@roldi - Правих проучване - този компресор на Тошиба (DA89X1C-23FZ и вариантите му DA89X1C-XXXX) е много разпространен и се ползва в много модели клими. Включително и в хвалените Фужитсу/Генерал. А от Фужитсута-та нещо не се оплакват или и те набутани с 1500+ лева не смеят да кажат.Първоначално публикувано от roldi
Carrier 42NQV009E/38NYV009E по сервизна книжка в схемата няма expansion valve (това какво е аз не зная).
Твоя TOSHIBA RAS 13 SAV-E - в схемата има Pulse modulating valve liquid side (това какво е също не зная).
Понеделник ще говоря с моя продавач и ще питам какво е станало със сваленото от мен външно тяло на кариер-а (като го свалиха каза, че ще сменя компресора).
Дефектен? Не знам по какво да го осъдим. Заради тая клима наблюдавам откъдето и да мина външните тела - тва Crown, Bard, Prolux, Midea - освен въздуха правен от перката, друг шум не чувам.
Днеска и аз отворих горния капак, имаше тънък слой лед на дъното - разледих го. Продължава да бръмчи.
Ти като отваря огледа ли тампоните на компресора?
Клипа го гледах. Не разбрах това стандартно ли е или оплакване. Иначе бръмченето което започва към 2,30тата минута от клипа е същото което идва от кариера - предполагам и от твоята тошиба.