Страница 86 от 114 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 1700
Like Tree1Одобрявам

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)

Цитат Първоначално публикувано от duro
    Здравейте!!След няколко годишно студуване и аз се сдобих с климатик.От 2 седмици имам Mitsubishi SRC 35ZG-S.Незнам дали направих най-добрия избор,но.... вече няма връщане назад.Факт е,че вкъщи никога не е било толкова приятно и уютно през зимата.До миналата зима вечеряхме с пухенки,защото помещението е голямо и не можех да стопля,без да рискувам цялата ми заплата да отиде за ток.Имам въпросче, на което съм сигурна че от вас ще получа компетентен отговор- момчетата от монтажната група ми препоръчаха да не изключвам климатика, така излизало по-икономично.Така ли е наистина?? В помещението, което отоплявам (хол,трапезария и кухня ) стоим от към 16.00ч. до 23.00, трябва ли и през останалото време,когато не сме вкъщи или сме позаспали в другата стая да оставяме климатика да си работи, но на по-слаба мощност или е по- добре да го изключа и да затопля когато се прибера от работа?Имам впредвид, как е по- изгодно, по отношение консумацията на ток?? Предварително благодаря за съвета!!
    Когато не сте в къщи му задавате 19-20 градуса, когато сте в стаята 22 градуса и нямате грижи. Така е най-икономично.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

Това означава цяла зима да си работи нон-стоп?? Ми няма ли да му извадя душичката така??

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от duro
    Това означава цяла зима да си работи нон-стоп?? Ми няма ли да му извадя душичката така??
    Точно това означава. Особено ако е инвертор. По принцип затова е проектиран, а душичката ,може да му извадиш ако го държиш само на 30 градуса

5. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Честата промяна на зададената температура може ли да окаже вредно влияние върху климатика? Визирам и двата вида - инверторен и конвенционален. И в самото начало на тази тема се споменава за проблем с компресорите на фуджи и фуджицу. Някой ще каже ли за какво точно става въпрос?

6. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    И в самото начало на тази тема се споменава за проблем с компресорите на фуджи и фуджицу. Някой ще каже ли за какво точно става въпрос?
    Да. Това май беше Kris11 но така и не написа нищо повече.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Да. Това май беше Kris11 но така и не написа нищо повече.
    Фуджицу е в челото на класацията с най-малко дефектиращи климатици.

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от muchoto
    Фуджицу е в челото на класацията с най-малко дефектиращи климатици.
    muchoto
    Покажия тази класация... кой я прави?

10. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от MPA3
    TOSHIBA RAS-221SDX. Искам и аз такъв климатик! Някой знае ли дали се продават някъде в Варна такива? :/ Изобщо има ли фирма която да внася редовно японските модели или инцидентно се внасят.
    Можеш ли да ми кажеш каква му е цената в пловдивската фирма?

Това е модел на 2007 а не на 2005, поне според сайта http://www.daiseikai.com/product/2007/index_j.htm
    Климатикът струва 1850 лв.(без ДДС), но реално е седмица. Става за стаи до 15кв. В по-големи помещения бая ще има да се мъчи - но поне ще се мъчи икономично

11. Тук е от
    Nov 2005

Днес купих Хитачи RAS/RAC-08 KN, Малайзииски, обикновен сплит-800 лв. Утре трябва да го монтират. В упътването няма подробни данни/таблица за основните му параметри-разход, КОП, ниво на шума и т.н. Ако може някои да ме насочите с някои линк ще съм много благодарен. Между другото мисля да отоплявам с него кухня от около 12-13 кв.м., добра изолация, ПВЦ прозорец. Дали ще се справи с тази кубатура? И друго, в инструкцията за монтажа посочват, че минималната дължина на тръбите е 5 метра, а максималната 10 метра /става дума за тръбите между външното и вътрешното тяло/. Е това не го разбирам-под 5 метра тръбен път проблем ли е и над десет метра нужно ли е допълване с фреон? Питам защото разстоянието между двете тела ще е около 5 м.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от volang
    Днес купих Хитачи RAS/RAC-08 KN, Малайзииски, обикновен сплит-800 лв. Утре трябва да го монтират. В упътването няма подробни данни/таблица за основните му параметри-разход, КОП, ниво на шума и т.н. Ако може някои да ме насочите с някои линк ще съм много благодарен. Между другото мисля да отоплявам с него кухня от около 12-13 кв.м., добра изолация, ПВЦ прозорец. Дали ще се справи с тази кубатура? И друго, в инструкцията за монтажа посочват, че минималната дължина на тръбите е 5 метра, а максималната 10 метра /става дума за тръбите между външното и вътрешното тяло/. Е това не го разбирам-под 5 метра тръбен път проблем ли е и над десет метра нужно ли е допълване с фреон? Питам защото разстоянието между двете тела ще е около 5 м.
    Няма такова нещо, тръбния път може и да е 1 метър, до 5 метра сигурно не е нужен още фреон , а 10 метра е максималния за да издеяни компресора и да си поддържа данните по книга

13. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    muchoto
    Покажия тази класация... кой я прави?
    Дилърите на климатици в БГ.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

такива класации има много в нета. Какво и да си приказваме наи-доброто си е Даикин, Митсубиши Хеви и Фуджитсу. Навсякъде тези трим марки са на върха на класациите при това не само поради високата си надеждност.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    такива класации има много в нета. Какво и да си приказваме наи-доброто си е Даикин, Митсубиши Хеви и Фуджитсу. Навсякъде тези трим марки са на върха на класациите при това не само поради високата си надеждност.
    Като стана дума за Мицубиши, много хора ми хвалят повече Електрика пред Хевито. Става дума за лични впечатления.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Julian

Само дето в най-климатизираната държава Япония, Дайкин е след Фуджитсу, Митсубиши, Тошиба и Саньо. Отдавна ми се искаше да го кажа, макар, че знам че много хора ще скочат да ме оборват, обаче в Япония Дайкин съвсем не е това което смятаме в България, нито са най-продаваните, нито най-известните, нито пък имат най-много награди за иновации, просто един от световните лидери в производството на климатична техника.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Аз нямам наблюдения отностно работата на дайкин .
    Обаче имам наблюдения върху цените му в БГ.
    Бях се насочил към един модел от тази марка и когато се поинтересувах кои са официалните вносители , се оказаха 3 фирми. Като цените на модела ,от който се интересувах , имаше 4 различни цени . Трите фирми го продаваха с 400 лв разлика ! Като едната фирма ,в офисите си в различни градове го продаваше с 200 лв разлика. Като според трите фирми ТЕ са ОФИЦИАЛНИЯ вносител на даикин. Става въпрос за европейските модели , не тези на 100V и 60Hz.
    Насочих се към друга марка , "Mercedes"-a на климатиците ми се стори САМНИТЕЛЕН "Golf"-арата ми стига !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 86 от 114 ПърваПърва ... 3676848586878896 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе