DenitsaE
Виж това, но е доста над бюджета ти. http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=8 Ако минеш на вариянта- китайска конвенционалка- 18ка, но консумацията на енергия отива на майната си...за шума да не говорим
Успех!
DenitsaE
Виж това, но е доста над бюджета ти. http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=8 Ако минеш на вариянта- китайска конвенционалка- 18ка, но консумацията на енергия отива на майната си...за шума да не говорим
Успех!
Здравейте, търся си климатик за кухнята, който ще работи по час сутрин и 2-3 вечер. Имам 1 000 лв и това се вписва и в бюджета ми и като разход на енергия. Някакво мнение от тези модели може ли да споделите?http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023414
Искам да питам обледяването на крановете поради недостатъчно фрион само в режим охлаждане ли се получава, или и в режим отопление също? И има ли други признаци за недостатъчно количество фрион, които всеки да може да установи? Един приятел приятел ми се оплаква че неговия почти не спира да работи. Мидея MSM312 HRN2... нещо си конвенционален 12-ка, на утопление била 14-ка с фрион 407. Стаята е към 18 кв., при зададени 24* потдържа 21.... ама почти не спира
По добре си купи духалка. Просто няма да си изплатиш климатика или ако много държиш на клиатик си купи една евтина Мидеа, поне да те охлажда лятото.Първоначално публикувано от volang
Добре де стана ми ясно, че нашите търговци масово лъжат кой Японски климатик на какъв отговаря дали е 12-ка или 14-ка например. Ама гледах в някой сайтове че тва Mitsubishi MSZ - SV287 и този National CS 286SB са подходящи за помещения до 45кв.м. В крайна сметка вярно ли е? И кой от двата бихте ми препоръчали. Искам да си купувам вече един, защото ме заболя главата.
Господине, с 12ка инвертор ако е маркова машина, а не китайски миндил ще ходите чисто гол в къщи на -15 градуса външна температура!!! Не ги слушайте експертите с монтирани подобия на климатици. Всичко зависи от самата машина. Единствения проблем е, че за марков климатик (например Японски Панасоник модел TE12DKE) ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИТЕ ОКОЛО 1700-1800 ЛЕВА БЕЗ МОНТАЖА!!! Аз топля 21 кв.м. със същия модел, но 9ка (пояснение - аз съм с PVC дограма и външна изолация).Първоначално публикувано от deian
Лоша идея да се сложи климатик в кухнята, защото се задръства с мазен прах.
Още по-лоша е ако ще се позлова толкова малко.
Първоначално публикувано от volang
За мазния прах мисля, че абсорбатора ще го пообере. По-скоро ме притеснява цигареният дим-има доста от него. А ще се ползва толкова малко защото тогава има хора в кухнята. Бих го оставил и цял ден да работи но не знам как ще бъде със сметката за ток после? Всъщност машината ми трябва основно за отопление.Първоначално публикувано от bobo21
Някой да е мяркал Mitsubichi MUZ EX25F ? Дано не съм сбъркал...Изглежда ми 9-ка,или греша...Не открих такъв модел...Че го няма и вlue1...
Не е ли прекалено преоразмерено това 80W/m3 ? 50-60 горе-долу да, ама 80? Гледам доста се спряга в този форум.Първоначално публикувано от Jackas
Аз искам да отоплявам хол с бокс към него, с обща площ 18.36 (хола) + 4.86 (бокса) = 23.22 кв.м. при височина 2.5 м или по друг начин казано - 58 куб.м.
Апартамента е вътрешен, с PVC дограма с К стъкло и топлоизолация, но е на първия етаж и отдолу са мазета.
По съвсем груби мои изчисления ако приема, че за 1 куб.м. са необходими 50W, то ми е необходима топлинна мощност около 2 900W. Толкова ми даде и калкулатор в руски сайт.
Само за информация - до преди 1 год това помещение се отопляваше идеално с парно с ал.радиатор с 14 глидера (168 W x 14 = 2352 W).
Според мен топлинната мощност си е топлинна мощност, без значение дали ще я получиш от духалка, калорифер или климатик. Виж, разхода на енергия е нещо друго...
Хала климатика наистина е в производство от 2005 година до момента. Обаче за 30 квадрата ще дойде слаб ако застуди. Оптимално този модел го дават 2.2 киловата на отопление.Първоначално публикувано от hala
И двата модела са на ръба за отоплението ти. Но ако стаята е с добра изолация няма да има проблем. Национала е с по-висока оптимална мощност на отопление 3,6 киловата, но е и по-шумен.Първоначално публикувано от golbanan
naydenov
Да, малко е преоразмерено...то аз съм го писал в горния си пост(все пак зависи много от конкретните условия) мисълта ми беше че: hala бърка формулата.
При твойте условия, това ще ти върши работа http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=7...особенно ако не го изключваш
Здравей те някой можели да ми даде съвет кой климатик е за препоръчване PANASONIC CS/CU-E12GKE или HITACHI RAS/RAC-E14H2 като оставим малката разлика в цената и защо.
Малко информация може ли за Fujitsu AS E28S
Откъде ги намираш тези незнайни модели?Защо не потърсиш модели произведени за Европа?