Страница 112 от 130 ПърваПърва ... 62102110111112113114122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,666 до 1,680 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Здравейте! Взехме си два климатика на Fujitsu, но още немога да дам мнение за тях, защото ремонта не е приключил. Заинтригува ме обаче един климатик / чисто информативно/ и моля за вашето мнение. Става въпрос за Panasonik, на 110V. Каква е преценката ви за него? Благодаря!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Модел? И трябва да е National Panasonic.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Работят търговците, няма криза за тях.
    При нас в Русе се появиха Bosch и нещо като Tomytoyo, да знаете нещо?
    Гледам ги все през витрината, не успявам да мина в работно време.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Toyotomi имаш предвид? Климатик с високи параметри на хартия, доста съмнителни за мен в реалност.
    Просто огромните букви отстрани MADE IN JAPAN ме навеждат на смях
    А Bosch... те откога са добри в климатиците. Май са турски тия Бошове. Накратко не се занимавай с тях.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

В Турция е пълно по фасадите с Бош и Сименс климатици,а те най-вероятно не са и чували че произвеждат климатици

7. Тук е от
    Sep 2008

По въпроса с шума на фреона.
    От 1 месец имам 2 бр. 12LGC
    При първия имам около 2 м. тръбен път и шума се чува при пускане на климатика, но не всеки път.
    Другия е монтиран през стената, т.е. тръбния път е максимум 1.5 м. - при него не съм чувал шум, но и в интерес на истината досега съм го пускал 5 пъти може би.
    Монтажниците са ми приятели и според тях по-късите тръби са предимство, а не недостатък и специално за Fujitsu шума е нормално да го има.
    Освен при пускане по време на работа никога не се е появявал шум.

През последната седмица пускам машината да работи в economy и ми прави впечатление, че почти не се изключва.
    Значи ли това, че консумира по-малко ел. енергия или напротив.
    С какъв уред мога да измеря колко ел. енергия консумира освен разбира се, чрез сметката за тока

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Имам монтирано от около месец SANYO DK28U. Тръбния ми път е 2,5м.вътрешното тяло е на 2 метра над външното,няма абсолютно никакъв шум от фреон-то даже и външното въобще не го чувам!Един път заобиколих кооперацията и застанах под него да го видя дали работи(живея на 1 етаж над магазин) и добре че перката се виждаше да върти че да се успокоя!

10. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Dreider
    С какъв уред мога да измеря колко ел. енергия консумира освен разбира се, чрез сметката за тока
    С обикновен електромер към който е свързан единствено климатика или с http://www.radimexbg.com/index.php?p...%20%20%2012728

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от Dreider
    През последната седмица пускам машината да работи в economy и ми прави впечатление, че почти не се изключва.
    Значи ли това, че консумира по-малко ел. енергия или напротив.
    В ръководството пише че ограничава мощноста на 70%(както на някой 100 волтови японски - имат копче за ограничение на максималния ампераж). Преди време повдигнах въпроса но се изказаха че това влияе само за от 70 до 100%, в смисъл че ако не качва повече от 70% - няма никакво значение дали си го натиснал или не това копче. От тука следва че сега като бачка под и около номинала, няма никаква "файда" тази функция(не става по-икономичен). Не съм сигурен в кои моменти колко мощност му трябва и дали често се налага да е на 100% и после да се изключи - само тогава има смисъл да го ограничаваш за да не се изключва. Ама не вярвам да е точно така - нали е инвертор, може да баца и на малка мощност, така че ми се губи смисъла на тази функция. Като цяло за да не "изтърва кяра"  го натискам когато се сетя(в режим на монитор).

12. Тук е от
    Jul 2008

искам да си купя HITACHI RAS/RAC-E14H2 за стая 45 куб.м.

- DC ИНВЕРТОР PAM КОНТРОЛ
    - ВИСОК СОР 4,46 ПРИ ОХЛАЖДАНЕ ( КЛАС А ) / 4,42 ПРИ ОТОПЛЕНИЕ ( КЛАС А )
    - РАБОТА В РЕЖИМ ОТОПЛЕНИЕ ДО -15 С
    - АВТОМАТИЧЕН РЕСТАРТ
    - АНТИБАКТЕРИАЛЕН ФИЛТЪР
    - ЕКОЛОГИЧЕН ФРЕОН R410A

- ОТДАВАНА МОЩНОСТ :
    - ОХЛАЖДАНЕ - 3.50 KW
    - ОТОПЛЕНИЕ - 4.20 KW
    - КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ :
    - ОХЛАЖДАНЕ - 1.09 KW
    - ОТОПЛЕНИЕ - 1.11 KW
    какво ви е мнението за него и този COP отговаря ли за този климатик

13. Тук е от
    Jan 2008

Хайде да се похваля и аз. Вече съм горд собственик на 2бр. Toshiba RAS-B10 SKVP-E Super Daiseikai.от официалния вносител фирма "Джи и Ей" За сега са икономични, но все още не е застудяло навън както трябва. Ще видим. Аиначе единственото нещо, което ме притеснява е, че вътрешните тела са малко шумнички. Поне на мен така ми се струва. На вентилатор Auto обаче няма ядове. Имам база за сравнение - климатика в хола е RAS-13SKV-E най-ниския клас на Toshiba, но ми се струва по-тих. А може и да е заради това, че хола е по-голям от спалните.
    Някой може ли да изкаже компетентно мнение по въпроса?

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз имам такъв, на АУТО намалява доста оборотите на турбината, когато загрее добре помещението и започне само да поддържа.Изобщо няма да го чуваш.Машината е над главата на малкия на около метър настрани и се чува съвсем леко.Я кажи, аз имам проблем с тази машина с шум при движението на фреона.На отопление постоянно се чува движението на фреона на по-ниските обороти на компресора и то доста силничко.При теб как е.

16. Тук е от
    Jan 2008

edi1 , Да, когато достигне температурата намалява оборотите и наистина се спи комфортно. Тази нощ го пуснах на SLEEP MODE и не се чуваше даже понякога изключва. Относно шума на фреона - чува се движението му - едно църцорене като вода, но само на външното тяло. Вътре не се чува нищо. Забелязах едно дебилно нещо обаче. Ако съм го пуснал например на вентилатор 2 и той спре поради много малки топлозагуби, вентилатора остава да върти на 2 , а на Auto си спира. На обикновения в хола спира и вентилатора. Странно. Нали е Дайсейкай. Не трябваше ли всичко да е съвършено? При теб този момент как е?

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами не знам, аз го карам само на АУТО.Я да минем на лични.

18. Тук е от
    Oct 2008

здравейте , моля за помощ за избор на климатик.
    Помещението което ще отопляваме е хол 32 кв и височина 2.60 , няма изолация и е на третият етаж , с пвц дограма сме .Хола е свързан с малка кухня посредством барплод и няма прозорзи тя е към 10 кв така че общата площ става 42 кв и към 110 кубика.Търсим нещо за отопление. Спрели сме се на Митцибуши и на Фуджицу.Моля ад ми предложите модели подходящи за нас.От Пловдивска област съм.
    Благодя ви предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе