Страница 75 от 114 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от volang
    Колеги, моля ако знаете отговорете . Утре изолацията стига до климатика и не знам какво да кажа на бригадата?
    Не е проблем да е 15 см, но проблема е и друг. Дали ще могат да работя зад климатика, и да не го напълнят с боклуци. Между другото разстоянието най вероятно ще е по-малко от 15см заради шпакловката с мрежата и външната мазила. Хубави мери и ако има 15см не се притеснявай.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2002

Помещението,в което искам да ми монтират климатик,налага да се ползва принудително отвеждане на конденза от вътрешното тяло.Как да се ориентирам,кои модели имат тази опция,или това си е напълно самостоятелна екстра?

4. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    Искам да питам за една мидея MSG12HR. По принцип е изключен. Пускам го - работи 5-10 мин. и спира. Прави пауза 5-10 мин. и пак тръгва. Отначало да речем че е 18-20* в стаята, аз съм задал 24*. Не е ли нормално да работи поне 20-30 мин. и тогава да спре за малко? Мерих температурата до самото тяло - след повече от час работа в режим отопление и вентилатора на макс - 50*. При около 22-23* в стаята. Пръсна се да се размразява - на всеки час. На охлаждане струята достигна 4-5 * за около 5 мин работа и го спрях. Нормално ли е това за този модел?
    Нормално работи-моя е такъв,същата работа.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от ilko
    Помещението,в което искам да ми монтират климатик,налага да се ползва принудително отвеждане на конденза от вътрешното тяло.Как да се ориентирам,кои модели имат тази опция,или това си е напълно самостоятелна екстра?
    Слага се допълнитесна една помпичка. Напълно самостоятелна екстра е. Помпичката, която аз съм виждал е автоматична. Включва се само ако има какво да изпомпи, но е и доста скъпа.

6. Тук е от
    Jan 2002

Благодаря за отговорите !

7. Тук е от
    Oct 2007

Привет! Нуждая се от малко помощ! Имам втора употреба инверторен климатик SHARP модел AY- A28F, японски. От два дена в режим на отопление, на вътрешното тяло премига една зелена лампичка, на 10 сек. 5 пъти. Изклячвам климатика с дистанционното но премигането продължава. Нямам книжка за климатика и не знам какво означава това премигане, някакво предупреждение да си купувам нов климатик ли е? Моля, някой ако знае да сподели за знам какво да правя.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

lubomirbg2002: Вече имам информация за проблема на климатика ти, на въпрос от страница 52.

Става въпрос за инверторен климатик Samsung модел AQV 12 FAN,X след като поработи 5 минути на режим топло или студено изключва с 4 изпиюквания на вътрешното тяло. Информацията я получихме от централният ни сервиз, този проблем е характерен за този модел независимо от размера на климатика.

Причината е че не са навити до край болтчетата на Power module към радиатора на външното тяло, той управлява компресора. Модула не може да се охлажда и прегрява като климатика се изключва аварийно. Ако се продължава с опитите да го мъчите климатика да работи може да изгори модула, процесора и други елементи.

За напред получихме нареждане ако има такъв модел за монтиране първо да започнем с ремонта, тоест да дозавием всички винтове които са на радиатора на външното тяло и тогава да монтираме.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    lubomirbg2002: Вече имам информация за проблема на климатика ти, на въпрос от страница 52.

Става въпрос за инверторен климатик Samsung модел AQV 12 FAN,X след като поработи 5 минути на режим топло или студено изключва с 4 изпиюквания на вътрешното тяло. Информацията я получихме от централният ни сервиз, този проблем е характерен за този модел независимо от размера на климатика.

Причината е че не са навити до край болтчетата на Power module към радиатора на външното тяло, той управлява компресора. Модула не може да се охлажда и прегрява като климатика се изключва аварийно. Ако се продължава с опитите да го мъчите климатика да работи може да изгори модула, процесора и други елементи.

За напред получихме нареждане ако има такъв модел за монтиране първо да започнем с ремонта, тоест да дозавием всички винтове които са на радиатора на външното тяло и тогава да монтираме.
    Егати гаражното пройзводство не завит модула то сигурно и силиконовата паста са я забравили да сложат и тая фалшива марка се скъсаха да я рекламират по телевизията. Честито на куповачите на самсунг.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от valen1

Модула не може да се охлажда и прегрява като климатика се изключва аварийно. Ако се продължава с опитите да го мъчите климатика да работи може да изгори модула, процесора и други елементи.
    Ее.... чак процесора да изгори отпрегряване на IPM

12. Тук е от
    Oct 2007

Вярно ли е, че инверторите, като достигнат зададената температура и намалят оборотите на компресора, от вътрешното тяло започвал да духа леко хладен въздух, който се усещал само ако застанеш близо под вентилатора, но иначе не се усещал. Смятам инвертор да си купувам и така ми казаха в една от фирмите в отговор на конкретно зададения от мен въпрос. Та моля който има такъв климатик да сподели опит и ако има нещо вярно чувства ли се дискомфорт като цяло в стаята.
    Ориентирал съм се към едно от двете Мицубишита, като везните май накланят към хевито.

13. Тук е от
    Sep 2007

Здравейте...
    Да питам и аз... значи не разполагам с много пари което автоматично ме насочва към китайски климатик среден клас.
    Тука идва въпроса кой??
    Колебая се между 2те крайности като разликата в цената е доста голяма, а не съм сигурен заслужава ли си?

Моделите са:

PANASONIC CS/CU-PE12DKE
    - цена с ДДС: 1,099.00 лв.
    -КЛИМАТИЧНА ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА
    -СПЛИТ СИСТЕМА
    -АРОМАТИЗИРАЩ ФИЛТЪР*
    -ДВОЙНО ОГЪНАТ ТОПЛООБМЕННИК
    -ЕКОЛОГИЧЕН ФРЕОН R-410
    -РАБОТЕН РЕЖИМ ПРИ -15 С ГРАДУСА ВЪНШНА ТЕМПЕРАТУРА
    -ОХЛАЖДАНЕ-3.15 KW
    -OТОПЛЕНИЕ-4.1 KW
    -KOНСУМАЦИЯ
    ОХЛАЖДАНЕ-0.91 KW
    -ОТОПЛЕНИЕ-0.1.11 KW
    MIDEA MSG-12HRI
    -цена с ДДС: 789.00 лв.
    - КЛИМАТИК СПЛИТ СИСТЕМА ИНВЕРТОРЕН ТИП
    - ОТД.МОЩНОСТ
    -ОХЛ. 3.5 KW
    -ОТОПЛ. 4.2 KW
    - КОНСУМАЦИЯ
    -ОХЛ. 0.95 KW
    -ОТОПЛ. 1.25 KW
    -ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ
    -ТАЙМЕР
    -ФРЕОН R 22

Последно време навсякъде се наводни с Midea климатици от което предполагам че освен че са евтини са и сполучливи.
    Та струва ли си разликата.... Panasonic-a го дават по икономичен... но дали е така и доколко е оправдано... все пак не са големи разликите в консумацията но в цената..да!!
    Климатика ще се ползва предимно за отопление!!!!

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Вярно е. След достигане на желаната температура мощността се намалява до толкова, че да поддътжа дадената темпертура. Ако искаш максимален комфорт си купи подов климатик. До колкото разбирам ще купуваш Митсубиши инвертор, което е на цена близка до цената на подов климатик. Правилно си се ориентирал към Митсубиши хеви. За около 2000лв има Даикин подов. Митсубишито може да е по-скъпо, тъй като в БГ Хевитата държат по високи цени от Даикин.

16. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    12-ka
    Понеже и аз така си мислих - реших. Днес поръчах Fuji electric- RS-12 UC, конвенционален ( http://fujielectricbg.com/articledet...eID=36&prod=77 ) - цена 1200лв с монтаж до 3м. Обещаха ми другия четвъртък да ми го монтират. Тогава ще го тествам и ще пиша повече. Ако някой вече има такъв нека да каже, как е нещо особено за него(чух че пука пластмасата повечко?).

17. Member
    Тук е от
    Dec 2001

хей, искам да си сложа инверторен климатик и ми предложиха Mitsubishi MSZ-FA35VA. Проблема е, че стаята е 22м^2 *2.5м и не знам дали ще се справи климатика. Де факто това е единствената причина да не съм го купил още. Търсих из нета за каква кубатура е климатика, но не успях да намеря :-/
    Стаята е южна, тухла, с ламинат.

Посъветвайте ме нещо моля.

18. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Правилно си се ориентирал към Митсубиши хеви. За около 2000лв има Даикин подов. Митсубишито може да е по-скъпо, тъй като в БГ Хевитата държат по високи цени от Даикин.
    Благодаря ти!
    Девятка (25-ца) ми я предлагат за 1550 с монтажа. За хевито говоря. Ще поразгледам и за подов, но условието е да отговаря на изискванията на програмата за енергийна ефективност, защото смятам да тегля кредит по нея. Пък и 2000 лв и то без монтажа предполагам, ми идват малко нанагорно А и ще купувам 2 броя.
    Мен по-скоро ме интересуваше дали този хладен въздух се усеща като течение както си стоиш в средата на стаята да речем.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 75 от 114 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе