Страница 28 от 130 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

b.shterev,аз имам FUJITSU ASYA09LCC за стая 14 квадрата, когато температурата е над нулата 3-4 градуса климатика изключва от време на време, ако е около 10 градуса доста често,но паднат ли под нулата температурите не изключва.В твоя случай - FUJITSU ASYA07LCC (за спалнята).

2.  

3. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от genagold1
    b.shterev,аз имам FUJITSU ASYA09LCC за стая 14 квадрата, когато температурата е над нулата 3-4 градуса климатика изключва от време на време, ако е около 10 градуса доста често,но паднат ли под нулата температурите не изключва.В твоя случай - FUJITSU ASYA07LCC (за спалнята).
    Мерси колега,но моята е малко по голяма,а и нямам лукс дограма или изолация и под мен и над мен няма никои,та май този климатик ще ми е малък през зимата????
    Много мощни машини имаме...едни се чудят как да се топлят и по евтино,а ние мрънкаме че спирали да работят.))))))

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

b.shterev
    За голямото помещение http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c...p18414923.html
    Май познат си монтира този модел в помещение 35кв.- казва, че се справял много добре.

5. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    b.shterev
    За голямото помещение http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c...p18414923.html
    Май познат си монтира този модел в помещение 35кв.- казва, че се справял много добре.
    Да и на мен ми го препоръчаха и съм се спрял на него.Както съм писал по горе това е модела "Нокрия" стенно-таванен тип.Колебаех се именно между него(той е 6,0 ном и макс 9,1) и 14 инвертор пак тази марка с ном. 5,6 и макс 8,4 отдавана топлинна мощност.Все пак е добър избор наистина,макар и малко скъпичък.

6. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Стаите са западно изложение, т.е. сравнително студени през зимата и сериозно огрети през лятото - за да си сигурен поне 2,5-3kW мощност - т.е. около 9ка.
    Дневната е 38 квадрата или към 100 кубика - сравнително топла през зимата и не много огрята лятото - мисля, че 18ка те оправя.
    Марката и модела - според предпочитанието, но сравнително евтината комбинация 2 х Fuji Electric RSA 09LCC + Fuji Electric RSA18LC излиза малко над 5К, НО БЕЗ МОНТАЖА.
    Можеш да направиш компромис с китайско Хитачи от Техномаркет или пък с мощността - например 2Х7 + 14ка, но пък рискуваш с по-студените дни - въпрос на избор е дали да имаш резерв или да си оптимален.
    Мислех за вариант с мултисплит за спалните, мисля че имаше някакъв модел на Тошиба 14-ка или нещо подобно - RAS-M 14 GAV-E . Не мога да разбера обаче какъв е конвенционален или инвертор...

7. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Тука трябва да се взима под внимание номиналната мощност, не максималната.
    извинявай не съм специалст по климатици ама номинална и максимална мощност не е ли едно и също?

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от iliuminati
    извинявай не съм специалст по климатици ама номинална и максимална мощност не е ли едно и също?
    Не! Най-малко термините трябва да ти го подсказват.
    Пример: отдаваната мощност е - 0,9kw. - /минимална/; 4,2kw. - /номинална/ 5.6kw. максимална

10. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от iliuminati
    Само, ако говорим за конвеционални климатици

11. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Не! Най-малко термините трябва да ти го подсказват.
    Пример: отдаваната мощност е - 0,9kw. - /минимална/; 4,2kw. - /номинална/ 5.6kw. максимална
    значи съм бил слаб в училище и съм бил заблуден много време защотото съм учил електротехника и до колкото си спомням защото не се занимавам с това номинално Р означава максимално но явно не съм чел толкова много или трябва да пия хапчета за стимулиране на мозачните клетки

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от joropet
    Мислех за вариант с мултисплит за спалните, мисля че имаше някакъв модел на Тошиба 14-ка или нещо подобно - RAS-M 14 GAV-E . Не мога да разбера обаче какъв е конвенционален или инвертор...
    Това решава до голяма степен дилемата 2Х7 или 2Х9, доколкото мултисплита може да прехвърля мощност между вътрешните, а спални рядко се отопляват на макс едновременно. Все пак не съм сигурен за разликата в цената на двата варианта, а в допълнение рискуваш при проблем да останеш на студено и в двете спални. Прецени си плюсовете и минусите.

За дневната какво мислиш? Вероятно ще те оправят и 14ка (към 5.5kW - за Fuji говоря, щото е най-евтиния от по-хвалените марки), т.к. говориш за добра изолация, но пък аз съм свикнал да имам малко резерв от мощност за "по-екстремни" ситуации.

Апропо - ако ще рискуваш с мултисплит, защо не разгледаш Мицубишитата - имат много добри подобни изпълнения и може да се докараш до 1 външно тяло (дизайнерски е по-добре) и с по-малка тотална мощност да отоплиш целия апартамент. Но говори директно с фирмата - по сайта ще се ориентираш само горе-долу.

13. Тук е от
    Jun 2006

Това решава до голяма степен дилемата 2Х7 или 2Х9, доколкото мултисплита може да прехвърля мощност между вътрешните, а спални рядко се отопляват на макс едновременно. Все пак не съм сигурен за разликата в цената на двата варианта, а в допълнение рискуваш при проблем да останеш на студено и в двете спални. Прецени си плюсовете и минусите.

За дневната какво мислиш? Вероятно ще те оправят и 14ка (към 5.5kW - за Fuji говоря, щото е най-евтиния от по-хвалените марки), т.к. говориш за добра изолация, но пък аз съм свикнал да имам малко резерв от мощност за "по-екстремни" ситуации.

Апропо - ако ще рискуваш с мултисплит, защо не разгледаш Мицубишитата - имат много добри подобни изпълнения и може да се докараш до 1 външно тяло (дизайнерски е по-добре) и с по-малка тотална мощност да отоплиш целия апартамент. Но говори директно с фирмата - по сайта ще се ориентираш само горе-долу.
    В момента живея в жилище, което е със сходна функционалност, като отоплявам спалните с милтисплит, само че е Haier инвертор. За 4 год и половина му смених електромотор на перката и някакъв солар модул. Имам предвид, че не съм имал кой знае какви ядове, но Haier-а е друга бира. Сега искам да имам нещо по-добро.

За дневната е голямо чудене. Според информацията от някои сайтове и 12-ка е достатъчна (става въпрос за HI-COP инвертори), дават ги до 105 м3, но това е само на хартия според мен. Мисля да е или 14ка или 16 ка. Това което си предложил по-горе(18 ката) е добре, но е с презастраховане .

Чудя се кой са най удачните места за поставяне на вътрешните тела? Ако си запознат с Fuji,то има ли смисъл от Fujitsu, имам предвид заради разликата в цената? Не са ли еднакви
    Поздрави!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от joropet
    В момента живея в жилище, което е със сходна функционалност, като отоплявам спалните с милтисплит, само че е Haier инвертор. За 4 год и половина му смених електромотор на перката и някакъв солар модул. Имам предвид, че не съм имал кой знае какви ядове, но Haier-а е друга бира. Сега искам да имам нещо по-добро.

За дневната е голямо чудене. Според информацията от някои сайтове и 12-ка е достатъчна (става въпрос за HI-COP инвертори), дават ги до 105 м3, но това е само на хартия според мен. Мисля да е или 14ка или 16 ка. Това което си предложил по-горе(18 ката) е добре, но е с презастраховане .

Чудя се кой са най удачните места за поставяне на вътрешните тела? Ако си запознат с Fuji,то има ли смисъл от Fujitsu, имам предвид заради разликата в цената? Не са ли еднакви
    Поздрави!
    Принципно съм фен на Mitsubishi (Heavy). Не знам доколко обаче ще се вместиш в бюджета - затова препоръчвам директен разговор с фирмата. Ако ще е гарга, да е рошава - едно външно и 3 вътрешни. Така шума от външното можеш да го закараш направо откъм дневната или по-скоро откъм балкончето при теб.

Това с "на ръба" не е по мой вкус. Колкото да капацитет 16-ка - не всички марки имат такъв, а от друга страна нали се сещаш, че инверторите на пазара, ако са правилно индикирани, са например 12ка на охлаждане, но е 15ка на отопление. Затова предпочитам да кажа към 7kW отоплителна мощност измерени при +7*.

Fuji излиза от един завод с General и Fujitsu и в зависимост от буквените означения имат сходни модели. Твърди се, че другите 2 марки имат по-добър качествен контрол, но в скромния ми опит няма съществена статистическа разлика в проявяването на дефекти - явно имам недостиг в съвкупността.

16. Тук е от
    Jun 2006

Принципно съм фен на Mitsubishi (Heavy). Не знам доколко обаче ще се вместиш в бюджета - затова препоръчвам директен разговор с фирмата. Ако ще е гарга, да е рошава - едно външно и 3 вътрешни. Така шума от външното можеш да го закараш направо откъм дневната или по-скоро откъм балкончето при теб.
    Поставянето на мултисплит с 3 вътрешни тела би означавало, че крайното тяло ще бъде ограничено в разположението си? Имам предвид, това че може би има максимално разстояние от външното тяло, а и от друга страна въпроса е и естетически - тези тръби трябва да се вкопаят.

Изхождайки от симпатийте ти към Mitsubishi Heavy, какви модели би предложил?

17. Тук е от
    Jan 2008

здравейте,искам някои да ме посъветва защото сам пред една дилема .Скоро ще слагам климатици в апартамента ми(слава богу реших какви да са дано съм избрал хубави) но единия от тях 6те се намира в Г образна стая т.е. трапезария+кухнински бокс и имам възможност да монтирам климата на 2 места само но ме претеснява друго едното от местата е точно срещу хладилника и незнам дали е добре за хладилника зимата да го духа топъл въздух а лятото студен (за 2-рото мисля че не е проблем) та моля ви помогнете, някои който е компетентен от към клими и хладилници то принципа е един и същ така че ако някои разбира и знае дали 6те имам проблеми ако го сложа срещу хладилника да каже ако искате може да дам и графики на апартамента за онагледяване?

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214738

и да дам малко повече инфо мисля да сложа климата между прозореца и вратата това е точно срещу хладиника !
    моля,за мение по въпроса ?
    а другия ми вариант е да сложа климата над столовете и масата където е на южната старана забравих да кажа още прозорците гледат на изток от там нататък можете да си правите изводи и да давате мнение отчаквам ги с нетърпение

18. Тук е от
    Jun 2006

Не съм спец, но живея в жилище със същото разположение. Климатика ми еточно над твоята маса. Оттам може да насочваш и в двете посоки, докато при вариант-а с хладилника едва ли ще е толкова ефективен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 130 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе