Да, има ефект, но зависи и оригиналната изолация колко е добра.Първоначално публикувано от ipsilan
Да, има ефект, но зависи и оригиналната изолация колко е добра.Първоначално публикувано от ipsilan
ефекта ще е минимален топлоотдаването на тръбите е минимално на фона на топлообменииците на климатика
ba4 Dido-Уважавам те,но както казах,проблема не е в машинката,а в монтажа...На път съм да си реша проблема.И аз исках нещо като твоето,но на този етап-няма как...Исках да се убедя,какъв е точно проблема,за да реагирам адекватно,и благодарение на колегите тук-се установи,всъщност вече е наред...Нали затова сме тук..Ами рева...сантиментален съм...Да си ползваш машинката със здраве!
някой ще ме светне ли какво е станало?
Ами някоя мидея 12-ка инверор?
malko_zai4e: Съвета ми към теб е първо да прочетеш темите в форума по марки и модели климатици преди да вземаш някакво решение. Ако търсиш мнение или тема за нещо конкретно използвай първо полето за търсене ако не намериш отговор тогава може да попиташ. Много често дадена тема, марка или модел климатик са били обсъждани и се е говорело за тях. Така ще получиш пълна картина от първа ръка на климатиците които се продават на нашия пазар и ще можеш да направиш информиран избор.
Аз имам Панасоник Е9ДКЕ. Тая есен се разтрака вентилатора на вътрешното тяло (таман след като трябваше да минава профилактика, аз реших че 60лв да дам да ми ръчкат из климатика не искам. Все пак веднъж го оправях след като ми го бяха монтирали и протече...)
Та отворих го и какво да видя - турбината лагерува във втулков лагер, и то пластмасов. С луфт поне половин милиметър... Ръчках, въртях, накрая го смазах и го затворих.
Сега притраква от време на време, чува се нещо като съскане (слабичко, но мен ме дразни).
Сега съм решил като почне да трака пак, отварям, купувам истински лагер и монтирам така...
Ще видим какво ще стане...
Между другото климатика таман направи една година...
Здравейте! Доста изчетох от това което сте написали. Предстои ми да си купя климатик за помещение с избит балкон около 23м2, без изолация е с алум. дограма. Ще гоползвам както за отопление ,така и през лятото, защото апартамента ми е южен и това лято беше 31 градуса. Ясно е, че трябва да е 12-ка. Предвидила съм около 1800 лв. с монтажа. Спряла съм се на Panasonic CS/CU-E129GKE, който е малайзийски. Препоръчаха ми и Fujitsu. Това, което прочетох , а и ми го потвърдиха за пукането на пластмасите на Fujitsu-то, а и доколкото се ориентирах от вас май се произвежда само в Китай. А навсякъде казвате само да не е китайски. Сега пък друг ми говори за накакво Hitachi, което също било добро. Вече съвсем се обърках. Четох и в BG-MAMA, ама там има една мацка, която си препоръчва тези които си предлага в нейната фирма-няма да правя реклама, а именно Fujitsu, Mitsubishi и Hitachi. Моля за вашето компетентно мнение, което вярвам че е такова. И извинявайте за дългия ферман, но от 2 месеца се тормозя, а взе да ми писва вече.
Благодаря ви предварително.
Ако искаш да ти е по-комфортно вземи Mitsubishi,Fujitsu също е много добре само,че малко по-шумно е, и не се произвежда само в Китай а и Тайланд.Ако не се навиеш на първите две марки,чак тогава - Panasonic и Hitachi.Успех
От "дванайските" наистина Фуджитсу и Панасоника са най-мощни - 4.8 кВт Хевито е по-скоромно - 4.2 кВт но е с COP 4.2 срещу 3.75 на Панасоника. От гледна точка на шума Фуджитсуто се чува най-надалече, А Панасоника е със система за йонизация. Най скъп е Хевито а според мене Фуджитсуто се държи най-стабилно при ниски температури.
Разбира се давам си сметка че никой от тези аргументи не е решаващ за избор на климатик.
На Фуджитсуто 12LC външното тяло можеш да го чуеш единствено когато го пуснеш първите 4-5 минути защото тогава работи в максимален режим и отдава цели 6,7kw топлина !!!след това утихва и е много тихо.За шум от вътрешното тяло въобще да не говорим защото в супер тих режим е 21db и при отопление и при охлаждане докато дори Mitsubishi е само при охлаждане 21db а при отопление е 25db.
Всеизвесно е подреждането по качество 1.DAIKIN 2.Mitsubishi 3.Fujitsu.
Подреждането по цени е същото.
Турбината ти лагерува в левия край,гледано пред климатика на бронзова сферичена втулка,която е поставена в гумен преходник!А лагера/лагерите/ са 2 броя и са вкопани в мотора,който е капсулован и ако си нямаш хал хабер,щото трудно се отваря,по-добре не пипай,а има работа и за поялник и човек дето отбира от електроника!Ако не си в час за едно от тези неща/а ти не си в час като ти чета поста за нищо/,дай си парите на хора,които разбират и могат.Иначе,нека ти бръмчи и да живее руския почин СДЕЛАЙ САМ!Първоначално публикувано от ex-man
Иначе нищо лично,само дето си мисля,че мога да си събера МЕРЦЕДЕС .....просто ей така,що да плащам в Stuttgart,като има части навсякъде....
@dan66 по каталожни данни може и да си прав аз ти казжам моето наблюдение какво е: в хола Fujitsu12LC инверторка - шума които издава е от самия въздух който преминава през него и се чува доста ясно при вентилатор на MAX, в спалнята Mitsubishi SRK 35 ZD-S е шум няма дори когато е на МАХ.... като мощност обаче Fujitsu-то достига температурата определено по-бързо и за еднакви помещения изпреварва Mitsubishi-то с 5-6 мин. Пак казвам нищо от това нее по каталог а в реални условия
Аеродинамичните шумове утихват след като климатика достигне зададената температура и съответно вътрешното тяло намали оборотите на вентилатора (10-30 мин. след включването на климатика). Масово убеждение е че фуджицу (фуджи) са по-надежни от панасоник (дори според руски класации). А това че е произведен в китай не означава че е менте, просто си имат заводи там (то кой ли вече няма). Вентилатора на вътрешното тяло не е задължително да е на МАХ, според упътването разликата в консумацията на ток е незначителна.Първоначално публикувано от tostefo
tostefo трябваше да кажеш че ще ги сравняваме в режим отопление и вентилатора на вътрешното тяло МАХ:
Mitsubishi SRK 35 ZD-S шум 45db
Fujitsu12LC шум 42db
това е по каталозите.
Здравейте,
Надявам се на добри съвети от разбиращи хора
Помещението е 35 квадратни метра, ново строителство, добре изолирано, югоизток. Заделил съм около 1600лв за климатик. Засега офертата е:
Toshiba - RAS 13 SKV-Е Inverter DC Hibrid.
Казаха ми, че ще е достатъчен. Вие какво мислите? Нещо по-добро за тия пари?