Страница 40 от 130 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 1950

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2008

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)

Аз като новодошъл - имах неблагоразумието да си купя преди 2 години инверторен климатик Samsung модел SH12BWHA /за скромните 889 лв./ В понеделник ниските температури не му се отразиха добре и сега е блокирал и светят всички възможни лампички като тази на Турбото мига. Не прави връзка с дистанционното. Гаранцията му изтече преди 2 месеца. Каже те ми към кого и да се обърна, че направо се напатих от фирмата за монтажа. Оставиха си пръстите при монтажа, идваха да слагат тампони след окол 6 месеца, но не носеха такива, за тавичката ми искаха 50 лв. и въобще не искам и да чувам за тях.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от s bebe
    Аз като новодошъл - имах неблагоразумието да си купя преди 2 години инверторен климатик Samsung модел SH12BWHA /за скромните 889 лв./ В понеделник ниските температури не му се отразиха добре и сега е блокирал и светят всички възможни лампички като тази на Турбото мига. Не прави връзка с дистанционното. Гаранцията му изтече преди 2 месеца. Каже те ми към кого и да се обърна, че направо се напатих от фирмата за монтажа. Оставиха си пръстите при монтажа, идваха да слагат тампони след окол 6 месеца, но не носеха такива, за тавичката ми искаха 50 лв. и въобще не искам и да чувам за тях.
    ми кажи от кой град си, да ти кажат конкретни фирми. иначе добре си се набутал... хубавото е че повредата най-вероятно няма да е сериозна.

4. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от ivoru
    ми кажи от кой град си, да ти кажат конкретни фирми. иначе добре си се набутал... хубавото е че повредата най-вероятно няма да е сериозна.
    Пуснах проблема си отделна тема и благодарение на един съфорумец Zarzalai, успях да се преборя с проблема. Загубил памет климатика! Благодаря, че сте ме чели!

5. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от b.shterev
    Здравейте.Искам и аз да отправя една запитване за един приятел.Има две помещения едно до друго-спалня и хол.Спалнята е 10кв.м,а хола е 32кв.м,с външна много добра изолация от 5 на места до 8см. и 4-камерна ПВЦ дограма,изложение изток-юг.Търси си климатик за отопление ако е възможно да е с едно външно тяло и две вътрешни за спалнята и хола.Дали има подобни предложения едното вътрешно да е за 10кв.м.а другото да отопляват 32кв.м. и ако е възможно да ми дадете съвети или линк за подобни продукти и евентуално и цените им.
    Благодаря ви предварително.
    Някой ще ми помогне ли с съвет?????

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

b.shterev - твоя човек по добре да си сложи 2 броя климатици,съобразени с двете помещения!аз лично невиждам нищо положително в едно външно, с две вътрешни тела и то при толкова различни кубатури.

7. Тук е от
    Feb 2008

Здравейте, моля за съвет. Искам да си купя климатик за новото жилище. Става въпрос за помещение 36 кв. м. хол и антре. Блока е ново строителство тухлен с външна изолация и без отопление. Стаята е с източно изложение и скосяване, с покривни прозорци Велукс. Спалнята до нея 12.5 кв. м. мисля да отоплявам с ел. радиатор APPLIMO . От Климаком ми предложиха MITSUBISHI MSZ-GC35VA и MSZ-FA35VA, от Тери - Daikin FTXS-35D и FTXG-35, а от Кондекс - MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 50 ZG-S и SRK/SRC 50 ZGX-S. Доколкото разбирам това са различни мощности. Господина от Кондекс каза че трябва да се преоразмери, за да топли като хората , а от другите фирми казват че тези модели ще свършат работа. В жилището все още правим ремонт и никой не живее, а докато се нанесем ще е лято. Така че ще разберем как топли чак другата зима. Другият ми въпрос е дали може да се постави над плазмен телевизор, от Тери казаха, че топлината от него ще му влияе на сензора, а от Климаком, че няма проблем. Ще съм благодарна ако ме посъветвате и за някой друг модел, защото тези са все за над 2000 лева ( явно им изглеждам богата). Не че няма да ги дам ако съм сигурна че ще реша въпроса с отоплението. Благодаря предварително.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Здравейте специалисти!Насочил съм се към MIDEA MSF6-12AR http://technomarket.bg/product_detai...id=09033946,и искам мнението на специалистите и собствениците на тази машина.От този форум научих доста за климатиците и се оказа,че зная доста по-вече от консултантите в ТЕХНОМАРКЕТ във В.Търново и Русе. Интересното е, че и в двата магазина горещо ми го препоръчват пред SAMSUNG AQ-12FA R410 http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09025747 , нищо,че самсунга има по-добри параметри, поне според мен.Интересно ми е какво ще кажат специалистите и собствениците.Благодаря предварително.

10. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от marto68
    b.shterev - твоя човек по добре да си сложи 2 броя климатици,съобразени с двете помещения!аз лично невиждам нищо положително в едно външно, с две вътрешни тела и то при толкова различни кубатури.
    Мерси колега,и аз така му казвам ама на него като не му се дават кинти....Аз му намерих Мидея инв.24 с две вътрешни тела за около 2000лв. с монтажа и ще му кажа,ама те са клас Ц и нисък СОР.
    Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    b.shterev Виждам че си Пловдивчанин Иди до една фирма Термосист на бул Марица 56 там изисквай оферта за Dajkin 2mx 25 \ 45 ,Това което те интересува е мулти сплит двоен идята е по преспективна в държави като Германия Австрия чиято архитектура им забранява да монтират агрегати по фасадните части ,много е скъп около 5000 лв и натоварването върху компресора в зависимост от дължината на тръбния път е ужасяваща , Хотел Емералд Равда , Хелена Ресорт Сл бряг са с такива ,но има дежурен монтажник там живее ......По добра идея е да закупиш два отделни климатика ти си прецени нови или втора ръка Вземи си от някоя Фирма за хола ако е нов 16 ка и за спалнята 9 ка по мой изчисления грубо всичко 3500 за нов и 2500за втора ръка Японски инвертор и помни че ти търсиш отопление както следва за хола 6 киловата и за спалнята 1,6 киловата ,а не десятки дванайски и така ,да не ти бутнат някой скопец само защото бил 18 ка.Може и една Тошиба страхотна машинка е 22 ка с плазма йонизатор http://www.termo-klima.com/bul/marka...=0&maker_id=18 ето ти подобна RAS-406EDR DAISEIKAI
    Колеги и това е много яко решение,но да попитам дали правилно съм го насочил?За хола от 32кв.м му казах да си вземе Нокрия 14 инвертор на Фуджитсу,а за спалнята една 7 инвертор на Фуджи.Дали правилно съм го насочил и дали варианта с Мидеята ще му върши работа или да го карам да се бръкне повечко за моето предложение.Апартамента е с 4 камерна дограма,ново строителство итонг с външна топлоизолация от 5 до 8 см. на места с изложение изток юг.

11. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

kaya_ina и на тебе ти трябват 6 киловата отопление 5 са малко хол е все пак врата на хола на ли знаеш все едно мъжки портфейл все се отваря и завара от жена му , търси си 18 ка да сте спокойни и не се слага нмад плазма не заради нейната топлина само а заради въздушната струя която бие в нея и се връщ горе при датчика за да го излъже че в помещението е топло,http://www.dramaxclima.com/index.php...d=19&Itemid=51

Fujitsu AS-E40R ето ти пример по който да стандартзираш критеря си

Нокрия за хола 14 да но ще рамоти 60 % в пик , По добре разгледай параметрите на Fujitsu AS-E40R в пловдив се предлагат много около 2100 с монтажа , Моят съвет като монтажист е да си вземеш за спалнята втора употреба Тошиба или Санъо струва колкото нова Мидея с монтаж но заклевам ти се там ако ще се спи само Тошиба или санйо , Дори и втори употреби Инверторния Японец е по надежден и тих ,и икономичен около 2600 за всичко горе долу но взимате си хубажи климатици един път го правите ,Разходете се по фирмите в Пловдив
    Дали правилно съм го насочил и дали варианта с Мидеята
    Мерси колега.Ще му го предложа този вариант на моя роднина.

12. Тук е от
    Feb 2008

Вземи си Мидея MSG 12 HR -перфектен климатик.

13. Тук е от
    Jun 2007

Да,Midea MSG12-HR-перфектен е за цената си,най-качествен от китайските клими-няма да имаш проблеми,стига монтажа да се извърши правилно!

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

Fujitsu AS-E40R e също 14-ка с отдавана мощност 5 кВт срещу 6 кВт за Нокрията . Според мен 36 квадрата хол е за Нокрия 18-ка .

16. Тук е от
    Jan 2008

http://www.fujitsu-general.com/jp/pr...up/ase40r.html
    В нашия град Пловдив има един търговец , който внася от Япония климатици и лъже хората като им предлага 10 -ка / по японския стандарт 28 ца / за 14 -ка . На витрината не посочва номиналната мощност а върховата и си мисли че ние пасем трева и няма да намерим каталога .

17. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Ай стига бе ти с тва исказване разбираш ли какво правиш ,Върна 3 Пловдивски фирми в първи клас, Щото мога да ти дам 3 те им телефона да ти го кажат т че е 18 ка с до 6.9 кв на отопление дай ми японския Татамит че е 28 ца,м И конкретизирай търговеца с конкретното му име и климатика че стия махаленски коментари скобата е правиш огромна,Поне да знаем да не търгуваме с него
    Нещо не ти схванах коментара ,ама наистина има подобни "търговци" тук в Пловдив,които казват,че примерно 28 на Санъо е 14...за малко и аз да се хвана на въдицата,но добре че тук в форума всичко си е написано правилно.

18. Тук е от
    Jan 2008

Ай стига бе ти с тва исказване разбираш ли какво правиш ,Върна 3 Пловдивски фирми в първи клас, Щото мога да ти дам 3 те им телефона да ти го кажат т че е 18 ка с до 6.9 кв на отопление дай ми японския Татамит че е 28 ца,м И конкретизирай търговеца с конкретното му име и климатика че стия махаленски коментари скобата е правиш огромна,Поне да знаем да не търгуваме с него
    Търговецът е Димели www.dimeli.eu . Всички тия вносители , включително и Драмакс дават данни за върховата мощност на инвертора , а не и за средната . Така въпросният климатик има 5 кВт средна мощност , което е около 17 хил. BTu за отопление , но за охлаждане е 4 кВт , което е около 14 хил. BTu . В България , както и в другите Европейски страни като номинал на климатика се посочва по-малката от двете стойности .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 130 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 16:21
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 18:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе