@roldi - Правих проучване - този компресор на Тошиба (DA89X1C-23FZ и вариантите му DA89X1C-XXXX) е много разпространен и се ползва в много модели клими. Включително и в хвалените Фужитсу/Генерал. А от Фужитсута-та нещо не се оплакват или и те набутани с 1500+ лева не смеят да кажат.Първоначално публикувано от roldi
Carrier 42NQV009E/38NYV009E по сервизна книжка в схемата няма expansion valve (това какво е аз не зная).
Твоя TOSHIBA RAS 13 SAV-E - в схемата има Pulse modulating valve liquid side (това какво е също не зная).
Понеделник ще говоря с моя продавач и ще питам какво е станало със сваленото от мен външно тяло на кариер-а (като го свалиха каза, че ще сменя компресора).
Дефектен? Не знам по какво да го осъдим. Заради тая клима наблюдавам откъдето и да мина външните тела - тва Crown, Bard, Prolux, Midea - освен въздуха правен от перката, друг шум не чувам.
Днеска и аз отворих горния капак, имаше тънък слой лед на дъното - разледих го. Продължава да бръмчи.
Ти като отваря огледа ли тампоните на компресора?
Клипа го гледах. Не разбрах това стандартно ли е или оплакване. Иначе бръмченето което започва към 2,30тата минута от клипа е същото което идва от кариера - предполагам и от твоята тошиба.

Четох в чужди сайтове, че чум може да има от повреден expansion valve.?! Ати видя ли линка на youtube - как работи климатик toshiba? Може в крайна сетка да се окаже, че за Тошибите този брум е нормален!??!
Може би вече откачам, но слушах различните части със докторска слушалка. И установих, че от компресора идва този брум, там е най-силно, а и се усеща с ръка. Интересно, че не видях никакъв надпис по компресора. Може да е някъде по отзад, не знам. Общо взето се отчаях май ще се примиря с този звук. Няма как. Мисля си дали някакъв дефектен вентил или друго нещо не товарят допълнително компресора, че да реве така?!? Вече не знам какво да мисля.......
Тогава при толкова дефекти са длъжни да заменят климата с друг модел и т.н. Варианти има доста, има и КЗП.
Знаех си, че има няква свинщина! Явно тая лепенка е скрита отзад, където трудно се вижда. Абе той да бръмчи, но поне да работи 5 години. Но щом е китайски - ясно
Предполагам ще се скапе тоно след гаранцията.
За съжаление нищо не може да се направи. Тия от веригата ДЕНСИ от където го взех са ебати нещастниците!
Няма преговори с тях.
.