Когато не сте в къщи му задавате 19-20 градуса, когато сте в стаята 22 градуса и нямате грижи. Така е най-икономично.Първоначално публикувано от duro
Когато не сте в къщи му задавате 19-20 градуса, когато сте в стаята 22 градуса и нямате грижи. Така е най-икономично.Първоначално публикувано от duro
Това означава цяла зима да си работи нон-стоп?? Ми няма ли да му извадя душичката така??
Точно това означава. Особено ако е инвертор. По принцип затова е проектиран, а душичката ,може да му извадиш ако го държиш само на 30 градусаПървоначално публикувано от duro
Честата промяна на зададената температура може ли да окаже вредно влияние върху климатика? Визирам и двата вида - инверторен и конвенционален. И в самото начало на тази тема се споменава за проблем с компресорите на фуджи и фуджицу. Някой ще каже ли за какво точно става въпрос?
Да. Това май беше Kris11 но така и не написа нищо повече.Първоначално публикувано от ba4_dido
Фуджицу е в челото на класацията с най-малко дефектиращи климатици.Първоначално публикувано от Jackas
muchotoПървоначално публикувано от muchoto
Покажия тази класация... кой я прави?
Климатикът струва 1850 лв.(без ДДС), но реално е седмица. Става за стаи до 15кв. В по-големи помещения бая ще има да се мъчи - но поне ще се мъчи икономичноПървоначално публикувано от MPA3
Днес купих Хитачи RAS/RAC-08 KN, Малайзииски, обикновен сплит-800 лв. Утре трябва да го монтират. В упътването няма подробни данни/таблица за основните му параметри-разход, КОП, ниво на шума и т.н. Ако може някои да ме насочите с някои линк ще съм много благодарен. Между другото мисля да отоплявам с него кухня от около 12-13 кв.м., добра изолация, ПВЦ прозорец. Дали ще се справи с тази кубатура? И друго, в инструкцията за монтажа посочват, че минималната дължина на тръбите е 5 метра, а максималната 10 метра /става дума за тръбите между външното и вътрешното тяло/. Е това не го разбирам-под 5 метра тръбен път проблем ли е и над десет метра нужно ли е допълване с фреон? Питам защото разстоянието между двете тела ще е около 5 м.
Няма такова нещо, тръбния път може и да е 1 метър, до 5 метра сигурно не е нужен още фреон , а 10 метра е максималния за да издеяни компресора и да си поддържа данните по книгаПървоначално публикувано от volang
Дилърите на климатици в БГ.Първоначално публикувано от Jackas
такива класации има много в нета. Какво и да си приказваме наи-доброто си е Даикин, Митсубиши Хеви и Фуджитсу. Навсякъде тези трим марки са на върха на класациите при това не само поради високата си надеждност.
Като стана дума за Мицубиши, много хора ми хвалят повече Електрика пред Хевито. Става дума за лични впечатления.Първоначално публикувано от Julian
Първоначално публикувано от Julian
Само дето в най-климатизираната държава Япония, Дайкин е след Фуджитсу, Митсубиши, Тошиба и Саньо. Отдавна ми се искаше да го кажа, макар, че знам че много хора ще скочат да ме оборват, обаче в Япония Дайкин съвсем не е това което смятаме в България, нито са най-продаваните, нито най-известните, нито пък имат най-много награди за иновации, просто един от световните лидери в производството на климатична техника.
Аз нямам наблюдения отностно работата на дайкин .
Обаче имам наблюдения върху цените му в БГ.
Бях се насочил към един модел от тази марка и когато се поинтересувах кои са официалните вносители , се оказаха 3 фирми. Като цените на модела ,от който се интересувах , имаше 4 различни цени . Трите фирми го продаваха с 400 лв разлика ! Като едната фирма ,в офисите си в различни градове го продаваше с 200 лв разлика. Като според трите фирми ТЕ са ОФИЦИАЛНИЯ вносител на даикин. Става въпрос за европейските модели , не тези на 100V и 60Hz.
Насочих се към друга марка , "Mercedes"-a на климатиците ми се стори САМНИТЕЛЕН "Golf"-арата ми стига !