Страница 15 от 130 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Да се включа и аз за "бученето". Ако имате предвид онзи звук, като от излитане на самолет, в клипа за тошибата ДА има го и при Fujitsu ASHA 9LCC. Имаше го и при 9LB ... е и какво от това? Това с 5-те къщи (пресечки) нещо не ми е ясно... Звукът се появява когато компресорът развърти на 100% и аз лично за да го чуя трябва да стоя близо (не повече от два метра) за да му обърна внимание. Климатикът ми е монтиран на втория етаж под прозореца (около 6м) и отдолу не се чува нищо...
    Цитат Първоначално публикувано от roldi
    Хора, знаете ли какво се сетих. Възможно е напрежението,с което се управлява компресора, да е причина за брума.
    Fujitsu използват така наречения V-PAM при който напрежението се увеличава до 380V (какво става с честотата незнам) 9LB имаше такова управление ама 9LCC няма. Освен това 12LB, които също е с V-PAM не бучи така...
    Toshiba изплозват PWA и тям подобни глупости и горедолу ефектът е същия.
    Според мен просто компресорът е прекалено форсиран и това е нормално при еднакви вътрешни топлообменници, близки максимални мощности и чувствителна разлика в площта на външните топлообменници. Говоря за Fujitsu.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Има го, но е 10 пъти по-слаб.

4. Тук е от
    Jan 2008

Момчета, говорих с един човек, който явно се занимава с климатична техника. Той ми каза,че щом бръмчи компресора може да се оправи ако го ударя с ръка. Каза,че не се бъзикал и така се оправяли компресори?!?! Май нещо ме качва на черешата?!?! Какво ще кажете за това? Дали да не пробваме?

5. Тук е от
    Dec 2007

Момчета, говорих с един човек, който явно се занимава с климатична техника. Той ми каза,че щом бръмчи компресора може да се оправи ако го ударя с ръка. Каза,че не се бъзикал и така се оправяли компресори?!?! Май нещо ме качва на черешата?!?! Какво ще кажете за това? Дали да не пробваме?
    възможно е с един удар да му се наместят чаркалаците. не забравяй и да го напсуваш

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi мито може и с чук и тел да пробваме и после нои као гледам....то щото ги оправят с ръка така и ги монтират сигурно старателно затова сме на тоя хал

7. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Това с 5-те къщи (пресечки) нещо не ми е ясно...
    Аз съм го казал в няколко поста - разкъса се малко. Предишното външно тяло работи 2 месеца без проблем (постоянно на 21*, веечер за няколко часа 24*, понякога - като къпем дете, 27-28*). Супер тихо при всички режими. Тъй-като беше замяна с доплащане го наблюдавах доста. Една вечер след прибиране от работа го усетих, че звучи по друг начин (бръмченето). На моменти започваше да влиза в резонанс и да предава бученето на стената. Сложиха са тампони - бученето намаля съществено. Впоследствие (това се падаше по празниците - 25-30 декември) бръмченето се увеличи, като около 5 пъти стигаше до този шум, чуващ се на 5-6 къщи от нас. В такива моменти изключване, смяна на градуси, смяна на режими - нищо не помагаше. Промяна в режимите на работа и във функционалността на климатика - не е имало. Вътре в стаята без проблем си подържаше зададените градуси. Заледяване имаше тънък слой вътре в тавичката на тялото, което размразявах няколко дена поред - така че и лед нямаше (един вид не давах да заледи въобще).
    След 30ти имаше няколко слънчеви дни, като около климатика t беше ~6* през деня - бръмченето стана постоянно.
    Тогава и го смениха външното тяло.

Чувал съм Fujitsu 12 LCC - вярно е че бръмчи подобно на моменти.

Сравнявам с другия ми климатик - KOBE 9ка конвенционален (най-евтиния възможен - 400 лв. без монтаж) - с лед, без лед компресора му не се чува никога.

Климатик върху който имам наблюдения - Crown (Hisense) 2611 AC инвертор (700 лв. без монтаж, на една година) - с лед, без лед, независимо от градусите компресора му не се чува никога.

Не може климатик за 1100 лв. (моя) и за 1500+ лв. (на roldi) да е като трафопост и комшиите да ми изключват посред нощ бушоните от външното табло.

По темата - писах по препоръката на blue1 към roldi на Кариер Гърция - излгежда са препратили писмото към БГ представителство, защото получих отговор на български с дадени телефони на които да се обадя, за доуточняване.

Утре ще им звъня - ще пиша допълнително.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

Предлагам да фраснем по един на компресорите! Но мисля, че няма да помогне.

10. Тук е от
    Nov 2007

здравейте-предстои ми закупуване на климатик daikin-модел FTXS50F НЯКОИ ДА ИМА НАБЛЮДЕНИЯ ЗА ТАЗИ МАШИНА.искам само да каза нешто за 110волтовите клими.имам sharp инвертор много стар работи жестоко нямам никакав проблем с него.имам и едно mitsubishi msz-fa25va -мога спокойно да кажа,най добрия климатик за спалня.много тих не се чува как работи.не го спирам,за сега нямам проблеми с него.сега са се спрял на дайкин.мисля,че няма да се прецакам.

11. Тук е от
    Jan 2008

#koranto фраснах за проба с юмрук външното тяло под компресора и действително бръмченето намаля. Невероятно! Не мога да повярвам. От както съм го купил не е работил толкова тихо! Преполагам, че ако го отворя и умерено фрасна директно компресора, може напълно да изчезне. Наистина не мога да повярвам! Обяснявам си нещата с факта, че тези които са товарили климата не са спазвали правилото да държат кашона нагоре със стрелките както е указано, а и факта, че се е дрънкал Бог знае колко километра при транспорта, може също да е помогнало да се стигне до брума. Ще видим дали, ще изчезне напълно! Наистина странен начин да се оправи бръмчене на компресор! Откачена работа!

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

#koranto , не знам аз ли откачам или какво става, но фраснах за проба с юмрук външното тяло под компресора и действително бръмченето намаля. Невероятно! Не мога да повярвам. От както съм го купил не е работил толкова тихо! Преполагам, че ако го отворя и умерено фрасна директно компресора, може напълно да изчезне. Наистина не мога да повярвам! Обяснявам си нещата с факта, че тези които са товарили климата не са спазвали правилото да държат кашона нагоре със стрелките както е указано, а и факта, че се е дрънкал Бог знае колко километра при транспорта, може също да е помогнало да се стигне до брума. Ще видим дали, ще изчезне напълно! Наистина странен начин да се оправи бръмчене на компресор! Откачена работа!
    roldi

Дръж ни в течение!

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi Най много да си отелил леда от него . Ако смяташ така да продължиш поне си купи гумен чук...)))) ама по умната да не останеш без компресор
    П.с. Съжалявам двойно се получи

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

roldi Най много да си отелил леда от него .
    Climatronic Пускал съм го в събота, когато беше слънчево, нямаше грам лед по тавата отдолу и пак бръмчеше зверски. Как ще го обясниш? А сега след "удрянето" брума намаля. Жена ми също забеляза и ми спомена. Какво повече да кажа? И на мен ми беше смешно, но реших да пробвам.
    Ето какво е писал един човек, който се занимавас климатици:
    Чета и се сетих че на съседа под мен LG то беше заседнал компресора нещо преди две години разглобих го така беше нагрял че мямаше пипане охладихме го с вода ама иок голям пусков ток и нищо и взех че бу набих един с чука по компресора тои и без тва преди три дни бил излезнал от гаранция и о чудо компресора тръгна и вече второ лято работи.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi не мога а кго обясня както и тов адето тоя е писал че му бил "заседнал" компресора и пр....мисля че убряне итн без да с едемонтира и види каков що си е бай гапьовскаработа не че не може да помогне ама все пак може и да отиде накино....

17. Тук е от
    Jan 2008

Climatronic Напълно съм съгласен с теб! И аз мисля, че е малоумно да се ремонтира каквото и да било с ритник. Най-вероятно наистина сега в този студ съм пукнал леда на дъното и затова се е променил брума.
    Писаха ми от Carrier Bulgaria - официално представителство в БГ. Говорих лично с шефа им. Човекът беше много внимателен и обеща,че ще дойде техен човек лично да погледне. Каза, че може да се дължи на некачествен монтаж, което аз го изключвам като вариант.(контролирах всяка стъпка на монтажниците). Да видим дали ще си спази обещанието. Каза, че тази седмица щял да дойде главния шеф на CARRIER/TOSHIBA на посещение. Става интересно. За сега отношението им е коректно, дано оправят проблема с брума. Дано да има вече хора, които мислят по европейски! Ще ви пиша за развитието на нещата.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2008

roldi това което пишеше за вносителя ми е много интересно Сподели и по нататък какво що...З амонтажа не зна ...аз напрмер не съм довлен от моя. При теб вакуумирах алия системата измериха лия по спецификапция ?? Тампони сложих али ти??и тн? Ако не ти е трудно сподели

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 130 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе