Страница 70 от 114 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от viks4ety
    аз лично вкъщи съм със САНЬО в моята стая и външното тяло е на 10 15 см под прозореца ми а лятото през по-прохладните дни като спах на отворен прозорец единственото което чувах е ако има някоя муха в другия край на стята абсолютна тишина
    Това значи че пускаш климатика и спиш на оторен прозорец,или си пишеш ей така да има нещо написано.Виобще целия Ви пост е един голям бисер.Ако баща Ви въобще се занимава с климатици е добре да му покажаете какво сте написали и да постнете тук мнението му.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте приятели,
    Отдавна чета форумите с голям интерес и виждам, огромна полза от съществуването им.
    Сега съм на прага да взема решение какъв климатик да взема за сравнително голямо помещение.
    Във всички случаи ще се спра на японски (или под запазена японска марка). Ще го ползвам
    предимно за отопление. Според площта (45 кв. м) и кубатурата (140 куб. м) ми трябва отдавана
    мощност при отопление минимум 7 KW. Естествено говоря за инверторен климатик. Според
    вашето мнение ще направя своя избор, така че помагайте. За ваше улеснение съм съкратил
    листата на "кандидатите" до:
    Toshiba RAS 406 ER Daisekai
    Mitsubishi SRK 50 ZD S
    MSZ-JXV 40 TS
    Daikin S-40FTND(P)
    Fudjitsu ASY-14L(Nocria)
    Sanyo SAP-ET63P
    Поздрави: Дико

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

felly: Това че климатика е монтиран на една стена, на едно ниво и тръбният път е много малко не е никакъв проблем и не се отразява на нормалната работа на един климатик, тези монтажи стават най-хубави и като външен вид и като по-добра работа на климатика.

Не съм монтирал до сега инвертор на Voltel само конвенционални но относно начинът му на работа предполагам че такава му е логиката на програмата . Понякога не е достатъчно само температурата да се понижи за да включи компресора, трябва също да е минало определено време от последното спиране на компресора.

За допиращите се тръбички трябва да вземеш бързи мерки. Отвори външното тяло и намери къде се допират, раздалечи ги на 2 - 5 милиметра най-много, колкото да не се допират. Ако не го направиш това, след определен период от време те ще се протрият и фреонът ще изтече. След колко време ще стане това зависи колко често се ползва климатика и колко силно се удрят тръбичките една в друга от вибрациите, може да минат и 3 години. Ходил съм на такива ремонти, ако стане след гаранционният срок и ако климатика е с фреон R-22 до 1 килограм приготви 80 лева, ако е с R-410 сумата е 120 лева.

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2007

za MIDEA klimatik ne sam saglasen 4e na sa hubavi zashtoto sigurno imam kam 400 br.montirani i samo niakolko seriizni defekta

6. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

абе немо да разбера,4ета тука едни казват 4е инвертотите на мидеа не са хубави по то4но новата сериа сега за 2007.други казват 4е са хубави. сущто забелиазах 4е в саита на мидеа има нови инвертори с фреон р407 и р410а сушто имат и модел dc invertor s freon r410a.а тука в бьлгариа никаде несам виждал от тиа модели,данеби даса за друг пазар в европа.

7. Тук е от
    Oct 2007

Няма ли кой да даде съвет
    за голям климатик? Наистина
    ще съм благодарен за всяко
    мнение. Все пак 2-3 бона са
    доста пари и ще е гадно да
    се набълбуча с някоя машина
    за шум
    дико слона

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Моделите които си написал не ми излизат никъде???

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от dico slona
    Toshiba RAS 406 ER Daisekai
    Mitsubishi SRK 50 ZD S
    MSZ-JXV 40 TS
    Daikin S-40FTND(P)
    Fudjitsu ASY-14L(Nocria)
    Sanyo SAP-ET63P
    Ако всички отговарят на отдадената мощност, която търсиш избери най-изгодната оферта.
    Аз бих изключил само Sanyo от този списък, всички други са добри машини.

11. Тук е от
    Oct 2007

Toshiba е от термо клима - Варна
    Fujitsu и Daikin (daiseikai) са от Dramax clima
    Mitsubishi от Клима систъмс София
    А защо не Sanyo?
    Поздрави: Дико слона

12. Тук е от
    Oct 2007

Въпрос за SANYO SAP-SК22T - Моля ако някой знае да уточни кои от посочените екстри притежава модела :

Система с филтри с тройно действие - филтър Zeolite Plus, филтър Zeolite 3G и плазмен филтър за дълготрайно почистване на замърсители и миризми , йонизатор, UV ЛАМПА

Вярно ли е всичко това или не?!? В сайтове на различни фирми информацията е различна, а в разговор с търговци излезе, че нищо от това, което е написано не е вярно. И аз в края на краищата на кого да вярвам??? Иначе разполагам с точни спецификации и обяснения, но на японски (виж: http://www.e-life-sanyo.com/torisetu/SAP-SK22T.pdf ), а за съжаление още не съм го проговорил..... !!

И не на последно място, колко е живота на посочените екстри и на какви цени се заменят???

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

филтър Zeolite Plus, филтър Zeolite 3G тези филтри са Тощиба, Саньото е с УВ и плазмен филтър. Зеолитните филтри на Тошиба при добра поддръжка им дават срок на действие до 7 години. Плазменият филтър с УВ както и при Тошиба са на практика несменяеми. И вземи го преговори тоя японски да не се излагаш

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Здравейте,
    след голямо четене по форумите се колебая между Mitsubishi, Fujitsu или Panasonic. Някой би ли ми препоръчал или дал координатите на фирми в Пловдив (освен Атаро и Булклима), които се занимават с продажба и монтаж на климатици. Благодаря на всички предварително.

16. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

здравеите .искам да попитам имали разлика при монтажа на обикновен сплит и инвертор сплит.без зна4ение на марката и модела.и ако има в какво се састои ??

//mod edit
    Оправи си правописа!

17. Тук е от
    Oct 2007

Скоро си сложих инвертор ОСАКА ch 12 BPEO до сега не съм го пускал на топло но вчера при експиримент ми показа 45-47 градуса на духалката мерено с електронен термометър тази сутрин му зададох 30 гр. при външна температура 10 а вътрешна 22 и повече от 45-46 духалката не ми изъчва моля някой да каже това нормално ли е

//mod edit
    Оправи си правописа!

18. Member
    Тук е от
    Apr 2006

нормално е, все пак е инвертор и целта е да се поддържа температурата
    при конвенционалните тези температури са по-високи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 70 от 114 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе