бях си монтирал така едно Хитачи в старото жилище ,единствения проблем който забелязах че много бързо прашасват филтрите - топли си ,охлажда си добреПървоначално публикувано от stiv13
бях си монтирал така едно Хитачи в старото жилище ,единствения проблем който забелязах че много бързо прашасват филтрите - топли си ,охлажда си добреПървоначално публикувано от stiv13
За топлене(за което и го търся основно) и аз си мисля, че ще бъде добре да е ниско климатика, единствено прашасването ще е по голямо)). Малко е нестандартен подхода, но поради липса на възможност за горен монтаж, а и все съм се чудел дали за топлене(основно предназначение) не е по-правилно да се монтират ниско и нямали комфорта да е по-добър като вкарва топлия въздух ниско.... високия монтаж е предимство за охлаждане и по-вече свободно пространство в ниското...
Готовите подови решения са скъпи, а и не се отличават с някакво съществено преимущество (като начин на духане на вътрешното тяло, което да си заслужава парите) спрямо да речем вариянта със стенния инверторен Fuji 9LCC.
Вижте какво открих, сравнителна графика на COP - овете на различните марки клими. Интересно е!
[img width=600 height=600]http://img207.imageshack.us/img207/6244/copairconditioners1ve9.jpg?s=1[/img]
Ето и марките клими, които са участвали в теста.
[img width=600 height=600]http://img207.imageshack.us/img207/5116/testedairconditionersev8.jpg?s=1[/img]
А ето и PDF, да разгледате подробно всичко за теста: http://www.daikin.se/binaries/airhea...m169-70384.pdf
Добре, че не си взех HITACHIВижте какво става с него при - 20*
![]()
Ами какво - на 4 място е от машините съгласно първата таблица..
#edi1 само, че по азбучен ред. Я виж графиките....
Така наречения нордик инвертор се справя по-лошо от Даикин-а, който не се нарича нордик.
Пич, това с отрицателен COP е доста идиотско.Първоначално публикувано от roldi
В практиката може би означава, че охлажда (размразява) повече, отколкото топли!?
Аз ли не мога да разбера нещо, или всичките тези "супер" климатици са с COP до 3, и това при +7 градуса темп.
Че то по-добре МИДЕА, поне е ефтино.![]()
![]()
![]()
Пичове, теста не съм го правил аз, а самите DAIKIN! Сайта е на DAIKIN - Швеция. Смятам, че хората са в час нали са най-добрите?!Предполагам сте прегледали pdf-а. Просто попаднах на него и реших, че би било интересно за всички,тъй като сигурно всеки от вас разпознава своята марка клима сред тестваните.
![]()
P.S. #echo това с отрицателния COP според мен означава, че климата става крайно неефективна - примерно отдава 1кв а черпи 2кв. Получава се COP 0,5!
Ами просто теста на всичките инверторни машини е за максималния им режим.Слага се една машина при определена външна температура ,пуска се,разбира се тя тръгва и бичи на максимални обороти,веднага се правят измервания и съответно COP е нисък.Не се изчаква половин-един час да спаднат оборотите до номиналните.Първоначално публикувано от Pansim
Съответно тези които са с най малка максимална мощност/топлят слабо в началото/ ще имат по-висок COP а 9-ките които имат най-голяма максимална мощност/топлят силно в началото/ ще имат по-нисък COP
За капак са омешани 9-ки и 12-ки и правят сравнението още по трудно.Отделно сигурно на всички са монтирани нагреватели на отводняването което също малко понижава COP.
Още един тест от който нищо не се разбира за номиналния режим когато е достигната температурата в стаята а през 90% от времето си климатиците работят около или под номиналния режим.
Разбира се тези които са зле при ниски температури са си зле!
0.5 все пак е положителен COP, докато там има отрицателни стойности.Първоначално публикувано от roldi
Аз евентуално си го обяснявам с изнесената топлина при разскрежаване. Вие как мислите?
и моите климатици много вибрират и бучът моля даите някои сувет а тези тампони от каде си ги купил или взел даи ми иформация че и аз да си слойа щото на моите няма никви тампони и този нагревател за лигена от долу каде се продава ако се продава плс кажете
99% че сега ще те насметат за невероятно изразителното и с еталонна пунктуация изречение
![]()
ми как да не го насметеш...тампоните са по 2-3 лв във фирмите за климатици, може да се ползват такива от автомобил, прочети постовете назад в темата. За нагревател на легена се ползва кабел за размразяване на улуци, ама не знам къде се продава, сигурно по железариите, цената е около 15-20 лв на метър ако е се лъжа.
ivoru в Бриколаж съм виждал май беше датски ама си е бая цена точно не помня за съжаление Може и това
Обогреватель дренажной системы кондиционеров со сплит- системой
Обогреватель дренажной системы предназначен для обогрева системы слива конденсата в наружных блоках кондиционеров при отрицательных температурах окружающей среды. Обогреватель устанавливается на наружном блоке, подключается к питанию кондиционера, и работает постоянно. Герметичный корпус позволяет использовать обогреватель при любой погоде и не требует обслуживания во время эксплуатации. Применение обогревателя позволит расширить температурный диапазон работы кондиционера в сторону отрицательных температур и предназначен для любых марок кондиционеров.
Основные технические характеристики (нормы)
Рабочая температура окружающей среды: -40 +70° С
Напряжение питания: 220 Вольт
Мощность: 36 Вт
Применяемость: любые марки кондиционеров
Изделие выполнено во всепогодном исполнении и не требует обслуживания во время всего срока эксплуатации.