Страница 72 от 114 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Здравейта, имам малко по-различно питане!
    Собственик съм на Fuji Electric RSA 12LCC - отдавана мощност при отопление 4.8кв/16900BTU/h

Апартамента ми им две стаи, една северна 26 кв/м и една южна спалня 16 кв/м свързани по средата с коридор около 5 кв/м. Засега когато температурите отвън не са толкова ниски успешно потдържам температура в северната (където се намира и климатика) 24 градуса и в южната е някъде около 21-22. Апартамента ми е с пълна изолация, вкл. и фибран под ламинирания паркет.

Знам, че е много относително но според вас когато температурите паднат до -10 градуса, дали Фуджито все още ще успява да подържа тези температури (на база квадратурата която съм посочил) или докато не е застудяло повече да се замисля и за втори климатик в спалнята?

Споменаха ми също че трябва да оставям климатика да работи през целия ден дори, когато съм на работа, а не да го включвам от 6а.м. до 6а.м. както правя сега. Разбирам това от гледна точка да не оставям апартамента да истива....но също така ми казаха, че било даже икономически по-изгодно, понеже климатика работил на по ниски обороти и хабял по-малко ток, нищо, че работи двойно повече време?!?

Ако някой може да ми отговори ще съм му благодарен!

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Вярно е, че трябва да работи постоянно.Просто намаляй температурата, като излизаш и увеличавай, като влизаш.То това е смисъла на климатика, като такъв.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Опеделно ще ти трябва климатик и за спалнята. Правилно са ти казали климатика да не го спираш. Когато не си вкъщи можеш да намаляваш зададената температура с един два драдуса.

5. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Предполага се , че климатика няма да е включен 365 дни в годината. Пролетта и есента има месеци, в които няма нужда от климатик. Та може затова да са тия 690 kw na година.

Аз имам климатик от преди 2 години (15.11.2005).
    Климатика е: Митсубиши електрик - инвертор, стандартен, девятка. ЦОП = около 4.20. Закупен и монтиран от официалния вносител.
    Стаята е: около 21 квадрата , 2.50 висока, панел, когато има слънце грее в стаята до около 13.30 - 14.00 часа. Стаята не се отоплява от 5 (пет) стени. Има изолация на тавана и на външната стена (от вътр. страна). Дограмата е уплътнена стандартна дървена от соц. време.
    Досега ми показва 2627 киловата. На охлаждане е ползван само няколко часа.
    От сърце пожелавам на всички хора да им харчи по 690 киловата на година!!!
    Населеното място е...Перник. (високо котловинно поле - климата е отврат).

6. Тук е от
    Oct 2007

Привет и мерси на всички които ще ми отделят малко от времето си! Предстои ми до няколко дни да купувам климатик, затова посетих форума да се информирам предварително какъв модел да избера.Прочетох коментарите до стр. 17, но няма да ми стигне времето да ги изчета всичките до края. Ако може малко помощ в избора ми за климатик. Става въпрос за инверторен климатик за помещение 14кв. метра с височина 2.50 метра на 6 етаж с изложение изток, запад и север /последен етаж/ с външна и вътрешна изолация, включително и на тавана с ПВЦ дограма., използвано за спалня на 100км. западно от Варна. В същото помещение имам конвенционален климатик SHARP, модел AY -A09BE , закупен нов през 2003г., но не съм доволен от работата му и по точно от шумът, който издава вътрешното тяло, постоянно нещо чатка, пука и т.н. Предпочитанията ми за новия климатик са да е произведен в Япония, да е с ниски дв. на външно и вътрешно тяло по възможност да работи до - 15 – 20 градуса, да е 9-ка с нисък разход на електроенергия и висок COP, но съм затруднен в избора си и не мога да преценя на каква марка да се спра. Посетих сайта на http://www.termo-klima.com – Варна в които посочват, че почти всичките им климатици са произведени в Япония, освен ако не заблуждават клиентите?! Насочил съм се към следните марки и модели:
    1. PANASONIC 2. DAIKIN
    Модел: CS-227TB Модел: FTXG25
    Държава: Япония Държава: Япония
    Вид: Инверторен Вид: Инверторен
    Група: 1 Група: 1
    Охлаждане: 0.7-2.2-2.9kw Охлаждане: 0,6-2,5-3,0kw
    Отопление: 0.7-2.5-3.9kw Отопление: 0,6-3,4-4,5kw
    Консумация: 0.39-0.44kw Консумация: 0,62-0,82kw
    СОР: 5.75 СОР: 5.55
    Цена 1449 лв. без монтажа Цена 1449 лв. без монтажа
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    За съжаление не са посочени дб. на вътрешно и външно тяло а на PANASONIC до ( -) колко градуса работи. Не ми е ясно тези модели 7 ци ли са или 9 ки. Между другото някой ако има впечатления да сподели и с каква репутация се ползва във Варна и региона, тази фирма.
    Отворен съм и за други марки и модели, а сумата която съм приготвил е 2000лв.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Да моделите който си избрал наистина са произведени в Япония по простото причина , че са за японският пазар всъщност без Дайкина.
    http://209.85.135.104/search?q=cache...ient=firefox-a
    http://airs.ru/files/object/page/127...G25-35CVMB.pdf
    Дайкина е от 2004 година модел, а Национала е от тази година. Основната разлика е в мощността Дайкина е по-мощен и по-тих.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от dico slona
    Не искам да влизам в полемика.
    Абсолютно сте прави, че едва ли ще се размина с по около 9 лева на месец.
    Но спорете с производителя (адреса го видяхте). Тъй като за болшинството
    потребители на инвертори основен фактор е с колко машината ти бърка в
    джоба ще монтирам електромер на захранването (имам немски, безжалостно
    точен) та статистиката да каже. Първият 48 часов тест ще публикувам в
    понеделник вечерта.
    blue 1, благодаря за подкрепата. Чел съм ти почти всички постове. Приемам
    всичките ти съвети относно експлоатацията. каква е разликата между DAISEIKAI
    и Super DAISEIKAI. Моят климатик е произведен изцяло в Япония с изключение
    на дистанционното. (date of manufacture 07.08-4). Навсякъде пише ,че е версията
    SUPER DAISEIKAI ама не съм сигурен.
    Поздрави: Дико Слона
    PS. Подробните характеристики на Тошиба: http://www.toshiba-aircon.co.uk/res_daiseikai.htm
    Супер Даисеикаи или даисеикаи ІІІ няма значение разликата е във филтриращата система. В последния модел тя е още по-добра. В книжката на моя е посочена като най-ниска консумация на ток 75 вата на час. Имам доста материали, но всичките са за японският вариант в това число и за японският вариант на твоя модел, има разлика но въпреки това съпоставено като качество и цена от европейските модели това което ти си купил е най-доброто. Колкото и да се напъват да хвалят Даикин те освен призове за дизайн напоследък не са взели нищо друго, за разлика от Тошиба.

http://www.jsrae.or.jp Хубава и много полезна страница има я и на английски.

10. off
    off е офлайн

Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Супер Даисеикаи или даисеикаи ІІІ няма значение разликата е във филтриращата система. В последния модел тя е още по-добра. В книжката на моя е посочена като най-ниска консумация на ток 75 вата на час. Имам доста материали, но всичките са за японският вариант в това число и за японският вариант на твоя модел, има разлика но въпреки това съпоставено като качество и цена от европейските модели това което ти си купил е най-доброто. Колкото и да се напъват да хвалят Даикин те освен призове за дизайн напоследък не са взели нищо друго, за разлика от Тошиба.

http://www.jsrae.or.jp Хубава и много полезна страница има я и на английски.
    Интересно ми е къде е Санио в призовете...Преди година бях чел, че техните компресори със 400 и фреони са обрали доста призове.Какво е развитието и какви са тенденцийте?Все пак 2010 година наближава...

11. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Да моделите който си избрал наистина са произведени в Япония по простото причина , че са за японският пазар всъщност без Дайкина.
    http://209.85.135.104/search?q=cache...ient=firefox-a
    http://airs.ru/files/object/page/127...G25-35CVMB.pdf
    Дайкина е от 2004 година модел, а Национала е от тази година. Основната разлика е в мощността Дайкина е по-мощен и по-тих.
    Мерси за линковете. Доколкото разбирам са 100V. При това положение как ще се процедира? Нямат ли същите модели за европейския пазар??

12. Тук е от
    Jan 2007

Стаята е спалня 4.60 на 3.10м, височина на тавана 2.60, като се сложи окачен таван може и 2.50 да стане. 9-ка ще е достатъчен ли, вие как мислите? Има едни Samsung за 720 лв в Техномаркет, дали са добри тия, не искам да ми бучи на главата, пък и външното тяло ще е на терасата която е закрита и е желателно и то да не бучи. Мога ли с 800-900 лв да се сдобия с такава клима да ме удовлетворява Чакам да ми дадете полезни съвети

13. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от vekatap
    Стаята е спалня 4.60 на 3.10м, височина на тавана 2.60, като се сложи окачен таван може и 2.50 да стане. 9-ка ще е достатъчен ли, вие как мислите? Има едни Samsung за 720 лв в Техномаркет, дали са добри тия, не искам да ми бучи на главата, пък и външното тяло ще е на терасата която е закрита и е желателно и то да не бучи. Мога ли с 800-900 лв да се сдобия с такава клима да ме удовлетворява Чакам да ми дадете полезни съвети
    1.За 9-ка си.
    2.Samsung не се препоръчва от много препатили по скоро вземи Хайер или Мидеа
    3.Външното тяло не може да е на тераса която е закрита /трябва да извършва топлообмен /
    4.За 800-900 лв трудно ще вземеш много тих климатик по скоро търси не много шумен.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2005

Yas много добре си дал инфо за разхода изпратих ти лично, но нещо не разбрах дали отиде та пиша и тук .
    С отделен електромер ли го засичаш и постоянно ли се топлиш с него или му помагаш в Пернишките студове (и аз съм от Перник и знам как е тук зимата) Набързо сметнах за 6 месеца отопление се пада около 36 лв на месец което ме задоволява като разход за отопление. дали съм прав ще кажеш ти

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от elegator
    ДАикина е на 220V. Модела е за европа. Аз ти препоръчвам него.

17. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Цитат Първоначално публикувано от gogo100
    Yas много добре си дал инфо за разхода изпратих ти лично, но нещо не разбрах дали отиде та пиша и тук .
    С отделен електромер ли го засичаш и постоянно ли се топлиш с него или му помагаш в Пернишките студове (и аз съм от Перник и знам как е тук зимата) Набързо сметнах за 6 месеца отопление се пада около 36 лв на месец което ме задоволява като разход за отопление. дали съм прав ще кажеш ти
    написах ти...на лична

18. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от vekatap
    В момента има промоция на инвертор Carrier 9-ка в Технополис за 899 лв. Не искам да препоръчвам нито Технополис, нито въпросния Carrier, т.к. нямам впечатления от него, но смятам че е по-добре от Самсунг, Мидеа или Хайер.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 72 от 114 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе