Дори е височка - вероятно заради 8те градуса разлика.Първоначално публикувано от kabalakov
Идеята на инверторите е да пренесат топлината с минимален разход, а това обикновено не е при максимално натоварване.
Дори е височка - вероятно заради 8те градуса разлика.Първоначално публикувано от kabalakov
Идеята на инверторите е да пренесат топлината с минимален разход, а това обикновено не е при максимално натоварване.
Здравейте,
Четох няколко десетки страници теми за климатици и единственият извод до който стигнах, че така няма да успея да си избера климатик.
Та ще може ли да ми препоръчате хубав климатик за отопление(и охлаждане) на ~55кубика помещение с не особено добра изолация и гараж отдолу. Инверторен и по възможност качествен - от по-високите класове. Ниво на енергийна ефективност "А". Единствено "А". Глобално затопляне и прочее...
Благодаря ви
[edit]Още нещо. Един приятел, уж разбирач, казва да не вземам инверторен с основен аргумент, че некачественото напрежение по нашите мрежи много ги скапва. Че ще си вземам инвертор е ясно, но искам да попитам има ли някакви защити, които да му включа? Да не струват прекалено много разбира се![]()
SongBird
Не си написал(а) най-важното, колко парички си приготвил(а), инъче ако не е от значение цената, един по,по,по- от най качествените- URURU SARARA -35ца цената е около 3000+лв.![]()
Пари не съм приготвял. Имам налични няколко хиляди, които мога да ги дам, мога и да не ги дам. Зависи... Наистина искам да видя какво е добро за моята стая и чак тогава да почна да правя компромиси с това и онова.
Тази 35-ца сигурен ли си, че не е голяма за моята стая? Щото едно аверче ми говореше за 12-ка - дори и да се е объркал чак пък 35ца :-/
Ами 35-цата всъщност е 12-ка по другия стандарт
Тогава май наистина трябва да сложа една сума. Да кажем 1500-2000лв, освен ако не е нереалистична сума за изискванията, които имам.
Без да се хваля, но направих своя избор.
Влязох в сайта на Тошиба за Европа (...Тоshiba.co.uk)
И прочетох цялостното техническо описание на серията DAISEIKAI
Със сигурност информацията е по достоверна от тази в местните рекламни
брошури. Най важният показател средногодишна консумация за модела
RAS-16SAVP-E е 690 KW. Няма смисъл да обяснявам, че има всички екстри.
Сигурен съм че в класа му има и по-добри машини, но това което съм намерил
класира само три пред Тошиба: DAIKIN S 28 ETRS - Ururu Sarara с възможността
си да рекуперира външен въздух (3050 лв.), CHOFU по COP-a и възможността да
работи в режим отопление при -25 градуса (3200 лв.) и Mitsubishi SRK 50 ZFX-S
по отношение на шумовите фактори (2980 лв.).
Моята машина струва 2690 лв. - промоционална цена от "Климатик Стандарт"
Още в понеделник ще споделя впечатление от работата му. Сега отивам да
черпя служителите си за да спи зло под камък.
Поздрави: Дико слона
Първоначално публикувано от dico slona
Честито да си го ползваш със здраве. Както вероятно си разбрал от аватара ми това е предпочитаната и от мен марка, вече няколко години ползвам daiseikai но японският вариант и съм много доволен.
Батка...690 киловата на година...
Доста весело...![]()
Нима си вярваш, че под два киловата на денонощие ще харчи??? Тъй набързо сметнато прави много под 100 вата на час. При ЦОП=5 едва ли с около 400 вата ще сгрееш помещението. А и доколкото знам под стотина вата инверторите изключват.
А да има с мъъънички буквички някъде как са го сметнали тези 690 киловата?
Даже ЦОП=а е доста под 4...
Не искам да влизам в полемика.
Абсолютно сте прави, че едва ли ще се размина с по около 9 лева на месец.
Но спорете с производителя (адреса го видяхте). Тъй като за болшинството
потребители на инвертори основен фактор е с колко машината ти бърка в
джоба ще монтирам електромер на захранването (имам немски, безжалостно
точен) та статистиката да каже. Първият 48 часов тест ще публикувам в
понеделник вечерта.
blue 1, благодаря за подкрепата. Чел съм ти почти всички постове. Приемам
всичките ти съвети относно експлоатацията. каква е разликата между DAISEIKAI
и Super DAISEIKAI. Моят климатик е произведен изцяло в Япония с изключение
на дистанционното. (date of manufacture 07.08-4). Навсякъде пише ,че е версията
SUPER DAISEIKAI ама не съм сигурен.
Поздрави: Дико Слона
PS. Подробните характеристики на Тошиба: http://www.toshiba-aircon.co.uk/res_daiseikai.htm
Предполага се , че климатика няма да е включен 365 дни в годината. Пролетта и есента има месеци, в които няма нужда от климатик. Та може затова да са тия 690 kw na година.Първоначално публикувано от Yas
Не си мисли, че теста с електромера е показателен. Нали консумацията зависи от външна тепмература и големина на стаята, изолация и т.н. При един ще е по-малко, при друг повече.Първоначално публикувано от dico slona
Значи говорих с някакъв човек, с климатици се занимава, и ми препоръча някакво Митсубиши 12ка за ~1900лв. Питам го "Ми само един модел 12ка ли имат" той и казва, че са 2 ама единия нещо не му харесвал. За инверторни става дума. Верно ли са само 2 модела?
Здравейте,аз също се колебая между Mitsubishi MSZ-FA35 VA и Mitsubishi SRK 35 ZGX-S.Ще се радвам,ако успеете да ме ориентирате !
MSZ е Митсубиши електрик, а SRK е Митсубиши хеви. Това са климатици на две различни фирми. Хевитата са по-добри.