blue1 благодаря ти много. малко се поуспокоих. имаше изказвания че са ми порбутали нелегален внос, производството било само за япония и нямало да кара много време. мейла ми е snejy@abv.bg. още веднъж благодаря ти.
blue1 благодаря ти много. малко се поуспокоих. имаше изказвания че са ми порбутали нелегален внос, производството било само за япония и нямало да кара много време. мейла ми е snejy@abv.bg. още веднъж благодаря ти.
Моля ако има някой щастлив собственик на Toshiba RAS 2556 D да напише какви са му впечатленията от него, какво пригтежава - има ли йонизатор, консумация, с какви децибели работи ,как се справя с отоплението през зимата и т.н.
Благодаря предварително!
galin1 май само ssnn може да даде отзиви, но не желае. Ако твойте климатици са тези които видях днес в един магазин в Пловдив единият 04 година а другия 06 година смятам, че си направил отлична сделка.
Договорката е за два броя модел 2006 год. и до петък ще ги видя, но дотогава искам да събера повече информация за тях и дали все пак да не си закупя един нов от по-горе посочените от мен!!
Ами дай мейл за да ти пратя и на теб инструкция за европейският вариант на RAS 2556D. Дизайна е почти еднакъв, дистанционните са същите, но е в два вариянта с и без плазмен филтър. Като цяло всичко останало е същото.
Аве мен нещо майстора като ми сложи климите ми говори за някакви режими нещо беше за вентилаторите да не ги оставям да работят на най-слабо или авто , а гледам че имам и икономичен режим и не се сещам за него... Сега и двата са на средно положение. Иде реч за мидея MSG12HR и FUJITSU AZYA09LCC. Как е най-правилно да се оставят и щом е икономичен не е ли наи-добре?
Здравейте!
Разгледах доста видове климатици (Инверторни сплит-системи) които се препоръчват за отопление и са клас А(7 звезди).Исках да попитам хора които използват такива климатици за отопление дали им излиза изгодно както пише?Значи аз гледах климатик Mitsubishi SRK 20 ZG-S Inverter DC VPAM който се препоръчва за отопление.Значи казват че на месец горе долу се плаща между 20-40 лева... което е съвсем нормално.Този вид климатик е за стая до 23 кв.м в каквато аз живея и предполагам би трябвало да плащам 40 лева на месец за отопление?Също така този климатик се води икономичен и спестява до 60% енергия.Като постигне желаната от мен температура климатика минава на по тих и по икономичен режим и по този начин пести енергия.
Та въпроса ми е към тези които използват този начин на отопление с такъв вид климатик колко плащат на месец дали наистина си заслужава и информацията която имам е вярна?
Наистина се чудя тази зима с какво да се отоплявам а тя вече чука на вратата !И всякакъв съвет ще ми е полезен
Благодаря за вниманието
Кой го казва? При какви условия - температури, изолации, сграда, дограма?Първоначално публикувано от lexo
Спестява? 60%? В сравнение с какво?Първоначално публикувано от lexo
На моята книжка на Хитачи пише че най-икономичен бил режима в който вентилатора духа най-силно.Първоначално публикувано от ba4_dido
Моя е тошиба RAS-225ER(W). не мога да дам все още мнение защото го имам от има няма 1 седмица. Не мога даже да се ориентирам коя година е производство. Засега от малкото време през което го ползваме мога само да кажа, доста е тихичък има екстри които сега разучавам защото едва вчера получих от blue1 инструкции.
Искам да попитам,някой знае ли повече за вносителя на toshiba Джи и Ей ? Впечатления и отзиви от фирмата.
Интересува ме въздуха който издухва външното тяло съдържа ли някакви вредни съставки (освен прах).
При мен външното тяло ми духа в прането и се замислих нещо!
Извинете ако въпроса ми е глупав или смешен!
Като цяло - не!Първоначално публикувано от alpha_beta
Ако има пропуск на фреон, маслото може да омаже прането.
Евентуално прашинки алуминий...
При мен един е точно така - не е безвредно (кое ли е), но не е силно токсично! Затова пък изсушава дрехите супер
Предполагам, че информацията е от сайта на Екоматик http://ekomatik.com/ т.к. и аз скоро я четох.Първоначално публикувано от myrshavija
60% е в сравнение с конвенционален климатик.
Относно цитирания климатик 20 ZG-S, мисля, че 23 кв.м. ще му дойдат множко, но не съм особено компетентен по въпроса.
Edit: Изпревариха ме.