Колко кубика ти е помещението за което си взел тошибата ? Аз съм със същата, само че е 13-ка на 1 месец и съм я сложил в помещение 75 кубика,засега съм много доволен.
Колко кубика ти е помещението за което си взел тошибата ? Аз съм със същата, само че е 13-ка на 1 месец и съм я сложил в помещение 75 кубика,засега съм много доволен.
Искам да питам за една мидея MSG12HR. По принцип е изключен. Пускам го - работи 5-10 мин. и спира. Прави пауза 5-10 мин. и пак тръгва. Отначало да речем че е 18-20* в стаята, аз съм задал 24*. Не е ли нормално да работи поне 20-30 мин. и тогава да спре за малко? Мерих температурата до самото тяло - след повече от час работа в режим отопление и вентилатора на макс - 50*. При около 22-23* в стаята. Пръсна се да се размразява - на всеки час. На охлаждане струята достигна 4-5 * за около 5 мин работа и го спрях. Нормално ли е това за този модел?
Колко храдуса беше темпеатурата навън? Къде мериш температурата на стаята.
Нормално си работи климата. Не го барай много-много. Когато застанеш с термометъра в ръка имаи предвид, че температурния датчик на климатика е горе на самото тяло.
Ако имаш голяма температурна разлика между пода и тавана (>8-10 градуса) трябва да си направиш външнаизолация на стените или да си сложиш по-мощен климатик.
Ами вчера следобед да речем 10-15* навън. 24* показваше когато спре да духа тялото. 22* като се включи. Датчика бях го сложил до пластините, регулиращи потока на ляво и дясно, ползвам мултицет и допускам че може да има 1-2* отклонение от истината. Преди да пусна климатика си беше 18-19*. Стаята е 20 кв., тръбния път на мидеята е 3.5м. Не знам какво друго да пиша. Сега мерих и на фуджицуто и то направи 50* за около 5-6 мин. работа (бях го спрял от вчера) , но мисля че духа по-силно... Него за 2 седмици работа още не съм го виждал да размразява, а мидеята се скъсва... на всеки часПървоначално публикувано от Julian
20* до вътрешното тяло и 18* на пода. Климатика не е пускан поне 24часа.Единствената външна стена е към терасата и тя е остъклена.Първоначално публикувано от nebelservice
Ако знаех дебита на въздуха щях да ти кажа дали мидеата работи както трябва. Най-вероятно си е добре.
При добрите климатици има алгоритъм за саморазмразяване .Първоначално публикувано от ba4_dido
Следи се температурата на външното тяло,дали пада бързо за кратко време и се задържа така .
При по евтините саморазмразяването е е направено по време /на всеки час/при падане на външната температура под определена стойност.
ми неса ми казвали такива работиПървоначално публикувано от airclima
би ли ми обяснил кой бутон се натискла и каква дейност върши да изключвам подгряването на компресора мерси предварително
А още нещо един приятел има клима пак мидеа но той има бутон за нощно време незнам каква работа върши, но моя кат е по нов модел защо няма тая екстра
Ще бъде ли проблем, ако се постави климатик над аквариум? Аквариумът е с капак отгоре.
za YZO 03
Помещението е около 115 кубика с добра изолация на тавана,
включително и дървена ламперия.
Стените са итонг. Дограмата е дървена със стъклопакет.
Поздрави: Дико слона
за dico slona
мерси за информацията
Колеги, моля ако знаете отговорете . Утре изолацията стига до климатика и не знам какво да кажа на бригадата?Първоначално публикувано от volang
Ами прочети си упътването там пише. Но да ти кажа като се пусне на топло светват три индикатора зелен жълт и червен Жълтия е за включване на отоплението на компресота и вътрешния нагревател след като климатика почне да толи натисни бутона (superpower) долу в дясно на дистанционното и изключаш подгрването.Първоначално публикувано от lakarimas