Страница 109 от 130 ПърваПърва ... 5999107108109110111119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,621 до 1,635 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Цитат Първоначално публикувано от mxkolev
    как е възможно това да харчат средно по 250-350Вата, като минималната им консумация на топло е 250вата на повечето от тях, с няколко изключения на Митсубиши хеви /около 90вата/ и Хитачи /около 120вата/, май други не срещах ... Питам се просто как е възможно цяла зима климите да бачкат на мин. мощност ... или може би нещо пропускам? Правилно оразмереният климатик и минималната му мощност не го ли правят икономичен именно те /както и излолацията де/? Или пак нещо не съм разбрал ....
    Не е възможно цяла зима да работят на минимална консумация (ако павилно са оразмерени)! Някои клими явно се рекламират със консумацията в режим "стендбай" която е минимална, но тогава климатика реално не работи, но черпи някакво минимално количество енергия (около 40-60 вата) за подгряване на компресора. Климатика не е най-икономичен нито на минимална, нито на максимална мощност (говоря за инверторите)! По-скоро в режимите около номиналната мощност са най-икономични. Имам впредвид съотношението входяща/изходяща мощност, а не стойността на месечната сметка! При всички случаи един добър климатик гори примерно 2-4 пъти по-малко ток в срвнение с който и да е отоплителен уред с нагревател (при еднакво топлоотдаване).

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Според мен немогат през зимата да бачкат на мин. постояно както казваш просто за да е на минимум според мен трябва да е зададен на 19 градуса и да мръзнеш.Доста е нереално 250-350 вата и то през зимата (под нулата) ако темпа на климата е зададен на 23-24

4. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Те освен да работят на минимална мощност също и изключват компресора,т.е. има и време в което и не харчат ток за компресора
    т.е. бачкат като обикновени климатици он/офф ?

5. Тук е от
    Sep 2008

За да постигнеш такава ниска консумация и то през зимата трябва да имаш страхотни условия като дограма,изолация,изложение,правилно-точно оразмеряване и разбирасе някакъв хиперинвертор на някаква солидна сума

6. Member
    Тук е от
    Sep 2007

т.е. бачкат като обикновени климатици он/офф ?
    Когато е сравнително топло и загубите на топлина са по-малки от минималното топлоотдаване на климатика температурата в стаята ндхвърля зададените градуси и климатика е принуден да спре!

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами моя е спирал и при под 0* навън зимата. Не за дефрост, просто спира... Не е преоразмерен - 3 kW на 17 кв.м. Изолацията е добра обаче. Не знам... сигурно има голямо значение.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

т.е. бачкат  като  обикновени климатици он/офф ?
    НЕ - не бачка като обикновен защото на ОН може и слабо да работи а обикновения НЕ може да регулира оборотите(най-общо казано - бачка все на силно)!
    Инвертора - Обикновен климатик няма да стане - ако това търсиш да ни съгласиш! ba4_dido го обясни перфектно - просто има технологичен минимум под който не може да падне топлоотдаването и след използването на всички възможни реализирани в конкретния модел климатик средства за намаляване на мощноста, най-накрая компресора се изключва - ти какво очакваш друго да стане?

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ами моя е спирал и при под 0* навън зимата. Не за дефрост, просто спира... Не е преоразмерен - 3 kW на 17 кв.м. Изолацията е добра обаче. Не знам... сигурно има голямо значение.
    Определено има значение изолацията. Ако искаш да не спира може да зададеш със 2-3* по-висока температура.

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от deian
    недей да скромничиш, колкото е по-изолирано помещението - топлозагубите са по-малки, съответно нуждата от подгряване по-малка. Климатика дефакто се опитва да наваксва изстиването което се получава, ако не ти изстива помещението(перфектна изолация - термос) климатика няма да се включва - какво по-хубаво от това?

12. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте,
    някои има ли впечатления от климатик TOSHIBA RAS-107SAV-E? В момента е на промоция в технополис за 1099лв и колебая дали да го взема за помещение от 22квадрата. Знам, че по-принцип е за по-малки помещения, но стаята за която мисля да го взема е сравнително топла и е зад остъклена тераса.
    Дайте съвети моля.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

По принцип, Toshiba са качествени машини и повече имам наблюдения върху моделите произведени за японския пазар. Иначе, за това помещение, машинката ще види зор...Като се има предвид, че отдава номинално 3.2 kW...Недей да лежиш на тази кълка, че имаш остъклена тераса, пък и макар че климатика се развърта до 4.1 kW. А имам друг съвет към теб - потърси го някъде другаде, не се хвърляй на промоции по големите вериги...
    Ако държиш на Toshiba, потърси си примерно RAS-2518D

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

2518D e още по маломощен ,топлоотдава едва 2.5 кв .. машина на 100 волта топлоотдаваща 3,6 и нагоре кв си е цифра вече ,отива на 2000 лв .. най подходящ като цена възможности от японските клими е Саньо DK28 топлоотдаващ 3.6 номинални и е около 1600 лв с монтажа .. инак от европейските има богат избор в тая ценова категория

16. Тук е от
    Sep 2008

1600лв--без монтажа !

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от bg_glava
    Здравейте,
    някои има ли впечатления от климатик TOSHIBA RAS-107SAV-E? В момента е на промоция в технополис за 1099лв и колебая дали да го взема за помещение от 22квадрата. Знам, че по-принцип е за по-малки помещения, но стаята за която мисля да го взема е сравнително топла и е зад остъклена тераса.
    Дайте съвети моля.
    Климатика не е лош и тази цена е перфектна ,но аз не бих го взел по две причини:
    1. Тошиба от Технополис е равно на опит за каляване на нервите,хората просто нямат сервиз и ако се наложи ремонт почва голямо ходене по мъките и чакане ...чакане....чакане....................до безкрай а лошото е че техните машини (за мое учудване) често дават дефекти.
    2. Климатика е на границата на възможностите си за помещението за което го искаш.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от to4nia
    1600лв--без монтажа !
    to4nia както винаги ,объркал съм се - без монтажа

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе