Ами то най-вероятно този Кариер е правен от Мидеа за да е на такава цена. Конвенционалните Кариер са си 100% Мидеа. Инверторите им уш били Тошиба, но този за тази цена може да е Мидеа, по точно правне в завода на Мидеа.
Ами то най-вероятно този Кариер е правен от Мидеа за да е на такава цена. Конвенционалните Кариер са си 100% Мидеа. Инверторите им уш били Тошиба, но този за тази цена може да е Мидеа, по точно правне в завода на Мидеа.
В момента ми слагат външна изолация, която е с дебелина 5 см. След като я сложат разстоянието между външното тяло на климатика и стената ще е около 15 см /сега е 20 см. без изолацията/. Това намаляване на разстоянието ще повлияе ли по някакъв начин на работата? В упътването на климатика не видях да пише препоръчително разтояние от стената. Какви са нормалните изисквания за отстояние от стена?
Carrier - първия инверторен климатик - верно ли е?
здравейте тия дни си купих климатик Мидеа MSF6-12AR-QB6 бил някакав нискотемпературен
притеснява ме че не намирам нищо никаде из интернет за този модел клима
ако някой има впечатление от тези клима мерси предварително
Здравейте! В този форум намерих наистина много полезна информация. Интересно ми е хора с опит как биха отговорили на въпроса: Кое е по добре-инвертор(Самсунг, Хаер, Мидеа, Осака) или конвенционален(Fuji Electric, Хитачи, Панасоник).Всичко е заради ПАРИ!(помещение 25кв., запад, средена стая, PVC дограма).Благодаря предварително.![]()
midea invertor razbirase.
Fuji Electric- от горе изброените
12-kaПървоначално публикувано от Jackas
Аз слагам сега предимно този модел много добре работи изключително тихо външно тяло.Предполагам са ти казали че с бутона на дистанционното може да изкл. допълнителното подгряване на компресора.Първоначално публикувано от lakarimas
след това със спестените ватове си пусни духалката за да се стоплиш![]()
Бях се насочил към климатици Mitsubishi MSZ-FA35 VA и Mitsubishi SRK 35 ZGX-S ,но от прочетеното във форума останах с впечатление,че и Fujitsu са добри.От офертите се оказа,че Fujitsu ASY 12L е по-евтин с повече от 500лв.Заслужава ли си тази разлика в цените?
Като се има предвид, че Фуджицу, освен че е по-евтин е и по-мощен от изброените..
Първоначално публикувано от ilko
Заслужава ли си Fujitsu ASY 12L ?Притеснява ме разликата в цената.
Мился, че това Fujitsu трябва да го сравняваш с SRK 35 ZG-S, а не с ZGX-S. Те са различни класове и от там е разликата в цената. Аналога на по високия клас мисля, че е Fujitsu - ASY B12LDC.Първоначално публикувано от ilko
Успех в покупката
Във връзка с моето обещание споделям първите си впечатления от
работата на инвертора Toshiba Daiseikai RAS B 16 SAVP-E. Разбира се
сигурно всеки си хвали своята стока, но ще бъда обективен:
Компресорът работи изключително тихо. На практика се чува само
излизащия от вентилатора въздух. При зададени 30 градуса при стартови
12 за около 100 минути в помещението беше 24-25. Говоря за неотоплявано
15 дни помещение. При задаване на 25 градуса климатика все едно "изчезна".
Вътрешното тяло е изключително безшумно. Присъствието му се усеща чак
след включване 3-та степен на вентилатора. Никакво пукане, никакво бълбукане,
никакво свистене, нито вътре, нито вън. Теста с електромера ще го правя като
застудее, защото сега тошибата работеше при много облекчени условия.
Като цяло съм изключително доволен. Също и от монтажа. Поздравявам
Техно-клима Пловдив - клон Плевен за професионалната работа.
Поздрави: Дико слона