Страница 13 от 130 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Цитат Първоначално публикувано от roldi
    Koranto, току що отварях климата и я пуснах да работи докато е отворена. Развих компресора от ватата и когато започна бученето се вслушах. Пипнах компресора и се оказа че е от него. От нищо друго. Въпросът е какво кара компресора да е толкова шумен или просто е дефектен?!?! Четох в чужди сайтове, че чум може да има от повреден expansion valve.?! Ати видя ли линка на youtube - как работи климатик toshiba? Може в крайна сетка да се окаже, че за Тошибите този брум е нормален!??!
    @roldi - Правих проучване - този компресор на Тошиба (DA89X1C-23FZ и вариантите му DA89X1C-XXXX) е много разпространен и се ползва в много модели клими. Включително и в хвалените Фужитсу/Генерал. А от Фужитсута-та нещо не се оплакват или и те набутани с 1500+ лева не смеят да кажат.

Carrier 42NQV009E/38NYV009E по сервизна книжка в схемата няма expansion valve (това какво е аз не зная).
    Твоя TOSHIBA RAS 13 SAV-E - в схемата има Pulse modulating valve liquid side (това какво е също не зная).
    Понеделник ще говоря с моя продавач и ще питам какво е станало със сваленото от мен външно тяло на кариер-а (като го свалиха каза, че ще сменя компресора).

Дефектен? Не знам по какво да го осъдим. Заради тая клима наблюдавам откъдето и да мина външните тела - тва Crown, Bard, Prolux, Midea - освен въздуха правен от перката, друг шум не чувам.
    Днеска и аз отворих горния капак, имаше тънък слой лед на дъното - разледих го. Продължава да бръмчи.
    Ти като отваря огледа ли тампоните на компресора?

Клипа го гледах. Не разбрах това стандартно ли е или оплакване. Иначе бръмченето което започва към 2,30тата минута от клипа е същото което идва от кариера - предполагам и от твоята тошиба.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

Koranto, Да към 2,30тата минута до 2,42-та брума е абсолютно идентичен при мен! Иначе огледах перфектно и компресора и всичко. Дори свалих цялата вата, с която е обвит и огледах добре. Разклатих до - никъде не опира, тампоните са мекички и поемат вибрации. Дори като го включих, наблюдавах компресора - леко се разклати преди да почне да бръмчи - Това е нормално. След като набра обороти го хванах с ръка и го размърдах, да видя дали ще се промени нещо. Уви брума си остана. Може би вече откачам, но слушах различните части със докторска слушалка. И установих, че от компресора идва този брум, там е най-силно, а и се усеща с ръка. Интересно, че не видях никакъв надпис по компресора. Може да е някъде по отзад, не знам. Общо взето се отчаях май ще се примиря с този звук. Няма как. Мисля си дали някакъв дефектен вентил или друго нещо не товарят допълнително компресора, че да реве така?!? Вече не знам какво да мисля.......

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

roldi
    Това ли е хубавеца?
    [img width=450 height=600]http://images22.snimka.bg/004867770.jpg[/img]

Компресора е от FUJITSU ASY-09LCС.
    Стига сте се вманиачавали! Този брум наподобяващ звука от трансформатор си е съвсем нормален - това си му е нормалната работа. Имам 9ка и 14ка, мой приятел има 12ка и трите работят по един и същ начин. Погледнете темата за FUJITSU, аз съм един от първите писали, че външните тела не са от най-тихите.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Господа,
    Проблема с компресора на въпросните Кериър и Тошиба е пълна аналогия с "турската партида" на Панасоник от преди 2 години.
    Има 2 общирни теми по-този въпрос в по-старите теми.

Най-лесното решение е доплащане до друга марка климатик (дано е възможно).
    Колкото до компресора, предполагам че ще почнат масово да горят до 1вата година от гаранцията, ако се ползва постоянно климатика.
    Друго което може да се направи е шумоизолация на компресора, някой по-нагоре беше писал нещо по въпроса.

