Страница 27 от 130 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Ще пробвам да го увия с черно тиксо,но дали ще се оправи?Не трябва ли да го опаковам пак в нещо като гумена обвивка?Ще пробвам и това и дано се пооправи малко,че е много гадно,но ще го сменям с сигурност,ако продължава така.Климатика работи постоянно през последните дни и само на 24 градуса и втора степен на вентилатора(не знам защо,но на автоматична скорост ми е по шумен).Мисълта ми бе да ви попитам и вие да ми дадете съвет,дали ако взема General ASHB 9 LD - Inverter,ASHA 9 LC - Inverter или Fuji RSB-09LDC,RSA-09LC или Fujitsu с подобните параметри,с техните ниски минимални мощности на отдаване(0,5 срещу 0,9 на Panasonic)няма климатика да работи нон стоп и да е ок,а не като този да спира и тръгва през 5 мин,след като е с висока минимална мощност на отдаване и компресора няма накъде да сваля оборотите и затова спира??????

2.  

3. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

b.shterev
    Ти се оправи първо с датчика, и ако продължава да не те кефи климатика- хвърляш го...преди това ми казваш къде и кога -чак тогава питаш за Фуджитцу.

4. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Мерси много за помощта,ще пробвам и пак ще пиша за проблема с този климатик.Другия ми проблем е с другия ми климатик,който е с външно тяло CU-E12CKP5.Май се оказа прекалено малък за следното помещение: около 35кв.м-2,6 височина в формата на буквата П(климатика е по средата)с две външни стени на юг и запад и пак без да има под мен или над мен никои засега.Няма изолация никъде и дограмата е двойна дървена,постегната от мен доколкото може.Пада се май около 91м3,но с климатик с номинална мощност на отопление 4,8 това помещение вече 4 зима трудно се отоплява.Всяка зима едвам 20-21 градуса,а тази дори много трудно 18градуса при нон стоп работещ климатик.Ама той като е слабичък(излъгаха ме преди 4г тези техници)и през 15мин се размръзява и едвам топли,монтиран е както казах на западната стена(по средата на буквата П).Засега съм се спрял на General AWHZ 14 LB -Inverter,стенно таванен тип "Нокрия" за 2900лв. с монтажа.Има 6,0 номинална мощност на отопление и максимална 9,1 и по силна въздушна струя или да избера General ASHA 14 LC - Inverter,който е с номинална 5,6,максимална 8,4 и е на по ниска цена.Кой от тези климатици според вас ще ми е по полезен????

5. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

.
    Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    b.shterev
    Ти се оправи първо с датчика, и ако продължава да не те кефи климатика- хвърляш го...преди това ми казваш къде и кога - чак тогава питаш за Фуджитцу.
    Ще ги махам и двата(стига пари да има де) ,ама ще ги дам на родителите си,а аз смятам да взема или General,Fuji или Fujitsu. Приемам и други предложения за подходящи и качествени климатици.Бюджета ми засега е 4500лв и за двата,като тези цени са дадени за General.Това ми е и максимума,който мога да си позволя.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

b.shterev, минималната отдавана мощност на 9-ката ти е 600 W, а не 900 W, както ти писа! Не ти е там проблема, Jackas те насочи къде да го търсиш.

7. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от deian
    b.shterev, минималната отдавана мощност на 9-ката ти е 600 W, а не 900 W, както ти писа! Не ти е там проблема, Jackas те насочи къде да го търсиш.
    Малка грешка колега...не е 0,9 а 0,8.
    http://www.volta.bg/index.php?page=i...ategoryID=1093

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Щерев, тази информация във Волта не е вярна. Погледни истинските технически документации из норвежки и т.н. сайтове. Аз го направих - 600 W ти е минимума. Пускай Google, отиваш на разширено търсене и избираш "Формат на файла" PDF, пишеш си модела и търсиш. Това в случай, че не ми вярваш
    http://panasonic.ch/doc/leaflet/de/td_cs-e9ckp.pdf
    http://www.climatech.no/pdf/20030305xxCKP5.pdf
    Има и още и още... все 600 W.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

b.shterev
    Един бърз въпрос - за тези 4 години, правил ли си качествена профилактика на климатиците?

11. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Щерев, тази информация във Волта не е вярна. Погледни истинските технически документации из норвежки и т.н. сайтове. Аз го направих - 600 W ти е минимума. Пускай Google, отиваш на разширено търсене и избираш "Формат на файла" PDF, пишеш си модела и търсиш. Това в случай, че не ми вярваш
    http://panasonic.ch/doc/leaflet/de/td_cs-e9ckp.pdf
    http://www.climatech.no/pdf/20030305xxCKP5.pdf
    Има и още и още... все 600 W.
    Вярвам ти колега... Прав си наистина,още повече че сега си проверих и в документацията на климатика ми.Моя грешка,за което се извинявам много. В такъв случай май ще сменям само климатика в хола,а този ще остане,макар да ми е шумен.Все пак тогава,като го изолирам с черно тиксо датчика,нагоре ли да го кача максимално или надолу по питата на вътрешното тяло,че ми е късичък и как най оптимално да си държа вентилатора и клапите насочени за по добра работа на климатика ми?Работейки по описания начин дали пак е икономичен или вече е като конвенционален ????
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    b.shterev
    Един бърз въпрос - за тези 4 години, правил ли си качествена профилактика на климатиците?
    Да редовно,дори всяко лято климатиците се измиват добре. angelДори външните тела,които и при двата климатика са на терасите се измиват от мръсотията и праха старателно,а на две години давам по 30лв на климатик на техниците,освен 25лв за профилактика. за да ми ги измият и вътрешните тела от налепи.Филтрите ги мия почти всяка неделя.

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

b.shterev
    Чудиш се дали Фуджитцуто ще работи като инверторен? За пример ще ти дам колегата Board_Man - от съседната тема. Човека е монтирал на 14кв.м. Фуджитцу - 12ка. Тази машина е с номинална мощност 4,8kw. в режим отопление - това е зверско преоразмеряване, въпреки всичко климатика си работи нормално.

13. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

b.shterev
    Чудиш се дали Фуджитцуто ще работи като инверторен? За пример ще ти дам колегата Board_Man - от съседната тема. Човека е монтирал на 14кв.м. Фуджитцу - 12ка. Тази машина е с номинална мощност 4,8kw. в режим отопление - това е зверско преоразмеряване, въпреки всичко климатика си работи нормално.
    Четох обстойно тази тема и ми стана чудно,как така неговия климатик не се държи като моя??????Ще се опитам да лъжа сега оголения датчик и да видим какво ще стане.Ако някои има и други идеи ще съм му много благодарен.
    А какво ще ме посъветвате за слабичкия ми климатик в хола????С какъв да го заменя?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от b.shterev
    Мерси много за помощта,ще пробвам и пак ще пиша за проблема с този климатик.Другия ми проблем е с другия ми климатик,който е с външно тяло CU-E12CKP5.Май се оказа прекалено малък за следното помещение: около 35кв.м-2,6 височина в формата на буквата П(климатика е по средата)с две външни стени на юг и запад и пак без да има под мен или над мен никои засега.Няма изолация никъде и дограмата е двойна дървена,постегната от мен доколкото може.Пада се май около 91м3,но с климатик с номинална мощност на отопление 4,8 това помещение вече 4 зима трудно се отоплява.Всяка зима едвам 20-21 градуса,а тази дори много трудно 18градуса при нон стоп работещ климатик.Ама той като е слабичък(излъгаха ме преди 4г тези техници)и през 15мин се размръзява и едвам топли,монтиран е както казах на западната стена(по средата на буквата П).Засега съм се спрял на General AWHZ 14 LB -Inverter,стенно таванен тип "Нокрия" за 2900лв. с монтажа.Има 6,0 номинална мощност на отопление и максимална 9,1 и по силна въздушна струя или да избера General ASHA 14 LC - Inverter,който е с номинална 5,6,максимална 8,4 и е на по ниска цена.Кой от тези климатици според вас ще ми е по полезен????
    Премести деветката в П-образната стая а за спалнята вземай някоя 7-ца

16. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от joropet
    Привет!
    Предстои ми климатизиране на нов апартамент с изложение юг/запад. Жилището се намира на 1-ви етаж над магазини. Строителството е ново, така че се има изолация и пластмасова дограма и т.н. Ще се опитам да го опиша. Стаите са 3, една ежедневна с размер 38м2 - южно изложение, две спални по 15м2-западно изложение. Височината е стандартна 2,60м. Разполагам с ориентировъчен бюджет от 4-5 000 лв. КЛиматиците ще ползвам за отопление и за охлаждане. Моля за вашия съвет при избора им, а също така ще съм благодарен и за ориентиране в място за поставянето им. Предварително благодаря.
    Поздрави!
    План на жилището http://i.data.bg/08/01/29/783376.jpg
    Стаите са западно изложение, т.е. сравнително студени през зимата и сериозно огрети през лятото - за да си сигурен поне 2,5-3kW мощност - т.е. около 9ка.
    Дневната е 38 квадрата или към 100 кубика - сравнително топла през зимата и не много огрята лятото - мисля, че 18ка те оправя.
    Марката и модела - според предпочитанието, но сравнително евтината комбинация 2 х Fuji Electric RSA 09LCC + Fuji Electric RSA18LC излиза малко над 5К, НО БЕЗ МОНТАЖА.
    Можеш да направиш компромис с китайско Хитачи от Техномаркет или пък с мощността - например 2Х7 + 14ка, но пък рискуваш с по-студените дни - въпрос на избор е дали да имаш резерв или да си оптимален.

17. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

b.shterev
    Ако се оправиш с Панасоника в спалнята - в другото помещение сложи по възможност 2 девятки... че с тази П-образна форма - винаги ще имаш осезаема разлика в температурата.

18. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

b.shterev
    Ако се оправиш с Панасоника в спалнята - в другото помещение сложи по възможност 2 девятки... че с тази П-образна форма - винаги ще имаш осезаема разлика в температурата.
    Мъча го сега и го лъжа датчика,ама няма голяма разлика.Май много се е запушил( а съм голям чистник).В хола няма къде да монтирам два климатика,а и цената пак ще е толкова колкото една 14 "Нокрия" с ном. 6,0 и макс 9,1 или 14 с ном. 5,6 и макс 8,4 отопляема мощност.Гадно е,но е такова положението.Нашите съм ги навил да им давам моите клими,и без това ме тормозят,и ще е добре ако ми кажете някакви препоръки какъв точно да е климатика в хола????
    Много съм ви благодарен за отзивчивостта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 130 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе