкото е по-голямо изпарението толкова и налягането е по голямо, това няма връзка с пренасянето на топлина от фреона. За да се намали налягането е хубаво вентилаторът на вътрешното тяло да е на автоматична скорост. Ако е на ниска скорост пак се вдига налягането.

Този начин за регулиране на налягането не е много ефективен но върши някаква работа, рядко но се случва да изгори компресор. Все пак говорим за евтини климатици не можеш да усъвършенстваш процеса да е както при инверторите защото и цената ще се вдигне.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    ba4_dido:
    1. Климатика ти Fujitsu е инверторен, нали.
    2. Къде този звук е по силен, при външното или вътрешното тяло и при какви обороти на компресора.
    3. Значи, пускаш климатика на топло и след като тръгне компресора се чува този звук, звукът изчезва ли по някое време или променя ли му се силата (при външното и вътрешното тяло).
    1.Да, инвертор е.
    2.Не съм сигурен, но мисля че отвън, за обороти пък изобщо не мога да кажа.
    3.Климатика не съм го спирал, имам изолация, ролетни щори.... вътрешното тяло работи 3-4 мин и спира. Само леко вее за да си мери температурата (предполагам). Така около 5-10 минути. Първо се чува "завирането" (това трае около 8-10 секунди) и постепенно се усилва, после утихва. Когато напълно утихне вътрешното тяло се включва и почва да си духа, няма дразнещи шумове. След това си спира и пак се чува това "завиране" , но малко по-силно и продължително (може би малко над 10 секунди, не съм засичал). После пак си утихва и всичко се повтаря.

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

valen1
    Аз ще се опитам малко по-просто до го обесня.
    При по-висока външна температура, нялягянето в системата е по-високо, съответно и натоварването на компресора е по-голямо. На два пъти ми се е случвало външното тяло на климатика да се изключи заради високо налягане. Това става при първоначално пускане, компресора вдига обороти и изведнъж изключва, външната темп. беше 18-19гр. Предполагах че се задейства някаква защита, и за да съм по-спокоен разговарях монтажника...той само потвърди моето предположение и ме посъветва да не го пускам на отопление при външна темп. дан 15гр.

ba4_dido
    При мен ситуацията е същата.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Инверторните климатици щом достигнат до зададената температура работят на минимална мощност и ако след определено време температурата се покачва спират компресора .Поради още топлото време и това че сградите са все още толи инвертора е принуден да спира компресора и тогава започва връщането на фреона.Като застудее почти никога няма да спира компресора а само ще се намаляват или увеличават оборотите му и няма да чуваш движението на фреона .Да не би при тебе да е притисната медната тръбичка на някой завой и да се чува по силно.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Инверторните климатици щом достигнат до зададената температура работят на минимална мощност и ако след определено време температурата се покачва спират компресора .Поради още топлото време и това че сградите са все още толи инвертора е принуден да спира компресора и тогава започва връщането на фреона.Като застудее почти никога няма да спира компресора а само ще се намаляват или увеличават оборотите му и няма да чуваш движението на фреона .Да не би при тебе да е притисната медната тръбичка на някой завой и да се чува по силно.
    как да разбера?

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Plovdiv

Здравейте всики!
    Искам да сепохваля че, и аз си поръчах Midea MSG12HR. В петък ще дойдат да го монтират, тогава ми е най удобно. Някакви съвети какво да изисквам от мотажната група? Дали ще носят тампони за външното тяло. Но си мисля че, ще трябва аз да си ги купя и да ги имам като дойдат. От къде в Пловдив да си купя тампони и какъв размер са?

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Много благодаря на хората, които ми писаха. След разговор с продавач в фирма, на която няма да спомена името реших да закупя 2 броя клими TOSHIBA RAS-2556 D втора ръка производство 2004-2006, които имат почти същите параметри на посочените климатици Sanyo SK22T r Daikin S22GTSS по-горе от мен (виж стр.47), а именно:

отопление 2.5 KW (0.7-4.3), средна консумация 435 W (170-1060)
    охлаждане 2,5 KW (0.7-3.2),средна консумация 520 W (155-830)

Имам сериозни колебания за климатик 2 ръка, но се надявам, че не греша, а пък и за парите които давам за един нов ще купя 2 броя климатици сега и си решавам проблема за отоплението и на другата стая....

Моля за мнения!!

10. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Дано да имаш късмет и да излязат сполучливи климатиците

11. Тук е от
    Oct 2007

доста компетентни мнения относно климатиците. моля някой да ми разтълкува модел климатик. нищо не ми говорят цифрите след името. Добър ли ми е избора. Разчитам на компетентното мнение на разбиращите от тази техника - Тошиба RAS-225ER(W)

12. Тук е от
    Oct 2007

Само за справка без да правя реклама на фирмата погледни тази информация ако не си го направил вече:

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=169

13. Тук е от
    Oct 2007

Погледнах я но има ли разлика тъй като в модела окйто аз съм си купил пише Тошиба RAS-225ER(W), а на старницата виждам тошиба -225ER DAISEKAI. Различни ли са моделите или не. Въобще техниката не ми е хобито. Не разбирам. Добра ли е покупката ми или са ме излъгали в нещо. Нямам упътване на български а и дистанционното ми е на японски.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2007

Добра е покупката, климатика е с много добри параметри и е същия, поне според мен, не че разбирам много, а за дистанционното не мога да ти помогна, обърни се към фирмата продавач за превод

16. Тук е от
    Oct 2007

galin1 благодаря ти за отзивчивостта. надявам се някой по разбирач да ми разтълкува за един и същи климатик ли става въпрос и дали отнякъде мога да си набавя инструкции на български или английски поне. Стават ли универсалните дистанционни които се продават за този модел.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Ето една класация от която могат да се добият някакви впечатления ... Рейтинг кондиционеров по надежности
    Рейтинг составлен на основе статистических данных фирменных сервисных центров производителей кондиционеров, сервисных центров дистрибьюторов климатической техники и статистики поломок кондиционеров по климатическим компаниям Москвы и Московской области, занимающихся продажей и установкой кондиционеров. На сегодняшний день он является самым последним и точным рейтингом. Обновляется ежемесячно.

Самый высокий уровень надёжности

1. DAIKIN (3-е место по продажам)
    2. MITSUBSHI HEAVY (1-е место по продажам)
    3. MITSUBSHI ELECTRIC (2-е место по продажам)
    4.GENERAL FUJITSU (4-е место по продажам)
    5. FUJITSU
    6. FUJI
    Высокий уровень надёжности

1. PANASONIC (6-е место по продажам)
    2. TOSHIBA (7-е место по продажам)
    3. HITACHI (8-е место по продажам)
    4. SHARP
    5. SANYO
    Средний уровень надёжности

1. HYUNDAI (5-место по продажам)
    2.DANTEX
    3. McQuay
    4. ACSON
    5. GREE
    6. AIRWELL
    7. PIONEER
    8. CARRIER
    9. TADIRAN
    10. HAIER
    Низкий уровень надёжности

1. KENTATSU
    2. GENERAL CLIMAT
    3. JAX
    4. ELECTRA
    5. VECTRA
    6. LESSAR
    7. CHIGO
    8. HUALING
    Самый низкий уровень надёжности

1. LG
    2. SAMSUNG
    3. AEG
    4. MIDEA
    5. BALLU
    Сверх низкий уровень надёжности

1. DELONGHI
    2. DAEWOO
    3. BORK
    4. TECHNO
    5. BEKO
    6. ELENBERG

ето и сaйта http://www.stm-climat.ru/cat/mitsubi...Говорим за Москва , където климатика рядко се използва за охлаждате.Ползва се повече за отопление.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

ssnn за един и същи става въпрос ето ти линк до оригиналната страница http://209.85.135.104/search?q=cache...ient=firefox-a
    дистанционното ти е същото като на европейските модели за инструкций на английски трябва малко да потърпиш ще ти ги пратя. Модела който си закупил е отличен. Да си го ползваш със здраве.
    Е дай някакъв мейл?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 66 от 114 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе