Дори е височка - вероятно заради 8те градуса разлика.Първоначално публикувано от kabalakov
Идеята на инверторите е да пренесат топлината с минимален разход, а това обикновено не е при максимално натоварване.
Дори е височка - вероятно заради 8те градуса разлика.Първоначално публикувано от kabalakov
Идеята на инверторите е да пренесат топлината с минимален разход, а това обикновено не е при максимално натоварване.
Здравейте,
Четох няколко десетки страници теми за климатици и единственият извод до който стигнах, че така няма да успея да си избера климатик.
Та ще може ли да ми препоръчате хубав климатик за отопление(и охлаждане) на ~55кубика помещение с не особено добра изолация и гараж отдолу. Инверторен и по възможност качествен - от по-високите класове. Ниво на енергийна ефективност "А". Единствено "А". Глобално затопляне и прочее...
Благодаря ви
[edit]Още нещо. Един приятел, уж разбирач, казва да не вземам инверторен с основен аргумент, че некачественото напрежение по нашите мрежи много ги скапва. Че ще си вземам инвертор е ясно, но искам да попитам има ли някакви защити, които да му включа? Да не струват прекалено много разбира се
SongBird
Не си написал(а) най-важното, колко парички си приготвил(а), инъче ако не е от значение цената, един по,по,по- от най качествените- URURU SARARA -35ца цената е около 3000+лв.
Пари не съм приготвял. Имам налични няколко хиляди, които мога да ги дам, мога и да не ги дам. Зависи... Наистина искам да видя какво е добро за моята стая и чак тогава да почна да правя компромиси с това и онова.
Тази 35-ца сигурен ли си, че не е голяма за моята стая? Щото едно аверче ми говореше за 12-ка - дори и да се е объркал чак пък 35ца :-/
Ами 35-цата всъщност е 12-ка по другия стандарт
Тогава май наистина трябва да сложа една сума. Да кажем 1500-2000лв, освен ако не е нереалистична сума за изискванията, които имам.
Без да се хваля, но направих своя избор.
Влязох в сайта на Тошиба за Европа (...Тоshiba.co.uk)
И прочетох цялостното техническо описание на серията DAISEIKAI
Със сигурност информацията е по достоверна от тази в местните рекламни
брошури. Най важният показател средногодишна консумация за модела
RAS-16SAVP-E е 690 KW. Няма смисъл да обяснявам, че има всички екстри.
Сигурен съм че в класа му има и по-добри машини, но това което съм намерил
класира само три пред Тошиба: DAIKIN S 28 ETRS - Ururu Sarara с възможността
си да рекуперира външен въздух (3050 лв.), CHOFU по COP-a и възможността да
работи в режим отопление при -25 градуса (3200 лв.) и Mitsubishi SRK 50 ZFX-S
по отношение на шумовите фактори (2980 лв.).
Моята машина струва 2690 лв. - промоционална цена от "Климатик Стандарт"
Още в понеделник ще споделя впечатление от работата му. Сега отивам да
черпя служителите си за да спи зло под камък.
Поздрави: Дико слона
Първоначално публикувано от dico slona
Честито да си го ползваш със здраве. Както вероятно си разбрал от аватара ми това е предпочитаната и от мен марка, вече няколко години ползвам daiseikai но японският вариант и съм много доволен.
Батка...690 киловата на година...
Доста весело...
Нима си вярваш, че под два киловата на денонощие ще харчи??? Тъй набързо сметнато прави много под 100 вата на час. При ЦОП=5 едва ли с около 400 вата ще сгрееш помещението. А и доколкото знам под стотина вата инверторите изключват.
А да има с мъъънички буквички някъде как са го сметнали тези 690 киловата?
Даже ЦОП=а е доста под 4...
Не искам да влизам в полемика.
Абсолютно сте прави, че едва ли ще се размина с по около 9 лева на месец.
Но спорете с производителя (адреса го видяхте). Тъй като за болшинството
потребители на инвертори основен фактор е с колко машината ти бърка в
джоба ще монтирам електромер на захранването (имам немски, безжалостно
точен) та статистиката да каже. Първият 48 часов тест ще публикувам в
понеделник вечерта.
blue 1, благодаря за подкрепата. Чел съм ти почти всички постове. Приемам
всичките ти съвети относно експлоатацията. каква е разликата между DAISEIKAI
и Super DAISEIKAI. Моят климатик е произведен изцяло в Япония с изключение
на дистанционното. (date of manufacture 07.08-4). Навсякъде пише ,че е версията
SUPER DAISEIKAI ама не съм сигурен.
Поздрави: Дико Слона
PS. Подробните характеристики на Тошиба: http://www.toshiba-aircon.co.uk/res_daiseikai.htm
Предполага се , че климатика няма да е включен 365 дни в годината. Пролетта и есента има месеци, в които няма нужда от климатик. Та може затова да са тия 690 kw na година.Първоначално публикувано от Yas
Не си мисли, че теста с електромера е показателен. Нали консумацията зависи от външна тепмература и големина на стаята, изолация и т.н. При един ще е по-малко, при друг повече.Първоначално публикувано от dico slona
Значи говорих с някакъв човек, с климатици се занимава, и ми препоръча някакво Митсубиши 12ка за ~1900лв. Питам го "Ми само един модел 12ка ли имат" той и казва, че са 2 ама единия нещо не му харесвал. За инверторни става дума. Верно ли са само 2 модела?
Здравейте,аз също се колебая между Mitsubishi MSZ-FA35 VA и Mitsubishi SRK 35 ZGX-S.Ще се радвам,ако успеете да ме ориентирате !
MSZ е Митсубиши електрик, а SRK е Митсубиши хеви. Това са климатици на две различни фирми. Хевитата са по-добри.