ПС: В горния пост пише DA98X1C-XXXX, на снимктата на Фуджицуто е DA89X1C.
    koranto можеш ли да напишеш точния модел със всички цифри и букви.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2003

@muchoto - Започвам да вярвам, че става въпрос за нещо подобно на "турската партида". Грешката е моя. Компресора е DA89X1C-23FZ. От тази серия има и DA89X1C-20FZ и DA89X1C-20FZ3. Мисля че са взаимозаменяеми.
    Произвеждат се в Китай за Тошиба от АИСЛУ: http://www.aislu.com/HVAC_R/Rotary_compressors.html
    Тук са описани като параметри: http://www.aislu.com/HVAC_R/Doc/DLR.pdf

Доплащането, което предлагаш е възможно, но при мен самия Кариер е всъщност доплащане (То ако разкажа за климатичните ми премеждия сигурно ще взема Оскар в тази тема). Ако ида още един път да преговарям за доплащане - сигурно ще ме изгонят от фирмата.

Аз се чудя друго. Смениха ми кариера миналата неделя (06.01.2007) - до 10.01.2007 общо взето времето беше едно и също (студено, влажно, мъгла). Ползвам в режим 8.00-16.00 - 21*, 16.00-22.00 - 24*, 22.00-08.00 - 21*, постоянно на ауто перка. Климатика съм го наблюдавал през час-два, дори и през нощта. Не се чуваше нищо повече от въздуха правен от външната перка. От снощи се появи бръма наново.
    Така беше и с първото тяло (той беше замяна с доплащане) и го наблюдавах - два месеца нищо не се чуваше, след това се появи бръмченето.

@Jackas - не е до вманиачаване. На моменти (без причина) така почва да бръмчи, че се чува една пресечка (на 5-6 къщи разстояние) по надолу от улицата където живея.

@roldi - аз сигурно първите по-слънчеви дни ще го завия с още 3-4 слоя вата и вече колкото изкара.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Ако имаш въможност,даже задължително се пребори да доплатиш за Фуджицу инверторен. Така и фирмата ще се отърве от тебе и ти ще си доволен.

При толкова силен шум, както описваш че се чува през 5-6 пресечки - най-вероятно ще гръмне компресора скоро време.
    Питай ги за варианта с ново доплащане. Ако откажат - слагаш климатика на 30 градуса, вентилатор на макс и чакаш да спре завинаги Тогава при толкова дефекти са длъжни да заменят климата с друг модел и т.н. Варианти има доста, има и КЗП.
    Малко е жесток този вариант, но съгласете се, че този климатик не може да се ползва нормално, а и е доста скъп.
    Даже по закон могат и парите да ти върнат.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от muchoto
    Ако имаш въможност,даже задължително се пребори да доплатиш за Фуджицу инверторен. Така и фирмата ще се отърве от тебе и ти ще си доволен.

При толкова силен шум, както описваш че се чува през 5-6 пресечки - най-вероятно ще гръмне компресора скоро време.
    Питай ги за варианта с ново доплащане. Ако откажат - слагаш климатика на 30 градуса, вентилатор на макс и чакаш да спре завинаги Тогава при толкова дефекти са длъжни да заменят климата с друг модел и т.н. Варианти има доста, има и КЗП.
    Малко е жесток този вариант, но съгласете се, че този климатик не може да се ползва нормално, а и е доста скъп.
    Даже по закон могат и парите да ти върнат.
    5-6 къщи/дворове (не пресечки).

10. Member
    Тук е от
    Jan 2008

да попитам и аз какво се прави когато МХИ се държат с такъв шум?

11. Тук е от
    Jan 2008

Това, че компресора е китайски е отвратително! Нали моя Тошиба е произведен в Тайланд?! Знаех си, че има няква свинщина! Явно тая лепенка е скрита отзад, където трудно се вижда. Абе той да бръмчи, но поне да работи 5 години. Но щом е китайски - ясно Предполагам ще се скапе тоно след гаранцията. За съжаление нищо не може да се направи. Тия от веригата ДЕНСИ от където го взех са ебати нещастниците! Няма преговори с тях.

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от koranto

@Jackas - не е до вманиачаване. На моменти (без причина) така почва да бръмчи, че се чува една пресечка (на 5-6 къщи разстояние) по надолу от улицата където живея.

А, това вече е нещо друго.
    Човека /мой познат фен на Дайкин/ който ми продаде и монтира климите ми каза, че от доста години монтира FUJITSU и все още няма обаждания за проблемна машина. Както ги нарече той - "кучета" - работят. Преди 2 дни ходих в сервиза на най-голямата фирма в моя град занимаваща се с климатици. Казах на момчетата от сервиза, че искам да си купя тампони които да монтирам под FUJITSU-то /9ка/, останаха учудени от това което съм намислил. Жалко обаче, че нямаше с какво да слимам склада им, да видите колко Панасоници имаше. Отделно дето имали над 50 обаждания за спрели машини около студовете тези дни - пак от същата марка. Както се изрази единия от техниците: Китайско, Малайзийско - всичко наред. Климатици струващи 1600лв. късат възвратен клапан на компресора /каквото и да значи това/ Отказват вече да ги продават, а като знам как ми ги предлагаха точно преди година ...добре че не им се вързах.
    Имат едно единствено обаждане за замръзнала Мидеа, за сметка на това пък оплакванията от замръзнали Митцубишита зачестяват за Дайкин казаха - няма грижи.
    Миналата година собственикът на същата тази фирма, отвори нов голям магазин който отдаде под наем. По фасадата на магазина има накичени поне 15 климатика, 9ки, 12ки, 18ки, както и доста внушителни машини, и всичките са с надпис FUJITSU. За мен това е достатъчно красноречиво.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Jackas аз см с НАЙ-ТИХИЯ МХИ ама да ти кажа бучи доста и ръмжи...всеедно съм накораб или на кацащ витлов самолет...какво ще кажеш?

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

Живеем в мафиотска държава! Всички големи вериги магазини и хипермаркети са мафиотски! Далавера, измама и т.н. Всеки гледа да те прецака. Да ти продаде буклук, а после майната ти. Няма истински клими в БГ!!! Всичко е Китай. Аз поне истинско не съм виждал.
    Преди да си взема Тошибата се бях насочил към инвертор втора ръка истински японски за около 500-600лв с 1г. гаранция. Не знам може и да сбърках, че не взех, но жена ми вика, че иска нов та нов. Е ето ти нов, само, че електрожен.
    До сега, честно казано не съм чул някой да се оплаква от японски клима втора ръка. Дали си струва да спестиш 1000лв? Но пък да вземеш втора ръка? Е, поне ще знае човек, че не е излъган относно произхода. .
    Какво мислите по въпроса?

16. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от roldi
    Живеем в мафиотска държава! Всички големи вериги магазини и ....
    ...Какво мислите по въпроса?
    @roldi - не се ядосвай. Произхода е Тошиба. Означава качество, завода къде е няма значение. Аз от опита ми с клими се убедих, че всичко е до късмет на кво ще попаднеш. А че има проблем с кариерите и тошибите на технополис е повече от ясно.

@Climatronic - четеш темата. Пробвай с тампони. Огледай външното тяло да няма някаква пластмаса, тенекия влизаща в резонанс. Кажи как се държи при размразяване.

ПП. Май трябва да си направим собствена тема, че гледам тука доста разводнихме нещата.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi съгласен съм на 1000% с тебе. Така е. Аз мисля че би следвало сега катоняма мита на колата и от бяла държава да си докараш нещо истинскою. А тук със свои хора МОНТАЖ ( МНОГО ВАЖНО) МОЛЖЕ БИ ТОВА Е ПЪТЯТ.Иначе не само супмаркетите ами и официалните им вносители са като тях. Защо имат толкова проблеми машинте ? Да не би в една Дания или Норвегия да е по -топло? И няма мъгли? Смях просто. така е за съжление. Всеки дом си има кенеф. Европейският също.

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Ква дания ква швеция аз в германия видях клими само по разни фабрики иначе по блоковете няма такива уреди.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 130 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе