На работата имаме едни Волтел (от Хасково съм) и сега в бахъра на -18 бачкаше пък уж не е инверторен но и помещението дето съм е два на метър и половина.
На работата имаме едни Волтел (от Хасково съм) и сега в бахъра на -18 бачкаше пък уж не е инверторен но и помещението дето съм е два на метър и половина.
За ХИТАЧИ-то Е10Н2 гарантирам, че работи много добре.Аз съм с такъв.За 1000 лева по-добро няма да намериш.Тази зима си топли много добре в студа и мъглата, не се заледи и има ниска консумация.Освен това е достатъчно тих, дори може да се спи на него на ниска и средна степен на турбината.С него топля към 16-18 квадрата стая.Manowar, няма да съжаляваш.
Да и аз мисля, че Е10Н2 работи много добре за парите си.Първоначално публикувано от edi1
Ама при 120 лв. надолу, и Панасоника работи добре за парите си.
Купихме си преди около 3месеца климатик Chofu Sereno 1231 PVU. Суперлативите относно икономичност и безшумност бяха големи . В настоящия момент на сайта на вносителя няма такъв модел а има Chofu Sereno 1232 PVU, като такъв модел има и в сайта на производителя. От вносителя обясниха че тове е един и същ климатик но просто едното обозначение е за стара година, а другото за новата??? В сайта на производителя в катагола за 2007г. стой обозначението Chofu Sereno 1232 PVU. Въпроса които ме тормози е коя е стара година която имат предвид вносителите - да не би да е 2006г. ??
Дори повече за парите си..Комфорта, който създава е много добър, "бриза" не се усеща изобщо, топли много добре.Панасоник-а не работи изобщо добре, не само за парите си.ХИТАЧИ-то ми при -14 - -17 градуса и 100% влажност тази зима, работи перфектно.Размразяване на около час за 5-12 минути.Съмнявам се, че Панасоника ще направи това/без да съм категоричен за всяка отделна машина, разбира се/.
Моля някои запознат да ми отговори или да ми посочи препратка към информация за тази марка климатици. Започвам да си мисля че сме купили не това което си мислим че купуваме. Моля за отговор или коментар.
Аз доколкото разбрах и проверих няма модел Chofu Sereno 1232 PVU,но затова погледни и ти този сайт.В него има само твоя модел,така че не виждам за какво се притеснявашПървоначално публикувано от inakad
.А и
само това показа,а при търсене на модела Chofu Sereno 1232 PVU не изписа нищо за наличие в България.
http://www.ekomatik.com/products.php?sub=chofu&pid=130
Преди 5 дена и аз си взех Chofu 1231 pvu според мен модела е наистина 2006г. но няма никаква разлика с 1232 по характеристики
и на външен вид. Направил съм сравнение със стария каталог защото и аз се усъмних отначало.
b.sherev в сайта на БГ Клима е посочен 1232 модел. точно от там го купихме и ние.
sandev - какви са ви впечетленията от вашия климатик. Имате ли представа какъв разход на ток дава на месец. Питам защото малко съжалявам че зе тези пари (1798лв.) не взехме Мицубиши.
За разликите в модела не се притесняваите наистина са едни и същи. Засичах го на няколко пъти когато ме няма и имам включен един хладилник само, на 18 градуса го оставям и ми гори около 0,6kW на час , което е добре . Обаче все още неможе да ми хареса как топли, стята ли ми е много студена 20кв.м панел на първи етаж или нещо друго като не съм имал друг климатик и незнам.Като се прибера в 18:00 примерно вчера беше по студено и го усилвам от 18 на 22 градуса до 23:00 не можа да я направи тази температура и на 45 минути изключва, като около 8 минути не духа почти нищо. При вас как е аз почвам да си мисля че имам някакъв проблем с моя понеже първите 2 дена не съм забелязал да изключва.Между другото и аз доста се чудих за Mitsubishi но Chofu-то уж е с по голям коефициент на трансформация и по голяма отдавана мощност максимална сравнено с модела SRC 35 ZG-S на Mitsubishi. Пък и Chofu е оригинално японско и за това се навих на него.
Искам да ти кажа че тия 600W на час са доста за климатик с такъв КОП и такива хвалби,а за това че от 18:00 до 23:00 не е успял да стопли си е направо плачевно.
Да, в общи линии машината си е наред като цикъл на дефроста, но толкова може машината при ниски температури.Между другото ЧОФУ СЕРЕНО имат най-рязък пад на КОП-а при температури под 0 градуса.Имаш и големи топлозагуби - панел.Ако няма изолация и е с дървена дограма, още повече са и топлозагубите, а и квадратурата не е малка.Когато увеличиш рязко температурата, машината увеличава доста мощността/отива към мах на консумация/и се увеличава обледеняването.Затова по-често размразява.
sandev - при нас имаше същият проблем със затоплянето, при положение че блока ни е тухлен, имаме вътрешна изолация на външните стени и таваните, дограмата ни е нова-5 камерна. Отопляваме площ около 25 кв.м.(две стай с преходна врата). Ходихме във фирмата от която го купихме точно за това че не може да стопли-това което ти описваш. От там ни казаха че могат да го настроят на някакъв "зимен режим на работа"(писала съм в тема Колко ми харчи климатика.......?). От тогава нямаме проблем с затоплянето, но мисля че и сметката ми за ток стана друга въпреки че няма как точно да засека колко харчи само климатика. Между другото нашите съображения за купуването точно на този климатик бяха същите като твоите.
vilii - колко според теб е оринтеровъчната консумация за такъв климатик на час. Условията на работа съм ги описала по-горе, като мога да добавя че през деня от 8.00 до 17.00 работи на 180, вечер от 17.00 - 23.00 на 240 и през ноща на 200.
Освен това може ли някои да ми каже климатик Haier 12RD03 при дадена от производителя консумация 1300W, при температура 250 колко може да харчи.
Мерси за това за "зимния режим на работа" аз без това ще ходя до БГклима да ми пишат фактура ще им кажа направо да идват да го настроят на този режим, защото явно имам доста загуби на топлина от тези панели и отделно съм на първи етаж иначе съм с алуминиева дограма с термомост,а пък ако бях с дървена абсурд да стопли.
Хайде някой с въпросния Панасоник да каже, как е при -15, защото Е10Н2 няма проблем с -15, че даже и -20...Първоначално публикувано от echo