Ами то най-вероятно този Кариер е правен от Мидеа за да е на такава цена. Конвенционалните Кариер са си 100% Мидеа. Инверторите им уш били Тошиба, но този за тази цена може да е Мидеа, по точно правне в завода на Мидеа.
Ами то най-вероятно този Кариер е правен от Мидеа за да е на такава цена. Конвенционалните Кариер са си 100% Мидеа. Инверторите им уш били Тошиба, но този за тази цена може да е Мидеа, по точно правне в завода на Мидеа.
В момента ми слагат външна изолация, която е с дебелина 5 см. След като я сложат разстоянието между външното тяло на климатика и стената ще е около 15 см /сега е 20 см. без изолацията/. Това намаляване на разстоянието ще повлияе ли по някакъв начин на работата? В упътването на климатика не видях да пише препоръчително разтояние от стената. Какви са нормалните изисквания за отстояние от стена?
Carrier - първия инверторен климатик - верно ли е?
здравейте тия дни си купих климатик Мидеа MSF6-12AR-QB6 бил някакав нискотемпературен
притеснява ме че не намирам нищо никаде из интернет за този модел клима
ако някой има впечатление от тези клима мерси предварително
Здравейте! В този форум намерих наистина много полезна информация. Интересно ми е хора с опит как биха отговорили на въпроса: Кое е по добре-инвертор(Самсунг, Хаер, Мидеа, Осака) или конвенционален(Fuji Electric, Хитачи, Панасоник).Всичко е заради ПАРИ!(помещение 25кв., запад, средена стая, PVC дограма).Благодаря предварително.
midea invertor razbirase.
Fuji Electric- от горе изброените
12-kaПървоначално публикувано от Jackas
Аз слагам сега предимно този модел много добре работи изключително тихо външно тяло.Предполагам са ти казали че с бутона на дистанционното може да изкл. допълнителното подгряване на компресора.Първоначално публикувано от lakarimas
след това със спестените ватове си пусни духалката за да се стоплиш
Бях се насочил към климатици Mitsubishi MSZ-FA35 VA и Mitsubishi SRK 35 ZGX-S ,но от прочетеното във форума останах с впечатление,че и Fujitsu са добри.От офертите се оказа,че Fujitsu ASY 12L е по-евтин с повече от 500лв.Заслужава ли си тази разлика в цените?
Като се има предвид, че Фуджицу, освен че е по-евтин е и по-мощен от изброените..
Първоначално публикувано от ilko
Заслужава ли си Fujitsu ASY 12L ?Притеснява ме разликата в цената.
Мился, че това Fujitsu трябва да го сравняваш с SRK 35 ZG-S, а не с ZGX-S. Те са различни класове и от там е разликата в цената. Аналога на по високия клас мисля, че е Fujitsu - ASY B12LDC.Първоначално публикувано от ilko
Успех в покупката
Във връзка с моето обещание споделям първите си впечатления от
работата на инвертора Toshiba Daiseikai RAS B 16 SAVP-E. Разбира се
сигурно всеки си хвали своята стока, но ще бъда обективен:
Компресорът работи изключително тихо. На практика се чува само
излизащия от вентилатора въздух. При зададени 30 градуса при стартови
12 за около 100 минути в помещението беше 24-25. Говоря за неотоплявано
15 дни помещение. При задаване на 25 градуса климатика все едно "изчезна".
Вътрешното тяло е изключително безшумно. Присъствието му се усеща чак
след включване 3-та степен на вентилатора. Никакво пукане, никакво бълбукане,
никакво свистене, нито вътре, нито вън. Теста с електромера ще го правя като
застудее, защото сега тошибата работеше при много облекчени условия.
Като цяло съм изключително доволен. Също и от монтажа. Поздравявам
Техно-клима Пловдив - клон Плевен за професионалната работа.
Поздрави: Дико слона